X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Transfer 9.12 o 13 ale się cieszę!!!!
    To trzymam za Ciebie kciuki Kochana i rozumiem Twoja radosc w 100 %, bo i ja sie zalapalam na transfer w tym cyklu i to juz 5 grudnia :) hip hip hurrra!!!

czarownica_tea, Konwalia, Tosia 1981, MisiaMisia, Justine, Viki26, Beata.D, GabiK, Giussta, Fedra, aszka lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria- cudownie, razem będzie raźniej przeżywać emocje w związku z oczekiwaniem :) I oczywiście mocne kciuki :)

MisiaMisia, Sansivieria lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    To trzymam za Ciebie kciuki Kochana i rozumiem Twoja radosc w 100 %, bo i ja sie zalapalam na transfer w tym cyklu i to juz 5 grudnia :) hip hip hurrra!!!

Ja mam nadzieję, że dołączę do Was za jakieś 17 dni ;-)

czarownica_tea, Sansivieria, aszka, Giussta lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine- zapraszamy :)

Justine, Sansivieria lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ani IUI ani IVF, chodzi o zwykłą stymulację a później Ovitrelle na pęknięcie.
    wcześniej stosowałam CLO ale wyniszczało mi endometrium do całych 3mm...
    ginekolog powiedział, że pozostaje mi stymulacja gonadotropinami, więc 10 minut temu wstrzyknęłam pierwszą dawkę, mam nadzieję że się uda :)
    w niedziele mam monitoring także pogadam z ginem o tych terminach ważności
    Julitko, Gonal jest sprzedawany w różnych dawkach, trzeba to dobrze przeliczyć i nic (albo prawie nic) nie powinno się zmarnować. Są np. strzykawki, gdzie masz tylko 75 jednostek. Do ivf przyjmowałam różne dawki przez wiele dni, ale zawsze miałam tak wyliczone, żeby nic się nie marnowało, szkoda pieniędzy, których i tak mnówstwo zostawiamy w gabinetach i w aptekach...

Beata.D, czarownica_tea, Tosia 1981, julita lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Marti32 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane,
    właśnie dostałam informację z kliniki,że skończyli hodowlę moich zarodków i niestety nic nie zamrozili:(Czy , któraś z Was tak miała od czego to zależy cy można coś zrobić np.lekarstwa na stymulacje ,po których pęcherzyków jest więcej. Wiem panikuje,ale stresuje się strasznie :(

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti32 wrote:
    Witam Kochane,
    właśnie dostałam informację z kliniki,że skończyli hodowlę moich zarodków i niestety nic nie zamrozili:(Czy , któraś z Was tak miała od czego to zależy cy można coś zrobić np.lekarstwa na stymulacje ,po których pęcherzyków jest więcej. Wiem panikuje,ale stresuje się strasznie :(

To nie jest kwestia ilości a jakości. Miałam 3 razy IVF, za każdym razem stymulacja był inna i efekt był inny. Oczywiście fajnie jest jak jest więcej dojrzałych komórek jajowych ale najważniejsza jest ich jakość. Określenie, że komórka jajowa jest dojrzała to jeszcze nie wszystko. Czasami zdarza się, że zarodek nie przeżywa bo komórka jajowa lub plemnik nie był na tyle dobry na ile wydawało się, że jest. Oczywiście pod dyskusję poddaje się warunki hodowli zarodków. Tutaj odpowiada laboratorium.
    Ważne są zatem czynniki niezależne też od nas samych. Dobrze jest mieć zrobioną genetykę chociaż ona nie odpowie w 100% dlaczego dochodzi do niepowodzeń. Czasami wszystko jest dobrze, ale dochodzi do mutacji i nie dochodzi do dalszego podziału komórkowego.
    Czynników jest zatem wiele. Ja stawiam na dobrą klinikę i lekarza, który poprzez stymulacje (czasem wielokrotne) znajduje właściwą drogę. Czasami metodą prób i błędów. Bo medycyna to sztuka a temat niepłodności jest jednak nieodgadniony do końca.

ma_pi, Beata.D lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti32 wrote:
    Witam Kochane,
    Przepraszam nie chcialam polubić :( ja byłam w takiej samej sytuacji. Mialam 14 kumulusow, w t 6 dojrzałych, ale tylko jedna prawidłowa i jeden zarodek, niestety nie udało sie :/ miałam krótki protokół. Teraz lekarz zaproponował długi protokół, biorę DHEA, koenzym Q10 na poprawę jakości komórek.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam @ więc idę jutro na badanie (estradiol i chyba fsh)i na usg. Od razu się dowiem jaka stymulacja mnie czeka ;)
    Powinnam być szczęśliwa z tego powodu, ale... umieram jak co miesiąc :(

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Przepraszam nie chcialam polubić :( ja byłam w takiej samej sytuacji. Mialam 14 kumulusow, w t 6 dojrzałych, ale tylko jedna prawidłowa i jeden zarodek, niestety nie udało sie :/ miałam krótki protokół. Teraz lekarz zaproponował długi protokół, biorę DHEA, koenzym Q10 na poprawę jakości komórek.

Sysiaaaaa jak długo bierzesz DHEA i ile? Jak to znosisz? Ja po kliku miesiącach musiałam odstawić bo mi serducho dawało do wiwatu :)
    Ale może warto było brać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 17:02

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Marti32 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Sysiaaaaa co to jest DHEA?

DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dehydroepiandrosteron (DHEA) – słaby androgen nadnerczowy – wytwarzany jest w korze nadnerczy. Wplywa na odnawianie komórek w organizmie i wpływa też dodatnio na komórki jajowe. Nie mylić z DHA  Biorę w sumie od początku październik, codziennie 3×25mg. Nie mam żadnych skutków ubocznych :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, ja tez juz czytalam. Na doz.pl jak wpiszesz DHEA, Q10 to wyskakuja suplementy :) ja tez nie mam mrozaczka mimo IMSI...

Mnie ciekawi czy Sysia i Misia lykaly na zalecenie lekarza czy same wyczytaly? :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Julitko, Gonal jest sprzedawany w różnych dawkach, trzeba to dobrze przeliczyć i nic (albo prawie nic) nie powinno się zmarnować. Są np. strzykawki, gdzie masz tylko 75 jednostek. Do ivf przyjmowałam różne dawki przez wiele dni, ale zawsze miałam tak wyliczone, żeby nic się nie marnowało, szkoda pieniędzy, których i tak mnówstwo zostawiamy w gabinetach i w aptekach...

Kurcze! Jestem trochę zła na swego giną, bo przepisał mi dawkę w penie 450 gdzie zużyję jej tylko połowę...
    Wiem, że są dostępne dawki 300 i chyba mniej, także nie rozumiem dlaczego wypisał mi te nieszczęsne 450 wrr!
    mam nadzieję, że gin będzie miał dobre wytłumaczenie bo go skrzyczę :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polecił to lekarz, wiec chyba specyfik daje jakieś skutki

Anatolka, MisiaMisia lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    właśnie też czuję, że u mnie poszło coś nie tak podczas stymulacji, mieliśmy 5 dojrzałych komórek, zapłodniły się ładnie, a w 5 dobie okazało isę, że nie ma blastocyst, bardzo wolno się dzieliły i mieliśmy dwie dwójki i jeden komapaktujący :/ dwójeczka nie została z nami i szczerze w te dwa pozostałe też nie wierzę...

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    właśnie też czuję, że u mnie poszło coś nie tak podczas stymulacji, mieliśmy 5 dojrzałych komórek, zapłodniły się ładnie, a w 5 dobie okazało isę, że nie ma blastocyst, bardzo wolno się dzieliły i mieliśmy dwie dwójki i jeden komapaktujący :/ dwójeczka nie została z nami i szczerze w te dwa pozostałe też nie wierzę...
    Wierzyć zawsze trzeba! Tak jak z idealnego zarodka nie ma ciąży, tak z zarodka średniej jakości jest ciąża. Ja mam PCO i u mnie sprawdziło, ze nie ilość, a jakość jest ważna. Teraz zmieniamy protokół i te suplementy. No zobaczymy. Protokół zaczynam od 5 grudnia antykami + od 14 dnia cyklu Gonapeptyl, a później od 3 stycznia stymulacja. Mam nadzieje, ze cos sie zmieni

agniesia2569, czarownica_tea, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem po wizycie. Zarodek ma 12,4 mm i bijące ♥ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:11

agniesia2569, Anatolka, Sysiaaaaa, GabiK, Kala 1980, Tosia 1981, Sansivieria, czarownica_tea, MisiaMisia, mala29_, Giussta, Beata.D, Viki26, martusia1986, Moniaa, libellula83, ania14, Sky, Madzia82, Lenuś, Fedra, Justine lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracamy po dwie mizerotki w styczniu i zobaczymy co będzie, ale jakoś nie umiem podejść do tego optymistycznie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:11

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    wracamy po dwie mizerotki w styczniu i zobaczymy co będzie, ale jakoś nie umiem podejść do tego optymistycznie :(
    pamiętaj, ze pozytywne myślenie, to połowa sukcesu :)

czarownica_tea, Tosia 1981, Beata.D, MIKOLAY, Viki26, Fedra lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ