IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Madagaskar wrote:Ja jestem po 3 cp a in vitro dwa podejścia to totalna klapa wiec mamy zamiar w tym podjeściu plemniki przefiltrować i zbadać na wszystkie możliwe sposoby obojętnie czy jest to potrzebne czy nie
Ja mialam 3 podejścia.
1 - transfer slabeusza. Brak mrozakow.
2 - hiperstymulacja, szpital, brak świeżego transferu i brak mrozakow.
3 - 2 transfery, z drugiego mam synka (procedura w innej klinice niz 2 pierwsze).
Różnica w podejsciach? Idealne nasienie (spermiogram) wyleczono z bakterii (brak jej objawów) przed 3. W pierwszej klinice lekarz nie zlecił badania... -
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Ja mialam 3 podejścia.
1 - transfer slabeusza. Brak mrozakow.
2 - hiperstymulacja, szpital, brak świeżego transferu i brak mrozakow.
3 - 2 transfery, z drugiego mam synka (procedura w innej klinice niz 2 pierwsze).
Różnica w podejsciach? Idealne nasienie (spermiogram) wyleczono z bakterii (brak jej objawów) przed 3. W pierwszej klinice lekarz nie zlecił badania...
Dlatego zmieniliśmy klinike teraz i zobaczymy co z tgo będzie.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Bella93 wrote:Chcialam zacytowac.
Chodzilo mi o to, ze musi byc jakas minimalna ilosc plemnikow. Jestem pewna, ze komus odmowili IMSI, bo te kryteria nie byly spelnione. -
czar-nula wrote:Dziękuję :* panikara ze mnie i tyle.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Masz identyczną bete i przyrosty jak ja zobacz na mojej tablicy w notatkach. Też się martwiłam mniejszym przyrostem a później ruszyła z kopyta.
a mi się kojarzyło, że Ty miałaś mega przyrosty, ale to miałaś ten pierwszy między 5 a 7 dpt taki duży, a ja w 5dpt nie badałam więc nie wiem jaka mogła być wartość, ale zważając że miałam wczesne blastki to pewnie jakaś malutka.
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Asia_88 wrote:Nam. Trzecia procedura miała być IMSI, ale było za mało plemników i zrobili trzecie ICSI.
-
Ja juz po transferze. Podali mi 5 dniowy zarodek -blastocyste. Pozostale 3 zarodki zostawili do jutra aby zobaczyć czy beda sie dalej rozwijać bo chyba nie za dobrze to narazie wyglada i jutro bedzie decyzja czy beda mrozic. Obawiam się że z tego zarodka tez ciąży nie bedzie skoro tak średnio się to rozwijało:/ żadnej klasy zarodkow mi nie podali bo podobno za wcześniej było na określenie klasy. Jakie wy macie z tym doswiadczenia?
Bella93 lubi tę wiadomość
4 lata starań
2017 - 3x IUI
I ICSI styczen '18 --->
Brak mrożaków
II ICSI lipiec' 18
Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg
28dpt❤️ dzidzia 4mm
❄️❄️ czekają
23.12.2022 Transfer blastki 4.1.2. —> 8dpt beta 60 --> 11dpt beta 248 —> 20dpt beta 3870
18.01 USG…? -
Kabi wrote:Ja juz po transferze. Podali mi 5 dniowy zarodek -blastocyste. Pozostale 3 zarodki zostawili do jutra aby zobaczyć czy beda sie dalej rozwijać bo chyba nie za dobrze to narazie wyglada i jutro bedzie decyzja czy beda mrozic. Obawiam się że z tego zarodka tez ciąży nie bedzie skoro tak średnio się to rozwijało:/ żadnej klasy zarodkow mi nie podali bo podobno za wcześniej było na określenie klasy. Jakie wy macie z tym doswiadczenia?
-
nick nieaktualny
-
Witam,
Zostało mi po IV duży zapas luteiny dopochwowej i podjęzykowej- jak ktoś jest zainteresowany kupnem to zapraszam do kontaktu [email protected].
Wszystkie ważne do 2019 roku- cena do uzgodnienia -
jowita198600 wrote:Asia_88 jak przebiega ciąża i jak samopoczucie? na kiedy masz termin?
Przebieg już teraz ok, chociaż na początku krwawienie wywołało u mnie totalne przerażenie. Pozniej pare plamień się zdarzało, ale poza tym wszystko w porządku. Żadnych mdłości, omdleń, jakiegoś mega tycia - syn mi darował takich rewelacji
Jesteśmy już po USG połówkowym i tam też wszystko wyglądało dobrze, więc na tą chwilę juz po prostu nie możemy się doczekać czerwca
problemik, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
Asia_88 wrote:25.06
Przebieg już teraz ok, chociaż na początku krwawienie wywołało u mnie totalne przerażenie. Pozniej pare plamień się zdarzało, ale poza tym wszystko w porządku. Żadnych mdłości, omdleń, jakiegoś mega tycia - syn mi darował takich rewelacji
Jesteśmy już po USG połówkowym i tam też wszystko wyglądało dobrze, więc na tą chwilę juz po prostu nie możemy się doczekać czerwca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 16:06
-
nick nieaktualny
-
Frelcia wrote:Piszecie trochę tak jakby PICSI było gorsze od imsi i teraz zaczęłam się bać...
-
Dziewczyny powiedzcie mi kiedy miałyście pierwsze mdłości? Ja mam dziś dopiero 10 dpt, a już zaliczyłam pierwszego pawia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 16:23
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny