X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Moja beta z dzisiaj to 1144..nie wiem czy u mnie to nie przymało..
    martusia mam nadzieję że jednak wszystko jest ok. Przyrost 57 %...

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia trzymam kciuki oby to był fałszywy alarm :*
    mycha zadzwoń do Nowickiej, bo oni mają teraz tam sajgon, tyle jest pacjentek.
    trzymajcie jutro za mnie kciuki, o 14,40 mam transfer.

GabiK, Tosia 1981, Fedra, Betty Boop lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • freya Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Co do udokumentowania czasu starań to pierwsze dokumenty mam z HSG z 08.2012 r., później z 10.2012r. badanie nasienia, a następnie moje hormony. Mam nadzieję, że to wystarczy. Tak zrobię, umówiłam się już do lekarza, zrobię jeszcze dwie stymulację i zgłoszę się na wizytę. Dzięki :)

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • aaana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Witajcie dziewczynki :)

Mam pytanie do tych z Was ktore biora udzał w rzadowym invitro.
    Do kwalifikaji potrzebne jest 12 misiecy udokumentownego leczenia.
    Czy "poczatkiem "tego leczenia moga być wyniki moich hormonów z października 2013 roku? czy musi byc konkretny wpis od lekarza ?
    U nas jest problem meski bo mąż ma kryptozoospermie ( badania z marca 2014 r.)
    Chcieliśmy sie dostac do badan klinicznych na bezplatne invitro w Novum ale chyba nic z tego nie bedzie i chcemy sprobowac rzadowego w Invimedzie w Warszawie
    Mycha bardzo trudno odpowiedziec na to pytanie, jeden lekarz uzna wizyte z podstawowymi badaniami przedciazowymi jako poczatek staran inny nie. Ja mialam taka akcje, ze z jednej kliniki jeden lekarz bez problemu uznal mi wizyte u gina sprzed ponad dwoch lat (wraz z badaniami i proba odnalezienia zrodla istnienia torbieli na jajniku) jako dowod staran, a drugi z tej samej kliniki powiedzial, ze nie ma szans, bo nie ma tam slowa o staraniach i jako pierwsze wiarygodne zrodlo informujace o staraniach uznal monitoring, wiec wiesz... co lekarz to opinia :/

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do kwalifikacji musieliśmy mieć w Invimedzie Warszawa: cytologie, usg piersi, kariotyp (mój, męża), aptt, sód, potas, morfologia, amh, fsh, prolaktyna, różyczka, toxoplazmoza.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kwalifikację w Invimedzie w połowie lipsa 2013r. U nas było trochę "z górki" bo mam niedrożne obustronnie jajowody i PCO. Na wizytę przyniosłam całą historię i tu zaznaczam, że była od 2005 do 2009r + miesięczne AMH, FSH i badanie nasienia.
    Na pierwszej wizycie byłam u lekarza i dostałam całą litanię badań jakie miałam zrobić - takie jak konwalia, ale bez kariotypu i usg piersi.

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    martusia mam nadzieję że jednak wszystko jest ok. Przyrost 57 %...

Wiem :( :(

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Wiem :( :(
    kochana jutro powtarzasz betę? dzwoniłaś do lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam powiedziała że troszkę za mało ale niby tragedii nie ma..Jutro mam ustalić wizytę serduszkową i czekać na nią...Już żadnej bety nie robię mam dość stresu :(

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Moja beta z dzisiaj to 1144..nie wiem czy u mnie to nie przymało..

Myślę, że to dobry wynik. <3

martusia1986 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dzwoniłam powiedziała że troszkę za mało ale niby tragedii nie ma..Jutro mam ustalić wizytę serduszkową i czekać na nią...Już żadnej bety nie robię mam dość stresu :(
    dlatego ja zrobiłam dwie i tyle. Odpuściłam sobie niepotrzebny stres.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia a w tym samym laboratorium robiłaś? Jak lekarz mówi, że nie ma tragedii, to widocznie ma doświadczenie, że z takimi wynikami dzidzius da radę. Kciuki zacisniete za wizytę serduszkowa ♡♥♡

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia a ja bym na Twoim miejscu sprawdziła w środę Betę dla spokoju właśnie.
    To dość wczesna ciąża jak na szukanie serduszka. Czasami ten przyrost jest ciut niższy ale potem skacze do góry.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Martusia a ja bym na Twoim miejscu sprawdziła w środę Betę dla spokoju właśnie.
    To dość wczesna ciąża jak na szukanie serduszka. Czasami ten przyrost jest ciut niższy ale potem skacze do góry.
    pewnie na wizytę umówią ją za 2-3 tyg.

MisiaMisia, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja tez mam te badania, ale nie byly one warunkiem kwalifikacji. Widac co klinika to obyczaj :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do kwalifikacji do invimedu robilismy dokladnie te same badania co Konwalia,kariotyp i usg tez. Przy czym kariotyp lekarza niespecjalnie zainteresowal,a to bylo najbardziej kosztowne badanie. Calosc wykonywana prywatnie i koszt prawie 2000zl.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia mialam podobnie,u mnie przyrost tez byla na poziomie 57 czy 58%, czyli ponizej tych spodziewanych 66%. Odczekalam 48h i zrobilam ponownie,szalu nie bylo, dokladnie 67%. W 5tc lekarz pokazywal mi na ekranie migoczacy punkcik,to bylo serduszko. Tez zamarlam jak zobaczylam ten piewszy,malo obiecujacy wynik,ale okazalo sie,ze niepotrzebnie. Tego samego zycze i Tobie, mysl pozytywnie,to naprawde duzo daje i Tobie i maluszkowi.

martusia1986, Konwalia, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane za wsparcie jak zawsze jesteście wspaniałe i można na Was liczyć <3
    Misia Misia kochana ja już nie będę robiła bety nie chce się denerwować..
    Muszę jakoś przetrwać te tygodnie..

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dziękuję Wam kochane za wsparcie jak zawsze jesteście wspaniałe i można na Was liczyć <3
    Misia Misia kochana ja już nie będę robiła bety nie chce się denerwować..
    Muszę jakoś przetrwać te tygodnie..
    musi być dobrze kochana <3

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki,
    Mam do Was pytanko. Czy ktoras z Was byla stymulowana gonalem w jednostkach 225j.+ gonapeptyl pol ampulki?
    Ja mam brac przez 4 dni, a w piatek z samego rana kontrola. Mozecie mi powiedziec jakich kolejnych lekow moge sie spodziewac? Chcialabym sie przygotowac finansowo, to bedzie tuz przed wyplata, wiec trzeba bedzie pokombinowac ;)
    Bede wdzieczna za kazda sugestie ;), dobrze wiedziec czego mozna sie spodziewac :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ