X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ZAJĄCZEK94 Ekspertka
    Postów: 139 123

    Wysłany: 2 września, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Hejka,
    to może ja trochę opowiem, mam endo 2 stopnia, bez zmian na jajnikach ale w otrzewnej i na wiązadłach - jeden jajnik był przyrośnięty do otrzewnej i prawie w ogóle nie pracuje, miałam 3 laparo, 4 histeroskopie (polipy), adenomioze
    4 procedury ivf i po 3 powiedzieli mi że juz nic z tego nie będzie - tylko komórka dawczyni może pomóc, AMH spadło mi z 2.2 do 0.6
    Dopiero porządna dieta i suplementacja pod okiem jednej z najlepszych dietetyczek, bardzo mądry lekarz który zauważył że mam niesynchronizację cyklu i komórki mi nie rosły - doprowadził mnie do porządku, potem priming estrogenowy, niskie dawki testosteronu, aktywacja komórek do zapłodnienia i tak zaczynam po 10 latach walki 33tc a na zimowisku jeszcze 3 ładne zarodki
    więc to wszystko nie jest takie proste przy endometriozie, jednym uda sie szybciej inni muszą długo walczyć - ale warto


    A możesz powiedzieć czy na tą niesynchronizację komórek jest jakieś badanie, czy na jakiej podstawie lekarz to stwierdził?

  • wombi Autorytet
    Postów: 4573 4141

    Wysłany: 2 września, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobił mi usg w 2 połowie cyklu i po owulacji miałam zawsze jeden średni pęcherzyk - takie 15-16mm przez to komórki w następnym cyklu, nawet stymulowanym, nie rosły albo podczas stymulacji do ivf rosły max 3 i to bardzo nierównomiernie

    23a58460c4.png

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️
  • Mery22 Koleżanka
    Postów: 38 77

    Wysłany: 3 września, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Potrzebuje trochę wsparcia.. nie wytrzymałam i zrobiłam badania 🙈

    29.08 criotransfer 5.1.1
    2 dpt progesteron 31,99 , beta 19,2
    5 dpt progesteron 26,27 , beta 6,1
    Ponowne badanie mam wykonać w 7dpt..

    Dajcie znać ze swoich doświadczeń czy te wyniki dają jakąś szansę czy nastawiać się już na kolejny cykl 😞

    Ja: 26 lat On 33 lata
    Starania od 2021
    06.22 punkcja ( 3 zarodki: 5.1.1, 4.3.2, 3.1.1)
    07.22 OHSS

    27.08 Ovitrelle
    29.08 criotransfer 5.1.1 ❄️
    2 dpt progesteron 31,99 , beta 19,2
    5 dpt progesteron 26,27 , beta 6,1
    7 dpt progesteron 30,85 , beta 2,0
    8 dpt beta <2,3 💔

    3.10 criotransfer 3.1.1 ❄️
    3 dpt progesteron 30,84 , beta 1,1
    ..
  • Mum2b Autorytet
    Postów: 2258 1787

    Wysłany: 3 września, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery22 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Potrzebuje trochę wsparcia.. nie wytrzymałam i zrobiłam badania 🙈

    29.08 criotransfer 5.1.1
    2 dpt progesteron 31,99 , beta 19,2
    5 dpt progesteron 26,27 , beta 6,1
    Ponowne badanie mam wykonać w 7dpt..

    Dajcie znać ze swoich doświadczeń czy te wyniki dają jakąś szansę czy nastawiać się już na kolejny cykl 😞
    Wrozenie z fusow jak mialas ovitrelle. Jesli ovitrelle nie mialas, to beta spada, ale jak na 2dpt to cos za wysoka beta gdybys ovitrelle nie miala

    lipcowka86 lubi tę wiadomość

    Corka - 2018
    Syn - 2021
  • MONIKA Autorytet
    Postów: 421 391

    Wysłany: 25 września, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mam taki opis wyniku z biopsji: Wynik mikroskopowy
    Endometrium w fazie proliferacji
    Dokonano zliczenia ekspresji Cd138 w 10dpw pod powiększenie x400
    Uzyskując średnią ilość komórek
    CD138>5 komórek
    Czy dobrze rozumiem, że to stan zapalny?
    Będę dzwoniła do Kliniki w poniedziałek.
    Jesli będę miała antybiotyki , to kiedy mogę podejść do transferu?

    👱‍♀️29 lat
    Amh 1.12
    FSH 9.57
    Drożność OK
    👩‍🦲28
    Morfologia 1-2%
    Ilość i ruchliwość w normie
    Starania od stycznia 2021, W klinice od grudnia 2021
    3 x IUI (luty-kwiecień 2022)
    Maj 2022 - decyzja o IVF
    Maj/czerwiec 2022 początek stymulacji - bemfola, cetrotide
    15.06.2022 - transfer blastka 4.1.1 🍀💪💪
    Mamy jeszcze mrozaczki ❄️❄️
    1. Transfer - beta 0.
    2. Transfer - Ciąża biochemiczna
  • aleo_ Autorytet
    Postów: 272 268

    Wysłany: 25 września, 23:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MONIKA wrote:
    Hej,
    Mam taki opis wyniku z biopsji: Wynik mikroskopowy
    Endometrium w fazie proliferacji
    Dokonano zliczenia ekspresji Cd138 w 10dpw pod powiększenie x400
    Uzyskując średnią ilość komórek
    CD138>5 komórek
    Czy dobrze rozumiem, że to stan zapalny?
    Będę dzwoniła do Kliniki w poniedziałek.
    Jesli będę miała antybiotyki , to kiedy mogę podejść do transferu?
    Moja dr mówiła, że w kolejnym cyklu po antybiotyku(czas brania antybiotyku w moim przypadku to 10 dni). Z opisem nie pomogę :(

    MONIKA lubi tę wiadomość

    Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
  • MONIKA Autorytet
    Postów: 421 391

    Wysłany: 26 września, 06:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleo_ wrote:
    Moja dr mówiła, że w kolejnym cyklu po antybiotyku(czas brania antybiotyku w moim przypadku to 10 dni). Z opisem nie pomogę :(
    Dzięki, też tak właśnie doczytałam.
    Też to dziadostwo miałaś?

    👱‍♀️29 lat
    Amh 1.12
    FSH 9.57
    Drożność OK
    👩‍🦲28
    Morfologia 1-2%
    Ilość i ruchliwość w normie
    Starania od stycznia 2021, W klinice od grudnia 2021
    3 x IUI (luty-kwiecień 2022)
    Maj 2022 - decyzja o IVF
    Maj/czerwiec 2022 początek stymulacji - bemfola, cetrotide
    15.06.2022 - transfer blastka 4.1.1 🍀💪💪
    Mamy jeszcze mrozaczki ❄️❄️
    1. Transfer - beta 0.
    2. Transfer - Ciąża biochemiczna
  • aleo_ Autorytet
    Postów: 272 268

    Wysłany: 26 września, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MONIKA wrote:
    Dzięki, też tak właśnie doczytałam.
    Też to dziadostwo miałaś?
    Taaak, niby jakieś lekki stan zapalny, ale jednak. Będę zaczynać zaraz antybiotyk i lepiej niech zadziała:D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 23:33

    Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
  • MONIKA Autorytet
    Postów: 421 391

    Wysłany: 27 września, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleo_ wrote:
    Taaak, niby jakieś lekki stan zapalny, ale jednak. Będę zaczynać zaraz antybiotyk i lepiej niech zadziała:D
    Ja zaczynam dzisiaj antybiotyk. Lekarz powiedział że ponownego badania nie muszę robić, bo antybiotyki powinny pomóc.
    A po ostatni zarodek podchodzę w kolejnym cyklu.

    aleo_ lubi tę wiadomość

    👱‍♀️29 lat
    Amh 1.12
    FSH 9.57
    Drożność OK
    👩‍🦲28
    Morfologia 1-2%
    Ilość i ruchliwość w normie
    Starania od stycznia 2021, W klinice od grudnia 2021
    3 x IUI (luty-kwiecień 2022)
    Maj 2022 - decyzja o IVF
    Maj/czerwiec 2022 początek stymulacji - bemfola, cetrotide
    15.06.2022 - transfer blastka 4.1.1 🍀💪💪
    Mamy jeszcze mrozaczki ❄️❄️
    1. Transfer - beta 0.
    2. Transfer - Ciąża biochemiczna
  • kasiek95 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 28 września, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, niestety jesteśmy po pierwszej nieudanej inseminacji. Niestety kolejna się nie odbędzie bo u męża bardzo słaba jakość i ilość plemników ☹️ Skierowali nas na IVF narazie jestem na antykoncepcji żeby uregulować moj cykl. Narazie czekam na informacje z kliniki co dalej, a u Was udało się za pierwszym razem IVF?

  • Mum2b Autorytet
    Postów: 2258 1787

    Wysłany: 28 września, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek95 wrote:
    Hejka dziewczyny, niestety jesteśmy po pierwszej nieudanej inseminacji. Niestety kolejna się nie odbędzie bo u męża bardzo słaba jakość i ilość plemników ☹️ Skierowali nas na IVF narazie jestem na antykoncepcji żeby uregulować moj cykl. Narazie czekam na informacje z kliniki co dalej, a u Was udało się za pierwszym razem IVF?
    U mnie udalo sie za 1 razem. Wiem, ze to bolesne co powiem, ale prawdziwe. Moze sie udac za pierwszym razem, moze za ostatnim a moze nie udac w ogole. Ivf zwieksza szanse, qle zalezy jaki jest u Was problem. Bez dobrej diagnozy mozecie miec lata walki. Najważniejsze to dobry lekarz

    Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Lierin2 Autorytet
    Postów: 1205 3066

    Wysłany: 28 września, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki antybiotyk dostałyście na zapalenie endo?

    ONA i ON - 36 & 35 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

    🍀Starania od 4.2021 (poważne od 12.2021)
    08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy 🤩

    Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez potwierdzonej ciazy) 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.
    10.22 -Wyleczona borelioza
    17. 11.22 - Transfer 🙏🤞🤞(Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta 16,45 😍 prog. 39,15 🍀
    6dpt - beta 81,82 🚀, prog 32,65 🍀
    8dpt - beta 226,14 😍
    10dpt - beta 682,95 🥰
    12 dpt - beta 2007🤩
    14 dpt - beta 3984. Pęcherzyk 0,35 cm! 💪
    5.12.22 - USG 🤞🤞✊️🍀
    Cudzie trwaj! 🙏🤞🤞✊️💖
  • Kaya321 Przyjaciółka
    Postów: 77 56

    Wysłany: 28 września, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Dziewczyny jaki antybiotyk dostałyście na zapalenie endo?

    Hej ja brałam doxycycline - unidox salutab przez 3 tyg

  • Lierin2 Autorytet
    Postów: 1205 3066

    Wysłany: 28 września, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya321 wrote:
    Hej ja brałam doxycycline - unidox salutab przez 3 tyg

    O to super! W sensie nie super, ze musiałaś brać ale mnie teraz wykryli przypadkowo borelioze (bezobjawowa) i też dostałam na nią unidox przez 3 tygodnie. Zapalenia endo nie badałam ale tak sobie pomyślałam, że jak już biorę ten antybiotyk to jakbym miała to też mi wyleczy. :) Dlatego pytałam jaki macie.

    ONA i ON - 36 & 35 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

    🍀Starania od 4.2021 (poważne od 12.2021)
    08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy 🤩

    Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez potwierdzonej ciazy) 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.
    10.22 -Wyleczona borelioza
    17. 11.22 - Transfer 🙏🤞🤞(Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta 16,45 😍 prog. 39,15 🍀
    6dpt - beta 81,82 🚀, prog 32,65 🍀
    8dpt - beta 226,14 😍
    10dpt - beta 682,95 🥰
    12 dpt - beta 2007🤩
    14 dpt - beta 3984. Pęcherzyk 0,35 cm! 💪
    5.12.22 - USG 🤞🤞✊️🍀
    Cudzie trwaj! 🙏🤞🤞✊️💖
  • wombi Autorytet
    Postów: 4573 4141

    Wysłany: 28 września, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek95 wrote:
    Hejka dziewczyny, niestety jesteśmy po pierwszej nieudanej inseminacji. Niestety kolejna się nie odbędzie bo u męża bardzo słaba jakość i ilość plemników ☹️ Skierowali nas na IVF narazie jestem na antykoncepcji żeby uregulować moj cykl. Narazie czekam na informacje z kliniki co dalej, a u Was udało się za pierwszym razem IVF?
    U mnie udała się 4 pełna procedura, tzn uda się jak już urodzę zdrowe dziecko. Oby juz niedługo

    23a58460c4.png

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️
  • aleo_ Autorytet
    Postów: 272 268

    Wysłany: 29 września, 00:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    O to super! W sensie nie super, ze musiałaś brać ale mnie teraz wykryli przypadkowo borelioze (bezobjawowa) i też dostałam na nią unidox przez 3 tygodnie. Zapalenia endo nie badałam ale tak sobie pomyślałam, że jak już biorę ten antybiotyk to jakbym miała to też mi wyleczy. :) Dlatego pytałam jaki macie.
    Ja tez mam unidox :)

    Lierin2 lubi tę wiadomość

    Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
  • calistas1 Koleżanka
    Postów: 215 4

    Wysłany: 2 października, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Ankieta jest anonimowa a Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.

    https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6

  • Salome Autorytet
    Postów: 3087 4484

    Wysłany: 5 października, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy możecie napisać, jakie miałyście leki do stymulacji (jakie dawki) i ile komórek uzyskałyście przy jakim AMH?

    Zacznę od siebie.
    AMH 1,4-1,6

    1. protokół krótki - Elonva 150, Menopur 75, Bemfola 150: 4-5 pęcherzyków, punkcja anulowana

    2. protokół długi - Bemfola 225, Mensinorm 75: 17 pęcherzyków, w punkcji uzyskano 13 komórek (pozostałe 4 pękły wcześniej), w tym 10 dojrzałych

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • SummerNights Koleżanka
    Postów: 61 12

    Wysłany: 5 października, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek95 wrote:
    Hejka dziewczyny, niestety jesteśmy po pierwszej nieudanej inseminacji. Niestety kolejna się nie odbędzie bo u męża bardzo słaba jakość i ilość plemników ☹️ Skierowali nas na IVF narazie jestem na antykoncepcji żeby uregulować moj cykl. Narazie czekam na informacje z kliniki co dalej, a u Was udało się za pierwszym razem IVF?

    Hej.my jesteśmy w tym roku po dwóch insemininacjach - obie nie udane, zaś w lipcu invitro się udało. wszystko bylo ładnie pięknie ale z końcem sierpnia okazało się że seduskzko nie bije :( wyszła wada genetyczna - trisomia 15chromosomu. Jeśli miałabym zacząć znowu starania to tylko invitro. Przez tyle czasu naturalnie i dwie inseminacje nie dały rady to nie wierzę już w cudownie poczęcie ;) ale takie jest moje zdanie i obecne odczucia .

  • SummerNights Koleżanka
    Postów: 61 12

    Wysłany: 5 października, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Hej Dziewczyny, czy możecie napisać, jakie miałyście leki do stymulacji (jakie dawki) i ile komórek uzyskałyście przy jakim AMH?

    Zacznę od siebie.
    AMH 1,4-1,6

    1. protokół krótki - Elonva 150, Menopur 75, Bemfola 150: 4-5 pęcherzyków, punkcja anulowana

    2. protokół długi - Bemfola 225, Mensinorm 75: 17 pęcherzyków, w punkcji uzyskano 13 komórek (pozostałe 4 pękły wcześniej), w tym 10 dojrzałych

    Hej,
    Amh 1,82 zwynik z 8/21( wiek 33 lata )

    Ivf 07/2022
    Na co dzien biorę euthyrox 75, dwa dni 50; cetrotide 0,25 , mensinorm 225, orgalutran 0,5ml = punkcja - u mnie minimum więc słabo - 6 pęcherzyków ,5 pobranych ; 2 umarly w pierwszej dobie , 2 się niezaplodnily, 1 zapłodniona i ładnie podzielona , transfer w 5 dobie ( progesteron besins, luteina , estrogen, clexane ) .
    W 9tc serce przestało bić - wada genetyczna trisomia .

    Salome lubi tę wiadomość

‹‹ 5997 5998 5999 6000 6001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ