IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za ściągnięcie mnie na ziemię i kopniaka.. tego potrzebowałam.. martwię się tak bo przy poprzednim razie było dokładnie tak samo. tydzień przed @ te same objawy i wynik negatywny..
Teraz wzielam nospe jest lepiej.. tylko ten bol identyczny jak na @ mnie martwi.. wiem ze niekoniecznie musi oznaczac @ ale same wiecie jak to jest.. do dzis bylam pewna ze musi sie udac. a teraz dopadaja mnie watpliwosci. -
aszka wrote:Fajna strona statystyki z IVF, kliniki, zbior tego co maja w klinikach http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,16532798,Najlepsze_kliniki_in_vitro.html
Hmm.. a Gyncentrum w żadnym rankingu:/
Właśnie dziewczyny mam pytanie.. bo jeśli się nie uda tym razem to zastanawiam się nad zmianą kliniki. Tylko jak to wygląda w praktyce? Mamy jeszcze 3 zamrożone zarodki. Czy w nowej klinice cała procedura od początku czy nasze zarodki są jakoś transportowane do nowej kliniki?
Czy jest jakaś dziewczyna której udało się w Gyn? -
Zai ja miałam podanego jednego zarodka 5/6 dniowego. Czuje sie ok. Nie mam żadnych objawów. W sobotę/niedziele powinna przyjść @. Jak nie przyjdzie to w poniedziałek lecę na betę.
Myśle, ze w 12 dpt będzie ok sadzac co tutaj piszą:
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobić sikacza.MisiaMisia, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Przy podaniu pięciodniowego blastusia zrobiłam betę w 9dpt...
zai2014 myślę, że beta powinna zatem już u Ciebie wyjść. Gdyby nasz zarodek był podany w 2ej dobie, to w 12dpt też byłby wynik.
Ja w 6-7 dpt robiłam już sikańce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 12:07
Konwalia lubi tę wiadomość
-
zai2014 wrote:No właśnie- więc byle do środy :)Aha, no i oczywiście absolutnie nie odważę się zrobić sikacza, od razu beta :)Więc kciukamy za siebie i inne staraczki
Byle do środy.. ja tez zamierzam wtedy testowac:) o ile do tego czasu nie przyjdzie @. Właśnie czytałam troche i przy podaniu 5 dniowego blastusia objawy niepowodzenia przychodza wczesniej i jest mozliwa @ np w 4dpt -
MisiaMisia wrote:Przy podaniu pięciodniowego blastusia zrobiłam betę w 9dpt...
zai2014 myślę, że beta powinna zatem już u Ciebie wyjść. Gdyby nasz zarodek był podany w 2ej dobie, to w 12dpt też byłby wynik.
Ja w 6-7 dpt robiłam już sikańce.
I wyszły ci już w tych dniach pozytywne sikańce?MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Byle do środy.. ja tez zamierzam wtedy testowac:) o ile do tego czasu nie przyjdzie @. Właśnie czytałam troche i przy podaniu 5 dniowego blastusia objawy niepowodzenia przychodza wczesniej i jest mozliwa @ np w 4dpt
Spokojnie Kochana, nie zamartwiaj się. Nie czytaj za dużo, bo to szkodzi- wiem to z autopsjiMisiaMisia lubi tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
MisiaMisia wrote:Przy podaniu pięciodniowego blastusia zrobiłam betę w 9dpt...
Ja w 6-7 dpt robiłam już sikańce.
Ty też miałaś dwudniowego?Bliźniaki są z nami :* -
Madzia82 trochę się boję, że nic nie wyjdzie. Nie jestem taka odważna U mnie wypada 9 dpt w niedzielę, więc badanie z krwi mogę dopiero zrobić w poniedziałek.
Tego sikańca w 6 dpt to chyba robiłaś jakimś ultra czułym testem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 12:47