IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Bardzo to lubie
Ja teżBo histero wykazała tylko mieśniaka, którego nie można usunać histeroskopem więc zaczęliśmy stymulację
Nie wiem jak sprawa by się miała gdyby coś usuwali u mnie podczas badania.czarownica_tea lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Generalnie miałam diagnostyczną w której uznali ze miesniak jest nieoperacyjny tym urządzeniem
Edit: ale chyba od razu by usunęli gdyby się dałoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 22:30
MIKOLAY wrote:Byłam u doktorks. Wg nich wszystko ok, dzdzia bryka. MisiaMisia ja nie kumam nic- miałam często usg i nawet w ten feralny czwartek p 16,30 - lekarze nie widzielu krwiaka ani nic, a o 18 krwwienie i sltzep średnicy 2.5 cm. Nic od bich więcej jak nosps nie dostaję. -
Może miałaś przez chwilę wcześniej i właśnie się oczyszczał. Ja miałam tak za trzecim razem. Było krwawienie i plamienia a po krwiaczku już ani śladu. Nie stresuj się, spotyka to podobno ok 20% kobiet w ciąży. -
Anatolka wrote:Dziewczyny, potrzebuje oswiecenia
bo czytam sobie o tych kariotypach i ze rozniste rzeczy tam moga wyjsc, abberacje itp itd. Ok, przyjmuje to, rozumiem. Ale zastanawia mnie cos innego, a nigdzie tego nie znalazlam. Zrobimy badania, wyjdzie nam "coś tam". Jak ta wiedza wplynie na podejscie do in vitro? Co oni w klinice z tym poczna jak beda juz wiedziec? Leki jakies dadza mi inne, beda sie bardziej przygladac jajeczkom i plemnikom, co zrobia z tą ewentualna wiedzą, ktora wniosa badania?
Kochana, poza różnego typu aberracjami mogą wyjść takie mutacje jak np. u mnie. Mutacja MTHFR. Wg genetyków może ona przeszkadzać w zajściu czy utrzymaniu ciąży, mam cały opis tego cholerstwa
Jednocześnie taka diagnostyka podpowiada nam co zrobić żeby zminimalizować ryzyko. Zwiększenie kwasu foliowego do min 5 mg, włączenie heparyn, witamin z grupy B. Dowiedziałam się jednocześnie, że jestem w grupie zwiększonego ryzyka wystąpienia chorób zakrzepowo-zatorowych. To wszystko zatem ma ogromne znaczenie.
Jeżeli wyjdą aberracje, to wtedy podejmiecie dyskusję czy warto (?) Macie zatem informację, która Was w pewien sposób przygotuje. To też zależy jaką (?). Jeżeli się zdecydujecie na dalsze działania to pozostaje oczywiście diagnostyka preimplantacyjna - którą ja odradzam w większości przypadków (no chyba, że sprawa jest poważna) lub amniopunkcja w ciąży.
Mam jednak wielką nadzieję, że kariotypy będziecie mieli superaśne takie jak mój MążAnatolka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, bardzo prosze o polubienie mojego pytania do profesora.
Dotyczy PCOS poronien i niepowodzen.
Pozdrawiam i z gory dziekuje:)
Ania
https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/pcos-ciaza-pozamaciczna-wczesne-poronienia,5334.html
powyzej link
MISKA, czy ty przy hiperhomocysteinemii mialas wskazanie na clexane, albo encorton by steryd pomogl ciaze utrzymac?
Juz kiedys chyba pytalam, ale poprosze o przypomnienie.
Ja narazie lykam zestaw z grupy B i kw.foliowy 15mg.MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już czekam jak na szpilakch na 10 żeby zadzwonić do labolatorium...Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Anatolka wrote:Mi o 10 powiedzieli, ze za wczesnie i o 11...
Ale ja już jutro mam mieć transfer więc powinni już wiedzieć czy jest coś do transferu
Zadzwonię. Najwyżej odbiję się od klamkiProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Anatolka wrote:Miasia, a na mutacje to nie jest dodatkowe badanie poza kariotypami? O tym sie wie z tych badan za srednio 300-500zl od os.? Czy to jest ekstra platne?
Nie chcę Ciebie wprowadzać w błąd ale rzeczywiście tak może być.
Miałam robione badanie kariotypu, badanie w kierunku mutacji Leiden i mutacji 677C>T genu MTHFR. My płaciliśmy dość dużo za te badania. Może najlepiej jest dowiedzieć się w miejscu gdzie macie badany materiał (?) -
Anatolka wrote:To czekamy
do mnie sami dzwonili z informacja, o ktorej transfer
a na drugi dzien po punkcji powiedzieli, ze po 11... Zobaczymy
Jestem w ciężkim szoku. Obie komórki się zapłodniłykuciak, Anatolka, ma_pi, zai2014, MisiaMisia, GabiK, Konwalia, Mimbla, mycha28, Lenuś, agniesia2569, kis, Viki26, Tosia 1981, Beata.D, Kava lubią tę wiadomość
MisiaMisia wrote:Nie chcę Ciebie wprowadzać w błąd ale rzeczywiście tak może być.
Miałam robione badanie kariotypu, badanie w kierunku mutacji Leiden i mutacji 677C>T genu MTHFR. My płaciliśmy dość dużo za te badania. Może najlepiej jest dowiedzieć się w miejscu gdzie macie badany materiał (?)
MTHFR badałam osobno, poza kariotypami.
Mi wyszła heterozygota 677 C/T i najgorsze, że gin z kliniki w ogóle się tym nie przejął. Kazał mi tylko brać femibion natal, bo tam jest wersja metylowa kw. foliowego. Powiedział, że homocysteinę nie mam podwyższoną i cykle regularne, wiec nie ma się czy przejmować. Ja się jednak przejmuję.
Biorę teraz na własną rękę dodatkowo acard i Prewenit. Jak będę miała cykl ze stymulacją, to przerwę acard do punkcji, a potem zacznę od nowa chyba. Tylko boje się tych krwawień. Juz sama nie wiem co robićMisiaMisia lubi tę wiadomość