X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Griszanka jeśli chodzi o sam etap stymulacji, czyli u Ciebie gonal i gonapeptyl to najlepiej za bardzo się nie sugeruj tym, że ja miałam przez osiem dni. Jeszcze nie miałaś podglądania wiec nie wiadomo jak zareagujesz na leki. Możesz mieć zarówno mniej jak i więcej dni stymulacji. Tego nie da się przewidzieć niestety. Gdzieś czytałam, że stymulacja standardowo trwa 7-14 dni, a to dość duży rozrzut.
    Dziekuje kochana, oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze kazda moze stymulowac sie inaczej, ale wiele razy schemat sie powtarza. A bardziej mi chodzilo o kwestie ile pieniazkow nakombinowac, bo to tuz, tuz przed wyplata ;), wyplata moze byc na koncie w czwartek, albo w piatek po poludniu, wiec sama rozumiesz - newralgiczny moment :p A nie ukrywam jakos tak ostatnio sie nie przelewa - wychodzi na styk ;) To taki chwiowy dolek, bo nakumulowalo sie wydatkow na koncowke roku.
    Sensivierka zaciskam mocno kciukaski za Twoje zarodeczki, niech wszystkie, pieknie sie rozwijaja, dziela, jedne mraza, a inne pieknie rozwijaja sie w brzuszku ;)
    Dobranoc ★☆★☆★☆★☆★☆★

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i lozysko przejmuje produkcje progesteronu po 12 tyg dlatego ginowie kaza brac leki min do 12 tyg...

Katha81 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka[\b] ale fajne ★☆★! Jak sie robi takie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 07:12

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) zycze wam milego dnia

Dzieki Ferda za info :)

libellula83, Fedra lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    dziewczyny!!!!Moja beta w 14dp3dt 1041!!!
    tylko progesteron mnie wystraszyl 299ng/ml czy ktoras z Was tak miala?Czy to mozliwe,ze zostalo kilka cialek zoltych i to one go produkuja??a moze to blizniaki?Jutro mam dzwonic do kliniki to sie wypytam...
    cudowna beta <3 jak dla mnie bliźniakowa jak nic :)

libellula83 lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki :) Trzymam kciuki za nas wszystkie i czytam z zapałem (choc wielu rzeczy nie kumam) ale dowiem sie pewnie za miesiac na wizycie :)
    Poczytalam i wczoraj polecialam zrobic amh bo i tak sie czeka na wynik 2 tyg wiec bedzie jak znalazł na wizte w novum. Poza tym robilam jeszcze przeciwciala na gliste ludzka i psią (bo pracuje z psami) i 250 zł poszło. Echhh, szkoda, ze te wszystkie badania są takie kosztowne.

libellula83, MisiaMisia lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję jeszcze raz za wszystkie ciepłe słowa <3 Sama już nie wiem co mam myśleć :(

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dziękuję jeszcze raz za wszystkie ciepłe słowa <3 Sama już nie wiem co mam myśleć :(
    a dzwoniłaś już umówić się na wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie próbuję ale nie mogę się dodzwonić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice wizyta 24 listopad..

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    W klinice wizyta 24 listopad..
    wcześniej będziesz szła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem naprawdę nie wiem..to jest wszystko dla mnie bardzo trudne...

• libellula83 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja tez mialam mega duzy progesteron ale to przez leki ktore bralam potem sie unormowal...
    Wazne ze beta ladna i pro tez :)
    dzieki Fedra i MisiaMisia, przeczytalam Was w nocy i przestalam sie martwic,bo wczesniej nigdzie nie znalazlam inf o wysokim progesteronie,a dzis zadzwonilam do kliniki i dostalam ochrzan,ze w ogole go robilam,bo wg nich to jak najbardziej normalne,ze jest taki wysoki po ICSI i po tych wszystkich lekach (pierwsze 7dni bralam silne zastrzyki domiesniowe z progesteronu)
    W kazdym razie powiedzili mi tylko,ze sie ciesza,ze mam powtorzyc bete w poniedzialek i znowu zadzwonic...Oczywiscie zrobie tez bete wczesniej,mysle,ze w czwartek...

MisiaMisia, kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libellula gratulacje wyniku bety.. faktycznie jak przy bliźniakach :)
    A jakie miałaś zastrzyki z tego progesteronu?

Katha maluch rośnie elegancko... oby tylko cała reszta wróciła szybko do normy... :)

Katha81, libellula83 lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    katha, u mnie to samo- lekarz powiedzial, zeby progesteron uciac, z 600 na zero od razu, ale ja sie boje.. zmniejszylam dawke z 3x200 do 2x200 na poltora tygodnia, teraz bede brac 1x200 przez kolejne 2 a potem mam usg i zobaczymy czy wszystko ok.. progesteron niczemu oprocz samopoczuciu nie szkodzi, wiec dopoki ja sie z tym czuje lepiej tak bede robic, bo lekarstwa jeszcze mam..

Czesc paszczakin, dzieki za odp :)

Ja zrobie dokladnie tak samo! Zaraz policze ile mam jeszcze globulek i jesli mi niestarczy to powiem gince ze mam odstawiac stopniowo i niech mi jeszcze 100-tki (100mg) przepisze.

Pozdrawiam

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • holly golightly Nowa

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 15:45

Anko:-) lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Griszanka[\b] ale fajne ★☆★! Jak sie robi takie? :)
    Anatolka, komunikuje sie z Wami glownie przez telefon i tu mam taka opcje w klawaiturce ;)
    Mam tu wszystkie znaczki karciane, strzalki i inne pierdolki ;) Czasami z nich korzystam ^.^ ♧♣, ◇◆ ☆★ ♡♥

MisiaMisia lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wysłałam zaproszenie aby móc pisać. Napisz mi wiadomość. Nie ma potrzeby tak na forum.

holly golightly lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poraz kolejny proszę Was o pomoc, o poradę... Dziś jest 4 doba po punkcji i nie mam żadnych info z Kliniki dot zarodków, a jutro transer.. jak myślicie, dlaczego nie dzwonią? I jeszcze jedno-wyczytalam w necie ze 60% zarodkow naturalnie obumiera bo jest uszkodzone genetycznie :( a naszych nie badalismy, a co jesli ktores z nich nosi w sobie potencjal na chor dzieciatko? :(

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    Dziewczyny poraz kolejny proszę Was o pomoc, o poradę... Dziś jest 4 doba po punkcji i nie mam żadnych info z Kliniki dot zarodków, a jutro transer.. jak myślicie, dlaczego nie dzwonią? I jeszcze jedno-wyczytalam w necie ze 60% zarodkow naturalnie obumiera bo jest uszkodzone genetycznie :( a naszych nie badalismy, a co jesli ktores z nich nosi w sobie potencjal na chor dzieciatko? :(
    spokojnie. Jakby transfer miał się nie odbyć to by dzwonili do Ciebie :) także luzik :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ