X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio jakie miałaś?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2.74

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też nie jest źle :) Trzymam kciuki za spadek TSH i za sukces na który wszystkie tak mocno czekamy!

Anatolka lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym mogę się podratowac gdy zlapalo mnie przeziębienie i ból zatok a jestem w trakcie stymulacji?
    Będę wdzięczna za szybkie naturalne sposoby.
    Czy ewentualny transfer mogą przez to odwołać?

dfe01f0225.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog dwóch biochemicznych nawet nie bierze pod uwagę. Dla niego ciąża kliniczna i poroniona budzi większy niepokoj. Te ciążę co na początku się same usuwają to zwykle wada zarodka jakiś zły podział-co nie ma nic wspólnego z tym ze najczęściej my jesteśmy zdrowi.
    uszy do góry.
    ja tez miałam dylemat czy juz ivf czy nie....
    monika9966 wrote:
    Tak sobie myślę że chyba nawet nie muszę informować podczas kwalifikacji o poronieniach ponieważ tylko przy 1 byłam w szpitalu ( ale nie zostałam) Zbadali mi tylko betę że spadła, dotałam antybiotyk i po tygodniu na kontrolę. Dwa kolejne to może źle się wyrażam bo to nie były tyle poronienia co ciąże biochemiczne Beta przy jednym i drugim 5.5 i 5.7. Już sobie zapisuje listę badań do zrobienia. Tylko pytanie dlaczego mój lekarz mi ich nie zlecił ;/

dfe01f0225.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goraca woda z miodem cytryną i korzeniem imbiru

Anko:-) lubi tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, a w ogole informowalas w klinice o tych biochemicznych ciazach? Masz po tym slad w jakiejkolwiek dokumentacji? Czy mowilas tylko o tym poronieniu?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Przed chwila trzasnelam szota z cytryny miodu i czosnku.
    Fuj....

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu opowiedziałam swoja historie lekarzowi w klinice. Był zdziwiony że mój poprzedni nie zlecił żadnych badań hormonów. Jedyne co przedstawiłam to wyniki bety do wglądu i tyle.
    Anko, dziekuję za wiadomość- jest to pocieszajace iz mogło to być spowodowane budową zarodka. Tylko skąd mieć pewność...Na wszelki wypadek i tak zrobie badania. Jeśli nie pomoga to na pewno nie zaszkodzą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma po nich żadnego śladu w dokumentacji.

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Witajcie Dziewczyny,
    postanowiłam do Was dołączyć, bo tylko czytam i czytam... ;)

Jesteśmy w trakcie procedury z Rządowego Programu... Najwcześniej w piątek (9.01.2015 r.) mogę mieć punkcję. Czytam Wasze wpisy i w duchu wspieram oraz kibicuję. Sama nie wierzę, że TO się dzieje w moim życiu i chyba dlatego moje emocje są lekko przytłumione :D

Gratuluję tym którym się udało i oczywiście ściskam kciuki za nas wszystkie czekające! :D

Żadna z Nas nie wierzy, a to się dzieje realnie. Nikt by pewnie nawet nie pomyślał, a jednak. Kurczę, jest Nas tak dużo, aż strach pomyśleć co by było gdyby nie było IVF

Biała lubi tę wiadomość

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Justine Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Żadna z Nas nie wierzy, a to się dzieje realnie. Nikt by pewnie nawet nie pomyślał, a jednak. Kurczę, jest Nas tak dużo, aż strach pomyśleć co by było gdyby nie było IVF
    Znając życie to więcej rozwodów i więcej adopcji w zależności od silnych nerwów ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jest jakas strona, na ktorej sie sprawdza, ktore kliniki maja miejsca, ale ja nie wiem jaka... Griszanka chyba kiedys szukala Ani.

Griszanka - podrzuc jak mozesz :)

Z tym chyba u wiekszosci kiepsko po takim czasie z kalendarzykiem... Musisz uzyc babskiach czarow... Kup sobie jakas fajna bielizne, swieczki, olejek do masazu jak lubicie...

Ja sprawdzalam te informacje na stronie ministerialnej invitro.gov.pl - wrzucali takie informacje w zakladce akyualnosci, ale jak rzucilam tam okiem, to ostatnia "aktualnosc" jest z pazdziernika 2014, wiec lipa.
    Monika9966, mysle, ze warto przejrzec i formacje z tej strony. Ja np mysle, ze skoro mielibyscie udokumentowane 24 missiace leczenia, to moglibyscie startwac z nieplodnoscia idiopatyczna.
    A jak jestes z Poznania, to z tego co dziewczyny tu donosily, to, ze w Poznaniu nie ma juz wolnych miejsc do konca programu, wiec z tego co kojarze, najblizej macie, Wroclaw, Szczecin albo Lodz - lista realizatorow programu jest na przyyoczonej stronoe, no chyba, ze komercyjnie to inna bajka.
    Pozdrawiam

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, Ty mialas klej do fasolki? Doplacalas czy mialas w ramach procedury?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że co?:-)
    Jaśniej pliz.
    Anatolka wrote:
    Griszanka, Ty mialas klej do fasolki? Doplacalas czy mialas w ramach procedury?

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Girszanka za info. Dla mnie nie problem jeździć do innego miasta więc poszukam i zobacze gdzie limity przyjęć nie są wyczerpane.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Że co?:-)
    Jaśniej pliz.

EmbryoGlue

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, szczerze, to nie mam pojecia czy mialam czy nie. Wiesz to bylo pierwsze podejscie i gdybym na karcie zwrotnej do recepcji nie zauwazyla zaznaczonego ICSI to nawet nie wiedzialabym jaka metoda bylo robione zaplodnienie. Nie wnikalam - zaufalam lekarzowi i tyle. Nawet nie odebralam wynikow estradiolu i progesteronu przed punkcja, taka ze mnie ignorantka. Moze i lepiej, bo nie zdazylam sie niczym przejac ;)
    W ogole w tamtym momencie mialam wrazenie, ze to wszystko sie dzieje obok mnie. Kiedys dziewczyny pisaly, ze odbieraly raport z in vitro (chyba tak to sie nazywalo), a mnie jakos nie po drodze, zeby podjechac i sie tym zainteresowac.
    Moze dziewczyny cos podpowiedza po co powinnam sie zglosic, co bym sie nie osmieszyla :p

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja na wizycie po nieudanej probie na wizycie po okresie tez dostalam raport, ale nie wiedzialam o nim. Lekarz mi dal z karty i powiedzial "o widze, ze nie odebrala sobie pani podsumowania procedury..."

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta,

W poniedziałek przed pójściem na betę zrobiłam sikacza celem pozbawienia się złudzeń i jakież było moje zdziwienie jak po chwili pojawiła się druga krecha!
    Pobiegłam na betę i miałam mieć wynik tego samego dnia...niestety okazało się, że w laboratorium była awaria aparatury do wykonywania tego badania, także dostałam wynik dopiero przed chwilą. Beta 138,2, Progesteron 107 ng/ml :). To wyniki zrobione w 10 dniu po transferze dwudniowego zarodka.
    Jestem w ciąży, jestem w szoku, jeszcze nie dowierzam :) Zaraz biegnę na powtórkę bety, trzymajcie kciuki proszę.

Sysiaaaaa, Kava, Anatolka, kuciak, Justine, niecierpliwa, zai2014, Mimbla, Fistaszek, Tosia 1981, Konwalia, GabiK, hajka, Anko:-), czarownica_tea, agniesia2569, sisi, Viki26, Sansivieria, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ