X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    nie. Do 3 doby. Nam zarodki nigdy nie przeżywały do 5 doby.

Tak-już wiem,przeszłam do historii Twoich postów..

Ja nie wiem,czy nam dożyły do 5 doby czyli do dziś... wczoraj żyły... dziś mąż dzwonił do labolatorium i powiedzieli, że jeżeli nie dzwonią, to jest ok... ale dziś nikt nie sprawdzał i boję się, że pojadę 200 km na darmo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 trzymam kciuki za leniuszka w brzuszku :)

agnes.aa23 powodzenia :)

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    Tak-już wiem,przeszłam do historii Twoich postów..

Ja nie wiem,czy nam dożyły do 5 doby czyli do dziś... wczoraj żyły... dziś mąż dzwonił do labolatorium i powiedzieli, że jeżeli nie dzwonią, to jest ok... ale dziś nikt nie sprawdzał i boję się, że pojadę 200 km na darmo.
    to dzwoń tam.

• agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    to dzwoń tam.

Laboratorium dbiera dopiero po 14...

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    Laboratorium dbiera dopiero po 14...
    ale napewno na rejestracji Ci potwierdzą transfer.

• libellula83 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 zobaczysz,ze wszystko bedzie dobrze,podobno dla zarodkow krytyczna jest 3 doba,a Twoje maja juz 4 dni i jakby bylo cos nie tak to mysle,ze by zadzwonili...trzymam kciuki za transfer

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, jak tam? :)

Konwalia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja pamietam o Tobie niecierpliwa... Odezwij sie.

MIKOLAY lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było bo praca, praca i praca... nie wiem jak dam radę siedzieć w domu po transferze (o ile do niego dojdzie ;) ).

Chciałam tylko zameldować, że dziś powinnam dostać @ więc będę się umawiać na histerokopię na przyszły tydzień :)

Czy może mi któraś powiedzieć czy komuś się udało podczas mojej nieobecności? :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    I ja pamietam o Tobie niecierpliwa... Odezwij sie.
    Faktycznie niecierpliwa miala dzis isc na bete,trzymam mocno kciuki!!!!

Justine u mnie pierwsza beta pozytywna;)jutro powtorka...

MIKOLAY, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Czy może mi któraś powiedzieć czy komuś się udało podczas mojej nieobecności? :)
    Justine mi beta przyrasta prawidłowo, w piątek byłam na usg jest pęcherzyk ciążowy <3

MisiaMisia, Moniaa, Tosia 1981, czarownica_tea, Beata.D, libellula83, Sansivieria, Fedra, Justine lubią tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa zaciskamy mocno kciuki :) i czekamy na dobre wieści.

MIKOLAY lubi tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Duza rozpatrując tylko temperaturę skok był w 12dc, ale tak po samej temperaturze ciężko wnioskować. Ja mam czasami pierwszy mały skok 2 dni przed owu, a potem drugi w samo ovu. Pytanie jak było u Ciebie ze śluzem i jakie masz przeważnie cykle? W sensie jak długie?
    ma_pi - w 11dc bylam na konsulatcji w sprawie ostatniego podejscia do ivf i dr powiedzial, ze jest pecherzyk 13-14mm. Tak wiec w 12dc mogl miec ok 15-16mm, a to troche za wczesnie na owulacje. Dr powiedzial tez ze pecherzyk szybko rosnie jak na 11dc, ale tak sobie mysle, ze moze to za sprawa ziol o. Sroki, ktore w tym cyklu wlaczylam do wspomagania 1 fazy. Cykle zwykle mam ok 30-dniowe, ale niestety z obserwacji sluzu w tym cyklu nic nie wyszlo, bo w miedzyczasie zlapalam infekcje pecherza, wiec sluzu prawie nie mialam...
    Luteine z kolei dostalam od mojej gin w celu podniesienia progesteronu w drugiej fazie, natomiast zastanawiam sie czy przyjmujac ja wg zalecenia od 14dc nie "ubilam" owulacji :/ Myslicie, ze moglo sie tak stac?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza, jest taka szansa... Spora nawet.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    agnes.aa23 zobaczysz,ze wszystko bedzie dobrze,podobno dla zarodkow krytyczna jest 3 doba,a Twoje maja juz 4 dni i jakby bylo cos nie tak to mysle,ze by zadzwonili...trzymam kciuki za transfer

Dziękuję za odpowiedź. Jestem już po transferze podano mi zarodek klasy 4AB- niby rokujący dobrze. Jakoś dziwnie się czuję- w głowie kołatają mi myśli, a jeśli zarodek upadł na ziemię przed podaniem; jeśli wypadł po transferze///?:/ wiem glupie to,ale jednak....
    Profesor od razu po podaniu kazal mi wstac z fotela i sie ubrac,nie lezalam,nie wiem cy to dobrze czy to zle...

libellula83, Fedra, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Jestem już po transferze podano mi zarodek klasy 4AB- niby rokujący dobrze. Jakoś dziwnie się czuję- w głowie kołatają mi myśli, a jeśli zarodek upadł na ziemię przed podaniem; jeśli wypadł po transferze///?:/ wiem glupie to,ale jednak....
    Profesor od razu po podaniu kazal mi wstac z fotela i sie ubrac,nie lezalam,nie wiem cy to dobrze czy to zle...

No właśnie jak to jest z tym leżeniem po transferze? ja po IUI miałam sobie poleżeć, więc leżałam ładnych kilka minut.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    ma_pi - w 11dc bylam na konsulatcji w sprawie ostatniego podejscia do ivf i dr powiedzial, ze jest pecherzyk 13-14mm. Tak wiec w 12dc mogl miec ok 15-16mm, a to troche za wczesnie na owulacje. Dr powiedzial tez ze pecherzyk szybko rosnie jak na 11dc, ale tak sobie mysle, ze moze to za sprawa ziol o. Sroki, ktore w tym cyklu wlaczylam do wspomagania 1 fazy. Cykle zwykle mam ok 30-dniowe, ale niestety z obserwacji sluzu w tym cyklu nic nie wyszlo, bo w miedzyczasie zlapalam infekcje pecherza, wiec sluzu prawie nie mialam...
    Luteine z kolei dostalam od mojej gin w celu podniesienia progesteronu w drugiej fazie, natomiast zastanawiam sie czy przyjmujac ja wg zalecenia od 14dc nie "ubilam" owulacji :/ Myslicie, ze moglo sie tak stac?

Kurcze ja biore prolutex od 14 dc właśnie a 2 w 19 dc miałam transfer. I teraz się zastanawiam czy wszystko przebiegło tak jak powinno? Bo ja już się gubię w tych wszystkich wyliczeniach. Mam nadzieje tylko że lekarze wiedzą co i kiedy robia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 18:36

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:

No to czekamy teraz sobie spokojnie:) Ilu dniowy miałas zarodek podany? Ja transfer w poniedzialek mialam dwóch zarodków 5-dniowych. Lekarz pokazal mi je na zdjęciu i tak jakos cieplutko na serduchu mi sie zrobilo. Mam nadzieje ze sie zadomowią :) Po samym transferze lezalam ok 20 min. Tym razem jakos spokojniej podchodze do wszystkiego. Leze odpoczywam czytam ksiazki i staram sie za duzo nie myslec. Poprzednim razem chodzilam do pracy ale caly czas sie spinalam myslalam dolowalam sie..

Które z dziewczyn jeszcze są po transferze?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    No to czekamy teraz sobie spokojnie:) Ilu dniowy miałas zarodek podany? Ja transfer w poniedzialek mialam dwóch zarodków 5-dniowych. Lekarz pokazal mi je na zdjęciu i tak jakos cieplutko na serduchu mi sie zrobilo. Mam nadzieje ze sie zadomowią :) Po samym transferze lezalam ok 20 min. Tym razem jakos spokojniej podchodze do wszystkiego. Leze odpoczywam czytam ksiazki i staram sie za duzo nie myslec. Poprzednim razem chodzilam do pracy ale caly czas sie spinalam myslalam dolowalam sie..

Które z dziewczyn jeszcze są po transferze?

Miałam podaną blostocstę klasy 4AB. Też widziałam zdjęcie swojego- rzeczywiście fajne uczucie :) martwi mnie tylko to ze nie kazal mi lezec... :( ja nie jestem na l4 nie umialabym sie skupic. A u ciebie jaki wysteouje problem jesli mozna zaptac?Czynnikmeski czy zenski?

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    Miałam podaną blostocstę klasy 4AB. Też widziałam zdjęcie swojego- rzeczywiście fajne uczucie :) martwi mnie tylko to ze nie kazal mi lezec... :( ja nie jestem na l4 nie umialabym sie skupic. A u ciebie jaki wysteouje problem jesli mozna zaptac?Czynnikmeski czy zenski?

Ja mam dosyc stresującą pracę więc odpuściłam.. mam niedrożne jajowody :/ pierwsza ciąża bez problemu za pierwszym razem a teraz juz 6-letni skarb:) takie to wszystko dziwne..a u was jaki problem?
    A które to twoje podejście?
    Trochę dziwne że musiałaś od razu wstać. raczej zawsze zalecaja krotki odpoczynek po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 18:49

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ