IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
teraz mogę oficjalnie dołączyć do waszego wątku
otrzymaliśmy wczoraj z M oficjalną kwalifikację do IMSI
nie będziemy podchodzić do IUI odrazu IVF
jestem szczęśliwa a zarazem mam obawy czy się uda, ale wierzę, że wszystko skończy się szczęśliwie
w poniedziałek jadę na sratching+intralipid, a M na MSOME
a od nowego cyklu, czyli w grudniu zaczynam stymulację...ufff
kto będzie podchodził i testował w grudniu?
Kozisina, V., Ana31, zohasamoha, gosia81, Kotowa, Sabinkak lubią tę wiadomość
-
MiKi23 wrote:Hej dziewczyny
teraz mogę oficjalnie dołączyć do waszego wątku
otrzymaliśmy wczoraj z M oficjalną kwalifikację do IMSI
nie będziemy podchodzić do IUI odrazu IVF
jestem szczęśliwa a zarazem mam obawy czy się uda, ale wierzę, że wszystko skończy się szczęśliwie
w poniedziałek jadę na sratching+intralipid, a M na MSOME
a od nowego cyklu, czyli w grudniu zaczynam stymulację...ufff
kto będzie podchodził i testował w grudniu?Flowwer lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Cccierpliwa wrote:Ja melduje sie juz po z domku...
Brzuch boli ale to nic dziwnego, narazie zwolnienie do wtorku... Mamy 7 jajekjutro beda dzwonic ile sie zaplodnilo i co z transferem ale dzis wstepnie powiedzieli ze transfer w poniedzialek
Cccierpliwa lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny któraś coś wie co w temacie nieprawidłowości czynnika PAI-1?
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
jasmina6 wrote:Dziewczyny któraś coś wie co w temacie nieprawidłowości czynnika PAI-1?
Dzwoniłam więc u mnie tak
Pobrano 6 w tym 5 dojrzałych i wszystkie się zapłodniły ufff. W poniedziałek transfer czyli w piątej dobieKarenMillen, Bella93, never_lose_hope, madlenka, mięsko, jasmina6, V., Kozisina, Meli92, Ana31, Cccierpliwa, Alrauna1987, ana167, zohasamoha, sylwia80, gosia81, Kotowa, emka29, Natka-matka wariatka :), sylvuś, Malwas, Sabinkak lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Bocianiątko na listopadowym wątku zna się .
Dzwoniłam więc u mnie tak
Pobrano 6 w tym 5 dojrzałych i wszystkie się zapłodniły ufff. W poniedziałek transfer czyli w piątej dobie
Niech się pięknie dzielą!!!! :*Flowwer lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Zgadza sie to chyba najwiekszy mit jaki znam.
Kazdy to powtarza, nikt nie wie dlaczego i zadne badania tego nie potwierdzają.
Edit : herbata z lisci malin zalecana jest przed porodem, a nie na poczatku ciąży, a i: Picie naparu powinno być ustalone z lekarzem prowadzącym ciążę. Nie należy pić herbatki z liści malin, gdy kobieta cierpi na nadciśnienie, przeszła wcześniej cesarskie cięcie, ciąża jest zagrożona lub pojawia się krwawienie z dróg rodnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 13:30
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
jasmina6 wrote:Histeroskopia nie pokaże endometriozy. Ale można przy laparo zrobić histero i wtedy wykluczyć No zapalenie endometrium czy jakąś przeszkadzającą w zagnieżdżeniu przegrodę.
oczywiście, że też pokaże, jeśli coś siedzi w macicy
Mi dr Doniec poprzez histeroskopię wykluczył endometriozę
u mnie było podejrzenie endo w macicy, mało tego 2 ogniska na przeciw siebie, lustrzane odbicia i coś tam jeszcze
Lewy powiedział, że trzeba będzie zrobić histero dwa razy, bo porobią się zrosty jak zrobimy hurtem
podczas histero wyszło, że to dwa mięśniaki nie wpływające na macicę, a ten badziew, który nam wszystko psuł to polip, który tak stwardniał, ze przyjął formę mięśniaka
uffWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 13:37
-
nick nieaktualny
-
MiKi23 wrote:Kozisina to będziemy szły łep w łep, bo ja prawdopodobnie też mniej więcej w tym samym czasie
hehe dowiem się w pon kiedy dokładnie i jakie leki będę miała
Flower i po co się było tak martwić??kiedy teraz następne info jak się mają zarodeczki?
Cierpliwa odpoczywaj!Cccierpliwa lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Flowwer super wynik! Niech teraz okruchy ładnie się dzielą &&&
Madlenka, no to równo wchodzimy do gabinetu (o ile lekarze nie nawalą), ja mam na 10:45. Trzymam kciuki za serduszko Twojego malucha! A Ty trzymaj za mojego
Miki, witajUśmiechnęłam się czytając Twojego posta, trzymam kciuki żeby ten optymizm z Tobą pozostał tj. żeby wszystko szło gładko
Flowwer, KateB lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
Flowwer super wynik!
Meli, Flowwer to najprawdopodobniej razem transferujemy w poniedzialek!Flowwer, Meli92 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
madwitka wrote:jak i żadne badania tego nie wykluczają, wiec skoro pojawiają sie wątpliwosci, to poprostu lepiej nie uzywac nie? i moze nie polecac innym? jest wiele dostepnych bezpiecznych herbat które mozna pić w pierwszych tygodniach ciązy, na których temat nie ma aż tylu rozbieżnosci jak na temat lisci malin.
Edit : herbata z lisci malin zalecana jest przed porodem, a nie na poczatku ciąży, a i: Picie naparu powinno być ustalone z lekarzem prowadzącym ciążę. Nie należy pić herbatki z liści malin, gdy kobieta cierpi na nadciśnienie, przeszła wcześniej cesarskie cięcie, ciąża jest zagrożona lub pojawia się krwawienie z dróg rodnych.
Dlaczego nie polecac innym skoro zawiera duzo zelaza, magnezu i wapna, ktore w ciazy sa bardzo potrzebne? A dodatkowo moze wzmocnic miesnie macicy?
Edit: w dodatku na początku ciazy, napar dziala podobnie do no spy (rozkurczowo), wiec jak ktos nie chce lykac tabsow, to jest naturalny sposobWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 13:57
-
Sylwia, prawie każda z nas to przerabiała
Ja miałam punkcję w kwietniu a pierwsze crio dopiero we wrześniu - najpierw hiperka, potem torbiel, następnie plamienie po Estrofemie i tak każdy kolejny miesiąc był spisywany na straty. Wkurzało tym bardziej, że byłam nastawiona na transfer JUŻ. Zleci :* Z doświadczenia polecam skupić się na czymś innym, odciąć na chwilę od tego tematu, tego forum... zresetować głowę
Pomaga.
never_lose_hope lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyMum2be - no to oby te przeszkody się skończyły, i żadne nowe się nie pojawiały!!
Ani u Ciebie, ani u mnie, ani u którejkolwiek ze Staraczek..
Oby dla każdej z nas zaświeciło słońce!!
Tak filozoficznie polecęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 13:55
emka29 lubi tę wiadomość