X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana31 wrote:
    I widzę, ze ten Swanson ma chyba lepszą cenę.
    W czwartek, bo u mnie na zadupiu wyniki na drugi dzień, a nie chce mi sie 30 km jechac do innego laboratorium, tak sie rozleniwiłam :-)
    Wczoraj kupilam parę testow, i też siknęłam, ale po południu, wiadomo, bie vizira:-)

Tak zaczęłam sie zastanawiac, ja mialam wszystkie zarodki wyhodowane do blastocysty, a wydaje mi się, ze częściej ciąze sa z 3 dniowych, juz sama nie wiem...

A ja miałam wszystkie trzydniowe i dupa wiec mam przemyślenia ze blastki lepsze :)

Ana31 lubi tę wiadomość

Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
    3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
    3 Kliniki;
    4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
    Ostani transfer 18.08.2020 r.
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
    2021 r. - córka mój cały Świat
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana31 wrote:
    Wiem, też jestem takiego zdania, siedzę w domu i wymyślam:)
    Pisałaś, że u ciebie bladziochy wychodziły dopiero 8dpt, to mnie jeszcze trzyma przy życiu :-D
    Dokładnie, a do tego beta była ok 100, więc sama widzisz..ale nerwowka jest, i bedzie, rzadko która z nas podchodzi do tego chłodno..życzę żeby u Ciebie też hcg było mało w moczu tak jak u mnie :-)

emka29 lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kiepsko.
    Tak myślałam, że będzie bo ja mam cykle 30-35dni.
    Dziś 13dc Endo 5, pj 8, lj 10. Narazie sobie rosną te pęcherzyki.
    Mam się zgłosić w sobotę na kolejne USG ale prof coś kręcił głową, że kiepsko to widzi.
    No ale u mnie było tak zawsze, insyminacja miałam ok 18-19dc na niepeknietych pęcherzykach. Przy ivf punkcja była też 18dc a transfer 21dc. Więc liczę, że w sobotę coś ruszy do przodu.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower chciałabym aby to co mówisz miało miejsce ale zgadzam się z pragmatyczną Bellą. Zresztą dziewczyny ja to już przerabiałam. Mi test 25tka wykazał betę poniżej 11 w 7dpt. Trzeba używać sprawdzonych testów i nie ma bata żeby nie wyszlo.

Edit: często piszecie że się boicie sikać a mnie właśnie szkoda czasu na nerwy. To czekanie na testowanie się mi zawsze bardzo dłuży. Wczoraj sprawdziłam i już wiem swoje. Umówiłam się już na wizytę żeby nie tracić czasu i mogę dalej planować. Oczywiście wiem że może zdarzyć się cud i mój test był ferelny ( a właściwie testy) i dlatego biorę leki i betę zrobię zgodnie z planem. Ale ja juz wczoraj przeżyłam swój zawód i dziś zaczynam od nowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 13:14

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, no to bedziemy trzymac kciuki w sobote. Dlaczego nie zdecydowalas sie na crio na sztucznym?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie umie sikac :P

lipcowka86, KarenMillen, Milkowiec, Asia_88 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie robie testów, i tak leki muszę brać do bety.
    Jak mi się znowu nie uda, to poradzicie coś, jakie badania mogę sobie zrobić, ok? :)Jakieś przeciwciała, czy coś takiego, bo tego jeszcze nie ogarnęłam.

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana31 wrote:
    To ja już nie robie testów, i tak leki muszę brać do bety.
    Jak mi się znowu nie uda, to poradzicie coś, jakie badania mogę sobie zrobić, ok? :)Jakieś przeciwciała, czy coś takiego, bo tego jeszcze nie ogarnęłam.
    Ana a robilas komórki NK? Mi wyszły za wysokie. A podobno przy haszi to często idzie w parze.

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella
    Crio na naturalsie to decyzja mojego profesora że względu na to, że ja owulację mam co miesiac. No i kurcze trochę się wkurzam na ten mój cykl, bo jeśli mi odrocza to muszę płacić za każdą wizytę z USG i konsultacja. Gdybym była na sztucznym to nie było by gadania.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo wy jesteście od razu napakowane tym hormonem jak kaczki jabłkami :-P

lipcowka86, KarenMillen, Ana31, Bella93, Asia_88, zohasamoha, jasmina6, sylwia80 lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Ana a robilas komórki NK? Mi wyszły za wysokie. A podobno przy haszi to często idzie w parze.

Nie robiłam, ale zawsze przy crio mam encorton, ostatnio 5 mg teraz 10. Moze to za mało, sprawdzę te NK, bo nigdy nawet implantacji nie miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    A bo wy jesteście od razu napakowane tym hormonem jak kaczki jabłkami :-P

Albo rzadko sikają ;-)
    Bo ja to teraz co godzinę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 13:33

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka-matka wariatka :) wrote:
    Bella
    Crio na naturalsie to decyzja mojego profesora że względu na to, że ja owulację mam co miesiac. No i kurcze trochę się wkurzam na ten mój cykl, bo jeśli mi odrocza to muszę płacić za każdą wizytę z USG i konsultacja. Gdybym była na sztucznym to nie było by gadania.
    Rozumiem. Masz chocisz jakies tansze wizyty na te podglady?

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana31 wrote:
    Nie robiłam, ale zawsze przy crio mam encorton, ostatnio 5 mg teraz 10. Moze to za mało, sprawdzę te NK, bo nigdy nawet implantacji nie miałam.
    Myślę że warto. Też zawsze miałam encorton ale od tego transferu już intralipid.

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana31 wrote:
    Albo rzadko sikają ;-)
    Bo ja to teraz co godzinę...
    Testy sie robi z porannego, takiego dlugo trzymanego, bez picia po nocach :P

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Testy sie robi z porannego, takiego dlugo trzymanego, bez picia po nocach :P

Coś Ty, z nocnym piciem skończyłam już dawno temu :-D

Bella93, Flowwer, zohasamoha, Kotowa, V., mięsko, sylvuś lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Flowwer, sru tu tu tu. Blastocysta powinna sie zagniezdzic 1-2dpt, z zaleznosci od morfologii.
    Kliniki, ktore robia weryfikacje 3,6,10dpt oczekuja ze w 3dpt beta bedzie juz wyzsza niz 0,1 (nie koniecznie ciazowa, ale jakas).
    W zwiazku z tym hcg zaczyna byc produkowane ok 3-4dpt, od momentu kiedy zarodek zaczyna sie zagniezdzac.

Sikacze na opakowaniu maja info, ze sa wiarygodne w 99% w dniu spodziewanej @, czyli pi razy oko w 9dpt blastki.

Edit: od zawsze uwazalam ze cos jest z ta "sciaga" nie tak, 2 i 3dpt to to samo...

Zazwyczaj takie ściągi są uogólnione a średnia może być różna i nie zmienia faktu że beta to beta a ile razy tutaj czytałam że na testach nawet tych sprawdzonych biel a beta pozytywna.
    Póki beta nie wykluczy ciązy nadzieja jest.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Myślę że warto. Też zawsze miałam encorton ale od tego transferu już intralipid.

Dziwi mnie tylko, że trzy tranfery i wszystkie na tych samych lekach, trochę mam tylko zwiększoną dawkę neoparinu. No nic, po prostu trzeba trafic na odpowiedni zarodek i tyle.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Zazwyczaj takie ściągi są uogólnione a średnia może być różna i nie zmienia faktu że beta to beta a ile razy tutaj czytałam że na testach nawet tych sprawdzonych biel a beta pozytywna.
    Bo jednak większość dziewczyn robi testy, przed terminem @ i jak ktos nie ma doświadczenia z danymi testami, to faktycznie nie ma co wyrokowac.

Sa i przypadki nadziei po negatywnej becie, wiec roznie to bywa :D

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Otóż to :) Mam nadzieję, ze u Ciebie dzidziol już się zadomawia w brzuchu:)

Flowwer lubi tę wiadomość

‹‹ 5249 5250 5251 5252 5253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ