X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kochane jestem po wizycie. Zarodek ma 12,4 mm i bijące ♥ :)
    Jak czytam o kolejnym bijacym serduszku to sie zaraz wzruszam :) wspaniale wiesci! niech bije zdrowo!

Giussta, Konwalia lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Marti, ja tez juz czytalam. Na doz.pl jak wpiszesz DHEA, Q10 to wyskakuja suplementy :) ja tez nie mam mrozaczka mimo IMSI...

Mnie ciekawi czy Sysia i Misia lykaly na zalecenie lekarza czy same wyczytaly? :)

Łykanie DHEA konsultowałam z lekarzem jak tylko wyczytałam, że zrobiono badania bodajże w Turcji. Lekarz potwierdził, że może DHEA dobrze wypłynąć więc brałam wg jego zaleceń.

Anatolka, Beata.D, MałaMi83 lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Kurcze! Jestem trochę zła na swego giną, bo przepisał mi dawkę w penie 450 gdzie zużyję jej tylko połowę...
    Wiem, że są dostępne dawki 300 i chyba mniej, także nie rozumiem dlaczego wypisał mi te nieszczęsne 450 wrr!
    mam nadzieję, że gin będzie miał dobre wytłumaczenie bo go skrzyczę :)

450? No popatrz a ja nie widzę, że jest 450. A już wykupiłaś? Może dlatego, że to jest w penie?
    Bo wydaje mi się, że w dawkach 75, 300 i 900 są w zastrzykach. Nie dam jednak głowy uciąć. Ceny takie uogólnione to
    75 - 123, po refundacji 52
    300 - 474, po refundacji 145
    900 - 1397, po refundacji 380

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kochane jestem po wizycie. Zarodek ma 12,4 mm i bijące ♥ :)
    Ja dzisiaj też byłam na USG, bo jestem gapcio :( Tydzień temu miałam Usg i wydawało mi się, że lekarz powiedział 120 min/s czyli za mało przy 8 tygodniu ;(
    Mam wizytę za tydzień, ale nie wytrzymałam i dziś na USG 180min/s - czyli wsio oki ;) Bąbel ma 2 cm !!! :)

MisiaMisia, Tosia 1981, Anatolka, Giussta, agniesia2569, Beata.D, Viki26, Konwalia, Sansivieria, martusia1986, GabiK, Moniaa, ania14, Fedra lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    450? No popatrz a ja nie widzę, że jest 450. A już wykupiłaś? Może dlatego, że to jest w penie?
    Bo wydaje mi się, że w dawkach 75, 300 i 900 są w zastrzykach. Nie dam jednak głowy uciąć. Ceny takie uogólnione to
    75 - 123, po refundacji 52
    300 - 474, po refundacji 145
    900 - 1397, po refundacji 380

Ja przerabiałam 300 i 900 i miałam pena :) W ogóle to też jestem zła, bo zostało mi 412,5j i jakbym wiedziała, że to nie może leżeć i czekać na ewentualne "zaś", które, mam nadzieję, nie nastąpi to bym komuś oddała a tak to do wywalenia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:11

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poprwę jajeczek brałam witaminę D3. Czytałam o badaniach o tej witamince i poprawy jakości komórek. Nie wiem czy akurat to pomogło, ale wychodowała 4 jajki, wszystki się zapłodniły. Podano mi dwa, jeden się we mnie wgryzł :),trzeci nie dotrwał do blatocysty, czwarty się zamrosił. Miałam trzy procedury in vitro i pierwszy raz mam mrożaczka. W witaminie D3 ważna jest ilość jednostek, bo te wyższe są na receptę. Słowianie mają niedomogę tej witaminki, a w okresie jesienno-zimowym to już każdy powinien łykać :) Dawka dzienna to 2000-4000 j.m.
    Ja znalazłam bez recepty VITRUM d3 FORTE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:05

b4ipuen.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka mam do Ciebie pytanie-gdzies wyczytalam ze bierzesz Wit.D3 Napisz mi prosze jaka dawke? Bo ja kupilam na necie 10.000 UI i mam brac co 3dzien-krew tez juz robilam i wyszlo 39 ale lekarz mi nic nie przepisal :( Poradzisz cos???

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie bylam w trakcie pisania tekstu a tu Mikolay tez co skrobnęła :P

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D3 tez łykam i chyba właśnie wspomniane Vitrum. Misia lykala ta witaminę prawda?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Anatolka mam do Ciebie pytanie-gdzies wyczytalam ze bierzesz Wit.D3 Napisz mi prosze jaka dawke? Bo ja kupilam na necie 10.000 UI i mam brac co 3dzien-krew tez juz robilam i wyszlo 39 ale lekarz mi nic nie przepisal :( Poradzisz cos???
    Przelicz w necie jednostki UI na j.m. - bo jeśli dobrze pamiętam to j.m było wyższe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:59

b4ipuen.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:

Ale ja mam od endo Vigantol na recepte. 20 000j (dwadziescia, nie dwa!) w kropelkach, wiec nie wiem jak to poprzeliczac, bo kazala mi kropic po 6 kropelek wieczorem i tak brac... Od konca sierpnia biore juz tak. Robilam najpierw poziom wit D z krwi i na podstawie tego wyliczyla mi liczbe kropelek... A jak sie to ma do tabletek, kapsulek to nie mam pojecia... Ale w sumie mialam tylko troche ponizej normy ten poziom we krwi.

A jesli chodzi o takie bez recepty to podobno lepsze sa kapsulki wypelnione plynem niz tabletki twarde.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:01

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Łykanie DHEA konsultowałam z lekarzem jak tylko wyczytałam, że zrobiono badania bodajże w Turcji. Lekarz potwierdził, że może DHEA dobrze wypłynąć więc brałam wg jego zaleceń.

MisiaMisia a czy to DHEA jes na receptę? A jeśli nie, to co dokładnie brałaś (chodzi mi o nazwę) i w jakich dawkach? Ja mam właśnie ten problem, że jajeczka mam słabej jakości i chciałabym im jakoś pomóc, a od lekarza usłyszałam, że nie ma na to sposobu... Muszę więc sama coś wyniuchać :)
    Z góry dzięki za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:01

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    MisiaMisia a czy to DHEA jes na receptę? A jeśli nie, to co dokładnie brałaś (chodzi mi o nazwę) i w jakich dawkach? Ja mam właśnie ten problem, że jajeczka mam słabej jakości i chciałabym im jakoś pomóc, a od lekarza usłyszałam, że nie ma na to sposobu... Muszę więc sama coś wyniuchać :)

Slabe z powodu endometriozy? Czy inny powod gin wynalazl? Pytam, bo tez mam endomende i kojarzy mi sie, ze Ty tez.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    DHEA mozna dostac w każdej aptece bez recepty, możesz kupić tez na allegro jest stosunkowo taniej. W aptece poproś o DHEA i na pewno cos polecą

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście kupiłam na allegro tu podsyłam link http://allegro.pl/dhea-25mg-250-tab-puritan-s-pride-mlodosc-i4854018356.html łykam trzy tabletki dziennie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:

Brałam Stymen. Jest to OTC więc nie na receptę. Nie kupowałabym na allegro, tylko to co jest regularne dostępne w aptekach a raczej po prostu zarejestrowane. Po rożnych przygodach nie mam zaufania do nierejestrowanych suplementów. Jeszcze jest DHEA Eljot ale jest w innej dawce bo chyba 25 mg. Stymen ma 10 mg. Mi lekarz zalecił dawkę 50 mg na dobę czyli 5 tabsów Stymenu dziennie.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti32 wrote:
    Kochane jakie miałyście objawy po transferze?
    Jakie objawy wskazują, ze wszystko idzie w dobrym kierunku , a jakie objawy nie powinny być przez nas ignorowane. Ja jestem 3 dpt 2 zarodków ogólnie czuje sie dobrze leże i odpoczywam nie mam zadnych plamień jedynie taki przeżroczysty śluz podolewa mnie dół brzucha? Czy to normalne objawy? Powiedźcie jak było u Was.
    Zastanawiam się czy, którejś z Was lub Waszym znajomym udało się za pierwszym razem?
    Hej Marti u mnie praktycznie zadnych specyficznych objawow i po pierwszym ivf jestem w ciąży

MisiaMisia, nati00 lubią tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DHEA zakupione przeze mnie na allegro jest także dostępne na stronach z suplementami tylko w wyższych cenach, wiec chyba nie ma czego się bać, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:17

MisiaMisia lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest indywidualna decyzja. Ja po prostu nie kupuję suplementów przez internet no chyba, że z apteki internetowej. Mam taką zasadę po przejażdżce z suplementami. Jako że pracuję (teraz mam przerwę :) ) w branży medycznej mam większe zaufanie do rejestrowanych suplementów w Polsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 08:56

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa właściwie wygląda na to, że jest to dobry produkt ale kupując przez allegro - zwłaszcza w temacie suplementów - nie mamy pewności co do oryginalności produktu nawet jak zasypią nas informacją, że jest to oryginał. Jeżeli uprzeć się, to ten produkt można by kupić przez zagraniczną stronę producenta http://www.puritan.com
    Nie wiem jednak czy do Polski wysyłają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:40

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ