X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio jakie miałaś?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2.74

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też nie jest źle :) Trzymam kciuki za spadek TSH i za sukces na który wszystkie tak mocno czekamy!

Anatolka lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym mogę się podratowac gdy zlapalo mnie przeziębienie i ból zatok a jestem w trakcie stymulacji?
    Będę wdzięczna za szybkie naturalne sposoby.
    Czy ewentualny transfer mogą przez to odwołać?

dfe01f0225.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog dwóch biochemicznych nawet nie bierze pod uwagę. Dla niego ciąża kliniczna i poroniona budzi większy niepokoj. Te ciążę co na początku się same usuwają to zwykle wada zarodka jakiś zły podział-co nie ma nic wspólnego z tym ze najczęściej my jesteśmy zdrowi.
    uszy do góry.
    ja tez miałam dylemat czy juz ivf czy nie....
    monika9966 wrote:
    Tak sobie myślę że chyba nawet nie muszę informować podczas kwalifikacji o poronieniach ponieważ tylko przy 1 byłam w szpitalu ( ale nie zostałam) Zbadali mi tylko betę że spadła, dotałam antybiotyk i po tygodniu na kontrolę. Dwa kolejne to może źle się wyrażam bo to nie były tyle poronienia co ciąże biochemiczne Beta przy jednym i drugim 5.5 i 5.7. Już sobie zapisuje listę badań do zrobienia. Tylko pytanie dlaczego mój lekarz mi ich nie zlecił ;/

dfe01f0225.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goraca woda z miodem cytryną i korzeniem imbiru

Anko:-) lubi tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, a w ogole informowalas w klinice o tych biochemicznych ciazach? Masz po tym slad w jakiejkolwiek dokumentacji? Czy mowilas tylko o tym poronieniu?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Przed chwila trzasnelam szota z cytryny miodu i czosnku.
    Fuj....

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu opowiedziałam swoja historie lekarzowi w klinice. Był zdziwiony że mój poprzedni nie zlecił żadnych badań hormonów. Jedyne co przedstawiłam to wyniki bety do wglądu i tyle.
    Anko, dziekuję za wiadomość- jest to pocieszajace iz mogło to być spowodowane budową zarodka. Tylko skąd mieć pewność...Na wszelki wypadek i tak zrobie badania. Jeśli nie pomoga to na pewno nie zaszkodzą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma po nich żadnego śladu w dokumentacji.

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Witajcie Dziewczyny,
    postanowiłam do Was dołączyć, bo tylko czytam i czytam... ;)

Jesteśmy w trakcie procedury z Rządowego Programu... Najwcześniej w piątek (9.01.2015 r.) mogę mieć punkcję. Czytam Wasze wpisy i w duchu wspieram oraz kibicuję. Sama nie wierzę, że TO się dzieje w moim życiu i chyba dlatego moje emocje są lekko przytłumione :D

Gratuluję tym którym się udało i oczywiście ściskam kciuki za nas wszystkie czekające! :D

Żadna z Nas nie wierzy, a to się dzieje realnie. Nikt by pewnie nawet nie pomyślał, a jednak. Kurczę, jest Nas tak dużo, aż strach pomyśleć co by było gdyby nie było IVF

Biała lubi tę wiadomość

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Justine Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Żadna z Nas nie wierzy, a to się dzieje realnie. Nikt by pewnie nawet nie pomyślał, a jednak. Kurczę, jest Nas tak dużo, aż strach pomyśleć co by było gdyby nie było IVF
    Znając życie to więcej rozwodów i więcej adopcji w zależności od silnych nerwów ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jest jakas strona, na ktorej sie sprawdza, ktore kliniki maja miejsca, ale ja nie wiem jaka... Griszanka chyba kiedys szukala Ani.

Griszanka - podrzuc jak mozesz :)

Z tym chyba u wiekszosci kiepsko po takim czasie z kalendarzykiem... Musisz uzyc babskiach czarow... Kup sobie jakas fajna bielizne, swieczki, olejek do masazu jak lubicie...

Ja sprawdzalam te informacje na stronie ministerialnej invitro.gov.pl - wrzucali takie informacje w zakladce akyualnosci, ale jak rzucilam tam okiem, to ostatnia "aktualnosc" jest z pazdziernika 2014, wiec lipa.
    Monika9966, mysle, ze warto przejrzec i formacje z tej strony. Ja np mysle, ze skoro mielibyscie udokumentowane 24 missiace leczenia, to moglibyscie startwac z nieplodnoscia idiopatyczna.
    A jak jestes z Poznania, to z tego co dziewczyny tu donosily, to, ze w Poznaniu nie ma juz wolnych miejsc do konca programu, wiec z tego co kojarze, najblizej macie, Wroclaw, Szczecin albo Lodz - lista realizatorow programu jest na przyyoczonej stronoe, no chyba, ze komercyjnie to inna bajka.
    Pozdrawiam

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, Ty mialas klej do fasolki? Doplacalas czy mialas w ramach procedury?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że co?:-)
    Jaśniej pliz.
    Anatolka wrote:
    Griszanka, Ty mialas klej do fasolki? Doplacalas czy mialas w ramach procedury?

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Girszanka za info. Dla mnie nie problem jeździć do innego miasta więc poszukam i zobacze gdzie limity przyjęć nie są wyczerpane.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Że co?:-)
    Jaśniej pliz.

EmbryoGlue

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, szczerze, to nie mam pojecia czy mialam czy nie. Wiesz to bylo pierwsze podejscie i gdybym na karcie zwrotnej do recepcji nie zauwazyla zaznaczonego ICSI to nawet nie wiedzialabym jaka metoda bylo robione zaplodnienie. Nie wnikalam - zaufalam lekarzowi i tyle. Nawet nie odebralam wynikow estradiolu i progesteronu przed punkcja, taka ze mnie ignorantka. Moze i lepiej, bo nie zdazylam sie niczym przejac ;)
    W ogole w tamtym momencie mialam wrazenie, ze to wszystko sie dzieje obok mnie. Kiedys dziewczyny pisaly, ze odbieraly raport z in vitro (chyba tak to sie nazywalo), a mnie jakos nie po drodze, zeby podjechac i sie tym zainteresowac.
    Moze dziewczyny cos podpowiedza po co powinnam sie zglosic, co bym sie nie osmieszyla :p

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja na wizycie po nieudanej probie na wizycie po okresie tez dostalam raport, ale nie wiedzialam o nim. Lekarz mi dal z karty i powiedzial "o widze, ze nie odebrala sobie pani podsumowania procedury..."

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta,

W poniedziałek przed pójściem na betę zrobiłam sikacza celem pozbawienia się złudzeń i jakież było moje zdziwienie jak po chwili pojawiła się druga krecha!
    Pobiegłam na betę i miałam mieć wynik tego samego dnia...niestety okazało się, że w laboratorium była awaria aparatury do wykonywania tego badania, także dostałam wynik dopiero przed chwilą. Beta 138,2, Progesteron 107 ng/ml :). To wyniki zrobione w 10 dniu po transferze dwudniowego zarodka.
    Jestem w ciąży, jestem w szoku, jeszcze nie dowierzam :) Zaraz biegnę na powtórkę bety, trzymajcie kciuki proszę.

Sysiaaaaa, Kava, Anatolka, kuciak, Justine, niecierpliwa, zai2014, Mimbla, Fistaszek, Tosia 1981, Konwalia, GabiK, hajka, Anko:-), czarownica_tea, agniesia2569, sisi, Viki26, Sansivieria, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ