X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana klikamy i poproszę o to samo. Temat troszkę inny choć wszystkim nam chodzi o to samo. Ja napisałam pytanie w 1 kategorii....
    Anatolka wrote:
    Dziewczyny, mam prosbe, napislam pytanie do lekarza. Lekarz odpowie na pyt, ktore dostana najwiecej polubien. Mozecie mi pomoc? Tu jest link: https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-starania-ze-wspomaganiem/in-vitro-nieudana-i-proba-brak-zamrozonych-zarodkow,5358.html

Spytalam m.in. o sposoby na poprawienie jakosc komorek jajowych i o zalecane badania po pierwszej nieudanej probie. Jesli lekarz odpowie to wydaje mi sie, ze te informacje przydadza sie nie tylko mnie :)

dfe01f0225.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Na razie nic. Rano latał i powiedział że zbada. Czekan 2 godziny , ból. Się nie nasila...... ale czuję że olewają bo to dopiero 10 tydzień ;(

Mikolay, trzymaj się dzielnie i myśl pozytywnie! A jak nie potrafisz pozytywnie to realistycznie. Uspokój się, oddychaj, spróbuj zrelaksować. Zdenerowana nie pomożesz fasolce, a tylko możesz jej zaszkodzić. Uznaj, że nie masz wyboru i to co los przyniesie musisz znieść jakoś i miej nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo MUSI! :)

Trzymam mocno za WAS kciuki & & &

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a teraz mam pytanie: po co stosuje się luteine między punkcją a transferem?

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine- punkcja to tak jakby owulacja wiec po niej wkraczajasz w druga fazę cyklu w której wydziela sie progesteron. Po punkcji nie tworzy się ciałko żółte które w naturalnym cyklu produkuje progesteron wiec trzeba przyjmować sztuczny czyli luteine. Progesteron przygotowuje endometrium do implantacji zarodka i podtrzymuje już zaimplantowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 15:52

Anatolka, Justine, Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tea, Ty jutro znow... :) oby tam cos bylo widac po tej becie &&

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jutro druga weryfikacja. Doktorek mówił ze 6 dpt nadal moze być betka nieoznaczalna.

dxomcwa16q3sloop.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej dziewczynki :)
    Mam pytanko czy jest u Was któas z dziewczyn ktora miala ICSI lub IMSI z mrozonego nasienia ??
    Hej ja miałam z zamrożonych słomek, mój nie ma najlepszych parametrów nasienia. A jaki zabieg u mnie w końcu był czy zwykle IVF czy ICSI nie mam pojęcia, ale II kreski są:)

MisiaMisia, Ania_84 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay trzymam mocno kciuki za ciebie i dzidzie!! Łykaj nospę i odpoczywaj!

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Jestem już w domu.
    Ból czasem ustępuje, ale nie na długo. Mam nadzieję, że się rozciągają więzadła, ale jest masakra. Staram się zrelaksować w domowym zaciszu. Martwi mnie tylko, że nie reaguje na leki. Brzuch mnie nie boli tylko pachwiny promieniują i czuję że mam krzyż.
    Plamiłam jednorazowo jasną krwią w czwartek - wydaliłam spory skrzepik, w piątek miałam na papierze brunatne resztki - wtedy nic nie bolało. ból zaczął się w wczoraj późnym wieczorem. Dziś niedziela więc jeden lekarz na pół szpitala ;(

MisiaMisia lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Marti32 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jest ok. Pytanie jest w pierwszej piatce :) (pomijajac, ze wiekszosc dziewczyny wpisaly nie do tego dzialu, do ktorego by wypadalo, bo 2 jest typowo o ivf, a pytania to w wiekszosci miszmasz, ktory powinien znalezc sie w pierwszym lekarskim temacie). Ciekawe czy admini to doktorkowi do wtorku posprzataja? ;)

Zastanawialam sie, ktore dziewczyny sa w tej samej sytuacji co ja i juz wiem - Marti32 i Giussta nie maja mrozaczkow i chyba Sysssia i MalaMi w niebieskiej sukience (?). Ktos jeszcze? Moze nam cos doktorek podpowie? :)
    Miejmy nadzieję,ze lekarz nam doradzi i za niedługo wszystkie zafasolkujemy:)

Anatolka lubi tę wiadomość

DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
  • Marti32 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Anatolka ja do Was dołączę jutro z brakiem mrozaczkow ;)
    Justine głowa do góry bedzie dobrze trzymam kciuki:)

DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje oswiecenia ;) bo czytam sobie o tych kariotypach i ze rozniste rzeczy tam moga wyjsc, abberacje itp itd. Ok, przyjmuje to, rozumiem. Ale zastanawia mnie cos innego, a nigdzie tego nie znalazlam. Zrobimy badania, wyjdzie nam "coś tam". Jak ta wiedza wplynie na podejscie do in vitro? Co oni w klinice z tym poczna jak beda juz wiedziec? Leki jakies dadza mi inne, beda sie bardziej przygladac jajeczkom i plemnikom, co zrobia z tą ewentualna wiedzą, ktora wniosa badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 21:21

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam, że @ w końcu przyszła :) od jutra antykoncepcja i zaczynamy od nowa...

Kava, czarownica_tea, Anatolka, Viki26, Justine, Moniaa, MisiaMisia, agniesia2569, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Kava Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:17

MisiaMisia lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka- można wtedy zrobić PDG oczywiście jest to ryzykowna procedura bo pobiera się materiał genetyczny z zarodka który ma niewiele komórek i niestety może ulec uszkodzeniu. Poza tym nie da się wtedy określić wszystkich "chorób". Jeśli kariotyp jest "bardzo nieprawidłowy"proponuje się użycie jajeczka/plemnika dawcy.

dxomcwa16q3sloop.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie do tych, które mają za sobą zabieg histerioskopii. Powiedzcie czy jesli w jednym cyklu mam histerio to czy w kolejnym mogę już podejść do stymulacji i kolejnego IVF? Właśnie kończy mi się pierwszy cykl po pierwszej nieudanej próbie, nie mamy żadnych mrozaków więc wszystko zaczynamy od początku. Mam zrobić histerio i w tym czasie musimy podleczyć M. Lekarz powiedział że w lutym możemy znów zaczynać. Teoretycznie zabieg histerio miał być po najbliższej @ ale to wszystko nie odpowiada mi czasowo, czuję, że wypadnie w święta. Wiem że to nie musi być w danym dniu cyklu ale cały ten okres jest taki zwariowany, dlatego chciałabym go zrobić w następnym cyklu z tym, że już następny po nim miałby być ze stymulacją. Stąd moje pytanie, czy po histerio trzeba robić jakiś cykl przerwy czy mozna od razu działać?

Bliźniaki są z nami :*
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam histero w sr i bardzo bym chciala w styczniu kluc sie od nowa... Ale z ginem z kliniki bede widziala sie dopiero w pt wieczorem. Chyba bedzie w szoku jak na pierwsza wizyte po nieudanej procedurze przyjde z wynikiem histeroskopii ;)

zai2014 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Anatolka- można wtedy zrobić PDG oczywiście jest to ryzykowna procedura bo pobiera się materiał genetyczny z zarodka który ma niewiele komórek i niestety może ulec uszkodzeniu. Poza tym nie da się wtedy określić wszystkich "chorób". Jeśli kariotyp jest "bardzo nieprawidłowy"proponuje się użycie jajeczka/plemnika dawcy.

Ja nie dopuszczam takiej opcji. Chyba bym nie chciala plemnika nie mojego meza. Juz predzej nie swoje jajko.

Bede jadla wiecej ananasa, zeby tej fasolinie kolejnej w brzuszku bylo milej ;) w ogole bede mędzić, zeby mi dali dwie przy drugim podejsciu (o ile tym razem bede miala dwie...) :)

Miniuska, akceptnelam ;) co jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 22:08

MisiaMisia, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, ja miałam w jednym cyklu histero, a w kolejnym zaczęłam stymulację ;) Wychodzi na to, że można.

Anatolka, czarownica_tea, zai2014 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Zai, ja miałam w jednym cyklu histero, a w kolejnym zaczęłam stymulację ;) Wychodzi na to, że można.

Bardzo to lubie :D

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ