X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Moja beta z dzisiaj to 1144..nie wiem czy u mnie to nie przymało..
    martusia mam nadzieję że jednak wszystko jest ok. Przyrost 57 %...

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia trzymam kciuki oby to był fałszywy alarm :*
    mycha zadzwoń do Nowickiej, bo oni mają teraz tam sajgon, tyle jest pacjentek.
    trzymajcie jutro za mnie kciuki, o 14,40 mam transfer.

GabiK, Tosia 1981, Fedra, Betty Boop lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • freya Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Co do udokumentowania czasu starań to pierwsze dokumenty mam z HSG z 08.2012 r., później z 10.2012r. badanie nasienia, a następnie moje hormony. Mam nadzieję, że to wystarczy. Tak zrobię, umówiłam się już do lekarza, zrobię jeszcze dwie stymulację i zgłoszę się na wizytę. Dzięki :)

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • aaana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Witajcie dziewczynki :)

Mam pytanie do tych z Was ktore biora udzał w rzadowym invitro.
    Do kwalifikaji potrzebne jest 12 misiecy udokumentownego leczenia.
    Czy "poczatkiem "tego leczenia moga być wyniki moich hormonów z października 2013 roku? czy musi byc konkretny wpis od lekarza ?
    U nas jest problem meski bo mąż ma kryptozoospermie ( badania z marca 2014 r.)
    Chcieliśmy sie dostac do badan klinicznych na bezplatne invitro w Novum ale chyba nic z tego nie bedzie i chcemy sprobowac rzadowego w Invimedzie w Warszawie
    Mycha bardzo trudno odpowiedziec na to pytanie, jeden lekarz uzna wizyte z podstawowymi badaniami przedciazowymi jako poczatek staran inny nie. Ja mialam taka akcje, ze z jednej kliniki jeden lekarz bez problemu uznal mi wizyte u gina sprzed ponad dwoch lat (wraz z badaniami i proba odnalezienia zrodla istnienia torbieli na jajniku) jako dowod staran, a drugi z tej samej kliniki powiedzial, ze nie ma szans, bo nie ma tam slowa o staraniach i jako pierwsze wiarygodne zrodlo informujace o staraniach uznal monitoring, wiec wiesz... co lekarz to opinia :/

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do kwalifikacji musieliśmy mieć w Invimedzie Warszawa: cytologie, usg piersi, kariotyp (mój, męża), aptt, sód, potas, morfologia, amh, fsh, prolaktyna, różyczka, toxoplazmoza.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kwalifikację w Invimedzie w połowie lipsa 2013r. U nas było trochę "z górki" bo mam niedrożne obustronnie jajowody i PCO. Na wizytę przyniosłam całą historię i tu zaznaczam, że była od 2005 do 2009r + miesięczne AMH, FSH i badanie nasienia.
    Na pierwszej wizycie byłam u lekarza i dostałam całą litanię badań jakie miałam zrobić - takie jak konwalia, ale bez kariotypu i usg piersi.

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    martusia mam nadzieję że jednak wszystko jest ok. Przyrost 57 %...

Wiem :( :(

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Wiem :( :(
    kochana jutro powtarzasz betę? dzwoniłaś do lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam powiedziała że troszkę za mało ale niby tragedii nie ma..Jutro mam ustalić wizytę serduszkową i czekać na nią...Już żadnej bety nie robię mam dość stresu :(

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Moja beta z dzisiaj to 1144..nie wiem czy u mnie to nie przymało..

Myślę, że to dobry wynik. <3

martusia1986 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dzwoniłam powiedziała że troszkę za mało ale niby tragedii nie ma..Jutro mam ustalić wizytę serduszkową i czekać na nią...Już żadnej bety nie robię mam dość stresu :(
    dlatego ja zrobiłam dwie i tyle. Odpuściłam sobie niepotrzebny stres.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia a w tym samym laboratorium robiłaś? Jak lekarz mówi, że nie ma tragedii, to widocznie ma doświadczenie, że z takimi wynikami dzidzius da radę. Kciuki zacisniete za wizytę serduszkowa ♡♥♡

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia a ja bym na Twoim miejscu sprawdziła w środę Betę dla spokoju właśnie.
    To dość wczesna ciąża jak na szukanie serduszka. Czasami ten przyrost jest ciut niższy ale potem skacze do góry.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Martusia a ja bym na Twoim miejscu sprawdziła w środę Betę dla spokoju właśnie.
    To dość wczesna ciąża jak na szukanie serduszka. Czasami ten przyrost jest ciut niższy ale potem skacze do góry.
    pewnie na wizytę umówią ją za 2-3 tyg.

MisiaMisia, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja tez mam te badania, ale nie byly one warunkiem kwalifikacji. Widac co klinika to obyczaj :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do kwalifikacji do invimedu robilismy dokladnie te same badania co Konwalia,kariotyp i usg tez. Przy czym kariotyp lekarza niespecjalnie zainteresowal,a to bylo najbardziej kosztowne badanie. Calosc wykonywana prywatnie i koszt prawie 2000zl.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia mialam podobnie,u mnie przyrost tez byla na poziomie 57 czy 58%, czyli ponizej tych spodziewanych 66%. Odczekalam 48h i zrobilam ponownie,szalu nie bylo, dokladnie 67%. W 5tc lekarz pokazywal mi na ekranie migoczacy punkcik,to bylo serduszko. Tez zamarlam jak zobaczylam ten piewszy,malo obiecujacy wynik,ale okazalo sie,ze niepotrzebnie. Tego samego zycze i Tobie, mysl pozytywnie,to naprawde duzo daje i Tobie i maluszkowi.

martusia1986, Konwalia, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane za wsparcie jak zawsze jesteście wspaniałe i można na Was liczyć <3
    Misia Misia kochana ja już nie będę robiła bety nie chce się denerwować..
    Muszę jakoś przetrwać te tygodnie..

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dziękuję Wam kochane za wsparcie jak zawsze jesteście wspaniałe i można na Was liczyć <3
    Misia Misia kochana ja już nie będę robiła bety nie chce się denerwować..
    Muszę jakoś przetrwać te tygodnie..
    musi być dobrze kochana <3

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki,
    Mam do Was pytanko. Czy ktoras z Was byla stymulowana gonalem w jednostkach 225j.+ gonapeptyl pol ampulki?
    Ja mam brac przez 4 dni, a w piatek z samego rana kontrola. Mozecie mi powiedziec jakich kolejnych lekow moge sie spodziewac? Chcialabym sie przygotowac finansowo, to bedzie tuz przed wyplata, wiec trzeba bedzie pokombinowac ;)
    Bede wdzieczna za kazda sugestie ;), dobrze wiedziec czego mozna sie spodziewac :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ