X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana klikamy i poproszę o to samo. Temat troszkę inny choć wszystkim nam chodzi o to samo. Ja napisałam pytanie w 1 kategorii....
    Anatolka wrote:
    Dziewczyny, mam prosbe, napislam pytanie do lekarza. Lekarz odpowie na pyt, ktore dostana najwiecej polubien. Mozecie mi pomoc? Tu jest link: https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-starania-ze-wspomaganiem/in-vitro-nieudana-i-proba-brak-zamrozonych-zarodkow,5358.html

Spytalam m.in. o sposoby na poprawienie jakosc komorek jajowych i o zalecane badania po pierwszej nieudanej probie. Jesli lekarz odpowie to wydaje mi sie, ze te informacje przydadza sie nie tylko mnie :)

dfe01f0225.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Na razie nic. Rano latał i powiedział że zbada. Czekan 2 godziny , ból. Się nie nasila...... ale czuję że olewają bo to dopiero 10 tydzień ;(

Mikolay, trzymaj się dzielnie i myśl pozytywnie! A jak nie potrafisz pozytywnie to realistycznie. Uspokój się, oddychaj, spróbuj zrelaksować. Zdenerowana nie pomożesz fasolce, a tylko możesz jej zaszkodzić. Uznaj, że nie masz wyboru i to co los przyniesie musisz znieść jakoś i miej nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo MUSI! :)

Trzymam mocno za WAS kciuki & & &

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a teraz mam pytanie: po co stosuje się luteine między punkcją a transferem?

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine- punkcja to tak jakby owulacja wiec po niej wkraczajasz w druga fazę cyklu w której wydziela sie progesteron. Po punkcji nie tworzy się ciałko żółte które w naturalnym cyklu produkuje progesteron wiec trzeba przyjmować sztuczny czyli luteine. Progesteron przygotowuje endometrium do implantacji zarodka i podtrzymuje już zaimplantowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 15:52

Anatolka, Justine, Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tea, Ty jutro znow... :) oby tam cos bylo widac po tej becie &&

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jutro druga weryfikacja. Doktorek mówił ze 6 dpt nadal moze być betka nieoznaczalna.

dxomcwa16q3sloop.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej dziewczynki :)
    Mam pytanko czy jest u Was któas z dziewczyn ktora miala ICSI lub IMSI z mrozonego nasienia ??
    Hej ja miałam z zamrożonych słomek, mój nie ma najlepszych parametrów nasienia. A jaki zabieg u mnie w końcu był czy zwykle IVF czy ICSI nie mam pojęcia, ale II kreski są:)

MisiaMisia, Ania_84 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay trzymam mocno kciuki za ciebie i dzidzie!! Łykaj nospę i odpoczywaj!

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Jestem już w domu.
    Ból czasem ustępuje, ale nie na długo. Mam nadzieję, że się rozciągają więzadła, ale jest masakra. Staram się zrelaksować w domowym zaciszu. Martwi mnie tylko, że nie reaguje na leki. Brzuch mnie nie boli tylko pachwiny promieniują i czuję że mam krzyż.
    Plamiłam jednorazowo jasną krwią w czwartek - wydaliłam spory skrzepik, w piątek miałam na papierze brunatne resztki - wtedy nic nie bolało. ból zaczął się w wczoraj późnym wieczorem. Dziś niedziela więc jeden lekarz na pół szpitala ;(

MisiaMisia lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Marti32 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jest ok. Pytanie jest w pierwszej piatce :) (pomijajac, ze wiekszosc dziewczyny wpisaly nie do tego dzialu, do ktorego by wypadalo, bo 2 jest typowo o ivf, a pytania to w wiekszosci miszmasz, ktory powinien znalezc sie w pierwszym lekarskim temacie). Ciekawe czy admini to doktorkowi do wtorku posprzataja? ;)

Zastanawialam sie, ktore dziewczyny sa w tej samej sytuacji co ja i juz wiem - Marti32 i Giussta nie maja mrozaczkow i chyba Sysssia i MalaMi w niebieskiej sukience (?). Ktos jeszcze? Moze nam cos doktorek podpowie? :)
    Miejmy nadzieję,ze lekarz nam doradzi i za niedługo wszystkie zafasolkujemy:)

Anatolka lubi tę wiadomość

DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
  • Marti32 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Anatolka ja do Was dołączę jutro z brakiem mrozaczkow ;)
    Justine głowa do góry bedzie dobrze trzymam kciuki:)

DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje oswiecenia ;) bo czytam sobie o tych kariotypach i ze rozniste rzeczy tam moga wyjsc, abberacje itp itd. Ok, przyjmuje to, rozumiem. Ale zastanawia mnie cos innego, a nigdzie tego nie znalazlam. Zrobimy badania, wyjdzie nam "coś tam". Jak ta wiedza wplynie na podejscie do in vitro? Co oni w klinice z tym poczna jak beda juz wiedziec? Leki jakies dadza mi inne, beda sie bardziej przygladac jajeczkom i plemnikom, co zrobia z tą ewentualna wiedzą, ktora wniosa badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 21:21

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam, że @ w końcu przyszła :) od jutra antykoncepcja i zaczynamy od nowa...

Kava, czarownica_tea, Anatolka, Viki26, Justine, Moniaa, MisiaMisia, agniesia2569, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Kava Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:17

MisiaMisia lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka- można wtedy zrobić PDG oczywiście jest to ryzykowna procedura bo pobiera się materiał genetyczny z zarodka który ma niewiele komórek i niestety może ulec uszkodzeniu. Poza tym nie da się wtedy określić wszystkich "chorób". Jeśli kariotyp jest "bardzo nieprawidłowy"proponuje się użycie jajeczka/plemnika dawcy.

dxomcwa16q3sloop.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie do tych, które mają za sobą zabieg histerioskopii. Powiedzcie czy jesli w jednym cyklu mam histerio to czy w kolejnym mogę już podejść do stymulacji i kolejnego IVF? Właśnie kończy mi się pierwszy cykl po pierwszej nieudanej próbie, nie mamy żadnych mrozaków więc wszystko zaczynamy od początku. Mam zrobić histerio i w tym czasie musimy podleczyć M. Lekarz powiedział że w lutym możemy znów zaczynać. Teoretycznie zabieg histerio miał być po najbliższej @ ale to wszystko nie odpowiada mi czasowo, czuję, że wypadnie w święta. Wiem że to nie musi być w danym dniu cyklu ale cały ten okres jest taki zwariowany, dlatego chciałabym go zrobić w następnym cyklu z tym, że już następny po nim miałby być ze stymulacją. Stąd moje pytanie, czy po histerio trzeba robić jakiś cykl przerwy czy mozna od razu działać?

Bliźniaki są z nami :*
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam histero w sr i bardzo bym chciala w styczniu kluc sie od nowa... Ale z ginem z kliniki bede widziala sie dopiero w pt wieczorem. Chyba bedzie w szoku jak na pierwsza wizyte po nieudanej procedurze przyjde z wynikiem histeroskopii ;)

zai2014 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Anatolka- można wtedy zrobić PDG oczywiście jest to ryzykowna procedura bo pobiera się materiał genetyczny z zarodka który ma niewiele komórek i niestety może ulec uszkodzeniu. Poza tym nie da się wtedy określić wszystkich "chorób". Jeśli kariotyp jest "bardzo nieprawidłowy"proponuje się użycie jajeczka/plemnika dawcy.

Ja nie dopuszczam takiej opcji. Chyba bym nie chciala plemnika nie mojego meza. Juz predzej nie swoje jajko.

Bede jadla wiecej ananasa, zeby tej fasolinie kolejnej w brzuszku bylo milej ;) w ogole bede mędzić, zeby mi dali dwie przy drugim podejsciu (o ile tym razem bede miala dwie...) :)

Miniuska, akceptnelam ;) co jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 22:08

MisiaMisia, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, ja miałam w jednym cyklu histero, a w kolejnym zaczęłam stymulację ;) Wychodzi na to, że można.

Anatolka, czarownica_tea, zai2014 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Zai, ja miałam w jednym cyklu histero, a w kolejnym zaczęłam stymulację ;) Wychodzi na to, że można.

Bardzo to lubie :D

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ