IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
czarownica_tea wrote:Transfer 9.12 o 13 ale się cieszę!!!!
hip hip hurrra!!!
czarownica_tea, Konwalia, Tosia 1981, MisiaMisia, Justine, Viki26, Beata.D, GabiK, Giussta, Fedra, aszka lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:To trzymam za Ciebie kciuki Kochana i rozumiem Twoja radosc w 100 %, bo i ja sie zalapalam na transfer w tym cyklu i to juz 5 grudnia
hip hip hurrra!!!
Ja mam nadzieję, że dołączę do Was za jakieś 17 dniczarownica_tea, Sansivieria, aszka, Giussta lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
julita wrote:ani IUI ani IVF, chodzi o zwykłą stymulację a później Ovitrelle na pęknięcie.
wcześniej stosowałam CLO ale wyniszczało mi endometrium do całych 3mm...
ginekolog powiedział, że pozostaje mi stymulacja gonadotropinami, więc 10 minut temu wstrzyknęłam pierwszą dawkę, mam nadzieję że się uda
w niedziele mam monitoring także pogadam z ginem o tych terminach ważnościBeata.D, czarownica_tea, Tosia 1981, julita lubią tę wiadomość
-
Witam Kochane,
właśnie dostałam informację z kliniki,że skończyli hodowlę moich zarodków i niestety nic nie zamrozili:(Czy , któraś z Was tak miała od czego to zależy cy można coś zrobić np.lekarstwa na stymulacje ,po których pęcherzyków jest więcej. Wiem panikuje,ale stresuje się strasznieSysiaaaaa lubi tę wiadomość
DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI -
Marti32 wrote:Witam Kochane,
właśnie dostałam informację z kliniki,że skończyli hodowlę moich zarodków i niestety nic nie zamrozili:(Czy , któraś z Was tak miała od czego to zależy cy można coś zrobić np.lekarstwa na stymulacje ,po których pęcherzyków jest więcej. Wiem panikuje,ale stresuje się strasznie
To nie jest kwestia ilości a jakości. Miałam 3 razy IVF, za każdym razem stymulacja był inna i efekt był inny. Oczywiście fajnie jest jak jest więcej dojrzałych komórek jajowych ale najważniejsza jest ich jakość. Określenie, że komórka jajowa jest dojrzała to jeszcze nie wszystko. Czasami zdarza się, że zarodek nie przeżywa bo komórka jajowa lub plemnik nie był na tyle dobry na ile wydawało się, że jest. Oczywiście pod dyskusję poddaje się warunki hodowli zarodków. Tutaj odpowiada laboratorium.
Ważne są zatem czynniki niezależne też od nas samych. Dobrze jest mieć zrobioną genetykę chociaż ona nie odpowie w 100% dlaczego dochodzi do niepowodzeń. Czasami wszystko jest dobrze, ale dochodzi do mutacji i nie dochodzi do dalszego podziału komórkowego.
Czynników jest zatem wiele. Ja stawiam na dobrą klinikę i lekarza, który poprzez stymulacje (czasem wielokrotne) znajduje właściwą drogę. Czasami metodą prób i błędów. Bo medycyna to sztuka a temat niepłodności jest jednak nieodgadniony do końca.
ma_pi, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Marti32 wrote:Witam Kochane,
właśnie dostałam informację z kliniki,że skończyli hodowlę moich zarodków i niestety nic nie zamrozili:(Czy , któraś z Was tak miała od czego to zależy cy można coś zrobić np.lekarstwa na stymulacje ,po których pęcherzyków jest więcej. Wiem panikuje,ale stresuje się strasznieja byłam w takiej samej sytuacji. Mialam 14 kumulusow, w t 6 dojrzałych, ale tylko jedna prawidłowa i jeden zarodek, niestety nie udało sie
miałam krótki protokół. Teraz lekarz zaproponował długi protokół, biorę DHEA, koenzym Q10 na poprawę jakości komórek.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Ja właśnie dostałam @ więc idę jutro na badanie (estradiol i chyba fsh)i na usg. Od razu się dowiem jaka stymulacja mnie czeka
Powinnam być szczęśliwa z tego powodu, ale... umieram jak co miesiąc
Tosia 1981 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Sysiaaaaa wrote:Przepraszam nie chcialam polubić
ja byłam w takiej samej sytuacji. Mialam 14 kumulusow, w t 6 dojrzałych, ale tylko jedna prawidłowa i jeden zarodek, niestety nie udało sie
miałam krótki protokół. Teraz lekarz zaproponował długi protokół, biorę DHEA, koenzym Q10 na poprawę jakości komórek.
Sysiaaaaa jak długo bierzesz DHEA i ile? Jak to znosisz? Ja po kliku miesiącach musiałam odstawić bo mi serducho dawało do wiwatu
Ale może warto było braćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 17:02
-
ja byłam w takiej samej sytuacji. Mialam 14 kumulusow, w t 6 dojrzałych, ale tylko jedna prawidłowa i jeden zarodek, niestety nie udało sie
DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI -
Dehydroepiandrosteron (DHEA) – słaby androgen nadnerczowy – wytwarzany jest w korze nadnerczy. Wplywa na odnawianie komórek w organizmie i wpływa też dodatnio na komórki jajowe. Nie mylić z DHA Biorę w sumie od początku październik, codziennie 3×25mg. Nie mam żadnych skutków ubocznych
MisiaMisia lubi tę wiadomość
Sansivieria wrote:Julitko, Gonal jest sprzedawany w różnych dawkach, trzeba to dobrze przeliczyć i nic (albo prawie nic) nie powinno się zmarnować. Są np. strzykawki, gdzie masz tylko 75 jednostek. Do ivf przyjmowałam różne dawki przez wiele dni, ale zawsze miałam tak wyliczone, żeby nic się nie marnowało, szkoda pieniędzy, których i tak mnówstwo zostawiamy w gabinetach i w aptekach...
Kurcze! Jestem trochę zła na swego giną, bo przepisał mi dawkę w penie 450 gdzie zużyję jej tylko połowę...
Wiem, że są dostępne dawki 300 i chyba mniej, także nie rozumiem dlaczego wypisał mi te nieszczęsne 450 wrr!
mam nadzieję, że gin będzie miał dobre wytłumaczenie bo go skrzyczę
-
dwójeczka nie została z nami i szczerze w te dwa pozostałe też nie wierzę...
-
agniesia2569 wrote:właśnie też czuję, że u mnie poszło coś nie tak podczas stymulacji, mieliśmy 5 dojrzałych komórek, zapłodniły się ładnie, a w 5 dobie okazało isę, że nie ma blastocyst, bardzo wolno się dzieliły i mieliśmy dwie dwójki i jeden komapaktujący
dwójeczka nie została z nami i szczerze w te dwa pozostałe też nie wierzę...
agniesia2569, czarownica_tea, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość
Kochane jestem po wizycie. Zarodek ma 12,4 mm i bijące ♥
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:11
agniesia2569, Anatolka, Sysiaaaaa, GabiK, Kala 1980, Tosia 1981, Sansivieria, czarownica_tea, MisiaMisia, mala29_, Giussta, Beata.D, Viki26, martusia1986, Moniaa, libellula83, ania14, Sky, Madzia82, Lenuś, Fedra, Justine lubią tę wiadomość
-
agniesia2569 wrote:wracamy po dwie mizerotki w styczniu i zobaczymy co będzie, ale jakoś nie umiem podejść do tego optymistycznie
czarownica_tea, Tosia 1981, Beata.D, MIKOLAY, Viki26, Fedra lubią tę wiadomość
10.02.2019 1 wizyta w OA