IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety nie zgadzam się z powyższą wypowiedzią.
Jestem rzecz jasna zdania, że co za dużo to niezdrowo ale od ginekologów, których znam od lat (czy to jako pacjentka czy koleżanka) nigdy nie usłyszałam podobnej wypowiedzi.
To, że mamy dobre wyniki morfologii nie oznacza, że nie potrzebujemy czasami dodatkowej suplementacji zwłaszcza starając się o dziecko.
Ja nie żałuję suplementacji, która wyraźnie zmieniłam przed 3-im udanym IVF (a 4ym transferem w ogóle). Może to przypadek...ale jeżeli jednak nie?
Co do ananasa; nie o witaminę C chodzi tylko o bromelainę.
Kwasu foliowego również może być ciut za mało, jeżeli pacjentka nie miała diagnostyki genetycznej w kierunku wykrycia homo-lub heterozygoty. Wtedy każda kawa i herbata będzie wypłukiwała cenne najmniejsze ilości kwasu foliowego. Poza tym wypłukują nie tylko kwas foliowy.
A co z niedoborem witaminy D, która jest tak powszechna wśród mieszkańców naszych terenów czy żelaza (bo wcale w piersi kurczaka aż tak go wiele nie ma) ?
Niby dajemy radę ale czy to wszystko.
Zawsze miałam ładną morfologię krwi i co z tego? Niestety nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 13:06
Beata.D lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
Dzis na hsg uslyszalam wyrok jajowody obustronnie niedrozne i polip na macicy
W poniedzialek nastepna wizyta i lekarz zdecyduje co dalej czy histero z laparo czy odrazu podpisujemy dokumenty i dzialamy
Termin @ mam na ok 16 stycznia i bardzo szybko wszystko sie toczy -
kkisia wrote:Witam
W poniedzialek nastepna wizyta i lekarz zdecyduje co dalej czy histero z laparo czy odrazu podpisujemy dokumenty i dzialamy
Termin @ mam na ok 16 stycznia i bardzo szybko wszystko sie toczy
Ja bym się polipów na Twoim miejscu pozbyła. Sama też miałam i uważam, że warto usunąć histeroskopowo. -
kkisia wrote:Witam
Termin @ mam na ok 16 stycznia i bardzo szybko wszystko sie toczy -
nick nieaktualnyDam znac w poniedzialek
Polip niby jeden
Moj lekarz z kliniki przyjol mnie dzis po badaniu i umowil z kolega na poniedzialek , bo to on mni robil hsg i pracuje w szpitalu i w razie czego to mi to zrobi na nfz
Tylko wtedy to sie wszystko chyba o jeden cylk przeciagnie
Dobrze mysle ? -
kkisia wrote:Dam znac w poniedzialek
Polip niby jeden
Moj lekarz z kliniki przyjol mnie dzis po badaniu i umowil z kolega na poniedzialek , bo to on mni robil hsg i pracuje w szpitalu i w razie czego to mi to zrobi na nfz
Tylko wtedy to sie wszystko chyba o jeden cylk przeciagnie
Dobrze mysle ?
No pewnie, że się przeciągnie ale może zwiększy szanse więc warto pokusić się o szczyptę cierpliwościAnatolka, kkisia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimbla, nie decydujesz sie na histeroskopie?
A ja sie spytam - jest ktoras z Zabrza? Chcialabym znalezc kompanke na joge, a mieszkam w poblizu od niedawna i brak mi takowej niestety...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 13:46
MisiaMisia, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Mimbla, nie decydujesz sie na histeroskopie?
A ja sie spytam - jest ktoras z Zabrza? Chcialabym znalezc kompanke na joge, a mieszkam w poblizu od niedawna i brak mi takowej niestety...
No, jeśli ten drugi transfer będzie nieudany to może gin ją zaleci ...- na razie on nie widzi wskazań do histeroskopii, z czego się bardzo cieszę, bałam się że każe mi robić już teraz ale nie.MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
ja zawsze sobie myślę że w zakamarkach wentylacji sali gimnastycznej na pewno żyje jakiś wredny szczep zarodków grzybni i głębokie wdechy w grupie spoconych kobiet wcale nie są dobre dla zdrowia...
)
-
Ja szukam kompanki z Tychów na jakieś ćwiczeniaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
cześć kkisia
ja leczę się w gyncentrum, właśnie dzisiaj zostałam oficjalnie zakwalifikowana do in vitro
gdzieś za 2 tyg zaczynam pierwszy cykl z transferem
dostałam dawke gonalu 75ml , też tak miałyście ?
nie dostałam więcej bo mam wysokie AMH
Kava, Tosia 1981, Justine, kkisia lubią tę wiadomość
GYNCENTRUM
31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
- zamrożona wczesna blastocysta AB
10 dpt-0 -
Justine, Tyska GRATULACJE!!! Kciuki za ładny przyrost bety!
Justine, kkisia lubią tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Madzia85 wrote:cześć kkisia
ja leczę się w gyncentrum, właśnie dzisiaj zostałam oficjalnie zakwalifikowana do in vitro
gdzieś za 2 tyg zaczynam pierwszy cykl z transferem
dostałam dawke gonalu 75ml , też tak miałyście ?
nie dostałam więcej bo mam wysokie AMH
Każda ma inaczej prawieja miałam 187,5j gonalu i 75 menopuru do tego, a amh mam 3,66 przy normie do 3, więc też wysokie. To i tak lekarze na podglądaniu dostosowują do konkretnej osoby
Madzia85 lubi tę wiadomość
-
Mimbla wrote:ja zawsze sobie myślę że w zakamarkach wentylacji sali gimnastycznej na pewno żyje jakiś wredny szczep zarodków grzybni i głębokie wdechy w grupie spoconych kobiet wcale nie są dobre dla zdrowia...
)
Mimbla.. Ja tam wolę pooddychać niż sfiksować w domu ;p -
Anatolka wrote:Mimbla.. Ja tam wolę pooddychać niż sfiksować w domu ;p
Jasne, rozumiem i popieram - żartowałam, tak naprawdę jestem zbyt leniwa na jogę zwłaszcza w okresie zimowym. Ale jak Ci będzie po drodze do centrum Katowic daj znać, pójdziemy na spacer z moim psem -
Mimbla ja w ciazy biore tylko kwas foliowy,bo moj gin ma taka sama opinie o suplementach jak Twoj lekarz...
Bylam dzis na prenatalnym-Maluszek ma prawie 7cm,ma kosc nosowa i przeziernosc karkowa w normie:)Chyba czas troche odetchnac;)za 2 dni drugi trymestr...Kava, Konwalia, Tosia 1981, Justine, niecierpliwa, Anatolka, Beata.D, MisiaMisia, Viki26, Mimbla, GabiK, Giussta lubią tę wiadomość
-
Mała Mi 1 wrote:O własnie tak o to.!!
a Ty robiłaś sikańca i wyszedł ci? czy tylko Bete??
Sikaniec strasznie blady ale coś tam widziałam, zrobiłam bete i wyszłaniska bo niska ale jest.
Jutro znów idę na bete żeby sprawdzić czy dobrze rośnie. I chyba znów o progesteron sie pokusze
MisiaMisia, Mimbla lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/