X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam tylko gonal w takiej dawce przez 6dni, a później mi zmniejszyli do 75j

Iwka lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mialam jakies duze te dawki, bo Gonal 187,5 i menopur 75 jednoczesnie. Wiem, ze dobiera sie je szczegolnie za pierwszym razem metoda prob i bledow, ale ciekawe czy nie przez takie dawki moje jajeczka byly kiepskie i bylo ich malo. Moze to to na spolke z endometrioza? No nic, ciesze sie, ze teraz wymyslil inaczej ten moj doktorek :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała chyba o moje amh, mam 9,8...

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za ciepłe przyjęcie :* widzę ze tu sporo znajomych twarzy ;)
    Nie ukrywam że się stresuje jutrzejszą wizytą ...ale muszę wierzyć że będzie dobrze :)
    Dobranoc

Anko:-), zulka-m lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Dziewczyny które podchodziły do transferu z mrozaczkami, czy wasze mrozaczki dotrwały do transferu?
    Mam 1 śnieżynkę, po którą idę za jakieś 2 miesiące i się trochę boję o nią.

Nie wiem czy jeszcze ktos mnie pamieta bardzo zadko tu zagladam.
    Madziu w odpowiedzi na twoje pytanko moge Vi powiedziec z mojego doswiadczrnia. Tez mialam podawane zarodki mrozone i niestety przy rizmrazaniu ich zaczely one sie zapadac. Pytalismy sie lekarki to powiedziala ze tak czasem bywa i zarodki jeszcze moga ruszyc ponownie do rozwoju ale niestety tak sie nie dalo. Oczytiscie podano mi je bo uznali ze dadza rade u mnie w macicy bo jakies niewielkie szanse byly. Ale pamietaj ze u kazdej z was moze byc inaczej wiec zycze Ci aby tobie bardzo ladnie sie rozmrozily i zaowocowaly fasolka w brzuszku.

Viki26 lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, to ja w porownaniu do Was mialam konskie dawki, bo przez pierwsze dni bralam 225j gonalu, a pozniej taka sama dawka menopuru. Zaplodnily sie wszystkie 6, z czego tylko jedna nie dotrwala do stadium blastocyty. Wiec kochana nie ma reguly, czy stymulowane szybciej czy wolniej ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką sama-dość mała dawkę jak ty i tez pcos.
    roletka wrote:
    Tak o rządowe :-) dzięki za odpowiedź, na początku tyg zadzwonię i zapytam czy są wyniki najwyżej podjadę do Katowic po nie :-)

A jakimi dawkami bylyscie stymulowane? bo ja mam tylko gonal 150 j na dzień, może przez pcos żeby nie przestymulowac

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    No to jestem. Jest jeden miś Haribo ok 1 cm (0,96) z bijącym serduchem (142/min), zagnieździł się prawidłowo, pęcherzyk żółtkowy prawidłowy, wszystkie pozostałe rzeczy też. TP z USG 27.08.15. Odetchnęłam :)

Gratulacje :D Rośnijcie zdrowo :)

czarownica_tea lubi tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Anatolka, to ja w porownaniu do Was mialam konskie dawki, bo przez pierwsze dni bralam 225j gonalu, a pozniej taka sama dawka menopuru. Zaplodnily sie wszystkie 6, z czego tylko jedna nie dotrwala do stadium blastocyty. Wiec kochana nie ma reguly, czy stymulowane szybciej czy wolniej ;)
    to w takim razie nie wiem jak określić moje dawki 300j. ;)

zulka-m lubi tę wiadomość

• Emilianel Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. ja mam pewne pytanie. Przeszlismy kwalifikacje do rzadowego in vitro. Mamy przyjechac do kliniki 3 dc (20-21 stycznia) i juz zaczynamy caly proces. w lutym wujezdzamy z mezem na tydzien w góry. i teraz moje pytanie. jak czesto odbywaly sie u was wizyty po kwalifikacji? boje sie ze wyjazd moze utrudnic caly zabieg i bede musiala go przesunac. Profesor powiedzial, ze po 6 tyg od tej wizyty bede juz po zabiegu.

atdcl6d81ulap16m.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilianel wrote:
    hej dziewczyny. ja mam pewne pytanie. Przeszlismy kwalifikacje do rzadowego in vitro. Mamy przyjechac do kliniki 3 dc (20-21 stycznia) i juz zaczynamy caly proces. w lutym wujezdzamy z mezem na tydzien w góry. i teraz moje pytanie. jak czesto odbywaly sie u was wizyty po kwalifikacji? boje sie ze wyjazd moze utrudnic caly zabieg i bede musiala go przesunac. Profesor powiedzial, ze po 6 tyg od tej wizyty bede juz po zabiegu.
    Gratuluje z jednej strony,że tak szybko się udało zacząć procedurę :) a z drugiej...? ja góry gwizdłabym heh :) ale wiadomo, też pewnie chcecie od życia codziennego odpocząć

Iwka lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilianel wrote:

Nie wiem, co masz na myśli pisząc, że zaczynacie proces. Co ma się wtedy wydarzyć? Zaczniesz juz stymulację, czy np będzie to cykl wyciszający? Może coś lekarz mówił, co ma się wydarzyć tego 20-21 stycznia.

• Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilianel wrote:

Punkcję będziesz mieć mniej więcej w dniu owulacji (ok 13-14dc), 2-5 dni później będzie transfer w zależności jaki będziesz mieć podaany zarodek. Od tego momentu raczej nie powinnaś mieć żadnych wizyt. 12-14 dni po transferze wykonasz test i sprawdzisz czy się udało (czego bardzo życzę).
    Odpowiadając na pytanie powiedziałabym, że częste wizyty możesz mieć do transferu, później już tylko oczekiwanie na rezultat. Sprawdź w kalendarzu jak to Ci wyjdzie i czy warto jechać w góry ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:23

Sansivieria lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilianel wrote:
    Ja od początku stymulacji byłam w klinice co drugi dzień aż do punkcji, a potem 2 dni później był transfer. U mnie po zabiegu oznaczało 2tyg od rozpoczęcia stymulacji, potem 12dni czekania na testowanie. Ale jak pisze Ma-pi nie wiadomo co lekarz miał na myśli mówiąc "zaczynamy proces", bo u każdej z nas wyglądało to nieco inaczej.

Iwka lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Ja dostałam podobną dawkę.
    Dawkę dostosowuje się do wyniku progesteronu.
    To on ma wpływ na ilość leków :)

Minuśka, a wiesz więcej na temat korelacji progesteronu a leków?

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine- nie jest tak łatwo przewidzieć jak wzrośnie progesteron na lekach. Ja brałam dopochowo 3x200 luteiny i podjęzykowo 3x100 luteiny i progesteron był 29 miałam 3x1 estrofem i estradiol był 1600. Więc zwiększyli mi luteinę 3x400 dopochowo i 3x100 podjęzykowo a estrofem nadal 3x1. I progesteron wyszedł 103 a estradiol spadł do 800 po 3 dniach. Więc kazali wrócić do poprzednich dawek i po 4 dniach progesteron był 38 a etradiol 1100. Nie przewidzisz. Progesteron nie powinien spadać poniżej 20 najlepiej jak jest wyższy a estradiol ok 1000 tak mi tłumaczył mój doktor :)

Iwka lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:23

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:

To u mnie jakby dodac jednostki obu lekow to naraz mialam 262,5j przez caly czas...

Iwka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Justine- nie jest tak łatwo przewidzieć jak wzrośnie progesteron na lekach. Ja brałam dopochowo 3x200 luteiny i podjęzykowo 3x100 luteiny i progesteron był 29 miałam 3x1 estrofem i estradiol był 1600. Więc zwiększyli mi luteinę 3x400 dopochowo i 3x100 podjęzykowo a estrofem nadal 3x1. I progesteron wyszedł 103 a estradiol spadł do 800 po 3 dniach. Więc kazali wrócić do poprzednich dawek i po 4 dniach progesteron był 38 a etradiol 1100. Nie przewidzisz. Progesteron nie powinien spadać poniżej 20 najlepiej jak jest wyższy a estradiol ok 1000 tak mi tłumaczył mój doktor :)

Ja bardziej poprzednią wypowiedź zrozumiałam na zasadzie gonalu i menopuru ;)
    U mnie chyba coś jest nie tak z progesteronem bo miałam tylko 6. Muszę się ginki podpytać jak będę u niej w przyszły piątek.

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ