X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego tygodnia :)
    Myśle że kwestie religijne powinnyśmy odłożyć na bok...

madwitka, Cala, inka1985, Kijuki, Flowwer, sylwia80 lubią tę wiadomość

Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
    3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
    3 Kliniki;
    4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
    Ostani transfer 18.08.2020 r.
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
    2021 r. - córka mój cały Świat
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    Miłego tygodnia :)
    Myśle że kwestie religijne powinnyśmy odłożyć na bok...
    Wzajemnie :)

Jak ktos pyta, to dlaczego by odpowiedziec.
    Przeciez nikt, nikogo nie ocenia ;)

Asia_88 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Myślę, że gdyby Bóg nie chciał, aby istniało in vitro, to nie natchnalby lekarzy w tym kierunku.

I tyle ode mnie w tym temacie. Od jutra zaczynam stymulacje i trzy tygodnie walki o spełnienie marzenia o byciu matką:)

Już jakiś czas temu przestałam wierzyć w Boga, ale mysle, że gdyby istniał i był taki, jak opisuje go Biblia, to na pewno wybaczylby nam in vitro, wiedząc, ile cierpienia musiałysmy przejść, żeby dojść do tego punktu. Reszta to wymysły próbujących utrzymać swoje wpływy bandy facetów w sutannach, którzy bardzo chętnie robią to ucisniajac kobiety.

Pozdrawiam Was z kliniki, w której pobrano mi właśnie 9 komórek. :)

Frelcia, powodzenia w nowych staraniach,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 11:10

Frelcia, Monique1983, Asia_88, Bella93, Natka-matka wariatka :), Lusia 1234, niezapominajka2017, jasmina6, Flowwer, sylwia80 lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojny, terroryzm i pedofilia to czynnik ludzki.. A natchnienie do tworzenia nowych leków czy rozwiązań w medycynie to dla mnie dwie różne kwestie. Jedna to wybór człowieka czy zrobić dobrze czy źle i kogoś skrzywdzić a druga to cudowne oświecenie które wychodzi w postaci różnych odkryć. No ale to moje zdanie. Religia to trudny temat ale cholernie ciekawy.

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja np nie umiejszałabym tym wszystkim mądrym ludziom, którzy poświęcili nierzadko całe lata swojego życia na cudowne odkrycia, przypisując ich zasługi bogom. Tak jak piszesz Frelcia - to wybór człowieka czy zrobić dobrze (w tym przypadku ciężko pracować, aby dokonać czegoś wielkiego), czy źle (np siedzieć na zasiłku i czekać aż państwo opiekuńcze się mna zajmie) i wg mnie żadne duchy czy wymyślone wieki temu "super istoty" nie mają z tym nic wspólnego.

Bella93, Flowwer, problemik lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Monique1983 Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia do jakiego lekarza chodzisz w Provicie? Zadowolona jesteś? Waham się cały czas pomiędzy Provitą a Gyncentrum, generalnie jakaś kliniką w Katowicach. Mogłabyś napisać jak to kosztowo u Ciebie wygląda?

2013 ciąża pozamaciczna
    2015 córeczka
    2018 ciąża pozamaciczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique1983 wrote:
    Frelcia do jakiego lekarza chodzisz w Provicie? Zadowolona jesteś? Waham się cały czas pomiędzy Provitą a Gyncentrum, generalnie jakaś kliniką w Katowicach. Mogłabyś napisać jak to kosztowo u Ciebie wygląda?

Tak. Do Provity. Do doktora Manki. Jestem bardzo zadowolona. Polecił nam go wspolwlasciciel kliniki. Ma najwięcej sukcesów jeśli chodzi o ivf. Duzo dziewczyn wybiera tez doktor Palige ale tutaj sie nie wypowiem, bo nie miałam kontaktu z nią. Jeśli chodzi o koszty to wyjdzie na końcu. Ale dziewczyny pisały że ok 12tys. Trzeba mieć.

Monique1983 lubi tę wiadomość

• mag87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

Mam pytanie, może będzie któraś w stanie mi pomóc. W styczniu tego roku poroniłam w 8 tygodniu. Pomimo dokumentacji medycznej w klinice nikt nie wspomniał o tym, że powinnam dostać immunoglobulinę (ja-ARh-, mąż ARh+). Oczywiście mój gin z mojego miasta tez nie omieszkał o tym wspomnieć. Dowiedziałam się przypadkiem, robiąc badania zlecone przez hematologa w szpitalu. Czy przy kolejnej procedurze powinnam zrbić jakies dodatkowe badania? Wyprosić ta immunoglobulinę, ale czy to coś da? Wyczytałam, że powinna być podana w 72 godziny po krwawieniu.

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Po kilku miesiącach przerwy od forum, przeprowadzam się z forum iui do Was:) przyszedł czas na nasze ivf. Niestety po 3 bezowocnych cyklach od laparoskopowego usunięcia endometriozy uznaliśmy z mężem , ze nie ma co już czekać na cud , tylko trzeba działać. Jestem po wizycie i mam tzw. długi protokół. Dostałam leki antykoncepcyjne na wyciszenie endomendy, pod koniec marca podczas kontroli zastrzyk diphereline, a po 10 kwietnia jakieś zastrzyki na stymulacje i w okolicach 21 kwietnia miałaby być punkcja. Mam dziś okropnego doła, gdyż napaliłam się na ivf już w tym cyklu. Tłumacze sobie , ze to tylko miesiąc . W porównaniu z 4 latami staran to nic, ale każdy miesiąc ciągnie się teraz jak gile z nosa;) chyba skończyła się już moja cierpliwość ... Kochane, zrobiłam wszystkie badania , które są na stronie kliniki, mąż tak samo, czy powinnismy zbadać coś ponadto? Czy przed tym wydatkiem powinnismy zrobić jakies mutacje, immunologie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 20:08

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Tak. Do Provity. Do doktora Manki. Jestem bardzo zadowolona. Polecił nam go wspolwlasciciel kliniki. Ma najwięcej sukcesów jeśli chodzi o ivf. Duzo dziewczyn wybiera tez doktor Palige ale tutaj sie nie wypowiem, bo nie miałam kontaktu z nią. Jeśli chodzi o koszty to wyjdzie na końcu. Ale dziewczyny pisały że ok 12tys. Trzeba mieć.
    Nam dr Kiecka współwłaściciel polecił udać się przed ivf do dr paligi twierdząc ze do trudnych przypadków najlepiej się nadaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 20:30

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym paliga i mańka to najlepszy team są w końcu małżeństwem:)

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Nam dr Kiecka współwłaściciel polecił udać się przed ivf do dr paligi twierdząc ze do trudnych przypadków najlepiej się nadaje.

Provita rządzi:))

A ja mam takie pytanie z innej beczki. Jak wygląda przekazywanie zarodków do adopcji zarodka?

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Palige! Nie mam niezadowolonej koleżanki po wizycie u niej:) sama czekam na poród i powrót ;)

sylvuś, Monique1983 lubią tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Smutna32 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 07:42

Hasimoto, niedrożność jajowodów,
    23.06.2017 - punkcja- dzień taty :)
    28.06.2017 - Transfer
    7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
    16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
    21.07 Jest serduszko ❤
    08.03 Jest z Nami nasz cud <3
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna32 wrote:
    Dziewczyny

Czy chciałaś nam się pochwalić, że Twój Mały Mężczyzna już jest z Wami?? :)

Asia_88 lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique1983 wrote:
    A ja polecam gyncentrum. Mają fajne pakiety in vitro np. 2+1 czyli dwie pełene procedury, trzecia gratis za 13900 zł, jak powiedzie się pierwsza to zwracają połowę. Zawsze profesjonalne podejście, podoba mi się to że nie ma głupiej "rywalizacji" między lekarzami, bo zdarza się że w trakcie stymulacji musimy pojawić się w konkretnym dc, a może akurat nie być naszego lekarza i trzeba iść do innego, nie ma z tym najmniejszego problemu. Na którymś wątku dziewczyna pisała że jak poszła do innego lekarza to nasłuchała się nieprzyjemnych komentarzy, mało tego kazał jej przyjść po tygodniu jak już będzie jej lekarz - w trakcie stymulacji?! gdzie trzeba podglądać co się dzieje co 2-3 dni.. Przejrzyj sobie strony internetowe obu klinik, porównaj cenniki, pakiety.

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Menopur i Encorton dostałam. Można pić wino?:)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można, encorton trzeba brać do 10 rano a winko wieczorem i gitara!

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    A ja polecam gyncentrum. Mają fajne pakiety in vitro np. 2+1 czyli dwie pełene procedury, trzecia gratis za 13900 zł, jak powiedzie się pierwsza to zwracają połowę. Zawsze profesjonalne podejście, podoba mi się to że nie ma głupiej "rywalizacji" między lekarzami, bo zdarza się że w trakcie stymulacji musimy pojawić się w konkretnym dc, a może akurat nie być naszego lekarza i trzeba iść do innego, nie ma z tym najmniejszego problemu. Na którymś wątku dziewczyna pisała że jak poszła do innego lekarza to nasłuchała się nieprzyjemnych komentarzy, mało tego kazał jej przyjść po tygodniu jak już będzie jej lekarz - w trakcie stymulacji?! gdzie trzeba podglądać co się dzieje co 2-3 dni.. Przejrzyj sobie strony internetowe obu klinik, porównaj cenniki, pakiety.
    Przez ponad dwa lata bycia w angeliusie nie musiałam iść do innego lekarza z niczym. W gyncentrum nie podoba mi sie ten brak prywatności, lekarz z gabinetu krzyczy nazwisko, słyszy to cała poczekalnia. Gretka ma przestarzałe metody a czy kilka stówek mniej jest warte gorszej jakości sprzęt w laboratorium?

3i49uay3vn9a2peg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Można, encorton trzeba brać do 10 rano a winko wieczorem i gitara!

No to mam wyczucie. Encorton biorę o 10 a menopur o 19. To winko o 21 :D

‹‹ 5518 5519 5520 5521 5522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ