IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz Griszanka ja staram sie tam nie zagladac, bo strasznie stresuja mnie rozne wpisy, np. doszukuje sie u siebie objawow takie jak maja dziewczyny, jak nie mam wpadam w panike, wiem ze to glupie bo kazda ciaza jest inna, kazdy zarodek inaczej sie rozwija, ma inna wielkosc, ale potem sie martwie czy nie jest za maly, dodatkowo dowiedzialam sie tam o zagrozeniach, o ktorych nie mialam pojecia i szczerze wolalabym nie wiedziec, wiec mi jest lepiej tu z dziewczynami, chcialabym i tam byc na biezaco, ale obiecalam sobie, ze przynajmniej do kolejnego usg nie bede tam zagladac
Anatolka, Konwalia, Lenuś, Beata.D, GabiK lubią tę wiadomość
-
Czytałam czytałam ale nie nadrobię od 3 tygodni próbuję do Was dołączyć ale mi nie wychodzi ;/
To się przywitam cześć jestem Iwka staramy się z mężem o potomka od 12.2010 podobno oboje zdrowi raz się nam udało ale nasze szczęście nie trwało zbyt długo.
Jutro podchodzę do mojej pierwszej stymulacjiViki26, Anko:-), Anatolka, Tosia 1981, zulka-m, czarownica_tea, Lenuś, Beata.D, GabiK lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny które podchodziły do transferu z mrozaczkami, czy wasze mrozaczki dotrwały do transferu?
Mam 1 śnieżynkę, po którą idę za jakieś 2 miesiące i się trochę boję o nią.2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Witajcie, dawno nie pisalam ale i nie było o niczym dobrym. Dzisiaj bylismy na wizycie, mąż ma podwyższone Lh i Fsh wiec dlatego nie ma tez plemnikow. Sprobójemy zrobic badanie nasienia i zamrozic i wtedy zobaczymy czy cokolwiek bedzie sie nadawalo ewentualnie zrobić biopsje no chyba ze skorzystać z dawcy do czego chyba jeszcze nie dorosłam ale moj mąż jest na to gotowy. Zatem czekamy 2 tygodnie na badanie i wtedy zobaczymy co dalej.
A wczoraj dowiedzialam się ze moja siostra bedzie miala dzidziusia.transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
Magda79 wrote:Dziewczyny które podchodziły do transferu z mrozaczkami, czy wasze mrozaczki dotrwały do transferu?
Mam 1 śnieżynkę, po którą idę za jakieś 2 miesiące i się trochę boję o nią.
z tego co wiem to jeśli blastusia nadaje się do mrożenia, mogą ją trzymać nawet przez wiele lat...Viki26 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Wiesz Griszanka ja staram sie tam nie zagladac, bo strasznie stresuja mnie rozne wpisy, np. doszukuje sie u siebie objawow takie jak maja dziewczyny, jak nie mam wpadam w panike, wiem ze to glupie bo kazda ciaza jest inna, kazdy zarodek inaczej sie rozwija, ma inna wielkosc, ale potem sie martwie czy nie jest za maly, dodatkowo dowiedzialam sie tam o zagrozeniach, o ktorych nie mialam pojecia i szczerze wolalabym nie wiedziec, wiec mi jest lepiej tu z dziewczynami, chcialabym i tam byc na biezaco, ale obiecalam sobie, ze przynajmniej do kolejnego usg nie bede tam zagladac
No i udaje mi sie nie zwariowac
A tutaj tez ciagle jestem
Kala z calych sil trzymam kciuki, zeby wszystko sie udaloMam przeczucie, ze bedziecie mialy dzieci jednego roku i bedziecie z usmiechem wymieniac sie ciuszkami
Powodzenia!!!
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda79 mój mrozaczek przeżył dwa miesiące i do transferu jak widać też dozyl
Moja lekarz mówiła, że jak już się zamrozi to małe prawdopodobieństwo, że będą komplikacje przy odmrazaniu.
Iwka witamy w końcu we właściwym wątku. Wiem, że będzie sukces!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 19:20
Kava, Viki26, Iwka lubią tę wiadomość
-
Iwka widzę ze i ciebie tu przywialo
kciukam za powodzenie &&&
Gratuluję pozytywnych bijących wiadomości :-*
Ja dziś byłam na wizycie to mój 18 dc, w jajnikach czysto martwiłam się ze jeszcze jakieś pęcherzyki będą i procedura będzie kolejny miesiąc przesunieta, na szczęście od nowego cyklu zaczynamy stymulacjęmyślę że @ przyjdzie kolo 16.01
pobierali mi i malzowi krew ale z tego wszystkiego nawet nie zapytałam jakie będą badania robione, orientuje się któraś z was co robią przed samym ivf?
Iwka, Kava lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, które miałyście podane 2 zarodki mam do Was pytanie - czy podanie 2 zarodków automatycznie powoduje, że dostałyście 2 razy więcej leków po transferze (szczególnie chodzi mi o dawki progesteronu)??
Lenuś moje serdecznie gratulacje i życzenia zdrówka!!Lenuś lubi tę wiadomość
-
roletka wrote:Iwka widzę ze i ciebie tu przywialo
kciukam za powodzenie &&&
Gratuluję pozytywnych bijących wiadomości :-*
Ja dziś byłam na wizycie to mój 18 dc, w jajnikach czysto martwiłam się ze jeszcze jakieś pęcherzyki będą i procedura będzie kolejny miesiąc przesunieta, na szczęście od nowego cyklu zaczynamy stymulacjęmyślę że @ przyjdzie kolo 16.01
pobierali mi i malzowi krew ale z tego wszystkiego nawet nie zapytałam jakie będą badania robione, orientuje się któraś z was co robią przed samym ivf?
Wirusy badaja. Zoltaczke. Hiv itp. Bo o rzadowke pytasz, tak? -
Anatolka wrote:Mimbla, Magdzie chyba chodzilo o to, czy na pewno sie ladnie rozmrozi i po rozmrozeniu bedzie wszystko ok. Czy przetrwa ten proces. Przynajmniej ja tak zrozumialam Jej pytanie...2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Minuśka wrote:Magda, ja miałam 4 mrozaczki. Przed transferem ogromny stres.
Czy się rozmrożą, czy dadzą radę. Jak przyszedł do mnie embriolog i powiedział ze blastka 4BB się trochę obkurczyła ale 4 BB zaczęła się znowu ładnie dzieli to się popłakałam.
Podobno takie obkurczenie jest normalne.
Tuż przed transferem spytałam jeszcze raz i wyszło, ze obie są super i dają radę.
Myślę, ze i Twoja śnieżynka da radę. Statystycznie większość przeżywa i radzą sobie dobrze.
Czarownica też jest chyba w ciąży z crio.
A jakiej jakości jest Twój mrozaczek?
właściwie to nie wiem jakiej klasy, wiem tylko źe dopiero w 6 dobie zamrozili.2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Konwalia wrote:Magda79 mój mrozaczek przeżył dwa miesiące i do transferu jak widać też dozyl
Moja lekarz mówiła, że jak już się zamrozi to małe prawdopodobieństwo, że będą komplikacje przy odmrazaniu!
o to mnie pocieszyłyście
Sansiviera ja miałam zwykłe dawki jak przy transferze pojedyńczej
Konwalia, Sansivieria, czarownica_tea, Japka lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Anatolka wrote:Wirusy badaja. Zoltaczke. Hiv itp. Bo o rzadowke pytasz, tak?
Tak o rządowedzięki za odpowiedź, na początku tyg zadzwonię i zapytam czy są wyniki najwyżej podjadę do Katowic po nie
A jakimi dawkami bylyscie stymulowane? bo ja mam tylko gonal 150 j na dzień, może przez pcos żeby nie przestymulowac
Anko:-) lubi tę wiadomość