IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Madagaskar wrote:Nie wiem jak bym musiała się wyluzować żeby mi jajowody odrosły
Myśle że to by musiało być coś naprawde mocnego hahaha -
emka29 wrote:Jak znajdziesz jakiś złoty środek na to wyluzowanie to daj znać może i na mnie podziała.
Kotowa lubi tę wiadomość
-
Stres podobno moze namieszac w staraniach, stres , napiecie, frustracje. Bo to moze hormony zaburzyc, itd itp. Wiec to mozliwe ze jak tamtej czy tamtej udalo nagle bardzo zrelaksowac to to jej pomoglo. Ale jak ktos ma okreslone konkretne przyczyny dla ktorych nie zachodzi to jej i relaks nie pomoze. Trzeba te przyczyny zaadresowac. Nieplodnosc idiopatyczna - tez jakas przyczyna jest ale medycyna nie jest w stanie okreslic jaka. Ale tez kazdy cykl to nowa nadzieja, na to ze moze trafi sie idealna komorka i wszystko zagra tak jak trzeba. Wiec wszystko jest mozliwe.
ef36, Scent86, Paulaa25 lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Kabi wrote:Dziewczyny zaczęłam czytać różne artykuły o niepłodności i w każdym wpisie jest coś w stylu "starałam się kilka lat a odpuściłam i odrazu się udało".
Różnie się w życiu układa, ja nie odpuściłam, denerwuję się jak diabli przed, ale i tak jadąc dzisiaj odebrać z zimowiska moją ❄️ wiem, że się uda.
Czasem trzeba odpuścić, czasem nie wolno.Scent86, Evaa, Paulaa25, Dani lubią tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
ef36 wrote:Ja wierzę w cuda i dziś liczę na jeden.
ef36, Evaa lubią tę wiadomość
-
ef36 lubi tę wiadomość
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
ef36 lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
e_mil_ka wrote:Dziewczyny kto wśród Was leczy się w Invicie Gdańsk? Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat kliniki i ewentualnie jakiego lekarza polecacie?
Ja po pierwszej cp byłam na kilku wizytach w tej klinice. Lekarz nawet ok pomimo to że próbował mi udroznić jajowaod którego nie mam ale sama klinika dramat. Jak plamiłam to nie chcieli mnie połaczyć z lekarzem i z tego co dziewczyny pisały stymulacja tylko na menopurze. Ja chodziłam do dr Hajdusianka i słyszałam że dr Łukaszczuk chyba jest dobry ale mogłam przekrecić nazwisko.e_mil_ka lubi tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Dziewczyny,
strasznie się denerwuję. Musiałam wykonać pantomogram zębów, a kończę właśnie antyki. Jestem teraz na gonapeptylu i od poniedziałku zaczynam gonal. Punkcja w połowie czerwca, jak wszystko pójdzie ok. Miałam założony fartuch ochronny podczas prześwietlenia, ale i tak się boję, czy mogło mieć to jakiś negatywny wpływ na moje komórki jajowe (które i tak są kiepskie)? Ehh... Poradzicie coś? -
e_mil_ka wrote:Dziewczyny kto wśród Was leczy się w Invicie Gdańsk? Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat kliniki i ewentualnie jakiego lekarza polecacie?
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Ja jestem po kontroli wszystko jest ok a moje problemy jelitowy raczej zwiazane były z jedzeniem hotelowym na wakacjach.
ef36 lubi tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Bella93 wrote:Emilka jak juz te strony to zastanow sie nad Gameta Gdynia
Niekoniecznie te strony rozważam różne opcje. A ty jak oceniasz Novum bo widzę że aktualnie tam próbujesz. Jak tam podchodzą do zaleceń Paśnika? -
e_mil_ka wrote:Niekoniecznie te strony rozważam różne opcje. A ty jak oceniasz Novum bo widzę że aktualnie tam próbujesz. Jak tam podchodzą do zaleceń Paśnika?
Nie podoba mi sie klinika sama w sobie, nie podoba mi sie "obsluga", nie podobaja mi sie zasady i nie podoba mi sie lekarz.
Ale to moja opinia. Aktualnie rzygac mi sie chce jak widze budynek Gamety Rzgow, ale wole jak chce mi sie rzygac niz jak rycze jadac do NovumInkaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Nie probuje
Nie podoba mi sie klinika sama w sobie, nie podoba mi sie "obsluga", nie podobaja mi sie zasady i nie podoba mi sie lekarz.
Ale to moja opinia. Aktualnie rzygac mi sie chce jak widze budynek Gamety Rzgow, ale wole jak chce mi sie rzygac niz jak rycze jadac do Novum
No to mnie pocieszyłaś tetaz to jestem dopiero w rozterce. No nic i tak pewnie dopiero za rok bede podchodzic do kolejnej procedury. -
MisiaZ88 wrote:Moja beta 7 dpt 3 dniowca <1, rozumiem że nic z tego?
Madagaskar, Evaa, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie ja nic kompletnie nie czuje. Żadnych bóli, ciągnięcia nic. Ja to czuje, że się nie udało, chociaż lekarz mówił, że moje zarodki mogą być leniwe, bo dwa pozostałe bałwanki to wczesne blastki.
U mnie nigdy chyba nawet nie doszło do implantacji, zrobić jakieś badania czy podchodzić znowu do crio?
Teraz miałam luteine, duphaston, acard, estrofem i encorton