X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    jestem po pierwszej punkcji. pobrali 22. ale jestem w programie wiec tylko z 6 beda dzialac dalej. pierszy raz bylam usypiana fajne to bylo. ale teraz jestem jakas nieprzytomna. dostalam kolejny zestaw lekow i czekam na info czy cos sie podzielilo.

Dziewczęta, co dzieje się z pozostałymi 'wyhodowanymi' komórkami? Pewnie już powinnam to wiedzieć(a nie wiem :/ )

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi wiem, ze szukasz powodow porazki, ktora notabene nie jest jeszcze przesadzana, a w nowej klinice nikt nie da Ci gwarancji, ze sie uda tym bardziej, ze nie wiem czemu chcesz zmieniac klinike skoro udalo sie uzyskac ciaze za 1 podejsciem i najwazniejsze masz mrozaki, a popytaj aany czy fedry jak zastanawialy sie dlaczego w macierzynstwie w krakowie nie udaje sie'praktycznie zadnej pacjentce uzyskac nic do mrozenia. Dobre labolatorium i embriolodzy to polowa sukcesu, nie podejmuj decyzji pochopnie, pod wplywem emocji. Nowa klinika rowna sie z tym, ze podczas pierwszej stymulacji lekarz bedzie "eksperymentowal" i poznawal przypadek od poczatku

aaana, Tosia 1981, martusia1986, GabiK lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Dziewczęta, co dzieje się z pozostałymi 'wyhodowanymi' komórkami? Pewnie już powinnam to wiedzieć(a nie wiem :/ )

To zalezy na co sie zdecydujesz, mozesz nadprogramowe komorki zamrozic, ale tego refundacja nie obejmuje, oddac do adopcji lub do zniszczenia

Lenuś lubi tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To zalezy na co sie zdecydujesz, mozesz nadprogramowe komorki zamrozic, ale tego refundacja nie obejmuje, oddac do adopcji lub do zniszczenia

Dziękuję :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa masz racje szukam głupio przyczyny. to bez sensu co robie..;/ ale nie umie sie z tym pogodzic..;/;/ i boje sie bo mam tylko jednego jedynego mrozaczka..;(

Mała Mi
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam tylko albo az jednego i teraz czekam czy sie obroni ;)

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invimed Warszawa

Nusia na razie staramy się naturalnie. Procedure mamy zaplanowaną na styczeń. Nie mamy żadnego mrozaczka. Tak więc całą zabawę zaczynamy od nowa.

Lenuś program rządowy daje możliwość zapłodnienia 6 komórek. Pary, które mają ich więcej mogą albo zamrozić je do dalszego wykorzystania - za to para już sama musi zapłacić, albo kazać zniszczyć.

Lenuś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu to w takim razie trzymam mocno kciuki aby udało się naturalnie :)

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam został jeden jedyny.. w nim nadzieja.!! w tym jednym malutki mrozaczku :*

Mała Mi
  • aaana Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi - nie masz tylko jednego - masz AZ jednego mrozaczka... I tez uwazam tak jak Niecierpliwa, jesli nie masz konkretnych powodow dotyczacych zaniedban w klinice to bez sensu zmieniac, tylko dlatego, ze sie nie udalo.

Wiem co czujesz i jak bardzo jest Ci przykro i wiem tez, ze teraz w ciagu tylko kilku, kilkunastu godzin od porazki chcialabys zrobic wszystko, zeby sie udalo, a to WSZYSTKO jest teraz obciazone emocjami, dlatego poczekaj. Daj sobie kilka dni czasu, posmuc sie, wyplacz lub zrob cokolwiek co przyniesie ci ulge, a pozniej ze zdwojona sila do walki, a jednoczesnie pelna spokoju i wiary w powodzenie wroc po swojego mrozaczka, a wierz mi, ze jest on ogromnym komfortem, ktorego niejednej tutaj brakuje. I trzymaj sie dzielnie :*

Podczytuje Was czasem, ale duzo mi umyka, dlatego mam pytanie, czy ktos w miedzyczasie podchodzil do ivf w Macierzynstwie? Udalo sie?

Moje 10 tygodniowe szczescie ma juz prawie 3 cm, rozwija sie prawidlowo, za miesiac mam pierwsze badania genetyczne. No i nadal nie moge uwierzyc w to co sie stalo, mam wrazenie, ze dopoki nie poczuje kopniaka w zebro ;) albo nie zobacze mojej istotki po drugiej stronie brzucha to nie uwierze, bo na razie to ciagle jakas abstrakcja, choc pod pepkiem juz cos zaczyna odstawac, wiec w koncu ciaza daje jakies fizyczne objawy, ale to i tak jakis nierealny kosmos ;)

arlenka, Tosia 1981, Konwalia, niecierpliwa, GabiK, MisiaMisia, Beata.D, libellula83, Fedra, czarownica_tea, duza lubią tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokąłdnie aż jednego.. aaana dokładnie tak.. moje emocje to teraz jeden wielku zbiór chyba wszystkich uczuć. ale ogarne to musze..

Mała Mi
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana ja zaczynam w styczniu w Macierzyństwie kolejne podejście.
    Należę do tych, którym pierwsze podejście się nie udało i dodatkowo nie ma z niego żadnych mrożaków - jak to w Macierzyństwie. Mimo wszystko spróbuję w Macierzyństwie jeszcze raz.
    Zrobiłam badania genetyczne. Jeszcze nie mam wyników kariotypów, ale dostałam wyniki innych badań z Invicta. No i wyszło małe "szydło z worka". Mam stwierdzoną łagodną hiperhomocysteinemię. Już troszkę o tym poczytałam i wiem, że tragedii nie ma, ale muszę to jeszcze skonsultować z genetykiem. Już się zapisałam do Provity w Katowicach do Pani genetyk - podobno bardzo dobra. W Krakowie specjalisty takiego dobrego nie znalazłam. Zobaczymy co jeszcze w kariotypach wyjdzie.
    Mąż AZF i CFTR prawidłowe na szczęście, a o to się najbardziej bałam, bo mamy czynnik męski.

MisiaMisia, aaana lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Niecierpliwa wg mnie u Ciebie było zagnieżdżenie. Ja po podaniu 5-dniowej blastusi też 3 dpt miałam brunatne plamienie i teraz mam synka.

Madzia, a ile u Ciebie trwalo to plamienie??

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Duza, Madzia82, Sky, GabiK Invimed Warszawa :)

Ananas zakupiony, teraz go tylko trzeba obrać i zszamac. :o)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 16:34

MisiaMisia lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymam mocno kciuki, żeby to było zagniezdzenie!

Któraś ze staraczek pisała, że ciąża po ivf jest inna niż jak się zachodzi naturalnie. A jakie są różnice?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia powodzenia i smacznego ;)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Konwalia powodzenia i smacznego ;)

Dziękuję. Powodzenie się przyda, bo przyznam szczerze, że świeżego ananasa nigdy nie obieralam ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchlonela sie cysta z niepeknietego pecherzyka po opakowaniu antykoncepcji :) dostalam kartke z napisem protokol dlugi i gonapeptyl 0.1 na 10 dni. Pozniej reszta...

MisiaMisia, agniesia2569, Tosia 1981, Lenuś, Fedra, Sansivieria, czarownica_tea, Justine lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Dziękuję. Powodzenie się przyda, bo przyznam szczerze, że świeżego ananasa nigdy nie obieralam ;)

Ja tez nie...

Konwalia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wchlonela sie cysta z niepeknietego pecherzyka po opakowaniu antykoncepcji :) dostalam kartke z napisem protokol dlugi i gonapeptyl 0.1 na 10 dni. Pozniej reszta...

Doktkadnie tak samo zaczela sie moja stymulacja :)

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ