Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Libellula gratulacje wyniku bety.. faktycznie jak przy bliźniakach :)
    A jakie miałaś zastrzyki z tego progesteronu?

Katha maluch rośnie elegancko... oby tylko cała reszta wróciła szybko do normy... :)

dzieki Monia:* ten zastrzyk to prontogest 100mg,ale mieszkam za granica,wiec nie wiem czy w Polsce jest dostepny...

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    Dziewczyny poraz kolejny proszę Was o pomoc, o poradę... Dziś jest 4 doba po punkcji i nie mam żadnych info z Kliniki dot zarodków, a jutro transer.. jak myślicie, dlaczego nie dzwonią? I jeszcze jedno-wyczytalam w necie ze 60% zarodkow naturalnie obumiera bo jest uszkodzone genetycznie :( a naszych nie badalismy, a co jesli ktores z nich nosi w sobie potencjal na chor dzieciatko? :(

Przede wszystkim weź głęboki oddech i się rozluźnij:)
    My też nie badaliśmy genetycznie ani komórek jajowych ani zarodków. Zarodek, który jest uszkodzony genetycznie po prostu się nie rozwinie.
    Z nie badanego zarodeczka mamy teraz w brzuchu Maleństwo, które przeszło badania prenatalne bardzo dobrze.
    Musisz być dobrej myśli i wierzyć, że zajdziesz w ciążę, że ciąża będzie spokojna a dzieciątko zdrowe.
    Wydarzają się różne rzeczy, ale to nie czas na straszenie samej siebie przypadkami z internetu. Czy to jest ciąża naturalnie poczęta czy z IVF zawsze jest jakieś ryzyko. Skup się na szansach a nie na tym co złe.
    Decyzja o rodzicielstwie niesie ze sobą ryzyko na całe życie. Jak tylko pojawia się maluch w brzuszku, to jest już o niego strach i tak już na zawsze. Ważne, żeby nad tym panować i się nie zadręczać.
    Głowa do góry.

Beata.D, GabiK, Fedra, Viki26, libellula83 lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Przede wszystkim weź głęboki oddech i się rozluźnij:)
    My też nie badaliśmy genetycznie ani komórek jajowych ani zarodków. Zarodek, który jest uszkodzony genetycznie po prostu się nie rozwinie.
    Z nie badanego zarodeczka mamy teraz w brzuchu Maleństwo, które przeszło badania prenatalne bardzo dobrze.
    Musisz być dobrej myśli i wierzyć, że zajdziesz w ciążę, że ciąża będzie spokojna a dzieciątko zdrowe.
    Wydarzają się różne rzeczy, ale to nie czas na straszenie samej siebie przypadkami z internetu. Czy to jest ciąża naturalnie poczęta czy z IVF zawsze jest jakieś ryzyko. Skup się na szansach a nie na tym co złe.
    Decyzja o rodzicielstwie niesie ze sobą ryzyko na całe życie. Jak tylko pojawia się maluch w brzuszku, to jest już o niego strach i tak już na zawsze. Ważne, żeby nad tym panować i się nie zadręczać.
    Głowa do góry.

Dziękuję serdecznie za odpowiedź, z tym, że mam powody do obaw- plemniki męża pochodzą z biopsji jądra.... chociaż kariotyp wyszedł prawidłowo to i tak mam stracha...

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes..aa23. Misiamisia pieknie Ci napisala.
    Szkoda energii na zamartwianie sie :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Czesc paszczakin, dzieki za odp :)

Ja zrobie dokladnie tak samo! Zaraz policze ile mam jeszcze globulek i jesli mi niestarczy to powiem gince ze mam odstawiac stopniowo i niech mi jeszcze 100-tki (100mg) przepisze.

Pozdrawiam

Jakbys potrzebowala mam 3 op luteiny 100 lub 50 moge odstapic za darmo...

Katha81 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    Dziewczyny poraz kolejny proszę Was o pomoc, o poradę... Dziś jest 4 doba po punkcji i nie mam żadnych info z Kliniki dot zarodków, a jutro transer.. jak myślicie, dlaczego nie dzwonią? I jeszcze jedno-wyczytalam w necie ze 60% zarodkow naturalnie obumiera bo jest uszkodzone genetycznie :( a naszych nie badalismy, a co jesli ktores z nich nosi w sobie potencjal na chor dzieciatko? :(

U Nas zarodki tez nie byly badane pod katem chorob...
    Do Nas dzwoniono dzien wczesniej by potwierdzic gdyby nie dzwonili zadzwonilabym sama...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • duza Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy w cyklu suplementowanym luteiną można zweryfikować kiedy była owulacja? Jestem w cyklu naturalnym i gin przepisała mi luteine od 14 do 28dc. Wiadomo, że luteina podnosi temperaturę, więc teraz mam dylemat kiedy była owulacja. Podpowiecie co myślicie?
    11dc - 36.64
    12dc - 37.00
    13dc - 36.87
    14dc - 36.93 - po południu luteina (ovu zaznaczyło owu)
    15dc - 37.19
    16dc - 36.98
    17dc - 37.25
    18dc - 37.10
    19dc - 37.25
    20dc - 37.25

zi13vfxmwk074eo4.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze leniuchy dały radę i jak nam je pokazano to już były piękne blastocysty, oznaczeń nam nie mówioną :) przy transferze dowiedzieliśmy się, że jeszcze jeden idzie do mrożenia, więc mamy 2 mrozaczki i jednego leniuszka w brzuchu. Jajniki mam sporo powiększone, ogólnie czuję się gorzej niż podczas stymulacji :/ ale dam radę.

Tosia 1981, Sansivieria, libellula83, MisiaMisia, Fedra, czarownica_tea, GabiK, nick nieaktualny, Beata.D lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest na forum ktoś, komu udała się procedura dzięki plemnikom uzyskanym z biopsji jądra??

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ferda :) jak bede potrzebowala to dam znac

Fedra lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza rozpatrując tylko temperaturę skok był w 12dc, ale tak po samej temperaturze ciężko wnioskować. Ja mam czasami pierwszy mały skok 2 dni przed owu, a potem drugi w samo ovu. Pytanie jak było u Ciebie ze śluzem i jakie masz przeważnie cykle? W sensie jak długie?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj w obu oczach mam wylewy naczynek mimo że siedzę w domu i odpoczywam. Czy któraś tak miała? Ja wcześniej nie miałam takich problemów...

To co znalazłam szukajac przyczyny i co z tym moge zrobic: m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/oczy/pekniete-naczynko-w-oku-czego-to-objaw-przyczyny-popekanych-naczynek-w_34479.html

Jest tam napisane:
    Pęknięte naczynko w oku a ciąża
    Hormony ciążowe przyczyniają się do obrzęków w gałce ocznej, co może powodować nie tylko osłabienie wzroku ciężarnej, lecz także pękanie naczynek oczu.

Beata.D lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    Dziękuję serdecznie za odpowiedź, z tym, że mam powody do obaw- plemniki męża pochodzą z biopsji jądra.... chociaż kariotyp wyszedł prawidłowo to i tak mam stracha...

Oj, ja mam mutacje genetyczne i 35 lat a Luby tuż przed 40-stką. Też ryzyko niemałe. Moja Mami roniła 3 ciąże. I długie starania mogłyby nas zniechęcić i przestraszyć. Świat do odważnych należy. Trzeba mieć nadzieję i wierzyć, że szczęście po prostu Ci się należy. I już !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 23:17

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza ciezko powiedziec bo u mnie gin najpier potwierdzal ovu na usg nim kazal brac lutka zwazywszy ze ja ja mialam zawsze pozno czasem nawet okolo 20 dc...
    Wiec nie pomoge bo niechce wprowadzac w blad...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam tez luteine 50 jakby ktos chcial a chce sie tego pozbyc a niechce wyrzucac jakby mialo sie komus przydac...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pękniętych naczynek to mnie się to czasem zdarza. Ostatnio wczoraj, zastanawiałam się czy to nie ciśnienie, ale jest w porządku. Wizytę mam dopiero 17/11, jak nie zapomnę to zapytam. Ale zważywszy,że organizm produkuje więcej krwi i podnosi nam się temp to uznałabym,że to jest przyczyną.

Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    Czy jest na forum ktoś, komu udała się procedura dzięki plemnikom uzyskanym z biopsji jądra??
    u mnie :) i to z przewożonego 500 km i mrożonego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 08:07

MisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość

• agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    u mnie :) i to z przewożonego 500 km i mrożonego ;)

Super- zarodki był podane w 5 dobie?

Ja dziś jadę po swoje dzieciątko i się STRASZNIE stresuje- myślałam, że stres przd punkcją jest największy a się okazuje, że nie...

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes.aa23 wrote:
    Super- zarodki był podane w 5 dobie?
    nie. Do 3 doby. Nam zarodki nigdy nie przeżywały do 5 doby.

• agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Agnes, postaraj sie wyluzowac- tearz juz nic samam nie zmienisz, w rekach losu, Boga, czy w co sie tam wierzy.. Czy bedziesz chodzic, czy lewitowac, nie wiadomo co sie wydarzy. Ale nerwy trzeba uspokoic, nerwy to skurcze, a to nie pomaga. Niektore dziewczyny braly cos na uspokojenie, moze to jest rozwiazanie w Twoim przypadku? A moze wystarczy poglaskac sie po brzuchu i powiedziec, ze to teraz bedzie spokojne miejsce, gdzie Twoj maluch bedzie mial najlepiej na swiecie i na bank sobie dobrze poradzi?

Dziękuję za słowa otuchy... Chciałabym mieć transfer rano i byłoby z głowy- a tak muszę się kilka łądnch godzin stresować...

‹‹ ‹ 541 542 543 544 545 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ