IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
MiKi23 wrote:Kozisina to będziemy szły łep w łep, bo ja prawdopodobnie też mniej więcej w tym samym czasie
hehe dowiem się w pon kiedy dokładnie i jakie leki będę miała
Witajcie
I ja najprawdopodobniej do Was dołączę.
Czekam na @ która powinna przyjść do końca miesiąca i zaczynam stymulacje fostimonem. Jest to nasze pierwsze podejście do IVF - wcześniej mieliśmy jedno nieudane IUI. W sumie zaczynałabym już w tym cyklu ale choróbsko i antybiotyk pokrzyżowały nasze plany.
Ze względu na moje PCOS lekarz rozważa też wcześniejsze pobranie komórek, ale to zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijać.
Miała któraś z Was może doświadczenie z IVM? jak się skończyło?
Jak na razie to podczytuje Was od jakiegoś czasu - trzymam za wszystkie mocno &&& !! Z napięciem czytam i czekam na wiadomości od Was.
A jak na razie to jestem przerażona całą procedurą a z drugiej strony już się nie mogę doczekać
Patus_
Invimed Wrocław
PCOS, niedoczynność, hashimoto, leczymy się od grudnia 2016
07.2017 - 1 IUI
19.12.2017 - punkcja (IVM); 22.12.2017 - transfer 2 okruszków - beta 0,1
Został 1 bałwanek. -
V. wrote:Na pewno mówisz o moich przyrostach?
Między 10 a 13 dpt beta się nawet nie podwoiła (w 72 h), potem między 20 a 28 dpt podwoiła się dopiero po tygodniu. To mocno dalekie od normy
I napędziło mi mega stracha... lekarz też się tymi przyrostami zaniepokoił. Grunt, że USG pokazało co miało pokazać i mam nadzieję, że jutro będzie podobnie. Już zaczynam czuć te emocje
Nie nazwałabym Alrauny fuksiarą, bo ona faktycznie ma wyniki W NORMIE
Alrauna, proszę Cię, nie szukaj dziury w całym. Nie ma czegoś takiego jak za mała / za duża beta na konkretny dpt, zwłaszcza na tak wczesnym etapie. Mieścisz się w widełkach? Mieścisz. Przyrosty w normie? W normie. Ja nawet się nie zastanowiłam, czy beta jest odpowiedniej wysokości, interesowało mnie tylko czy i jak rośnie. Boziu, szykuje nam się matka panikara
Meli, Ccierpliwa, gratuluję!
Nawet nie wiesz ile bym dala za to aby moje obawy okazaly sie nie uzasadnione i nie mialy potwierdzenia w rzeczywistosciV., Karola1985 lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Nawet nie wiesz ile bym dala za to aby moje obawy okazaly sie nie uzasadnione i nie mialy potwierdzenia w rzeczywistosci
Ana31, Scent86, V., Anna Ka, Yoselyn82, Mysza1986, sylwia80, mm1 lubią tę wiadomość
-
Alrauna, ja też się boję. Zwłaszcza, że moje wyniki faktycznie są poza normami. ALE powtarzam sobie, że dopóki nie ma złych wiadomości to znaczy, że są dobre. Polecam się tego trzymać
Życzę takich zmartwień wszystkim tutaj, naprawdę.
Patus_, witajAnna Ka, KarenMillen, Scent86, Flowwer, Anatolka, madwitka, patus_ lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
patus_ wrote:Witajcie
I ja najprawdopodobniej do Was dołączę.
Czekam na @ która powinna przyjść do końca miesiąca i zaczynam stymulacje fostimonem. Jest to nasze pierwsze podejście do IVF - wcześniej mieliśmy jedno nieudane IUI. W sumie zaczynałabym już w tym cyklu ale choróbsko i antybiotyk pokrzyżowały nasze plany.
Ze względu na moje PCOS lekarz rozważa też wcześniejsze pobranie komórek, ale to zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijać.
Miała któraś z Was może doświadczenie z IVM? jak się skończyło?
Jak na razie to podczytuje Was od jakiegoś czasu - trzymam za wszystkie mocno &&& !! Z napięciem czytam i czekam na wiadomości od Was.
A jak na razie to jestem przerażona całą procedurą a z drugiej strony już się nie mogę doczekać
Patus_ja teraz juz myslami przy kolejnym transferze
musisz miec pozytywne nastawienie przede wszystkim i sile do walki
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 15:28
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
Witamy w gronie „wariatek”
..::Butterfly::.., Scent86, never_lose_hope, Flowwer, V., Asia_88, emka29, patus_ lubią tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualny
-
Ja się tak skupiłam na sobie po tej porażce ale trzymam za Was kciuki && widze że ładne jajka wyhodowałyście
Myszka pytałaś o przepis na jajka, ja brałam:
Miovariam, mama dha premium plus, olej z wiesiołka, koenzym Q10.
Czy to pomogło wydaje mi się że nie, to jest moim zdaniem kwesia stymulacji i leków... ale zawsze lepiej spróbować
Scent jak wizyta?
Ja rozmawiałam z moim lekarzem w styczniu tak jak planowałam laparaskopia anatmiczno zwiadowcza z kontrastem i histetoskopia. Chce jeszcze wykorzystać że lekarz zrobi mi zabieg w szpitalu w moim mieście a później pewnie zmienimy klinike na in vitro. Póki co umówiłam się w Białymstoku do Mrugacza bo będziemy akurat z mężem w grudniu. Może jest showmen ale ma duże sukcesy. Jeszcze chce się spróbować umówić do Waszego Lewego dziewczyny i wtedy zadecydujemy gdzie ewntualnie podejdziemy do kolejnej procedury.V. lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
A jeszcze tak dla ciekawostki bo widziałam że pokazywałyście Wasze wyniki bety jak przyrasta. Dzisiaj robiłam porządki w moich wynikach jak leżałam z pierwszą ciąża pozamaciczna.
1. 15.81
2. 48,7
3. 614,5
4. 1462
5. 2360
Taka sytacja
Cztery weryfikacje co 48h i co ładne wyniki? A ciąża nieprawidłowa
Myśle że to działa w dwie str, tak jak u V wyniki bety nie powalają, na granicy a serduszka bije
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
mm1 a ty jak się czujesz? Jaki plan?Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Ja juz po wizycie... I znow zycie mnie zaskoczylo... Crio transfer juz w tym cyklu prawdopodobnie:) oczywiscie jak ladnie sie wszytsko oczysci, kontrola 7 grudnia i ostateczna decyzja. Lekarz wyczul me nastawienie i sile walki stad przyspieszamy:) plus dodam, ze nie ma go 2 tyg w styczniu co by nam skomplikowalo styczniowe podejscie. Jesli chodzi i niepowodzenie, na 90 procent lekarz wskazuje na wadliwa genetyke zarodka, poki co, mamy sie nie przejmowac bo sytuacja zdarzyla sie raz... No nic, zobaczymy.... w kazdym badz razie w grudniu zabieram me dwie ostatnie nadzieje, podamy je razem, obie klasy A. Jestem podekscytowana.... Nadzieja wrocila...
madlenka, Alrauna1987, Madagaskar, Ana31, zohasamoha, Meli92, jasmina6, mięsko, never_lose_hope, gosia81 lubią tę wiadomość
07.2016 - 5 tc. c.b.
Madagaskar widze ze szybciutko sie podnosisz! brawo! ja tez szybko sie ogarnelam. Dziewczyny za wszytskie trzymam kciuki! za jutrzejsze wizyty, za najblizsze transfery i testowania!
Flowwer, madlenka lubią tę wiadomość
07.2016 - 5 tc. c.b.
Scent86 wrote:Ja juz po wizycie... I znow zycie mnie zaskoczylo... Crio transfer juz w tym cyklu prawdopodobnie:) oczywiscie jak ladnie sie wszytsko oczysci, kontrola 7 grudnia i ostateczna decyzja. Lekarz wyczul me nastawienie i sile walki stad przyspieszamy:) plus dodam, ze nie ma go 2 tyg w styczniu co by nam skomplikowalo styczniowe podejscie. Jesli chodzi i niepowodzenie, na 90 procent lekarz wskazuje na wadliwa genetyke zarodka, poki co, mamy sie nie przejmowac bo sytuacja zdarzyla sie raz... No nic, zobaczymy.... w kazdym badz razie w grudniu zabieram me dwie ostatnie nadzieje, podamy je razem, obie klasy A. Jestem podekscytowana.... Nadzieja wrocila...
Superr wiadomość będę mocno trzymać kciuki &&Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Scent86 wrote:Madagaskar widze ze szybciutko sie podnosisz! brawo! ja tez szybko sie ogarnelam. Dziewczyny za wszytskie trzymam kciuki! za jutrzejsze wizyty, za najblizsze transfery i testowania!
Damy rade jak nie my to ktoWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:Myśle że jeszcze się nie pozbierałam ale jestem jeszcze w transie musze dopiąć te rzeczy które mieliśmy zaplanowane i ja bardzo czekałam i czekam na tą laparoskopie. Nie jestem lekarzem ale takie mam przeczucie że trzeba to zrobić i może to mnie uspokoi albo będzie wszystko ok albo znajdzie się przyczyna.
Damy rade jak nie my to ktoFlowwer lubi tę wiadomość
07.2016 - 5 tc. c.b.
Scent86 wrote:Ja juz po wizycie... I znow zycie mnie zaskoczylo... Crio transfer juz w tym cyklu prawdopodobnie:) oczywiscie jak ladnie sie wszytsko oczysci, kontrola 7 grudnia i ostateczna decyzja. Lekarz wyczul me nastawienie i sile walki stad przyspieszamy:) plus dodam, ze nie ma go 2 tyg w styczniu co by nam skomplikowalo styczniowe podejscie. Jesli chodzi i niepowodzenie, na 90 procent lekarz wskazuje na wadliwa genetyke zarodka, poki co, mamy sie nie przejmowac bo sytuacja zdarzyla sie raz... No nic, zobaczymy.... w kazdym badz razie w grudniu zabieram me dwie ostatnie nadzieje, podamy je razem, obie klasy A. Jestem podekscytowana.... Nadzieja wrocila...
Madagaskar dzielna z Ciebie babka !! Moje ukłony!Scent86, Madagaskar, jasmina6, pszczółka p, Meli92 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
MiKi23 wrote:hej dziewczyny,
czy możecie mi polecić jakieś dobre odżywki białkowe, najlepiej smakowe
szykuję już powoli "diete" na czas proceduryhehe
Ja polecę nutridrink