IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Okres liczy się jako czerwona krew do 18stej jeśli po to następny dzień jako pierwszy w Medarcie.
Na lepsze ukrwienie macicy przed transferem zalecają Medargin czyli L-argininę.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Alberta wrote:Madagaskar gdzie jesteś? Często ludzie mają rewolucje żołądkowe na wyjazdach za granicę. Polecam czarne jagody zasypane cukrem. Mamy, babcie dbały by były w domu.
Cola odgazowana też pomaga. I pij przegotowaną wodę, mięta, rumianek.
Do poki trzymałam diete po punkcji było ok jedn dzień taki miałam co mi brzuch wydeło i po diostnixsie zle sie tylko czułam bo kreciło mi sie wgłowie i nie mogłam sie załatwić.Odstawiłam leki i było juz wszystko dobrze. Przylecieliśmy na Zakyntos i się zaczeło goni mnie po jedzeniu i boli mnie troche „tyłek”jak siedze (takie uczucie jak po punkcji tylko nie tak intensywnie). Mam nadzije ze to nie podraznienie otrzewnej ogolnie nie ma dramatu ale widomo jakis dyskonfort i zastanawianie zawsze jest w głowie...Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
A to dlatego tak zniknęłaś ja w sumie też mam problemy jelitowe które zaczęły się razem z okresem po odstawieniu wszystkich leków, ale okres już w sumie końcówka a brzucho dalej szaleje... chyba skoczę z tym do internisty, bo kiedyś miałam bakterię pokarmową której skutki się lata za mną ciągnęły i m.in. musiałam odstawić starania o dziecko, bo byłam na ciężkich lekach.
Ja na razie odkładam transfer, czekam na wyniki wszystkich badań z konsultacji poza Novum - MTHFR i trombofilia, kwas foliowy i B13 (tu już wiem, że mam nadmiar więc prawdopodobnie MTHFR się potwierdzi, B12 w normie) i jutro mam w Novum usg z przepływami i oceną jajników pod kątem PCO. Potem urlop, dietetyk i 20 wracam na drugą konsultację z wynikami, o transferze pomyślę w następnym cyklu jak już dostanę leki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 14:54
-
japonka wrote:A to dlatego tak zniknęłaś ja w sumie też mam problemy jelitowe które zaczęły się razem z okresem po odstawieniu wszystkich leków, ale okres już w sumie końcówka a brzucho dalej szaleje... chyba skoczę z tym do internisty, bo kiedyś miałam bakterię pokarmową której skutki się lata za mną ciągnęły i m.in. musiałam odstawić starania o dziecko, bo byłam na ciężkich lekach.
Ja na razie odkładam transfer, czekam na wyniki wszystkich badań z konsultacji poza Novum - MTHFR i trombofilia, kwas foliowy i B13 (tu już wiem, że mam nadmiar więc prawdopodobnie MTHFR się potwierdzi, B12 w normie) i jutro mam w Novum usg z przepływami i oceną jajników pod kątem PCO. Potem urlop, dietetyk i 20 wracam na drugą konsultację z wynikami, o transferze pomyślę w następnym cyklu jak już dostanę leki.
Ja mam ogolnie problemy z brzuchem ale miałam wszystkie mozliwe badania ktore nic nie wykazały
Jutro wracamy, w sobote mam kontrole i zobaczymy, nic na siłe nie bede robić. Ja najbardziej sie boje że płyn mi sie tam zbiera po tej punkcji bo jak miałam usg 3 dni po to był tam mał zbiornik ale wtedy mnie nie bolało. A może jeszcze jest za szybko. Wczoraj dostałam @ zobacze jak bedzie po...
Ale widze że u Ciebie tez na spokojnie pewnie chyba tak najlepiej.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Madagaskar wrote:Ja mam ogolnie problemy z brzuchem ale miałam wszystkie mozliwe badania ktore nic nie wykazały
Jutro wracamy, w sobote mam kontrole i zobaczymy, nic na siłe nie bede robić. Ja najbardziej sie boje że płyn mi sie tam zbiera po tej punkcji bo jak miałam usg 3 dni po to był tam mał zbiornik ale wtedy mnie nie bolało. A może jeszcze jest za szybko. Wczoraj dostałam @ zobacze jak bedzie po... -
Jestem po kolejnej wizycie. Endo jak na mnie bardzo ładne: 7,2mm. Pęcherzyk jeszcze jest, ma 22 mm, więc jest szansa, że jeszcze podrośnie. Czekam teraz na telefon z wynikami krwi i zobaczymy, co dalej. Widzę światełko w tunelu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 07:51
sylwia80, e_mil_ka, Bella93, Mum2b, ef36, Asia_88, Scent86, Dani, Madagaskar, niezapominajka2017, Cala lubią tę wiadomość
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
Dziewczyny, Jutro mam krio 5-cio dyniowej ❄️. To mój pierwszy transfer, biorę luteine od 15dc. endo ładne, w poniedziałek (15dc) miało 9mm. Dzisiaj zaczynam się trochę stresować przed, bo chciałabym aby się udało.
Robiliście jakieś badania przed transferem ? Lekarz nic mi nie zlecił,ale zastanawiam się czy dobrze byłoby jeszcze dziś coś sprawdzić.klamka lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Kotowa wrote:Jestem po kolejnej wizycie. Endo jak na mnie bardzo ładne: 7,2mm. Pęcherzyk jeszcze jest, ma 22 mm, więc jest szansa, że jeszcze podrośnie. Czekam teraz na telefon z wynikami krwi i zobaczymy, co dalej. Widzę światełko w tunelu1 x CP
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
Madagaskar wrote:Do poki trzymałam diete po punkcji było ok jedn dzień taki miałam co mi brzuch wydeło i po diostnixsie zle sie tylko czułam bo kreciło mi sie wgłowie i nie mogłam sie załatwić.Odstawiłam leki i było juz wszystko dobrze. Przylecieliśmy na Zakyntos i się zaczeło goni mnie po jedzeniu i boli mnie troche „tyłek”jak siedze (takie uczucie jak po punkcji tylko nie tak intensywnie). Mam nadzije ze to nie podraznienie otrzewnej ogolnie nie ma dramatu ale widomo jakis dyskonfort i zastanawianie zawsze jest w głowie...1 x CP
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
ef36 wrote:Dziewczyny, Jutro mam krio 5-cio dyniowej ❄️. To mój pierwszy transfer, biorę luteine od 15dc. endo ładne, w poniedziałek (15dc) miało 9mm. Dzisiaj zaczynam się trochę stresować przed, bo chciałabym aby się udało.
Robiliście jakieś badania przed transferem ? Lekarz nic mi nie zlecił,ale zastanawiam się czy dobrze byłoby jeszcze dziś coś sprawdzić.
Nic nie badalam tylko cierpliwie czekałam na transfer
Czekaj spokojnie i powodzenia pamiętaj dużo spokoju i relaxu;)
I wymyśl sobie jakieś zajęcia relaksujące bo czas do testowania bardzo się dłuży;)ef36 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny jestem po laparoskopii, w lipcu zaczynam IVF ( jeszcze nic nie wiem bo będzie to pierwsza wizyta), w 2dc miałam wykonać badania, odebrałam wyniki, proszę napiszcie co myślicie, jak to wygląda z Waszego doświadczenia, jakie są szanse na powodzenie IVF,stymulację, czy refundacja na leki też mnie obejmie? Wydaje mi się że nie jest najlepiej, ale czy to chodzi tylko o moją obniżoną rezerwę bo będę miała 37 lat ?
LH 9,4 mlU/ml wartość referencyjna: 2.4-12.6
FSH 18.8 mlU/ml war.ref. 3.5-12.5
Tsh 2.730
FT4 14,5
Prolaktyna 515.5
E2 69pg/ml
AMH 0,75 ng/ml
-
agm wrote:Cześć Dziewczyny jestem po laparoskopii, w lipcu zaczynam IVF ( jeszcze nic nie wiem bo będzie to pierwsza wizyta), w 2dc miałam wykonać badania, odebrałam wyniki, proszę napiszcie co myślicie, jak to wygląda z Waszego doświadczenia, jakie są szanse na powodzenie IVF,stymulację, czy refundacja na leki też mnie obejmie? Wydaje mi się że nie jest najlepiej, ale czy to chodzi tylko o moją obniżoną rezerwę bo będę miała 37 lat ?
LH 9,4 mlU/ml wartość referencyjna: 2.4-12.6
FSH 18.8 mlU/ml war.ref. 3.5-12.5
Tsh 2.730
FT4 14,5
Prolaktyna 515.5
E2 69pg/ml
AMH 0,75 ng/ml
Musisz miec AMH powyzej 0,7 i FSH ponizej 15. -
KaśkaKwa wrote:Nic nie badalam tylko cierpliwie czekałam na transfer
Czekaj spokojnie i powodzenia pamiętaj dużo spokoju i relaxu;)
I wymyśl sobie jakieś zajęcia relaksujące bo czas do testowania bardzo się dłuży;)1 x CP
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście