IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana31 wrote:I widzę, ze ten Swanson ma chyba lepszą cenę.
W czwartek, bo u mnie na zadupiu wyniki na drugi dzień, a nie chce mi sie 30 km jechac do innego laboratorium, tak sie rozleniwiłam
Wczoraj kupilam parę testow, i też siknęłam, ale po południu, wiadomo, bie vizira:-)
Tak zaczęłam sie zastanawiac, ja mialam wszystkie zarodki wyhodowane do blastocysty, a wydaje mi się, ze częściej ciąze sa z 3 dniowych, juz sama nie wiem...
A ja miałam wszystkie trzydniowe i dupa wiec mam przemyślenia ze blastki lepszeAna31 lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Ana31 wrote:Wiem, też jestem takiego zdania, siedzę w domu i wymyślam:)
Pisałaś, że u ciebie bladziochy wychodziły dopiero 8dpt, to mnie jeszcze trzyma przy życiuemka29 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
U mnie kiepsko.
Tak myślałam, że będzie bo ja mam cykle 30-35dni.
Dziś 13dc Endo 5, pj 8, lj 10. Narazie sobie rosną te pęcherzyki.
Mam się zgłosić w sobotę na kolejne USG ale prof coś kręcił głową, że kiepsko to widzi.
No ale u mnie było tak zawsze, insyminacja miałam ok 18-19dc na niepeknietych pęcherzykach. Przy ivf punkcja była też 18dc a transfer 21dc. Więc liczę, że w sobotę coś ruszy do przodu. -
Flower chciałabym aby to co mówisz miało miejsce ale zgadzam się z pragmatyczną Bellą. Zresztą dziewczyny ja to już przerabiałam. Mi test 25tka wykazał betę poniżej 11 w 7dpt. Trzeba używać sprawdzonych testów i nie ma bata żeby nie wyszlo.
Edit: często piszecie że się boicie sikać a mnie właśnie szkoda czasu na nerwy. To czekanie na testowanie się mi zawsze bardzo dłuży. Wczoraj sprawdziłam i już wiem swoje. Umówiłam się już na wizytę żeby nie tracić czasu i mogę dalej planować. Oczywiście wiem że może zdarzyć się cud i mój test był ferelny ( a właściwie testy) i dlatego biorę leki i betę zrobię zgodnie z planem. Ale ja juz wczoraj przeżyłam swój zawód i dziś zaczynam od nowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 13:14
-
Natka, no to bedziemy trzymac kciuki w sobote. Dlaczego nie zdecydowalas sie na crio na sztucznym?
-
Lena nie umie sikac
lipcowka86, KarenMillen, Milkowiec, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ana31 wrote:To ja już nie robie testów, i tak leki muszę brać do bety.
Jak mi się znowu nie uda, to poradzicie coś, jakie badania mogę sobie zrobić, ok? :)Jakieś przeciwciała, czy coś takiego, bo tego jeszcze nie ogarnęłam. -
Bella
Crio na naturalsie to decyzja mojego profesora że względu na to, że ja owulację mam co miesiac. No i kurcze trochę się wkurzam na ten mój cykl, bo jeśli mi odrocza to muszę płacić za każdą wizytę z USG i konsultacja. Gdybym była na sztucznym to nie było by gadania. -
A bo wy jesteście od razu napakowane tym hormonem jak kaczki jabłkami
lipcowka86, KarenMillen, Ana31, Bella93, Asia_88, zohasamoha, jasmina6, sylwia80 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyKarenMillen wrote:Ana a robilas komórki NK? Mi wyszły za wysokie. A podobno przy haszi to często idzie w parze.
Nie robiłam, ale zawsze przy crio mam encorton, ostatnio 5 mg teraz 10. Moze to za mało, sprawdzę te NK, bo nigdy nawet implantacji nie miałam. -
nick nieaktualny
-
Natka-matka wariatka :) wrote:Bella
Crio na naturalsie to decyzja mojego profesora że względu na to, że ja owulację mam co miesiac. No i kurcze trochę się wkurzam na ten mój cykl, bo jeśli mi odrocza to muszę płacić za każdą wizytę z USG i konsultacja. Gdybym była na sztucznym to nie było by gadania. -
Ana31 wrote:Albo rzadko sikają
Bo ja to teraz co godzinę... -
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Flowwer, sru tu tu tu. Blastocysta powinna sie zagniezdzic 1-2dpt, z zaleznosci od morfologii.
Kliniki, ktore robia weryfikacje 3,6,10dpt oczekuja ze w 3dpt beta bedzie juz wyzsza niz 0,1 (nie koniecznie ciazowa, ale jakas).
W zwiazku z tym hcg zaczyna byc produkowane ok 3-4dpt, od momentu kiedy zarodek zaczyna sie zagniezdzac.
Sikacze na opakowaniu maja info, ze sa wiarygodne w 99% w dniu spodziewanej @, czyli pi razy oko w 9dpt blastki.
Edit: od zawsze uwazalam ze cos jest z ta "sciaga" nie tak, 2 i 3dpt to to samo...
Zazwyczaj takie ściągi są uogólnione a średnia może być różna i nie zmienia faktu że beta to beta a ile razy tutaj czytałam że na testach nawet tych sprawdzonych biel a beta pozytywna.
Póki beta nie wykluczy ciązy nadzieja jest.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyKarenMillen wrote:Myślę że warto. Też zawsze miałam encorton ale od tego transferu już intralipid.
Dziwi mnie tylko, że trzy tranfery i wszystkie na tych samych lekach, trochę mam tylko zwiększoną dawkę neoparinu. No nic, po prostu trzeba trafic na odpowiedni zarodek i tyle.
-
Flowwer wrote:Zazwyczaj takie ściągi są uogólnione a średnia może być różna i nie zmienia faktu że beta to beta a ile razy tutaj czytałam że na testach nawet tych sprawdzonych biel a beta pozytywna.
Sa i przypadki nadziei po negatywnej becie, wiec roznie to bywa
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Zazwyczaj takie ściągi są uogólnione a średnia może być różna i nie zmienia faktu że beta to beta a ile razy tutaj czytałam że na testach nawet tych sprawdzonych biel a beta pozytywna.
Otóż toMam nadzieję, ze u Ciebie dzidziol już się zadomawia w brzuchu:)
Flowwer lubi tę wiadomość