IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u mnie tyle:koniec stymulacji , wytrwałam do końca z tym gonalem, podczas punkcji pobrano 15 oocytów, 8 nadawało się do zapłodnienia, dwie się zaplodnily prawidłowo, trzecia walczy- mają obserwować (czyli nic już z tego zarodka nie będzie) siedzę i wyje, pożywka z jonami wapnia przereklamowana- nie pomogła nic:-(
Transfer jutro w 2 dobie, trzymajcie kciuki proszęmięsko lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
madwitka wrote:Dziewczyny u mnie tyle:koniec stymulacji , wytrwałam do końca z tym gonalem, podczas punkcji pobrano 15 oocytów, 8 nadawało się do zapłodnienia, dwie się zaplodnily prawidłowo, trzecia walczy- mają obserwować (czyli nic już z tego zarodka nie będzie) siedzę i wyje, pożywka z jonami wapnia przereklamowana- nie pomogła nic:-(
Transfer jutro w 2 dobie, trzymajcie kciuki proszękokosowa40 lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Kozisina dzięki za te pocieszające słowa. Pozostaje mi tylko wierzyć w Wigilijny cud, podczas jutrzejszego transferu:-(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 15:09
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Madwitka trzymam kciuki! U mnie z 7 tylko dwa nadawaly sie do zaplodnienia
juz mialam panike ze nic z tego nie bedzie bo sie nie beda rozwijac czy cos... no a jak uslyszalam ze tylko dwie byly ok to w wyobrazni slyszalam jak pani mowi ze zadna sie prawidlowo nie zaplodnila.ale na szczescie bylo inaczej... i to ty mnie kochana uspokajalas twoja stopka
wiec wiesz sama ze z dwoch tez moze byc piekny dzidzius
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
madwitka wrote:Dziewczyny u mnie tyle:koniec stymulacji , wytrwałam do końca z tym gonalem, podczas punkcji pobrano 15 oocytów, 8 nadawało się do zapłodnienia, dwie się zaplodnily prawidłowo, trzecia walczy- mają obserwować (czyli nic już z tego zarodka nie będzie) siedzę i wyje, pożywka z jonami wapnia przereklamowana- nie pomogła nic:-(
Transfer jutro w 2 dobie, trzymajcie kciuki proszę
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Transfer jutro w 2 dobie, trzymajcie kciuki proszę
kokosowa40 -
Mum2b wrote:Kokosowa a mogę zapytać z jakiego powodu masz encorton? Jakies wskazania immunologiczne?
A teraz mam 5dpt i mam złe wyniki . Ech
kokosowa40 -
Witajcie Drogie Panie.
Proszę o pomoc. Leczymy się z żona w novum. Podpowiedzcie proszę czy w 17dpt. progesteron 97,68 ng/ml i dodatniej becie nie jest groźny dla ciąży. Pytam bo dostaliśmy wynik badania dopiero teraz i nie ma go z kim skonsultować, dodam że żona ma zlecone Lutinus 100 mg 3x1 i Luteina 50 mg 3x2
Proszę o odpowieź i pozdrawiam
Rafał -
Cześć Rafał
już Cię gdzieś na forum spotkałam z tego, co pamiętam:) spotkamy się i tu:) ja po pozytywnej becie miałam wyższego proga nawet;) jest bardzo dobry,a proga w ciąży nigdy nie za wiele:) dużo zdrówka dla Was:)
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Rafi969 wrote:Witajcie Drogie Panie.
Proszę o pomoc. Leczymy się z żona w novum. Podpowiedzcie proszę czy w 17dpt. progesteron 97,68 ng/ml i dodatniej becie nie jest groźny dla ciąży. Pytam bo dostaliśmy wynik badania dopiero teraz i nie ma go z kim skonsultować, dodam że żona ma zlecone Lutinus 100 mg 3x1 i Luteina 50 mg 3x2
Rafał
Rafi ja miałam podobny już w 12dpt i dr na konsultacji tel powiedziała, że bardzo ładny! Dla ciąży nie ma chyba czegoś takiego, jak za wysoki progesteron. Mi ciut zmniejszyli jego dawkę na wizycie w 27dpt, ale wtedy miałam już wartość prawie 200.
-
zohasamoha wrote:Cześć Rafał
już Cię gdzieś na forum spotkałam z tego, co pamiętam:) spotkamy się i tu:) ja po pozytywnej becie miałam wyższego proga nawet;) jest bardzo dobry,a proga w ciąży nigdy nie za wiele:) dużo zdrówka dla Was:)
Zohasamoha dzięki wielkie trochę się uspokoiłem. A powiedz czy trochę zmniejszyć dawkę luteiny czy tak zostawić.
Pozdrawiam -
Rafal, ja brałam taką samą dawkę progesteronu, co Twoja Żona do 10 tyg ciąży. Co prawda brałam luteinę, ale też w sumie 600 mg. Ja bym nic nie zmieniala, skoro lekarz tego nie zalecił. Nie martw się, tylko ciesz się, ze jesteście w ciąży:)Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Micha wrote:Witam
Przygotowuje się do in vitro od następnego cyklu.Będę miała krótki protokół Teraz biorę estrofem 3×1
Kokosowa40 mocno trzymam kciuki za Ciebie
Jesteś moją rówieśniczką
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.
Już troszkę się uspokoiłam bo czytałam inne fora na , których Panie miały niski progesteron a jednak zarodek się wszczepił. Poza tym uzupełniam cały czas teraz braki prolutexem .
Cieszę się , że zaczynasz . Też miałam krótki protokół
Będę Cię wspierała
Z Krakowa jesteś ?Micha lubi tę wiadomość
kokosowa40 -
Rafi969 wrote:Witajcie Drogie Panie.
Rafał -
Lunk_a wrote:Kokosowa
Nie masz złych wyników, chyba lekarz Ci tak nie powiedzial
Prog łatwo zwiększysz.wiec głowa do góry
I dziękuję za wsparcie
A Ty już jesteś w ciąży ? Czy starasz się ? jeśli można zapytać ....
kokosowa40