X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak sobie mysle o ubezpieczeniu grupowym,ze skladki sa oplacane miesiecznie ,wiec polisa obowiazuje do konca danego miesiaca,a nie do wygasniecia umowy.

Anatolka lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie się przełączyłam z komórki na kompa i miałam Wam wkleić adres tej stronki. Nie wiem tylko czy do dnia porodu oznacza włącznie z tym dniem. Trzeba by sprawdzić.

Czasem warto sprawdzić też w towarzystwach ubezpieczeniowych i się ubezpieczyć od razu na początku ciąży (czasem jest tak, że trzeba opłacać składkę min rok - to fakt, ale zdarza się, że to, co się przez rok wpłaci jest niższą sumą niż to, co wypłacają za urodzenie dziecka) i po roku się wypisać ;)

Tu Wam jeszcze podrzuce 2 linki:

http://pamietnikmamy.pl/ - blog prawniczki, która została mamą, równa babka i odpowiada na pytania zadane w komentarzach dot. właśnie ochrony pracy kobiet. Fajnie rozwiewa wątpliwości babeczek, które pytają o coś :)

http://www.bip.pip.gov.pl/pl/bip/porady_wszystkie - bezpłatne porady prawne PIP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:05

GabiK lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Ja mam chcice na hot-dogi :) dopiero zaczynają mnie suty swędzieć ;)
    martusia1986 ja dopiero jak ogarnęłam stres i się wyciszyłam zaczęłam coś czuć

mnie też swedza i mam ochote na hot dogi ale tylko z orlenu :P
    mąż zrobił dziś badanie :)

zbieramy papiery :)

znów nachodzą mnie myśli że może się udało bo znów kilka rzeczy jest innych jak w poprzednich cyklach... dodatkowo bolą mnie piersi, wysypało mnie na ramionach i mam mega dużo śluzu, wczoraj kremowy dzisiaj wodnisty - pełne gaty ;/ mam nadzieje że @ przyjdzie w terminie i nie bedzie powiekszac tych nadziei ;/
    nie ma co się nakrecac trzeba szykowac sie do wizyty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:36

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dla mnie to jest dziwne liczenie w przypadku ivf że od ostatniej @ skoro jeszcze tej ciąży nie ma ;)dopiero zaczyna się stymulacja..

Stymulacja czyli rosna jajeczka tak jak przy cyklu naturalnym ale przy lekach jest ich wiecej...
    Owulacja jest punkcja a transfer zaplodnieniem...

Jesli patrzymy tymi kategoriami to przy cyklu naturalnym tez liczenie od 1 dnia ostatniej @ jest bez sensu bo przeciz w ciaze nie zachodzi sie 1 dnia cyklu czyz nie...

Przez to ze nie kazdy cykl jest ksiazkowy czyli nie kazdy jest 28 dniowy i w nie kazdym owu wystepuje 14dc dlatego przyjeto ta forme liczenia choc i tak najczesciej date porodu wyznacza sie na podstawie usg...

Dla przykladu ja dokladnie wiedzialam kiedy bylo co i jak a i tak okazalo sie ze ciaza od poczatku jest starsza o 2 tyg ktos by pomyslal ze zle zapisalam termin @ ale nie poprostu moje dziecko tak szybko roslo...

Dlatego zawsze liczy sie na podstawie OM a to kiedy dziecko przyjdzie na swiat to tylko Ono wie ;)

Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    MIKOLAY nie ma sensu drążyć tematu każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo..

Ja tez jestem ciekawa Twojego zdania bo mnie to akurat objasnial lekarz...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Gabik chyba chodzi o to że jestem chroniona pod tym względem że nie mogą mnie zwolnic teraz juz tak?
    A to że z umowe musza mi przedluzyc to inna sprawa więc teraz już jestem chroniona przynajmniej ja tak to rozumiem.
    W poniedzialek zadzwonie jeszcze do kadr sie upewnic.

Ochrona jest w zaleznosci jaka masz umowe czy to jest normalna umowa o prace i czy na czas okreslony czy nie okreslony...
    Niestety prawo polskie nie do konca chroni przyszle matki polecam wpisanie w google jaka masz umowe np moea na czas okreslony a ciaza duzo jest artykulow...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Stymulacja czyli rosna jajeczka tak jak przy cyklu naturalnym ale przy lekach jest ich wiecej...
    Owulacja jest punkcja a transfer zaplodnieniem...

Jesli patrzymy tymi kategoriami to przy cyklu naturalnym tez liczenie od 1 dnia ostatniej @ jest bez sensu bo przeciz w ciaze nie zachodzi sie 1 dnia cyklu czyz nie...

Przez to ze nie kazdy cykl jest ksiazkowy czyli nie kazdy jest 28 dniowy i w nie kazdym owu wystepuje 14dc dlatego przyjeto ta forme liczenia choc i tak najczesciej date porodu wyznacza sie na podstawie usg...

Dla przykladu ja dokladnie wiedzialam kiedy bylo co i jak a i tak okazalo sie ze ciaza od poczatku jest starsza o 2 tyg ktos by pomyslal ze zle zapisalam termin @ ale nie poprostu moje dziecko tak szybko roslo...

Dlatego zawsze liczy sie na podstawie OM a to kiedy dziecko przyjdzie na swiat to tylko Ono wie ;)
    Bo z nami to lekarze mają teoretycznie "z górki" :) my dokładnie wiemy kiedy była owu i zapłodnienie.

Kobitki najczęściej nie wiedzą kiedy mają owu, bo najczęściej nie są regularne - za to zawsze wiedzą kiedy mają okres :) Dal mnie to fajne, bo lepiej jest usłyszeć np. jest pani w 10 tc niż 8 tc - zawsze o te 2 tygodnie szybciej :):)

Dzidzia i tak ma nasze obliczenia w nosie i rośnie własnym rytmem i tyle.

Wydaje mi się, że jest jakaś część lekarzy, którzy liczą od poczęcia i nam w głowach mącą :(

Mało tego, ja się zgubiłam w tygodniach ciąży, bo wydaje mi się, że liczy się skończone np. masz 6tc i 2 dni to dla minie jest to 6 tc. Ktoś mi powiedział, że 6tc i 2 dni to 27 tc. Niestety kalendarze ciąży w internecie nie pomogły, bo jedne pokazują 6 tc, a inny 7tc. I bądź tu mądry :(
    Oj za dużo na moją łepetynę ;)

b4ipuen.png
  • agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Agness trzymam kciuki za twoja jutrzejsza bete :) bedziesz miala wyniki jutro czy w poniedzialek dopiero?

Jutro ;-) wysoka świadczy o ciąży mnogiej ale twoja jest chyba ok;-) jak na moje oko chociaż to sprawa indywidualna

A powiedzcie mi czy to normalne... dzis 9 dpt i strasznie boli mmie brzuch jak na okres... dzis wrocilam z pracy zjadlam obiad i zasnelam prawie na stojaco dopiero sie obudzilam. I te bole brzucha mnie strasznie martwia. Czasami klucie czasami pobolewanie a terax takie jak na okres.

05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
    22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na <3
    28.11 beta 25280; jest <3
    09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu <3 (8 tydz. 2 dzień ciąży)
    15.12 Szkrab mierzy 20 mm, <3 bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez moze nospe.

• agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce sie juz truc lekami.....

• agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam tracić powoli nadzieje ... bol dokładnie jak na@ ...

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agness.aa24 wrote:
    Zaczynam tracić powoli nadzieje ... bol dokładnie jak na@ ...
    Mnie tak napiepszało, że nie mogłam chodzić. Ciągnęły pachwiny, plecy i brzuch. Nospę możesz łyknąć, bo to nawet lekarz zaleca jak bardzo boli. Ja biorę też magnez z potasem, też lekarz zalecił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 08:40

b4ipuen.png
  • agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie ciągnie. . To po prostu ból jak zwykle.na okres. Dokładnie taki sam

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa jest bezpieczna w ciazy. Ja w ciazy bralam jej na prawde bardzo duzo. I prosze nie wkrecaj sobie, ze dostaniesz okresu. Jestes w ciazy i mysl pozytywnie.

• GabiK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubie truc sie lekami,ale dziewczyny maja absolutna racje,jesli czujesz bol jak na @ to lykaj nospe. Lekarze tak zalecaja. Ja do teraz miewam takie bole i biore nospe.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane. Pare dni mnie nie było - musiałam sie wyciszyć. Trochę sie tu działo.
    Moja wczorajsza beta w suwaczku.
    Troszkę wczoraj sie zaniepokoiłam. Zakuło mnie wczoraj w podbrzuszu a potem miałam jasno brązowy śluz. Czy to normalne? Zaznaczam, ze w terminie @ nie miałam żadnego plamienia i biorę dupka 3x1. W poniedziałek idę do lekarza po receptę na progesteron to mam nadzieje, ze będzie tez zrobione usg a do tego czasu co zalecacie? Mam leżeć?

Moniaa lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Ja tez nie lubie truc sie lekami,ale dziewczyny maja absolutna racje,jesli czujesz bol jak na @ to lykaj nospe. Lekarze tak zalecaja. Ja do teraz miewam takie bole i biore nospe.

Jakbym byla pewna ze wszystko jest ok to to jest do wytrzymania tylko ze ja pp prostu czuje jakby ze mnie leciało- sorki za wyrażenie. .. bole DOKLADNOE jak te miesiączkowe pierwszego dnia... masakra... ten stres jest najgorszy

• agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Witam Kochane. Pare dni mnie nie było - musiałam sie wyciszyć. Trochę sie tu działo.
    Moja wczorajsza beta w suwaczku.
    Troszkę wczoraj sie zaniepokoiłam. Zakuło mnie wczoraj w podbrzuszu a potem miałam jasno brązowy śluz. Czy to normalne? Zaznaczam, ze w terminie @ nie miałam żadnego plamienia i biorę dupka 3x1. W poniedziałek idę do lekarza po receptę na progesteron to mam nadzieje, ze będzie tez zrobione usg a do tego czasu co zalecacie? Mam leżeć?

HEJ:-) jestes na etapie podobnym do Ciebie. Dzis 10 dpt wszytko do tej pory szlo dobrze ale od wczoraj mam bole jak na @ które sprawiaja ze czuje ze po wszystkim....

U ciebie beta piękna:-)

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agness.aa24 wrote:
    I dziesiątko z plemnikow z biopsji jest całkiem zdrowe?? Pytam bp jestem w 9 dpt i wszystko wskazuje na to ze sie udalo (beta w 7 dpt 93.5) i tez plemniki z biopsji. Badalismy tylko kartiotypy i jest ok ale żadnych innych badan nie robiliśmy i troche sie o yo obawiam... a jak wygladala sprawa w twojej koleżanki?

Oczywiście. Mała ma prawie 3 latka i niegdy nie miala powaznych probemów ze zdrowiem. Zresztą u drugich znajomych którzy w taki sam sposób maja synka także nie ma problemów zdrowotnych. Wiec głowa do góry :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez biore nospe prawie codzinnie. przy kazdym silniejszym dziwnym bólu.

co do objawów to jestem 15 dpt i dalej jestem strasznie senna zasypiam bardzo wczesnie i budze sie w nocy bo jestem juz wyspana.

rano wstaje bardzo głodna, a wieczorem mnie troszke mdli.
    mam zaparcia, ale to umiem sliwkami wyregulowac.
    piersi szuje, ale ineczej niz na @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 07:38

GabiK lubi tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ