WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie tyle:koniec stymulacji , wytrwałam do końca z tym gonalem, podczas punkcji pobrano 15 oocytów, 8 nadawało się do zapłodnienia, dwie się zaplodnily prawidłowo, trzecia walczy- mają obserwować (czyli nic już z tego zarodka nie będzie) siedzę i wyje, pożywka z jonami wapnia przereklamowana- nie pomogła nic:-(
    Transfer jutro w 2 dobie, trzymajcie kciuki proszę :-(

mięsko lubi tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Dziewczyny u mnie tyle:koniec stymulacji , wytrwałam do końca z tym gonalem, podczas punkcji pobrano 15 oocytów, 8 nadawało się do zapłodnienia, dwie się zaplodnily prawidłowo, trzecia walczy- mają obserwować (czyli nic już z tego zarodka nie będzie) siedzę i wyje, pożywka z jonami wapnia przereklamowana- nie pomogła nic:-(
    Kochana, u mnie tylko jeden się zaplodni... Tylko jeden! Nawet przez chwilę nie było mowy o 2ch:) i co? Dotrwal do ładnej blastocysty i jest od 3 dni z nami. :)

kokosowa40 lubi tę wiadomość

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina dzięki za te pocieszające słowa. Pozostaje mi tylko wierzyć w Wigilijny cud, podczas jutrzejszego transferu:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 15:09

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka trzymam kciuki! U mnie z 7 tylko dwa nadawaly sie do zaplodnienia ;) juz mialam panike ze nic z tego nie bedzie bo sie nie beda rozwijac czy cos... no a jak uslyszalam ze tylko dwie byly ok to w wyobrazni slyszalam jak pani mowi ze zadna sie prawidlowo nie zaplodnila.ale na szczescie bylo inaczej... i to ty mnie kochana uspokajalas twoja stopka ;) wiec wiesz sama ze z dwoch tez moze byc piekny dzidzius ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosowa40 wrote:
    A luteiny w ogóle ....
    Kokosowa a mogę zapytać z jakiego powodu masz encorton? Jakies wskazania immunologiczne?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest jak ktoś łyka leki. Normalnie e2 jest w ciąży na pewno podwyższony. Często znacznie.

Co ja mogę napisać. Moja koleżanka po stymulacji dawkami ok 300 miała 3 komórki i 1 się zaplodnila.
    Jest w ciąży.

iv09i09katk65tr1.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Cudu te jony wapnia nie zrobią jeśli coś genetycznie szwankuje, ALE musisz wierzyć w swoje kropki ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • kokosowa40 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Kochana , będzie dobrze . Dla pocieszenia napiszę , że ja miałam podobnie . 13 oocytów pobrali z czego 7 w ogóle się nie zapłodniło . Zostało 5 z czego 3 się tylko rozwinęły . Jedną blastkę mam aktualnie w sobie (5dpt) i jedną zamrożoną . Trzecia niestety się też nie rozwinęła . Grunt to podejść do transferu . Żeby mieć dziecko wystarczy jedna dobrze rozwijająca się blastka . Więc głowa do góry :)

kokosowa40

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Kokosowa a mogę zapytać z jakiego powodu masz encorton? Jakies wskazania immunologiczne?
    Nie robiłam żadnych badań immunologicznych . A czemu ? Ja nie wiem . Biorę to co mi lekarz zalecił . Zdiagnozowana mam niepłodność idiopatyczną pierwotną . Maż ma mocne nasienie . Ja miałam robioną laparoskopię , histeroskopię , drożność jajowodów . Tarczyca też ok . I teoretycznie powinno być dobrze . A nie jest . Staramy się już od kilku lat . 7 chyba i nic . Ale dopiero teraz zdecydowaliśmy się na in-vitro . Dodam , że mam 40 lat już . Może mój wiek ma wpływ . Sama nie wiem . Teraz po transferze to przynajmniej wiemy , że jakieś komórki wyprodukowałam po stymulacji . Ale nie za wiele .
    A teraz mam 5dpt i mam złe wyniki . Ech

kokosowa40
  • Rafi969 Znajoma

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Drogie Panie.

Proszę o pomoc. Leczymy się z żona w novum. Podpowiedzcie proszę czy w 17dpt. progesteron 97,68 ng/ml i dodatniej becie nie jest groźny dla ciąży. Pytam bo dostaliśmy wynik badania dopiero teraz i nie ma go z kim skonsultować, dodam że żona ma zlecone Lutinus 100 mg 3x1 i Luteina 50 mg 3x2

Proszę o odpowieź i pozdrawiam

Rafał

• zohasamoha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Rafał:) już Cię gdzieś na forum spotkałam z tego, co pamiętam:) spotkamy się i tu:) ja po pozytywnej becie miałam wyższego proga nawet;) jest bardzo dobry,a proga w ciąży nigdy nie za wiele:) dużo zdrówka dla Was:)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafi969 wrote:
    Witajcie Drogie Panie.

Proszę o pomoc. Leczymy się z żona w novum. Podpowiedzcie proszę czy w 17dpt. progesteron 97,68 ng/ml i dodatniej becie nie jest groźny dla ciąży. Pytam bo dostaliśmy wynik badania dopiero teraz i nie ma go z kim skonsultować, dodam że żona ma zlecone Lutinus 100 mg 3x1 i Luteina 50 mg 3x2

Rafał

Rafi ja miałam podobny już w 12dpt i dr na konsultacji tel powiedziała, że bardzo ładny! Dla ciąży nie ma chyba czegoś takiego, jak za wysoki progesteron. Mi ciut zmniejszyli jego dawkę na wizycie w 27dpt, ale wtedy miałam już wartość prawie 200.

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Rafi969 Znajoma

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Cześć Rafał:) już Cię gdzieś na forum spotkałam z tego, co pamiętam:) spotkamy się i tu:) ja po pozytywnej becie miałam wyższego proga nawet;) jest bardzo dobry,a proga w ciąży nigdy nie za wiele:) dużo zdrówka dla Was:)

Zohasamoha dzięki wielkie trochę się uspokoiłem. A powiedz czy trochę zmniejszyć dawkę luteiny czy tak zostawić.

Pozdrawiam

• Rafi969 Znajoma

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki moje drogie panie. Zawsze nas Was można liczyć.
    Zdrówka dla Was i waszych rodzin.

Pozdrawiam
    Rafał

• zohasamoha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafal, ja brałam taką samą dawkę progesteronu, co Twoja Żona do 10 tyg ciąży. Co prawda brałam luteinę, ale też w sumie 600 mg. Ja bym nic nie zmieniala, skoro lekarz tego nie zalecił. Nie martw się, tylko ciesz się, ze jesteście w ciąży:)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • Micha Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Przygotowuje się do in vitro od następnego cyklu.Będę miała krótki protokół Teraz biorę estrofem 3×1
    Kokosowa40 mocno trzymam kciuki za Ciebie
    Jesteś moją rówieśniczką
    Pozdrawiam wszystkie dziewczyny

kokosowa40 lubi tę wiadomość

Micha

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micha wrote:
    Witam
    Przygotowuje się do in vitro od następnego cyklu.Będę miała krótki protokół Teraz biorę estrofem 3×1
    Kokosowa40 mocno trzymam kciuki za Ciebie
    Jesteś moją rówieśniczką
    Pozdrawiam wszystkie dziewczyny
    Dziękuję kochana za dobre słowo :) .
    Już troszkę się uspokoiłam bo czytałam inne fora na , których Panie miały niski progesteron a jednak zarodek się wszczepił :) . Poza tym uzupełniam cały czas teraz braki prolutexem .
    Cieszę się , że zaczynasz . Też miałam krótki protokół :)
    Będę Cię wspierała :)
    Z Krakowa jesteś ?

Micha lubi tę wiadomość

kokosowa40
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafi969 wrote:
    Witajcie Drogie Panie.

Rafał
    Ja miałam w tych samych jednostkach prawie 200. Chwilę później 250.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa
    Nie masz złych wyników, chyba lekarz Ci tak nie powiedzial
    Prog łatwo zwiększysz.wiec głowa do góry

iv09i09katk65tr1.png

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Kokosowa
    Nie masz złych wyników, chyba lekarz Ci tak nie powiedzial
    Prog łatwo zwiększysz.wiec głowa do góry
    Lekarz mi napisał przez sms'a że progesteron niski ale żebym zwiększyła dawkę lekarstwa . A betę dopiero będę sprawdzać po świętach 28.12 . Będzie to 10 doba po transferze .
    I dziękuję za wsparcie :)

A Ty już jesteś w ciąży ? Czy starasz się ? jeśli można zapytać ....

kokosowa40
‹‹ 5350 5351 5352 5353 5354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ