IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Marti, ja tez juz czytalam. Na doz.pl jak wpiszesz DHEA, Q10 to wyskakuja suplementy
ja tez nie mam mrozaczka mimo IMSI...
Mnie ciekawi czy Sysia i Misia lykaly na zalecenie lekarza czy same wyczytaly?
Łykanie DHEA konsultowałam z lekarzem jak tylko wyczytałam, że zrobiono badania bodajże w Turcji. Lekarz potwierdził, że może DHEA dobrze wypłynąć więc brałam wg jego zaleceń.Anatolka, Beata.D, MałaMi83 lubią tę wiadomość
-
julita wrote:Kurcze! Jestem trochę zła na swego giną, bo przepisał mi dawkę w penie 450 gdzie zużyję jej tylko połowę...
Wiem, że są dostępne dawki 300 i chyba mniej, także nie rozumiem dlaczego wypisał mi te nieszczęsne 450 wrr!
mam nadzieję, że gin będzie miał dobre wytłumaczenie bo go skrzyczę
450? No popatrz a ja nie widzę, że jest 450. A już wykupiłaś? Może dlatego, że to jest w penie?
Bo wydaje mi się, że w dawkach 75, 300 i 900 są w zastrzykach. Nie dam jednak głowy uciąć. Ceny takie uogólnione to
75 - 123, po refundacji 52
300 - 474, po refundacji 145
900 - 1397, po refundacji 380 -
Konwalia wrote:Kochane jestem po wizycie. Zarodek ma 12,4 mm i bijące ♥
Tydzień temu miałam Usg i wydawało mi się, że lekarz powiedział 120 min/s czyli za mało przy 8 tygodniu ;(
Mam wizytę za tydzień, ale nie wytrzymałam i dziś na USG 180min/s - czyli wsio okiBąbel ma 2 cm !!!
MisiaMisia, Tosia 1981, Anatolka, Giussta, agniesia2569, Beata.D, Viki26, Konwalia, Sansivieria, martusia1986, GabiK, Moniaa, ania14, Fedra lubią tę wiadomość
-
MisiaMisia wrote:450? No popatrz a ja nie widzę, że jest 450. A już wykupiłaś? Może dlatego, że to jest w penie?
Bo wydaje mi się, że w dawkach 75, 300 i 900 są w zastrzykach. Nie dam jednak głowy uciąć. Ceny takie uogólnione to
75 - 123, po refundacji 52
300 - 474, po refundacji 145
900 - 1397, po refundacji 380
Ja przerabiałam 300 i 900 i miałam penaW ogóle to też jestem zła, bo zostało mi 412,5j i jakbym wiedziała, że to nie może leżeć i czekać na ewentualne "zaś", które, mam nadzieję, nie nastąpi to bym komuś oddała a tak to do wywalenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:11
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Ja na poprwę jajeczek brałam witaminę D3. Czytałam o badaniach o tej witamince i poprawy jakości komórek. Nie wiem czy akurat to pomogło, ale wychodowała 4 jajki, wszystki się zapłodniły. Podano mi dwa, jeden się we mnie wgryzł
,trzeci nie dotrwał do blatocysty, czwarty się zamrosił. Miałam trzy procedury in vitro i pierwszy raz mam mrożaczka. W witaminie D3 ważna jest ilość jednostek, bo te wyższe są na receptę. Słowianie mają niedomogę tej witaminki, a w okresie jesienno-zimowym to już każdy powinien łykać
Dawka dzienna to 2000-4000 j.m.
Ja znalazłam bez recepty VITRUM d3 FORTE.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:05
-
Beata.D wrote:Anatolka mam do Ciebie pytanie-gdzies wyczytalam ze bierzesz Wit.D3 Napisz mi prosze jaka dawke? Bo ja kupilam na necie 10.000 UI i mam brac co 3dzien-krew tez juz robilam i wyszlo 39 ale lekarz mi nic nie przepisal
Poradzisz cos???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:59
-
Beata.D wrote:Anatolka mam do Ciebie pytanie-gdzies wyczytalam ze bierzesz Wit.D3 Napisz mi prosze jaka dawke? Bo ja kupilam na necie 10.000 UI i mam brac co 3dzien-krew tez juz robilam i wyszlo 39 ale lekarz mi nic nie przepisal
Poradzisz cos???
Ale ja mam od endo Vigantol na recepte. 20 000j (dwadziescia, nie dwa!) w kropelkach, wiec nie wiem jak to poprzeliczac, bo kazala mi kropic po 6 kropelek wieczorem i tak brac... Od konca sierpnia biore juz tak. Robilam najpierw poziom wit D z krwi i na podstawie tego wyliczyla mi liczbe kropelek... A jak sie to ma do tabletek, kapsulek to nie mam pojecia... Ale w sumie mialam tylko troche ponizej normy ten poziom we krwi.
A jesli chodzi o takie bez recepty to podobno lepsze sa kapsulki wypelnione plynem niz tabletki twarde.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:01
-
MisiaMisia wrote:Łykanie DHEA konsultowałam z lekarzem jak tylko wyczytałam, że zrobiono badania bodajże w Turcji. Lekarz potwierdził, że może DHEA dobrze wypłynąć więc brałam wg jego zaleceń.
MisiaMisia a czy to DHEA jes na receptę? A jeśli nie, to co dokładnie brałaś (chodzi mi o nazwę) i w jakich dawkach? Ja mam właśnie ten problem, że jajeczka mam słabej jakości i chciałabym im jakoś pomóc, a od lekarza usłyszałam, że nie ma na to sposobu... Muszę więc sama coś wyniuchać
Z góry dzięki za odpowiedź.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:01
-
MałaMi83 wrote:MisiaMisia a czy to DHEA jes na receptę? A jeśli nie, to co dokładnie brałaś (chodzi mi o nazwę) i w jakich dawkach? Ja mam właśnie ten problem, że jajeczka mam słabej jakości i chciałabym im jakoś pomóc, a od lekarza usłyszałam, że nie ma na to sposobu... Muszę więc sama coś wyniuchać
Z góry dzięki za odpowiedź.
Slabe z powodu endometriozy? Czy inny powod gin wynalazl? Pytam, bo tez mam endomende i kojarzy mi sie, ze Ty tez. -
MałaMi83 wrote:MisiaMisia a czy to DHEA jes na receptę? A jeśli nie, to co dokładnie brałaś (chodzi mi o nazwę) i w jakich dawkach? Ja mam właśnie ten problem, że jajeczka mam słabej jakości i chciałabym im jakoś pomóc, a od lekarza usłyszałam, że nie ma na to sposobu... Muszę więc sama coś wyniuchać
Z góry dzięki za odpowiedź.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Z góry dzięki za odpowiedź.
Brałam Stymen. Jest to OTC więc nie na receptę. Nie kupowałabym na allegro, tylko to co jest regularne dostępne w aptekach a raczej po prostu zarejestrowane. Po rożnych przygodach nie mam zaufania do nierejestrowanych suplementów. Jeszcze jest DHEA Eljot ale jest w innej dawce bo chyba 25 mg. Stymen ma 10 mg. Mi lekarz zalecił dawkę 50 mg na dobę czyli 5 tabsów Stymenu dziennie.
-
Marti32 wrote:Kochane jakie miałyście objawy po transferze?
Jakie objawy wskazują, ze wszystko idzie w dobrym kierunku , a jakie objawy nie powinny być przez nas ignorowane. Ja jestem 3 dpt 2 zarodków ogólnie czuje sie dobrze leże i odpoczywam nie mam zadnych plamień jedynie taki przeżroczysty śluz podolewa mnie dół brzucha? Czy to normalne objawy? Powiedźcie jak było u Was.
Zastanawiam się czy, którejś z Was lub Waszym znajomym udało się za pierwszym razem?MisiaMisia, nati00 lubią tę wiadomość
-
DHEA zakupione przeze mnie na allegro jest także dostępne na stronach z suplementami tylko w wyższych cenach, wiec chyba nie ma czego się bać, prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:17
MisiaMisia lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
To jest indywidualna decyzja. Ja po prostu nie kupuję suplementów przez internet no chyba, że z apteki internetowej. Mam taką zasadę po przejażdżce z suplementami. Jako że pracuję (teraz mam przerwę
) w branży medycznej mam większe zaufanie do rejestrowanych suplementów w Polsce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 08:56
-
Sysiaaaaa właściwie wygląda na to, że jest to dobry produkt ale kupując przez allegro - zwłaszcza w temacie suplementów - nie mamy pewności co do oryginalności produktu nawet jak zasypią nas informacją, że jest to oryginał. Jeżeli uprzeć się, to ten produkt można by kupić przez zagraniczną stronę producenta http://www.puritan.com
Nie wiem jednak czy do Polski wysyłają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:40