IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Co do udokumentowania czasu starań to pierwsze dokumenty mam z HSG z 08.2012 r., później z 10.2012r. badanie nasienia, a następnie moje hormony. Mam nadzieję, że to wystarczy. Tak zrobię, umówiłam się już do lekarza, zrobię jeszcze dwie stymulację i zgłoszę się na wizytę. Dzięki
-
mycha28 wrote:Witajcie dziewczynki
Mam pytanie do tych z Was ktore biora udzał w rzadowym invitro.
Do kwalifikaji potrzebne jest 12 misiecy udokumentownego leczenia.
Czy "poczatkiem "tego leczenia moga być wyniki moich hormonów z października 2013 roku? czy musi byc konkretny wpis od lekarza ?
U nas jest problem meski bo mąż ma kryptozoospermie ( badania z marca 2014 r.)
Chcieliśmy sie dostac do badan klinicznych na bezplatne invitro w Novum ale chyba nic z tego nie bedzie i chcemy sprobowac rzadowego w Invimedzie w Warszawie
-
Ja miałam kwalifikację w Invimedzie w połowie lipsa 2013r. U nas było trochę "z górki" bo mam niedrożne obustronnie jajowody i PCO. Na wizytę przyniosłam całą historię i tu zaznaczam, że była od 2005 do 2009r + miesięczne AMH, FSH i badanie nasienia.
Na pierwszej wizycie byłam u lekarza i dostałam całą litanię badań jakie miałam zrobić - takie jak konwalia, ale bez kariotypu i usg piersi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
martusia1986 wrote:Dzwoniłam powiedziała że troszkę za mało ale niby tragedii nie ma..Jutro mam ustalić wizytę serduszkową i czekać na nią...Już żadnej bety nie robię mam dość stresu
martusia1986 lubi tę wiadomość
-
MisiaMisia wrote:Martusia a ja bym na Twoim miejscu sprawdziła w środę Betę dla spokoju właśnie.
To dość wczesna ciąża jak na szukanie serduszka. Czasami ten przyrost jest ciut niższy ale potem skacze do góry.MisiaMisia, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
My do kwalifikacji do invimedu robilismy dokladnie te same badania co Konwalia,kariotyp i usg tez. Przy czym kariotyp lekarza niespecjalnie zainteresowal,a to bylo najbardziej kosztowne badanie. Calosc wykonywana prywatnie i koszt prawie 2000zl.
-
Martusia mialam podobnie,u mnie przyrost tez byla na poziomie 57 czy 58%, czyli ponizej tych spodziewanych 66%. Odczekalam 48h i zrobilam ponownie,szalu nie bylo, dokladnie 67%. W 5tc lekarz pokazywal mi na ekranie migoczacy punkcik,to bylo serduszko. Tez zamarlam jak zobaczylam ten piewszy,malo obiecujacy wynik,ale okazalo sie,ze niepotrzebnie. Tego samego zycze i Tobie, mysl pozytywnie,to naprawde duzo daje i Tobie i maluszkowi.
martusia1986, Konwalia, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
martusia1986 wrote:Dziękuję Wam kochane za wsparcie jak zawsze jesteście wspaniałe i można na Was liczyć
Misia Misia kochana ja już nie będę robiła bety nie chce się denerwować..
Muszę jakoś przetrwać te tygodnie..martusia1986 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewuszki,
Mam do Was pytanko. Czy ktoras z Was byla stymulowana gonalem w jednostkach 225j.+ gonapeptyl pol ampulki?
Ja mam brac przez 4 dni, a w piatek z samego rana kontrola. Mozecie mi powiedziec jakich kolejnych lekow moge sie spodziewac? Chcialabym sie przygotowac finansowo, to bedzie tuz przed wyplata, wiec trzeba bedzie pokombinowac
Bede wdzieczna za kazda sugestie , dobrze wiedziec czego mozna sie spodziewac