IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Na same gardelko mozna orofar lub tantum verde do ssania. Ja kilka dni po pozytywnym tescie tez mialam bol gardla, rozwijalo sie przeziebienie i tak wlasnie zalecili + wit.C 1000 do rozpuszczania i paracetamol przeciwbolowo
Zawsze mozesz skonsultowac sie w nocnej opiece medycznej, moze bedziesz spokojniejsza.
-
Minuśka wrote:Dziewczyny czuję, że zaczyna mnie gardło boleć
Nie chce chorobą zaszkodzić fasolce.
Piję wodę z cytryną, imbirem i miodem.
Zjadłam nawet kanapkę z czosnkiem.
Co jeszcze???
W Rossmanie jest seri dla kobiet w ciazy, a tam miedzy innymi widzialam tabletki na gardloMambella lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, za równy tydzień jedziemy na rozmowę kwalifikacyjną do rządówki... 3majcie kciuki... im bliżej tym większy stres
Moniaa, Justine, czarownica_tea, Lenuś lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Minuśka wrote:Anko, jeśli chodzi o estradiol to zielonego pojęcia nie mam. Wiem tylko, że był ok.
Pęcherzyków wyhodowałam 11 (protokół krótki,niezbyt duże dawki leków), 9 było dojrzałych a zapłodniło się chyba 8.
Pierwszy raz miałam podana blastke 4BB - udało się
Tym razem podano mi 2 mrozaczki - 4BB i 2 BB - udało się.
Czekają na mnie jeszcze 2 blastki 4BB i 2BB.
Czyli z tych 8 zapłodnionych, 5 przetrwało do 5 doby.
Ale Anatolka odpowiedziała już na ten temat idealnieGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Lenus Gratulacje,trzymam kciuki za przyrastajaca bete
To takie podbudowujace ze na naszym watku tylu dziewczynom udaje sie wkoncu zajsc w ciaze-narazie same pozytywne wiesci
Wiem ze nieraz sie tez(niestety) nie udaje ale...DOCZEKAMY SIE!!!!!!
Lenuś, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Rzadko się udzielam a w zasadzie wcale, ale przypilona postanowiłam się ujawnić. Krótko o sobie:
- mój staż na ovu to 3 lata,
- w międzyczasie: 2 nieudane ivf (jeden w XII.2012-komercyjnie, drugi X.2014r-rządówka),
- laparoskopowe usunięcie torbieli z obu jajników (V.2014r),
- w efekcie werdykt z niepłodności idiopatycznej - endometrioza IV st.
To tyle w wielkim skrócie o sobie.
Piszę do Was, bo bardzo potrzebuję kontaktu do dziewczyny, która używa nicku Aga17070, a której będąc w podobnej do mojej sytuacji poszczęściło się przy ivf. Chciałam podpytać ją o szczegóły stymulacji i lekarza prowadzącego a przestała się jakoś udzielać. Macie z nią może jakiś kontakt? Wysłałam jej zaproszenie ale bez efektu.Kava lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Mam pytanie do Dziewczyn, które miały długi protokół. Mam zacząć gonapeptyl od 21 dc.
Zastanawiam się, czy wpłynie to jakoś na długość cyklu. Czy u Was taki cykl trwał dłużej/krócej, a może nic się nie zmieniło?
Pytam, ponieważ 2 dnia następnego cyklu mam się zgłosić po stymulację i mam być z mężem, a on jak zwykle musi wiedzieć z wyprzedzeniem, kiedy miałoby to być, bo praca, praca.....