IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Co do udokumentowania czasu starań to pierwsze dokumenty mam z HSG z 08.2012 r., później z 10.2012r. badanie nasienia, a następnie moje hormony. Mam nadzieję, że to wystarczy. Tak zrobię, umówiłam się już do lekarza, zrobię jeszcze dwie stymulację i zgłoszę się na wizytę. Dzięki
-
mycha28 wrote:Witajcie dziewczynki
Mam pytanie do tych z Was ktore biora udzał w rzadowym invitro.
Do kwalifikaji potrzebne jest 12 misiecy udokumentownego leczenia.
Czy "poczatkiem "tego leczenia moga być wyniki moich hormonów z października 2013 roku? czy musi byc konkretny wpis od lekarza ?
U nas jest problem meski bo mąż ma kryptozoospermie ( badania z marca 2014 r.)
Chcieliśmy sie dostac do badan klinicznych na bezplatne invitro w Novum ale chyba nic z tego nie bedzie i chcemy sprobowac rzadowego w Invimedzie w Warszawie
-
Ja miałam kwalifikację w Invimedzie w połowie lipsa 2013r. U nas było trochę "z górki" bo mam niedrożne obustronnie jajowody i PCO. Na wizytę przyniosłam całą historię i tu zaznaczam, że była od 2005 do 2009r + miesięczne AMH, FSH i badanie nasienia.
Na pierwszej wizycie byłam u lekarza i dostałam całą litanię badań jakie miałam zrobić - takie jak konwalia, ale bez kariotypu i usg piersi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
martusia1986 wrote:Dzwoniłam powiedziała że troszkę za mało ale niby tragedii nie ma..Jutro mam ustalić wizytę serduszkową i czekać na nią...Już żadnej bety nie robię mam dość stresu
martusia1986 lubi tę wiadomość
-
MisiaMisia wrote:Martusia a ja bym na Twoim miejscu sprawdziła w środę Betę dla spokoju właśnie.
To dość wczesna ciąża jak na szukanie serduszka. Czasami ten przyrost jest ciut niższy ale potem skacze do góry.MisiaMisia, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
My do kwalifikacji do invimedu robilismy dokladnie te same badania co Konwalia,kariotyp i usg tez. Przy czym kariotyp lekarza niespecjalnie zainteresowal,a to bylo najbardziej kosztowne badanie. Calosc wykonywana prywatnie i koszt prawie 2000zl.
-
Martusia mialam podobnie,u mnie przyrost tez byla na poziomie 57 czy 58%, czyli ponizej tych spodziewanych 66%. Odczekalam 48h i zrobilam ponownie,szalu nie bylo, dokladnie 67%. W 5tc lekarz pokazywal mi na ekranie migoczacy punkcik,to bylo serduszko. Tez zamarlam jak zobaczylam ten piewszy,malo obiecujacy wynik,ale okazalo sie,ze niepotrzebnie. Tego samego zycze i Tobie, mysl pozytywnie,to naprawde duzo daje i Tobie i maluszkowi.
martusia1986, Konwalia, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
martusia1986 wrote:Dziękuję Wam kochane za wsparcie jak zawsze jesteście wspaniałe i można na Was liczyć
Misia Misia kochana ja już nie będę robiła bety nie chce się denerwować..
Muszę jakoś przetrwać te tygodnie..martusia1986 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewuszki,
Mam do Was pytanko. Czy ktoras z Was byla stymulowana gonalem w jednostkach 225j.+ gonapeptyl pol ampulki?
Ja mam brac przez 4 dni, a w piatek z samego rana kontrola. Mozecie mi powiedziec jakich kolejnych lekow moge sie spodziewac? Chcialabym sie przygotowac finansowo, to bedzie tuz przed wyplata, wiec trzeba bedzie pokombinowac
Bede wdzieczna za kazda sugestie, dobrze wiedziec czego mozna sie spodziewac