IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, 7 listopad 2014 to najszczęśliwszy dzień w moim życiu! W 33 cs zobaczyłam jak wygląda druga kreska. 7 dpt 5/6 dniowego zarodka wyszedł pozytywny test. Nadal nie wierzę. Lecę dzisiaj na betę. Boję się, że @ jednak przyjdzie. Acha, oba testy o czułości 25.
http://wrzucaj.net/images/2014/11/07/P1010810.th.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 09:50
zai2014, Anatolka, libellula83, Moniaa, MisiaMisia, Tosia 1981, czarownica_tea, Katha81, agniesia2569, Beata.D, Lenuś, GabiK, Fedra, duza, tulipanna, sisi, Sansivieria, Madzia82, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Kochanie, 7 listopad 2014 to najszczęśliwszy dzień w moim życiu! W 33 cs zobaczyłam jak wygląda druga kreska. 7 dpt 5/6 dniowego zarodka wyszedł pozytywny test. Nadal nie wierzę. Lecę dzisiaj na betę. Boję się, że @ jednak przyjdzie.
http://wrzucaj.net/images/2014/11/07/P1010810.th.jpg
Wzruszyłam się...Konwalia, duza lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
Ja mam w listopadzie urodziny. Z pewnoscia nie dowiem sie o prezencie w tym dniu, ale licze, ze moze miesiac bedzie szczesliwy tak po cichu licze...
Konwalia, gratuluje, czekamy na bete razem z Toba. Chcialabys podwojnie wysoka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 09:52
Konwalia lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Ja mam w listopadzie urodziny. Z pewnoscia nie dowiem sie o prezencie w tym dniu, ale licze, ze moze miesiac bedzie szczesliwy tak po cichu licze...
Konwalia, gratuluje, czekamy na bete razem z Toba. Chcialabys podwojnie wysoka?
Anatolka przyjmę bętę każdą, oby była powyżej 5 Na bliźniaki to raczej mała szansa, chyba, że blastusia się podzieliła... -
NIECIERPLIWA tak mi przykro doskonale wiem jak się teraz czujesz i że potrzebujesz czasu.
Także odpocznij teraz od tego wszystkiego i oby ten rok 2015 byl dla ciebie i dla wszystkich którym się nie udało bardzoooo owocny
Trzymam kciuki za ciebie kochana:*niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Kochane, 7 listopad 2014 to najszczęśliwszy dzień w moim życiu! W 33 cs zobaczyłam jak wygląda druga kreska. 7 dpt 5/6 dniowego zarodka wyszedł pozytywny test. Nadal nie wierzę. Lecę dzisiaj na betę. Boję się, że @ jednak przyjdzie. Acha, oba testy o czułości 25.
http://wrzucaj.net/images/2014/11/07/P1010810.th.jpg -
Padło pytanie dlaczego perfumy i lakiery. Gdzieś kiedyś ktoś zrobił badania i wyszło, że zapachy chemiczne, perfumy itp są dla zarodków zabójcze.
Staraliśmy się kilka lat, Ani inseminacje, ani IVF nie wychodziły więc podjęłam wszelkie możliwe środki ostrożności w tym eliminacja zapachów. W Lakierach chodzi chyba o zapach i skład. Ja zakładam hybrydę. Farby do włosów używam tylko bez amoniaku.
Zawsze byłam wrażliwa na zapachy, tzn bardzo je odczuwam.
Nie wiem oczywiście co tym razem zadziałało, czy ananas, czy ciut inna stymulacja, czy kompletne wyluzowanie, czy brak zapachów i parabenów itp, ale warto było spróbować wszystkiego. Już Wam pisałam, że zaliczyłam zioła, stymen na poprawę komórek jajowych, pijawki czy akupunkturę. Człowiek chwyta się wszystkiego.
Teraz nie podważam i lekceważę tematu kosmetyków i perfum, bo ich eliminacja mogła mieć zbawienny wpływ.Konwalia, czarownica_tea, libellula83, kis lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Kochane, 7 listopad 2014 to najszczęśliwszy dzień w moim życiu! W 33 cs zobaczyłam jak wygląda druga kreska. 7 dpt 5/6 dniowego zarodka wyszedł pozytywny test. Nadal nie wierzę. Lecę dzisiaj na betę. Boję się, że @ jednak przyjdzie. Acha, oba testy o czułości 25.
http://wrzucaj.net/images/2014/11/07/P1010810.th.jpg
Kochana super:) czekamy na wysoką betę
Ależ ci zazdroszcze.. Jak bym chciała zobaczyć ta drugą kreseczke w przyszlym tygodniu.. ehh..Konwalia lubi tę wiadomość
-
MisiaMisia wrote:Padło pytanie dlaczego perfumy i lakiery. Gdzieś kiedyś ktoś zrobił badania i wyszło, że zapachy chemiczne, perfumy itp są dla zarodków zabójcze.
Staraliśmy się kilka lat, Ani inseminacje, ani IVF nie wychodziły więc podjęłam wszelkie możliwe środki ostrożności w tym eliminacja zapachów. W Lakierach chodzi chyba o zapach i skład. Ja zakładam hybrydę. Farby do włosów używam tylko bez amoniaku.
Zawsze byłam wrażliwa na zapachy, tzn bardzo je odczuwam.
Nie wiem oczywiście co tym razem zadziałało, czy ananas, czy ciut inna stymulacja, czy kompletne wyluzowanie, czy brak zapachów i parabenów itp, ale warto było spróbować wszystkiego. Już Wam pisałam, że zaliczyłam zioła, stymen na poprawę komórek jajowych, pijawki czy akupunkturę. Człowiek chwyta się wszystkiego.
Teraz nie podważam i lekceważę tematu kosmetyków i perfum, bo ich eliminacja mogła mieć zbawienny wpływ.
A powiedz mi o co chodzi z tym ananasem? Bo czytam że niektóre z was jadły? W czym
to ma pomóc?MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Też kiedyś coś czytałam na temat kosmetyków, przed samym transferem zapytałam swojej lekarki co o tym myśli. Ta orzekła że nie ma to zbyt dużego znaczenia. także normalnie pomalowana zjawiałam się na transfer, tyle że nie używałam po rannej kąpieli żadnych balsamów. A i zaniechałam używania perfum, ale tylko w tym dniu. Z racji tego ze sa intensywne. nie wiem czy znacie thierrego Muglera Alieny to tak z włąsnej inicjatywy. Na dłoniach mam na przemian albo hybrydy albo lakier. Ale w okolicach transferu był lakier.
U mnie w klinice preferują 2h leżenie po transferze..
I wspomnę że moje 2 transfery były udane... tyle że coś dalej nie wyszło.
Konwalia mega krechy ... beta będzie ładna! A i suwaczek ok -
A z tym ananasem, to chodzi o zwiększenie "lepkości" macicy. Z tą "lepkością" może byłabym ostrożna ale ma sprawiać, że macica dla zarodka jest przyjaźniejsza. No więc ja przy 3-ej udanej procedurze (1a IVF - 1 zarodek, 2ga IVF 1 świeżak, 1 mrożak, 3-IVF 1 świeżaczek z którego mamy w brzuszku dzieciątko) spożywałam rzeczonego ananasa.
Używałam i używam fluidów, cieni, tuszu i hybrydy. Zrezygnowałam z innych zapachowych spraw. -
Przeczytałam wszystkie Wasze rady. Cieszę się ze wszystkimi co maja co świętować i smucę z niepowodzeń pozostałych. Do poniedziałku już niedługo i bierze mnie jakis stres...
MisiaMisia lubi tę wiadomość
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów - beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url] -
Ananas działa przeciwzapalnie i rozcieńcza krew. Ważnym składnikiem jest bromelaina. Podobno rzeczywiście zwiększa lepkość macicy. Nie wolno jednak zjadać za dużo ananasa, bo skutek może być odwrotny.
Musi to być świeży owoc a nie z puszki, ponieważ bromelaina ulrga destrukcji pod wpływem obróbki termicznej.
Nie wolno jeść ananasa po pozytywnym teście. Może on powodować niewielkie skurcze.