IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Frelcia_ wrote:Z dwoma miesiącami antyków właśnie jest ultra. Normalnie długi to miesiąc antyków i gonapeptyl. Tak mi doktor mówił. Tylko ja się zastanawiam czy dostanę gonapeptyl i na jak długo.Szs
-
nick nieaktualnySzapiro wrote:Chyba nie..ja mialam ultradlugi ..3zastrzyki gonapeptylu (dzialaja po 28 dni )i w połowie 3go dopiero stymulacja .3mies menopauzy a plan byl nawet na 6.antykoncepcja nie jest juz rozpoczęciem ultradlugiego
Na pewno takiego czegoś nie będę miała. Didik miała długi i brała tylko 10 dni gonapeptylu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 18:17
-
nick nieaktualny
-
Madagaskar moje pozostale cztery zarodki co prawda przezyly wszystkie do piatego dnia, i caly czas sie dzielily ale byly za malo rozwiniete zeby je mrozic (nie staly sie blastkami, za wolno sie dzielily). Wiec znow nie bede miec mrozakow niestety.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Szapiro wrote:Chyba nie..ja mialam ultradlugi ..3zastrzyki gonapeptylu (dzialaja po 28 dni )i w połowie 3go dopiero stymulacja .3mies menopauzy a plan byl nawet na 6.antykoncepcja nie jest juz rozpoczęciem ultradlugiego
Ultra dlugi mozna prowadzic na dwa sposoby z tego co kojarze. -
Dani wrote:Madagaskar moje pozostale cztery zarodki co prawda przezyly wszystkie do piatego dnia, i caly czas sie dzielily ale byly za malo rozwiniete zeby je mrozic (nie staly sie blastkami, za wolno sie dzielily). Wiec znow nie bede miec mrozakow niestety.
Tak tak czytałam myślałam ze moze jednak ktorys wolno ale dobił do blastkiWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Yoselyn82 wrote:a jak u ciebie sytuacja?Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Bella93 wrote:Narzeczonym to inny stopien partnerstwa
“Shine bright like a diamond“ tralala
GratulacjeBella93 lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:“Shine bright like a diamond“ tralala
GratulacjeAsiula86, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Zdaje sie ze cos tam pisalyscie jakies 1,5roku temu jak wstawialam zdjecie z dnia zareczyn
Kurcze ja nie pamiętam
Tak ze przezyjmy to jeszcze razWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
No tak jak ja tu jestem od roku chyba to moglam nie widzieć hahahaha
Polly_love, Asia_88 lubią tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
nick nieaktualny
-
Madagaskar wrote:No tak jak ja tu jestem od roku chyba to moglam nie widzieć hahahaha
No to przepraszam, ze Cie posadzilam o pobyt tutaj 15.01.2017
Edit: specjalnie dla Ciebie wstawię zdjecie jeszcze raz
Edit2: wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 21:48
Bardolka, Frelcia_, Asiula86, Madagaskar, Scent86, emka29, edloteh lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie wiedzialam ale skumalam ze stare czasy bo niejednokrotnie pisalas narzeczony tak na marginesie, niezla dupa jestes
Madagaskar, emka29, Bardolka, edloteh, Bella93 lubią tę wiadomość
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
Pięknie ❤️ Piękna dziewczyna i piękny diamond
Bella93 lubi tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Bella93 wrote:Jestes pewna ze to byl Gonapeptyl, a nie np Diphereline?
Ultra dlugi mozna prowadzic na dwa sposoby z tego co kojarze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 20:17
Bella93 lubi tę wiadomość
Szs -
Cześć dziewczyny, sorry, że tak zniknęłam bez słowa, ale najpierw wpadłam w okropny wir pracy, a potem potwornie się rozchorowałam na zapalenie oskrzeli, w rezultacie czego z mojej histeroskopii wyszły nici. Na szczęście szybko udało się wdrożyć plan B, czyli wczoraj miałam robioną biopsję endometrium i jeżeli wynik przyjdzie na czas, to za ok. 10 dni zaczynam kolejną procedurę. Tym razem robimy IMSI z badaniem genetycznym, bo ze względu na rehabilitację, którą obecnie przechodzę, nie wiadomo w sumie, kiedy będziemy mogli zrobić transfer, może się okazać że nawet za rok albo 1,5. Chcemy być więc pewni, że mamy zdrowe zarodki. W międzyczasie zrobię sobie na spokojnie tę histeroskopię i zobaczymy, czy to polip czy po prostu niestabilne endometrium po łyżeczkowaniu.
Cierpliwa, gratuluję przyjścia córeczki na świat. Niech się chowa zdrowo. Fajnie, że w końcu się doczekałaś.
Dani, bardzo Ci współczuję zarówno niezbyt dobrych wyników, ale również dziwnego podejścia lekarzy. 4 zapłodnienia przy 14 komórkach to bardzo mało, strasznie mnie dziwi, że w Twoim wieku nie proponują Ci nic ponad IVF. To była przecież już Twoja 3. procedura. Życzę Ci, żebyś nie miała potrzeby i żeby maluchy w brzuchu za 9 miesięcy przyszły na świat, ale jeśli nie, to osobiście bardzo radziłabym Ci dokładnie przebadać męża, zrobić fragmentację i test HBA i w następnym podejściu zdecydować się na ICSI albo nawet IMSI. Fakt że nie wiadomo, jakiej jakości były Twoje oocyty, skoro tak mało się w ogóle zapłodniło, to może świadczyć jednak o słabej jakości komórek, ale te co się zapłodniły też nie rozwijały się jakoś super. Moim zdaniem warto to dokładnie sprawdzić i może nie faszerować się niepotrzebnie hormonami.
Mam jednak nadzieję, że masz w brzuchu prawdziwych siłaczy, a akupunktura i wszelkie kuracje doskonale przygotowały Cię do ciąży i za kilka dni przekażesz nam dobrą nowinę. Trzymam kciuki.
Madagaskar, za Ciebie też trzymam bardzo mocno, czekaj cierpliwie do piątku.
A słyszałyście może o tym, że za duże stężenie kwasu foliowego we krwi też może utrudniać zajście w ciążę? W trakcie choroby wylądowałam na SORze z potwornym bólem głowy, zdarzyło mi się to już 3. rok z rzędu i nigdy nic nie znaleziono w badaniach. Tym razem pielęgniarka powiedziała mi jednak, że skoro suplementuję się kwasem to pewnie mam go za dużo (no bo faktycznie mam) i w związku z tym a) mogę mieć te bóle głowy, b) mogę przez to nie zachodzić w ciążę. Zwłaszcza, że mam mutację MTHFR. Dziwne mi się to wydało, ale może coś jest na rzeczy.