IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotowa wrote:Nie mam możliwości, termin ustalony przez lekarza. Jeśli coś będzie nie tak, to po prostu odwołamy transfer.
Kotowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja w druga strone, podglad do crio na sztucznym mam 10dc i mysle, ze to moze byc za grube, bo ostatnio mialam 8dc i endo bylo juz 8mm. Jakie najgrubsze moze byc endo do crio, zeby bylo ok? Czy nie ma czegos takiego i im grubsze tym lepsze?
Czy jest jakas norma, ze rosnie np 1 mm na dobe albo na dwa dni?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 21:48
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Przeżyłam jakoś scratching trochę bolało ale dalam radę.
Czy u którejś z was M miał po badaniu MSOME 0% prawidłowych I stopnia, a tylko 2% II stopnia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 22:20
niezapominajka2017, Bella93 lubią tę wiadomość
-
dzoewczyny kciuki za transfery! Teraz czekamy na testowanie!
Z tym endo to sama jestem ciekawa. Wiem ze musi byc odpowiednie, ale co to znaczy???
Ja miałam przed podaniem ovitrelle 14mm a podano mi dopiero 6 dniowa blastke, tez sie bałam ze bedzie juz za stare...i tez ciekawi mnie czy to plamienie po punkcji mogło je ”uszczuplić” -
nick nieaktualnyPoza tym nie wiem czy będę stymulowania w grudniu, bo moje jajniki rządzą się swoimi prawami. Miałam owulację z jl 18mm pcherzol, a po tygodniu dziś się okazało że jp ma już 16 mm pęcherzyk i musialam dostać ovitrelle. Za tydzień w 1-2 dc kontrola i decyzja co dalej.
-
V. wrote:O, ile nowych transferów, mocno zaciskam kciuki za powodzenie wszystkich! &&&
U mnie szczęście w nieszczęściu - zaczynam krwawić. Leki odstawiłam w piątek. Modlę się, żeby wszystko się samo ładnie oczyściło, bardzo chcę uniknąć zabiegu. Mało tego, minęły dopiero 3 dni od złej wiadomości a ja już poczułam moc, żeby zacząć od nowa, jak najszybciej. Chcę zaraz znowu być w ciąży, tym razem z innym finałem. I tupię nogą, bo tak ma być! Także oby poronienie przeszło samoistnie, bo wtedy szybko będę mogła wystartować z nową procedurą. Może chociaż tyle dobrego będzie mi dane w tym wszystkim.
V jesteś fighterkacycki do przodu i do dzieła
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Ana31 wrote:Wiem, ze to pytanie już się tu pojawiało, ale przekopanie forum zajmie mi pół nocy, a nie chce nigdzie indziej szukac, bo chyba macie największe doświadczenie. Konkretnie chodzi o mi o nazwy tych kwasów foliowych, które przyjmujecie przy tej mutacji jak u mnie. Homocysteinę mam ok. Dziękuję
Kciuki za wszystkie transferujące, oby teraz było już tylko " z górki"Ana31, sylwia80 lubią tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Niezapominajka ja w listopadzie miałam ostatni transfer. Niestety nieudany...
Oficjalnie zakończyłam pierwszą procedurą. Jak to Mysza1986 ostatnio powiedziała nigdy nie myślałam, że znajdę się w takiej sytuacji. Zdaniem lekarza jak nam proponował IVF w naszym przypadku miała to być "formalność". Jak się jednak okazało mylił się.
Teraz wracam do głębszego sprawdzenia immunologii a później zobaczymy, jeśli wyjdzie coś w immunologii będziemy chcieli po leczeniu spróbować naturalnie a jak się nie uda to pewno podejdziemy do kolejnej procedury. -
Niezapominajka, cos mi sie kojarzy ze max to 15/16mm.
niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
-
Ja przy świeżym transferze endo mialam 8 i się akurat udało chociaż nie było piękne.
Szczerze powiedziawszy to loteria jest i szansę są 50/50. Uda się albo i nie.niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
-
Lipcowka
Ana31 chyba tak, nie brałam swansona. W ogóle nie wiem czy wiesz, na ovu jest grupa Mthfr, jakbyś miała jakieś wątpliwości, to tam dziewczyny są zaprawione w boku pod tym kątem,.lipcowka86 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
Ana31 wrote:Widziałam, jak mi sie znowu nie uda to tam uderzę
i chyba kupię tego Solgara, dzięki dziewczyny
Ana ja brałam folian z Solgara i B'complex i poziom moje kwasu powędrował bardzo wysoko, bo aż ponad 40 przy normie 18,7...
Dziewczyny już wcześniej pisały, że lepsze są albo z Jarrow albo Swawsona. -
Ana31 wrote:Widziałam, jak mi sie znowu nie uda to tam uderzę
i chyba kupię tego Solgara, dzięki dziewczyny
Kciuki w gorze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 09:48
sylwia80 lubi tę wiadomość
-
MiKi23 wrote:Hej dziewczyny. Przeżyłam jakoś scratching trochę bolało ale dalam radę.
Czy u którejś z was M miał po badaniu MSOME 0% prawidłowych I stopnia, a tylko 2% II stopnia? -
nick nieaktualnyKarenMillen wrote:Ana, ja tej mutacji oficjalnie nie mam ale jestem na granicy normy dlatego mam zalecony tylko i wyłącznie metylowany kwas foliowy i aktywne formy witamin B. Ja mam kwas Swanson plus dr's best fully active B Complex. Ana, kiedy test?
Kciuki w gorze.
I widzę, ze ten Swanson ma chyba lepszą cenę.
W czwartek, bo u mnie na zadupiu wyniki na drugi dzień, a nie chce mi sie 30 km jechac do innego laboratorium, tak sie rozleniwiłam
Wczoraj kupilam parę testow, i też siknęłam, ale po południu, wiadomo, bie vizira:-)
Tak zaczęłam sie zastanawiac, ja mialam wszystkie zarodki wyhodowane do blastocysty, a wydaje mi się, ze częściej ciąze sa z 3 dniowych, juz sama nie wiem... -
nick nieaktualny