IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozisina wrote:Hej Kochana. U mnie 4dpt 5d orzeszka. U mnie z kolei praktycznie nic. Cycki wcześniej nawet bolały bardziej niż teraz, mam wrażenie że przestają. Czasem coś ciągnie, ale to ciągnie Zawsze, czyli nic nowego.
Będzie dobrze mam nadzieję .
Trzymam kciuki ....
kokosowa40 -
Witam w ten wigilijny piękny dzień
U mnie dziś już jest 6 dpt . Mam do zaaplikowania dodatkowo gonapeptyl . Musze uważąć by nie zapomnieć. Jeśli chodzi o objawy czegokolwiek to tak jak wyżej napisałam . Raczej brak . Może tylko lewy jajnik mnie lekko czasem zakłuje a tak to nic . Ciekawa jestem czy ten progesteron i estradiol mi się podniesie . Następne badanie mam dopiero w środę pod świętach . A w czwartek powinnam zrobić betę sobie . Więc mi sie tak wydaje , że ...wszystko zrobię za jednym zamachem ...i zamiast bety robić w 10 dobie po transferze , zrobię ją w 9 ...Chyba różnica będzie niewielka , prawda? Co o tym myslicie ?
A w tym momencie to chciałabym złożyć Wam wszystkim tu Paniom i Panom
Najserdeczniejsze życzenia świąteczne . Dużo zdrowia i pokory ...cierpliwości i spokoju . Radości z tego co już mamy i co osiągnęłyśmy ....Niech się spełnią wszystkie nasze marzenia i niech się wydarzy cud ...Tak od dawna przez nas wyczekiwany
Zdrowych , Wesołych Świąt kochane .....jasmina6, emka29, Kozisina, Mum2b, magda_31 lubią tę wiadomość
kokosowa40 -
kokosowa40 wrote:Witam w ten wigilijny piękny dzień
U mnie dziś już jest 6 dpt . Mam do zaaplikowania dodatkowo gonapeptyl . Musze uważąć by nie zapomnieć. Jeśli chodzi o objawy czegokolwiek to tak jak wyżej napisałam . Raczej brak . Może tylko lewy jajnik mnie lekko czasem zakłuje a tak to nic . Ciekawa jestem czy ten progesteron i estradiol mi się podniesie . Następne badanie mam dopiero w środę pod świętach . A w czwartek powinnam zrobić betę sobie . Więc mi sie tak wydaje , że ...wszystko zrobię za jednym zamachem ...i zamiast bety robić w 10 dobie po transferze , zrobię ją w 9 ...Chyba różnica będzie niewielka , prawda? Co o tym myslicie ?
A w tym momencie to chciałabym złożyć Wam wszystkim tu Paniom i Panom
Najserdeczniejsze życzenia świąteczne . Dużo zdrowia i pokory ...cierpliwości i spokoju . Radości z tego co już mamy i co osiągnęłyśmy ....Niech się spełnią wszystkie nasze marzenia i niech się wydarzy cud ...Tak od dawna przez nas wyczekiwany
Zdrowych , Wesołych Świąt kochane .....ja też w środę po świętach mam kolejną weryfikację. No nic, ciut mnie martwi brak takich jednoznacznych objawów no ale cóż, może brak objawów to też objaw.
Podpisuje się pod tymi życzeniami, myślę że każda z Was już napisała wszystko to czego można życzyć, i ja też tego Wam życzę z całego serca!kokosowa40 lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
emka29 wrote:Jestem dzisiaj 4dpt i właśnie zobaczyłem na papierze różowa krew. Myślicie że to może być implantacja?
Cycki zaczynają dawać o sobie znać.
mozliwe ze to implantacjaalbo tak jak piszesz zadrapalas sie aplikarorem
trzymam kciuki
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Życzę Wam zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia.
Niech ten czas spędzony w gronie najbliższych napełni Wasze serca spokojem i radością.
Niech błogosławieństwo Bożego Dzieciątka towarzyszy Wam przez całe Wasze życie, a szczere i najpiękniejsze Bożonarodzeniowe życzenia spełniają się w każdym momencie.
Przede wszystkim spelnienia tego najwiekszego marzenia, czyli BYCIE MAMA !problemik, Mum2b, sylvuś, Meli92, Flowwer, magda_31, madwitka, emka29, kokosowa40, mięsko, innamorata88 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
emka29 wrote:Doczytałam na wypisie , że jak jest plemienie to wtedy tylko pod język.
U mnie cycki dały znać już pod koniec 2dpt bo pokazały sie bardziej widoczne żyły i sutki były jakieś takie bardziej tkliwe.
Tutaj chodzi o krwawienie silne[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Świateczngo uroku, Mikołaja po zmroku, karpika smacznego, prezentu pod choinka nie jednego. Miłoscia i szczesciem by dom byl wypełniony a kazdy domownik w te świeta spełniony
zdrówka wiele na kazdym kroku by głowa nie bolała w tym nowym 2018 roku
Oby kazda z nas w Nowym Roku zostala szczesliwa mama zdrowego, pieknego bobasaYoselyn82, Mum2b, Flowwer, problemik, magda_31, madwitka, emka29, kokosowa40, mięsko lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Dziewczyny, nie było mnie tutaj od 10 dni, musiałam odpocząć psychicznie po poronieniu, po szpitalu... Rzuciłam się w wir spotkań, imprez itd. i dobrze mi to zrobiło
W Święta nadrobię bo chcę wiedzieć co u Was, a póki co... wpadam z życzeniami, żeby te Święta były dla Was po prostu dobre. Żebyście uniknęły bolesnych pytań i komentarzy, żeby bliscy otoczyli Was życzliwością i zrozumieniem. Dużo SIŁY i wytrwałości w walce o marzenia mimo trudności rzucanych przez los. Spokoju i dobrej energii :*
Mum2b, Kozisina, Alrauna1987, Flowwer, problemik, magda_31, Cala, madwitka, emka29, kokosowa40, Asia_88, Holly, mięsko, sylwia80 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
kokosowa40 wrote:Trzeba mieć nadzieję zawsze
Los nam płata różne figle .
Ty już masz dwójeczkę ...My z mężem jesteśmy sami .
Teraz specjaliści mają dobre sprzęty i większą wiedzę niż niegdyś . Musi się udać jeśli tego pragniecie
Czy mogę zapytać czy brałaś jakieś leki cykl przed in vitro?Micha -
Dziewczynki zabrałam do domu moje dwa okruszki, dwudniowe klasy A. Oby ta data nie była przypadkowa, teraz długie 12 dni oczekiwania przede mną.
Wam wszystkim życzę: Zdrowych, spokojnych, radosnych Świąt , aby spełniły się Wasze najskrytsze pragnienia! ! Smacznej rybki. Za wszystkie oczekujące, transferujace, i betujace trzymam kciuki z całych sił!Alrauna1987, emka29, Flowwer, ana167, zohasamoha, kokosowa40, problemik, *SmoczycA*, V., mięsko, Australijka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Zdrowych, wesolych świąt dziewczyny! Oby spelnily sie wszystkie marzenia a zwlasza to jedno najwazniejsze o pozostaniu mama:*
madwitka, emka29, Flowwer, kokosowa40, mięsko lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
To chyba faktycznie po aplikatorze ta krew. Teraz nie używałam aplikatorze i czysto. Wzięłam proszki na wzmocnienie naczyń krwionośnych cyklo3forte.
Zakuilam dwa testy i tak się zastanawiam czy w ogóle nasikam. -
Dziewczyny życzę Wam zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia , oby spelnily sie Wasze najwieksze marzenia , żeby kazda z Was zostala mamą w 2018roku !
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2787691a3ce6.pngemka29, Alrauna1987, kokosowa40, mięsko lubią tę wiadomość
-
Micha wrote:Dziękuję za miłe słowa otuchy masz rację 14 lat temu inaczej to wyglądało
Czy mogę zapytać czy brałaś jakieś leki cykl przed in vitro?
A jeśli chodzi o leki ... To oczywiście , że brałam ... Pierwszy z nich to menopur , purgeon ...Te to główne były ...i doustnie coś ...ale zabij mnie a nie pamiętam nazwy .
Dla mnie to była szybka decyzja ...Albo się decyduje albo nie . Za dużo już czasu straciliśmy na poszukiwania i w końcu zaczęliśmy działać
madwitka lubi tę wiadomość
kokosowa40 -
madwitka wrote:Dziewczynki zabrałam do domu moje dwa okruszki, dwudniowe klasy A. Oby ta data nie była przypadkowa, teraz długie 12 dni oczekiwania przede mną.
Wam wszystkim życzę: Zdrowych, spokojnych, radosnych Świąt , aby spełniły się Wasze najskrytsze pragnienia! ! Smacznej rybki. Za wszystkie oczekujące, transferujace, i betujace trzymam kciuki z całych sił!)
madwitka lubi tę wiadomość
kokosowa40 -
emka29 wrote:To chyba faktycznie po aplikatorze ta krew. Teraz nie używałam aplikatorze i czysto. Wzięłam proszki na wzmocnienie naczyń krwionośnych cyklo3forte.
Zakuilam dwa testy i tak się zastanawiam czy w ogóle nasikam.Wszystko będzie dobrze .
Jeśli zaś chodzi o testy to ja bym na Twoim miejscu sobie odpuściła . Bo to tylko stresuje a nie pomaga . Pewien termin musi upłynąć , żeby mieć pewność . Wytrwaj bez testowania
I kto wie ? może będzie wielkie zaskoczenie ....Strasznie Ci tego życzę)
emka29 lubi tę wiadomość
kokosowa40 -
A ja lubie sikac ❤
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Chyba masz rację
Dzisiaj powiedziałam że jak beta wyjdzie pozytywnie to wtedy nasikam na pamiątkę
kokosowa40 lubi tę wiadomość