IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Izunia37 wrote:Angie może jakiś leniwiec i późno sie zadomowił. Ja sie naczytałam o tych betach i wiem że jest procent osób które mają leniwe bety na poczatku-ot, taka uroda....
Może i być leniwiec, oby tylko dalej dobrze się rozwijał
Też się naczytałam i trochę zdołowałam początkowo, bo większość pisała na różnych forach, że z takiej bety przy blastusi to raczej nic nie będzie.
Więc trzeba cierpliwie teraz czekać -
Klasy sa tej samej ale maja rozna ilosc blastomerow
Edit: ale po rozmrozeniu moga sie zmienic a nawet napewno sie zmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 12:30
Evaa lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
U mnie dziewczyny ten nagły naturals niestety znowu nie przyniósł nic dobrego. Beta rosła tylko do 1089, na początku prawidłowe przyrosty, potem zwolniło. Niestety ciąża pozamaciczna w prawym jajniku. Na szczęście sama się zatrzymała i powoli się oczyściło bez ingerencji chirurgicznej.Przeleżałam 3 tygodnie w szpitalu, patrząc na piękne brzuszki. Moja psychika jest na wykończeniu. Na dodatek poproszono mnie na rozmowe do pani psycholog, która dała mi w prezencie mały becik robiony przez jakąś fundacje. To było dla mnie nie do zniesienia. Wyszłam od niej ogałuszona jak bym dostała w "Łeb"!!!
Już troszkę ochłonęłam , i pierwsze co zrobiłam , to umówiłam się do immunologa do Łodzi. Bo w szpitalu powiedziano mi że w moim przypadku in vitro to stata pieniędzy , bo to już 5 ciąża stracona naturalna -
Dorotka tak mi przykro aby los Cie jeszcze zaskoczyl ... o pani psycholog sie nie wypowiem, chyba bym ja pobila ... trzymaj sie ...
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
nick nieaktualnydorota1 wrote:U mnie dziewczyny ten nagły naturals niestety znowu nie przyniósł nic dobrego. Beta rosła tylko do 1089, na początku prawidłowe przyrosty, potem zwolniło. Niestety ciąża pozamaciczna w prawym jajniku. Na szczęście sama się zatrzymała i powoli się oczyściło bez ingerencji chirurgicznej.Przeleżałam 3 tygodnie w szpitalu, patrząc na piękne brzuszki. Moja psychika jest na wykończeniu. Na dodatek poproszono mnie na rozmowe do pani psycholog, która dała mi w prezencie mały becik robiony przez jakąś fundacje. To było dla mnie nie do zniesienia. Wyszłam od niej ogałuszona jak bym dostała w "Łeb"!!!
Już troszkę ochłonęłam , i pierwsze co zrobiłam , to umówiłam się do immunologa do Łodzi. Bo w szpitalu powiedziano mi że w moim przypadku in vitro to stata pieniędzy , bo to już 5 ciąża stracona naturalna
Becik?!BECIK?!
Berbeć lubi tę wiadomość
-
Z wesolych historii o psychologach znam dziewczynę, która poszła do psychologa z problemem, że jej chłopak nie ma dla niej czasu i wychodzi z kolegami na piwo często, na co psycholog odpowiedziala, że pewnie jest gejem;) Dla wyjasnienia, nie byl, a problem pozostał. Także z psychologami jest roznie, a tem becik to tez nie wiem co mial przynieść dobrego. W każdym razie trzymaj się Dorota!
Scent86, Bardolka lubią tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Wstyd mi Dorota za cala profesje psychologow, ja studiowalam psychologie, znam dobrych psychologow i psychoterapeutow, ale niestety trafiaja sie tez debile. W kazdym razie ta babka powinna byc zwolniona.
Scent86, Evaa, Asia_88 lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani i jak maluchy? ktores sie rozwineły do blastocysty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:47
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
nick nieaktualnydorota1 wrote:U mnie dziewczyny ten nagły naturals niestety znowu nie przyniósł nic dobrego. Beta rosła tylko do 1089, na początku prawidłowe przyrosty, potem zwolniło. Niestety ciąża pozamaciczna w prawym jajniku. Na szczęście sama się zatrzymała i powoli się oczyściło bez ingerencji chirurgicznej.Przeleżałam 3 tygodnie w szpitalu, patrząc na piękne brzuszki. Moja psychika jest na wykończeniu. Na dodatek poproszono mnie na rozmowe do pani psycholog, która dała mi w prezencie mały becik robiony przez jakąś fundacje. To było dla mnie nie do zniesienia. Wyszłam od niej ogałuszona jak bym dostała w "Łeb"!!!
Już troszkę ochłonęłam , i pierwsze co zrobiłam , to umówiłam się do immunologa do Łodzi. Bo w szpitalu powiedziano mi że w moim przypadku in vitro to stata pieniędzy , bo to już 5 ciąża stracona naturalna -
Mum2b wrote:Z wesolych historii o psychologach znam dziewczynę, która poszła do psychologa z problemem, że jej chłopak nie ma dla niej czasu i wychodzi z kolegami na piwo często, na co psycholog odpowiedziala, że pewnie jest gejem;) Dla wyjasnienia, nie byl, a problem pozostał. Także z psychologami jest roznie, a tem becik to tez nie wiem co mial przynieść dobrego. W każdym razie trzymaj się Dorota!
Mojemu jeszcze wtedy partnerowi, pani psycholog powiedziala ze powinien mnie zostawic -
Bella93 wrote:Oj tam, oj tam.
Mojemu jeszcze wtedy partnerowi, pani psycholog powiedziala ze powinien mnie zostawic
Coś mnie ominęło??Asia_88, sylwia80, Scent86 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Madagaskar wrote:Dani i jak maluchy? ktores sie rozwineły do blastocysty?
a jak u ciebie sytuacja?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
lena7 wrote:To jak wtedy był partnerem, to teraz jest kim?
Coś mnie ominęło??Scent86, Madagaskar lubią tę wiadomość
-
Frelcia_ wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie. Jeśli od załóżmy 1dc dostaje się na 14 dni gonapeptyl to potem odrazu zaczyna się właściwa stymulację czy trzeba odczekać znowu do tego 2 dc?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3523af5d1dd.png
I nie ma przerwy miedzy gonapeptylem a stymulacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 17:14
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Gonapeptylu zazwyczaj nie dostaje sie od poczatku cyklu, tylko pod jego koniec.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3523af5d1dd.png
I nie ma przerwy miedzy gonapeptylem a stymulacja.
ooo to jak w piątek nie będę miała jeszcze @ to mogłabym ruszyć z gonapeptylem. Dobrze rozumiem? Chyba że doktor stwierdzi że 2 miesiące antyków starczy i od razu stymulacja.