X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kochane jestem po wizycie. Zarodek ma 12,4 mm i bijące ♥ :)
    Jak czytam o kolejnym bijacym serduszku to sie zaraz wzruszam :) wspaniale wiesci! niech bije zdrowo!

Giussta, Konwalia lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Marti, ja tez juz czytalam. Na doz.pl jak wpiszesz DHEA, Q10 to wyskakuja suplementy :) ja tez nie mam mrozaczka mimo IMSI...

Mnie ciekawi czy Sysia i Misia lykaly na zalecenie lekarza czy same wyczytaly? :)

Łykanie DHEA konsultowałam z lekarzem jak tylko wyczytałam, że zrobiono badania bodajże w Turcji. Lekarz potwierdził, że może DHEA dobrze wypłynąć więc brałam wg jego zaleceń.

Anatolka, Beata.D, MałaMi83 lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Kurcze! Jestem trochę zła na swego giną, bo przepisał mi dawkę w penie 450 gdzie zużyję jej tylko połowę...
    Wiem, że są dostępne dawki 300 i chyba mniej, także nie rozumiem dlaczego wypisał mi te nieszczęsne 450 wrr!
    mam nadzieję, że gin będzie miał dobre wytłumaczenie bo go skrzyczę :)

450? No popatrz a ja nie widzę, że jest 450. A już wykupiłaś? Może dlatego, że to jest w penie?
    Bo wydaje mi się, że w dawkach 75, 300 i 900 są w zastrzykach. Nie dam jednak głowy uciąć. Ceny takie uogólnione to
    75 - 123, po refundacji 52
    300 - 474, po refundacji 145
    900 - 1397, po refundacji 380

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kochane jestem po wizycie. Zarodek ma 12,4 mm i bijące ♥ :)
    Ja dzisiaj też byłam na USG, bo jestem gapcio :( Tydzień temu miałam Usg i wydawało mi się, że lekarz powiedział 120 min/s czyli za mało przy 8 tygodniu ;(
    Mam wizytę za tydzień, ale nie wytrzymałam i dziś na USG 180min/s - czyli wsio oki ;) Bąbel ma 2 cm !!! :)

MisiaMisia, Tosia 1981, Anatolka, Giussta, agniesia2569, Beata.D, Viki26, Konwalia, Sansivieria, martusia1986, GabiK, Moniaa, ania14, Fedra lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    450? No popatrz a ja nie widzę, że jest 450. A już wykupiłaś? Może dlatego, że to jest w penie?
    Bo wydaje mi się, że w dawkach 75, 300 i 900 są w zastrzykach. Nie dam jednak głowy uciąć. Ceny takie uogólnione to
    75 - 123, po refundacji 52
    300 - 474, po refundacji 145
    900 - 1397, po refundacji 380

Ja przerabiałam 300 i 900 i miałam pena :) W ogóle to też jestem zła, bo zostało mi 412,5j i jakbym wiedziała, że to nie może leżeć i czekać na ewentualne "zaś", które, mam nadzieję, nie nastąpi to bym komuś oddała a tak to do wywalenia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:11

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poprwę jajeczek brałam witaminę D3. Czytałam o badaniach o tej witamince i poprawy jakości komórek. Nie wiem czy akurat to pomogło, ale wychodowała 4 jajki, wszystki się zapłodniły. Podano mi dwa, jeden się we mnie wgryzł :),trzeci nie dotrwał do blatocysty, czwarty się zamrosił. Miałam trzy procedury in vitro i pierwszy raz mam mrożaczka. W witaminie D3 ważna jest ilość jednostek, bo te wyższe są na receptę. Słowianie mają niedomogę tej witaminki, a w okresie jesienno-zimowym to już każdy powinien łykać :) Dawka dzienna to 2000-4000 j.m.
    Ja znalazłam bez recepty VITRUM d3 FORTE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:05

b4ipuen.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka mam do Ciebie pytanie-gdzies wyczytalam ze bierzesz Wit.D3 Napisz mi prosze jaka dawke? Bo ja kupilam na necie 10.000 UI i mam brac co 3dzien-krew tez juz robilam i wyszlo 39 ale lekarz mi nic nie przepisal :( Poradzisz cos???

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie bylam w trakcie pisania tekstu a tu Mikolay tez co skrobnęła :P

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D3 tez łykam i chyba właśnie wspomniane Vitrum. Misia lykala ta witaminę prawda?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Anatolka mam do Ciebie pytanie-gdzies wyczytalam ze bierzesz Wit.D3 Napisz mi prosze jaka dawke? Bo ja kupilam na necie 10.000 UI i mam brac co 3dzien-krew tez juz robilam i wyszlo 39 ale lekarz mi nic nie przepisal :( Poradzisz cos???
    Przelicz w necie jednostki UI na j.m. - bo jeśli dobrze pamiętam to j.m było wyższe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:59

b4ipuen.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:

Ale ja mam od endo Vigantol na recepte. 20 000j (dwadziescia, nie dwa!) w kropelkach, wiec nie wiem jak to poprzeliczac, bo kazala mi kropic po 6 kropelek wieczorem i tak brac... Od konca sierpnia biore juz tak. Robilam najpierw poziom wit D z krwi i na podstawie tego wyliczyla mi liczbe kropelek... A jak sie to ma do tabletek, kapsulek to nie mam pojecia... Ale w sumie mialam tylko troche ponizej normy ten poziom we krwi.

A jesli chodzi o takie bez recepty to podobno lepsze sa kapsulki wypelnione plynem niz tabletki twarde.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:01

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Łykanie DHEA konsultowałam z lekarzem jak tylko wyczytałam, że zrobiono badania bodajże w Turcji. Lekarz potwierdził, że może DHEA dobrze wypłynąć więc brałam wg jego zaleceń.

MisiaMisia a czy to DHEA jes na receptę? A jeśli nie, to co dokładnie brałaś (chodzi mi o nazwę) i w jakich dawkach? Ja mam właśnie ten problem, że jajeczka mam słabej jakości i chciałabym im jakoś pomóc, a od lekarza usłyszałam, że nie ma na to sposobu... Muszę więc sama coś wyniuchać :)
    Z góry dzięki za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:01

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    MisiaMisia a czy to DHEA jes na receptę? A jeśli nie, to co dokładnie brałaś (chodzi mi o nazwę) i w jakich dawkach? Ja mam właśnie ten problem, że jajeczka mam słabej jakości i chciałabym im jakoś pomóc, a od lekarza usłyszałam, że nie ma na to sposobu... Muszę więc sama coś wyniuchać :)

Slabe z powodu endometriozy? Czy inny powod gin wynalazl? Pytam, bo tez mam endomende i kojarzy mi sie, ze Ty tez.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    DHEA mozna dostac w każdej aptece bez recepty, możesz kupić tez na allegro jest stosunkowo taniej. W aptece poproś o DHEA i na pewno cos polecą

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście kupiłam na allegro tu podsyłam link http://allegro.pl/dhea-25mg-250-tab-puritan-s-pride-mlodosc-i4854018356.html łykam trzy tabletki dziennie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:

Brałam Stymen. Jest to OTC więc nie na receptę. Nie kupowałabym na allegro, tylko to co jest regularne dostępne w aptekach a raczej po prostu zarejestrowane. Po rożnych przygodach nie mam zaufania do nierejestrowanych suplementów. Jeszcze jest DHEA Eljot ale jest w innej dawce bo chyba 25 mg. Stymen ma 10 mg. Mi lekarz zalecił dawkę 50 mg na dobę czyli 5 tabsów Stymenu dziennie.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti32 wrote:
    Kochane jakie miałyście objawy po transferze?
    Jakie objawy wskazują, ze wszystko idzie w dobrym kierunku , a jakie objawy nie powinny być przez nas ignorowane. Ja jestem 3 dpt 2 zarodków ogólnie czuje sie dobrze leże i odpoczywam nie mam zadnych plamień jedynie taki przeżroczysty śluz podolewa mnie dół brzucha? Czy to normalne objawy? Powiedźcie jak było u Was.
    Zastanawiam się czy, którejś z Was lub Waszym znajomym udało się za pierwszym razem?
    Hej Marti u mnie praktycznie zadnych specyficznych objawow i po pierwszym ivf jestem w ciąży

MisiaMisia, nati00 lubią tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DHEA zakupione przeze mnie na allegro jest także dostępne na stronach z suplementami tylko w wyższych cenach, wiec chyba nie ma czego się bać, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:17

MisiaMisia lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest indywidualna decyzja. Ja po prostu nie kupuję suplementów przez internet no chyba, że z apteki internetowej. Mam taką zasadę po przejażdżce z suplementami. Jako że pracuję (teraz mam przerwę :) ) w branży medycznej mam większe zaufanie do rejestrowanych suplementów w Polsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 08:56

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa właściwie wygląda na to, że jest to dobry produkt ale kupując przez allegro - zwłaszcza w temacie suplementów - nie mamy pewności co do oryginalności produktu nawet jak zasypią nas informacją, że jest to oryginał. Jeżeli uprzeć się, to ten produkt można by kupić przez zagraniczną stronę producenta http://www.puritan.com
    Nie wiem jednak czy do Polski wysyłają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:40

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ