IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kabi wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie luteiny dopochwowej. Przed transferem biorę 3 razy dziennie 2 tabsy. Jak aplikuje nastepne tabletki to mam wrażenie że te poprzednie sie nie wchłonely bo na tym aplikatorze widze jakby rozkruszone tabsy. Po za tym nie mam żadnych upławów, chyba sucho jest w środku i one się nie rozpuszczają...
Miała któraś z was tak?
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Kabi wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie luteiny dopochwowej. Przed transferem biorę 3 razy dziennie 2 tabsy. Jak aplikuje nastepne tabletki to mam wrażenie że te poprzednie sie nie wchłonely bo na tym aplikatorze widze jakby rozkruszone tabsy. Po za tym nie mam żadnych upławów, chyba sucho jest w środku i one się nie rozpuszczają...
Miała któraś z was tak?Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Dziewczyny,
W którym cyklu po laparo podchodziłyście do crio?
20 marca mam laparo na Szaserow w Warszawie i postaram się w czasie L4 umówić na wizytę do Paligi.
Jeszcze jedno pytanie
Laparo powinna być w pierwszej fazie cyklu, a co jeśli się wszytko przesunęło? Teraz jestem w 42 do, wiec cykl jak zwykle do dupy, więc bardzo możliwe, ze nie trafię w pierwszej fazie cyklu. Co robić ?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Dziewczyny,
W którym cyklu po laparo podchodziłyście do crio?
20 marca mam laparo na Szaserow w Warszawie i postaram się w czasie L4 umówić na wizytę do Paligi.
Jeszcze jedno pytanie
Laparo powinna być w pierwszej fazie cyklu, a co jeśli się wszytko przesunęło? Teraz jestem w 42 do, wiec cykl jak zwykle do dupy, więc bardzo możliwe, ze nie trafię w pierwszej fazie cyklu. Co robić ?
Zadzwon do lekarza i zapytaj czy nie byloby lepiej gdybys byla na tabl anty, wtedy oprocz @ mozna robic laparo w kazdym dniu cyklu. -
Bella93 wrote:Zazadroszcze terminu. Kiedy sie umawialas?
Zadzwon do lekarza i zapytaj czy nie byloby lepiej gdybys byla na tabl anty, wtedy oprocz @ mozna robic laparo w kazdym dniu cyklu.
Trafiłam prywatnie do lekarza, który robi tam zabiegi i na prywatnej wizycie wypisał mi skierowanie i przekazał je w szpitalu do umówionia zabiegi. Na wizycie byłam u niego pod koniec stycznia, a z terminem dzwonili już dwa dni później, także padnie się złożyło, ale ten pie...dzielony cykl ciągnie się jak krew z nosaDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:Trafiłam prywatnie do lekarza, który robi tam zabiegi i na prywatnej wizycie wypisał mi skierowanie i przekazał je w szpitalu do umówionia zabiegi. Na wizycie byłam u niego pod koniec stycznia, a z terminem dzwonili już dwa dni później, także padnie się złożyło, ale ten pie...dzielony cykl ciągnie się jak krew z nosa
Doniec? -
Sysiaaaaa wrote:Będzie dwa miesiące. Pytasz o lekarza? Jeżeli tak, to Bączkowski Maciej
Czekam na tel z szpitala z terminem.
Dla mnie tak odlegly termin to tez problemdo tej pory umawialam sie z cyklu na cykl
-
Niezapominajka, powtarzasz bete czy czekasz na usg, bo sie pogubilam?
-
Bella93 wrote:Tez bede miala tam laparoskopie.
Czekam na tel z szpitala z terminem.
Dla mnie tak odlegly termin to tez problemdo tej pory umawialam sie z cyklu na cykl
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Hejka dziewczyny. Powiedzcie mi bo jestem przed transferem mrozaczka dr zapisał mi estrofem 2x1 do 8dc i po 8 dc 3x1. Z tego co czytałam to wcale nie pogrubia endometrium a wrecz przeciwnie sprawia ze jest cienkie. Ja to jest że jedni mają podawane na naturalnym cyklu inni na estrofemie? Jak na natruralnym jest grubsze endo to po co to dziadostwo podawac?2x IUI
1 ICSI 21.03.2018 podana 1 blastka ❄️
2 IMSI 20.08.2018 podano w 3 dobie 2 zarodeczki 29.08 hcg 44,19 31.08 hcg 105,23 02.09 hcg 262,8 04.09 hcg 626,27 07.09 hcg 2462 09.09 hcg 5358 -
Sysiaaaaa wrote:A długo już czekasz ?
-
milunia_86 wrote:Hejka dziewczyny. Powiedzcie mi bo jestem przed transferem mrozaczka dr zapisał mi estrofem 2x1 do 8dc i po 8 dc 3x1. Z tego co czytałam to wcale nie pogrubia endometrium a wrecz przeciwnie sprawia ze jest cienkie. Ja to jest że jedni mają podawane na naturalnym cyklu inni na estrofemie? Jak na natruralnym jest grubsze endo to po co to dziadostwo podawac?
Sztuczny cykl jest przewidywalny, latwiej wyznaczyc odpowiedni dzien transferu. -
Potwierdzone, transfer 5dniowego zarodka jutro!
))) po godz 14 dowiem sie czy wszystkie 4 zarodki dotrwaly do 5doby czy ile. Ale skoro dzwonili ze potwierdzają transfer to jakis napewno dotrwal! Ale się cieszę
))
Bella93, MisiaZ88, madlenka, problemik, lipcowka86, pysia, czar-nula, Evaa, KaśkaKwa, Dani, niezapominajka2017, Cccierpliwa, Natka-matka wariatka :), jasmina6, Kotowa lubią tę wiadomość
4 lata starań
2017 - 3x IUI
I ICSI styczen '18 --->
Brak mrożaków
II ICSI lipiec' 18
Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg
28dpt❤️ dzidzia 4mm
❄️❄️ czekają
23.12.2022 Transfer blastki 4.1.2. —> 8dpt beta 60 --> 11dpt beta 248 —> 20dpt beta 3870
18.01 USG…? -
Bella93 wrote:Bylam na wizycie w sr, dr mial dostarczyc skierowanie i w ciagu tyg maja dzwonic, czyli teoretycznie do srDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Bella93 wrote:Gdzie to wyczytalas?
Sztuczny cykl jest przewidywalny, latwiej wyznaczyc odpowiedni dzien transferu.2x IUI
1 ICSI 21.03.2018 podana 1 blastka ❄️
2 IMSI 20.08.2018 podano w 3 dobie 2 zarodeczki 29.08 hcg 44,19 31.08 hcg 105,23 02.09 hcg 262,8 04.09 hcg 626,27 07.09 hcg 2462 09.09 hcg 5358 -
Sysiaaaaa wrote:Eeee to zaraz się pewnie odezwą z terminem. A gdzie miałaś robione laparo wcześniej?
Milunia, będąc tutaj od dluzszego czasu, nie zauwazylam zeby ktoras w dziewczyn miala problem z endo na estrofemie, jesli ogolnie nie ma problemow z endo.
Jest to estradiol, czyli hormon naturalnie wytwarzany w pierwszej fazie cyklu, ktory powoduje wzrost endometrium.
Ja mialam na nim 5crio i endo zawsze bylo powyzej 12mm. Nie mam zadnych skutkow ubocznych.
Z tego co kojarze to do IMSI nasienie musi spelniac jakieś warunki, zeby mozna bylo przeprowadzić procedure (nie wiem jakie, bo u nas nasienie jest dobre), moze ktoras z dziewczyn napisze cos wiecej?Asia_88 lubi tę wiadomość