IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
mar2śka wrote:Dziękuję Ci bardzo!! To nie jest dla mnie problem, jak będzie trzeba to zrezygnuje z pracy. Praca nie zając
, a czas ucieka ! Dla mnie bycie Mamą to priorytet. Jutro zadzwonię do Warszawy i zapytam o ewentualny termin.
Dla mnie to też priorytet. Z pracą odpuściłam - jak się IV nie uda, to będę miała mnóstwo czasu na zajmowanie się pracą.
Będę dawać znać, czy dalej jestem zadowolonaMogę też dać Ci namiar na fajne mieszkania w WAW, jakbyś się zdecydowała.
-
Dziewczyny mam pytanie: od kiedy bralyscie acard? Dzis 1dc i Pasnik zlecil od 1dc. Natomiast Lewandowski powiedzial, zeby brac od dnia transferu bo moze przez dojsc do poronienie zarodka lub jego nie zagniezdzenia.
Kilka razy bralam od 1dc i beta zerowa.
Ostatni cykl acard od transferu i puste jajo i nie wiem co robic.zohasamoha lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Lady In Red wrote:Dla mnie to też priorytet. Z pracą odpuściłam - jak się IV nie uda, to będę miała mnóstwo czasu na zajmowanie się pracą.
Będę dawać znać, czy dalej jestem zadowolonaMogę też dać Ci namiar na fajne mieszkania w WAW, jakbyś się zdecydowała.
Lady In Red lubi tę wiadomość
-
niezapominajka2017 wrote:Dziewczyny mam pytanie: od kiedy bralyscie acard? Dzis 1dc i Pasnik zlecil od 1dc. Natomiast Lewandowski powiedzial, zeby brac od dnia transferu bo moze przez dojsc do poronienie zarodka lub jego nie zagniezdzenia.
Ostatni cykl acard od transferu i puste jajo i nie wiem co robic.
Ja biore od Ok 2 lat, robiąc przerwy tylko na czas miesiączki i przed punkcja.
-
niezapominajka2017 wrote:Dziewczyny mam pytanie: od kiedy bralyscie acard? Dzis 1dc i Pasnik zlecil od 1dc. Natomiast Lewandowski powiedzial, zeby brac od dnia transferu bo moze przez dojsc do poronienie zarodka lub jego nie zagniezdzenia.
Ostatni cykl acard od transferu i puste jajo i nie wiem co robic.Asia_88 lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
niezapominajka2017 wrote:Dziewczyny mam pytanie: od kiedy bralyscie acard? Dzis 1dc i Pasnik zlecil od 1dc. Natomiast Lewandowski powiedzial, zo eby brac od dnia transferu bo moze przez dojsc do poronienie zarodka lub jego nie zagniezdzenia.
Ostatni cykl acard od transferu i puste jajo i nie wiem co robic.
Ja jestem ciekawa dlaczego Lewandowski ma taką opinię o acardzie ? Niektórzy wręcz mówią, że pomaga w zagnieżdżeniu.
Nic z tego nie rozumiem.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
mar2śka wrote:Dziewczyny drogie!!
Mam do Was pytanie. Czy możecie polecić klinikę , specjalistę od przypadków beznadziejnych w Polsce?? Mieszkam w Norwegii i się nie orientuję. Wy już macie jakieś doświadczenia. Rezygnuję z "leczenia" na miejscu bo marnuje swój czas. Po 2 stymulacjach 0 transferu a oni chcą iść takim samym planem jak ostatnio, bez dodatkowych badań... w sumie bez żadnych badań! Jak czytam jakie Wy miałyście badania to czarna magia, tutaj nawet estradiolu nikt nie badaszkoda mojego zdrowia i czasu bo najmłodsza już nie jestem. Zależy mi na porządnej diagnozie i leczeniu a nie konsultacji przez telefon.
miałam 3 takie podejścia, bez sensu powtarzany protokół
na 3 podejścia jeden transfer. Lekarz mi powiedział, że dupa zbita tylko adopcja.
wybrałam gina od trudnych przypadków dr L z Novum i mam nadziejęmar2śka, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:miałam 3 takie podejścia, bez sensu powtarzany protokół
na 3 podejścia jeden transfer. Lekarz mi powiedział, że dupa zbita tylko adopcja.
wybrałam gina od trudnych przypadków dr L z Novum i mam nadziejęReni lubi tę wiadomość
-
Ostatni cykl acard od transferu i puste jajo i nie wiem co robic.4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
sylwia80 wrote:Ja jestem ciekawa dlaczego Lewandowski ma taką opinię o acardzie ? Niektórzy wręcz mówią, że pomaga w zagnieżdżeniu.
Nic z tego nie rozumiem.
Ja zrozumiałam, że dr L. odradzał mi Acard przed punkcją po to, żeby zminimalizować ryzyko krwawienia w czasie punkcji. Myślę, że po punkcji lub transferze będę mogła brać z powrotem.
-
Lady In Red wrote:Ja zrozumiałam, że dr L. odradzał mi Acard przed punkcją po to, żeby zminimalizować ryzyko krwawienia w czasie punkcji. Myślę, że po punkcji lub transferze będę mogła brać z powrotem.
Asia_88 lubi tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Acard zawiera kwas acetylosalicylowy, więc nie powinno się go brać 2 tyg wcześniej
w Novum miałam taką informację przed histero
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e527d168473.jpg
przy punkcji również jest ryzyko krwotoku -
Lady In Red wrote:Ja zrozumiałam, że dr L. odradzał mi Acard przed punkcją po to, żeby zminimalizować ryzyko krwawienia w czasie punkcji. Myślę, że po punkcji lub transferze będę mogła brać z powrotem.
Ale mnie nie chodzi o punkcję i świeży transfer tylko crio. Przy punkcji większości odstawia.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Dokladnie nie chodzi o swiezy transfer tylko crio. Nie wiem co robic...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Niezapominajka, juz kiedyś Ci to pisałam na wątku novum. U nas w klinice zawsze Acard po transferze, nieważne czy świeży czy crio. Krwawienie jest bardzo niewskazane, a podczas transferu moze dość do różnych uszkodzeń. Po Acardzie ryzyko krwawienia w takim przypadku wzrasta. Ja zawsze dostawałam zalecenie, ze Acard rusza w dniu transferu, na noc. Aktualnie leci nam 10tc i nadal go biorę. A juz o punkcji nawet nie wspominam, to chyba jasne.
-
nick nieaktualnyPrzy poprzednim crio brałam acard od poczatku cyklu, i faktycznie plamilam, wlasciwie caly czas od dnia transferu, wiec myślę, że acard lepiej zacząc brac dopiero po transferze.
Teraz mam sam neoparin, ale troche wieksza dawkę, lekarz powiedzial, ze acard nie jest potrzbny, ale tak sie zastanawiam czy nie zacząć od jutra brac " na wlasna rękę", jak myślicie? Chyba nie moze zaszkodzic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 21:39
-
Asia_88 wrote:Niezapominajka, juz kiedyś Ci to pisałam na wątku novum. U nas w klinice zawsze Acard po transferze, nieważne czy świeży czy crio. Krwawienie jest bardzo niewskazane, a podczas transferu moze dość do różnych uszkodzeń. Po Acardzie ryzyko krwawienia w takim przypadku wzrasta. Ja zawsze dostawałam zalecenie, ze Acard rusza w dniu transferu, na noc. Aktualnie leci nam 10tc i nadal go biorę. A juz o punkcji nawet nie wspominam, to chyba jasne.
Asia, a Ty bierzesz jeszcze clexane ?
Czy to o czym piszesz jest ogólnym zaleceniem w Novum ? Ja w przypadku dziewczyn z mutacjami np. Mthfr ?
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Biorę Neoparin, ale jeszcze tylko 20 sztuk. Zalecenia po biochemicznej, nie badalam nigdy mutacji, wiec to bardziej profilaktyka...