IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniaa wrote:Wchodzisz na stronkę :
https://www.suwaczki.com/
I robisz wszystko wedle własnego uznania
Później wchodzisz na naszą stronkę ovu, na górze masz ustawienia, wchodzisz w zakładkę społeczność, i masz na dole podpis na forum, tam wklejasz link wygenerowany na babyboomi tyle
Kurcze cos mi nie wychodzi z tym suwakiem:/ jest kilka linkow i probuje po kolei kazdego a i tak nie wychodzi: wrr
edit: jednak wyszlo:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 11:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tym17 wrote:Hej,
jestem 5dpt i pobolewa mnie brzuch, piersi bardzo mnie bolą i dziś zauważyłam że mam 37C stan podgorączkowy, zaparcia, brzuch wzdęty (dziś już mniej wzdęty). Czy to koniec moich nadziei??
Moim zdaniem to dobre objawymiałam wszystkie te same
więc głowa do góry i czekamy na twoją wysoką betę. Jeszcze parę dni musisz wytrzymać chociaż wiem że to trudne.
-
Tym17 powiem Ci ze to fajnie ze piersi bolą i są tkliwe. A co do podwyzszonej temperatury to ja podczas implantacji i około jeszcze 2-3 dni po niej czułam się jakbym zaczęła pogrążać się w jakimś paskudnym przeziębieniu. Ja myślę ze to raczej dobry znak.
Na bóle brzucha polecam no-spę max bądź forte. A na wzdęcia pospolity espumisan!!! Dla mnie on pomógł wyjść z dolegliwości wzdęciowych i po przyjmowaniu jego brzuch na tyle się rozluźnił, że już nawet no-spy nie potrzebowałam. Na zaparcia dobre są śliwki. -
nick nieaktualny
-
Kobiety w ciazy przy kompie moga pracowac do 4h na dobe.
W porze nocnej i nadgodzinach jest bezwzgledny zakaz (nawet jesliby sie zgodzila). To jest zapisane prawnie.
Jesli dotychczasowa praca polegala na siedzeniu przy kompie 8h i nie idziecie na L4 to pracodawca ma obowiazek zorganizowac Wam na pozostale 4h inna prace nie kolidujaca z tymi obostrzeniami. Jakby wpadla kontola PIP i okazaloby sie, ze pracodawca sie nie dostosowuje do tych obostrzen to spora sumke w postaci mandatu zaplaci -
Ginger84 wrote:Ja wlasnie nie badalam progesteronu a powinnam? nic mi w klinice nie mowili na razie..
mi każą badać progesteron, estradiol i bhcg.05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na
28.11 beta 25280; jest
09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu(8 tydz. 2 dzień ciąży)
15.12 Szkrab mierzy 20 mm,bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
-
Moniaa wrote:Ginger super suwaczek!!!
Agness piękna beta ... i progesteron super, widać że suplementacja działa!
i teraz luz, luz, luz... zero zamartwiania sie!!!
a progesteron wg norm jak na 3 trymestr ciąży :ozobaczymy, co powie lekarz, jak będzie dzwonił
dzięki dziewczyny po raz kolejny za wsparcie
ból @ minął, może to rzeczywiście było tak, że to był akurat spodziewany dzień @ dlatego tak bolało. Teraz mnie lekko,delikatnie pobolewa,już nie jak na @
05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest
-
Ginger84 wrote:Moim zdaniem to dobre objawy
miałam wszystkie te same
więc głowa do góry i czekamy na twoją wysoką betę. Jeszcze parę dni musisz wytrzymać chociaż wiem że to trudne.
moim także;) też tak miałam;)05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest
-
Estradniol chyba ma stopniowo spadac, progesteron trzymac sie wysoko, a beta rosnac
nie wszedzie kaza badac wszystko, nie ma sie co martwic
Na zmartwienia polecam Misze i Masze na YTdziala zawsze
zajmiecie czyms glowy i troche endorfin uwolnicie
-
Anatolka wrote:Estradniol chyba ma stopniowo spadac, progesteron trzymac sie wysoko, a beta rosnac
nie wszedzie kaza badac wszystko, nie ma sie co martwic
Na zmartwienia polecam Misze i Masze na YTdziala zawsze
zajmiecie czyms glowy i troche endorfin uwolnicie
no mi estradiol właśnie spadł05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest
-
Ja juz jestem w dwupaku
Zaplodnilo sie 6 oocytow i pieknie sie rozwijaja. 4 z pozostalych 11 oocytow zamrozono w prezencie dla innej pary. Pozostale 7 byly niedojrzale - skasowano
Teraz zamierzam sie oszczedzac i stosowac diete wysokobialkowa (zaczelam od sernika :p )
Jak dotad najgorsze dla mnie bylo wytrzymanie z pelnym pecherzem ok 50 min., do tej pory brzuch mnie boli
Agness, dziewczyno - co Ty sobie robisz???!!!
Postaraj sie wyciszyc i nie panikuj przy kazdym pojawiajacym sie bolu, w kazdym wyniku nie doszukuj sie nieprawidlowosci. Jeztes w ciazy!!! Ciesz sie. Wszystko jest w najlepszym porzadku. Jak masz jakies watpliwosci, to pytaj u zrodla, dzwon do lekarza. Ja nestsm przekonana, ze wszysyko jest w porzadku. Z taka panika, najdalej za miesiac wyladujesz w wariatkowie. Masz pkekna wysoka bete wiec jest super. Dziewczyno dwa glebokie wdechy i zajmij sis czyms pozytecznym. Zacznij czytac ksiazki, planowac remont, zastanow sie jakie zmiany chcialabys wprowadzic w swoim domu i przestan sie zadreczac - to do niczego dobrego nie prowadzi.Viki26, libellula83, Tosia 1981, niecierpliwa, Beata.D, ania14, czarownica_tea, GabiK, Giussta, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Dziewczyny którym się udało czy któraś z was bierze estrofem? Bo mi kazali brac do usg a czytałam ze w ciąży powinno się go od razu odstawić
ja biorę 1 tabletkę dziennieduza lubi tę wiadomość
05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
28.11 beta 25280; jest