IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenuś, jeszcze raz gratulacje!
Lenuś lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Lenuś wrote:Dziewczęta,
W poniedziałek przed pójściem na betę zrobiłam sikacza celem pozbawienia się złudzeń i jakież było moje zdziwienie jak po chwili pojawiła się druga krecha!
Pobiegłam na betę i miałam mieć wynik tego samego dnia...niestety okazało się, że w laboratorium była awaria aparatury do wykonywania tego badania, także dostałam wynik dopiero przed chwilą. Beta 138,2, Progesteron 107 ng/ml. To wyniki zrobione w 10 dniu po transferze dwudniowego zarodka.
Jestem w ciąży, jestem w szoku, jeszcze nie dowierzamZaraz biegnę na powtórkę bety, trzymajcie kciuki proszę.
Jupiiiiii! Gratulacje. Kciuki za ładny przyrost!Lenuś lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Anatolka wrote:No, ja na wizycie po nieudanej probie na wizycie po okresie tez dostalam raport, ale nie wiedzialam o nim. Lekarz mi dal z karty i powiedzial "o widze, ze nie odebrala sobie pani podsumowania procedury..."
Moim zdaniem taki raport powinna Ci wydać klinika bez potrzeby upominania się.. No ale ja jestem uprzedzona do procedur Provity, wiadoma rzecz. Nawet na nasze kartoteki musiałam grzecznie czekać przez tydzień o ile pamiętam..Szczerze podziwiam Cię za wytrwałość i umiejętność egzekwowania tego co Ci trzeba od tych ludzi - ja bym tego nie umiała, tego jestem pewna, nie z tymi lekarzami których poznałam.. Kwestia osobowości pewnie.
Lenuś gratuluję, śliczna beta, niech ładnie rośnie.Lenuś lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, jeszcze nie dziękuję
Mam już drugi wynik bety - 345,00, wzrost o 150 %, chyba jest dobrze
Ps. za kciuki już dziękuję i proszę o więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:54
niecierpliwa, Justine, Kava, Griszanka, Mimbla, Konwalia, czarownica_tea, Tosia 1981, GabiK, agniesia2569, sisi, Viki26, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Moim zdaniem taki raport powinna Ci wydać klinika bez potrzeby upominania się.. No ale ja jestem uprzedzona do procedur Provity, wiadoma rzecz
. Nawet na nasze kartoteki musiałam grzecznie czekać przez tydzień o ile pamiętam..Szczerze podziwiam Cię za wytrwałość i umiejętność egzekwowania tego co Ci trzeba od tych ludzi - ja bym tego nie umiała, tego jestem pewna, nie z tymi lekarzami których poznałam.. Kwestia osobowości pewnie.
Lenuś gratuluję, śliczna beta, niech ładnie rośnie.
Jestes uprzedzona ;p Nie upominalam sie, bo nie wiedzialam, ze takie cos powstaje. Szczerze mowiac to do niczego specjalnie mi potrzebny sie na ten moment nie wydaje. Wszystko, co jest w nim ujete wiedzialam od embiologow w zasadzie. A dal mi go lekarz na pierwszej wizycie jak sie tylko pojawilam, wiec dla mnie problemu nie ma
Justine, a Ty masz juz raport podsumowujacy procedure? Czy spodziewasz sie na pierwszej wizycie po okresie? Dostalas @ w ogole?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:08
-
Lenuś, cudownie rośnie
i niech rośnie tak dalej
Anataloka, dostałam @ w niedzielę; już powoli się kończy. Umówiona jestem za tydzień w piątek na wizytę u dr więc zobaczymy co mi powie i czy coś mi da
Szukałam dzisiaj gdzie mogę zrobić resektoskopię szybciej i wynalazłam na Raciborskiej w Katowicach. Znasz może ten szpital?
Chciałam czekać do tego kwietnia ale uznałam, że jeśli można szybciej (w sensie w następnym cyklu) to przyśpieszę. W końcu macica i tak musi się później goić 2-3 cykle.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Może my tez niebawem dołączymy do grona tych szczęśliwych dziewczyn w wielopaku
mam nadzieje, ze rok 2015 będzie szczęśliwy
Kava, czarownica_tea, Tosia 1981, GabiK, Viki26, Beata.D lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Raciborska to moj szpital. Mialam hsg, laparo i histero tam. Jak widzisz wrocialam tam dwukrotnie po pierwszym badaniu, wiec musi byc ok. Nastepny mam nadzieje z wielkim brzuszkiem
wiadomo to nie warunki kliniki, ale jest przyzwoicie i personel ok (a jestem stala bywalczynia, np milion razy na pregnyl na oddziale), choc zewnetrznie budynek nie zachwyca
Kuciak byla tez moze Ci cos napisac.
Jesli by Ci sie udalo w kolejnym cyklu i 3 miesiace bys sie musiala goić, to mialybysmy podobnie czasow, bo ja 3 miesiace bym sie od lutego wyciszala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:36
-
Jeśli chodzi o warunki jakie tam panują to mniej to interesuje. Interesuje mnie tylko, żeby specjaliści byli specjalistami i dobrze wykonali zabieg
A powiedz mi ile czekałaś na zabiegi w tym szpitalu? Mi pielęgniarka kazała przyjść w godzinie 12-13 na oddział i wtedy tam odbywa się konsulatacja i ordynator ustala kiedy może się odbyć zabieg, więc w sumie nic nie wiem.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Lenuś wrote:Dziewczynki, jeszcze nie dziękuję
Mam już drugi wynik bety - 345,00, wzrost o 150 %, chyba jest dobrze
Ps. za kciuki już dziękuję i proszę o więcejLenuś lubi tę wiadomość
-
Justine wrote:Jeśli chodzi o warunki jakie tam panują to mniej to interesuje. Interesuje mnie tylko, żeby specjaliści byli specjalistami i dobrze wykonali zabieg
A powiedz mi ile czekałaś na zabiegi w tym szpitalu? Mi pielęgniarka kazała przyjść w godzinie 12-13 na oddział i wtedy tam odbywa się konsulatacja i ordynator ustala kiedy może się odbyć zabieg, więc w sumie nic nie wiem.
Nigdy mnie te procedury nie dotyczyly, bo pracuje tam moj lekarz. Nie pomoge.