X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,dziś telefon z kliniki. Na tą pore-3 dobę mam wszystkie 6 na 6 zarodków. Jutro do nich nie zaglądają ze względu na ich wrażliwość,wiec wszystko będzie jasne w sobotę rano. Proszę was o wsparcie kciuki czy modlitwę. Jak która lubi woli i uznaje:-)
    To moje pierwsze ivf i jak na siebie samą jest dość spokojna. Nie szaleje i nie myślę o tym 20razy dziennie. Oby tak dalej. Oby zarodki przetrwały w największej liczbie i aby transfer się odbyl:*
    Dziękuję wszystkim które udzielały mi wiele informacji na temat całego procesu. Obiecuje służyć radą wszystkim jeszcze mniej doświadczonym niż ja:-)

Konwalia, kuciak, Kava, Lenuś, Tosia 1981, Różyczka, Kala 1980, Griszanka, czarownica_tea, Mimbla, renieczka, józefka, Sysiaaaaa, MIKOLAY, Anna255, kapturnica, asiamar, martusia1986, la, GabiK, libellula83 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wróciłam po miesiącu przerwy. W międzyczasie zabrałam zamrożony zarodeczek. Nie przyjął się. Teraz kolejna procedura. Cieszę się, bo bez problemów od razu na pierwszej wizycie ustalono mi leczenie. Już mam rozpisany długi protokół :) Trochę mi lekarz pozmieniał leki i dawki. Już jestem pełna nadziei, że się tym razem wreszcie uda :)

Anatolka dopisz do swojej statystyki - ja mam oryginały wszystkich umów. Klinika zabrała dla siebie kopie - Novomedica My-ce

Edit:
    z Provity mam tylko Regulamin uczestnictwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 17:28

Anatolka, Anko:-), Mimbla lubią tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia leczysz się w Novomedice?? Ja zakończyłam historie z tą kliniką.. już nie chce do niej nigdy wejść.!

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Amelcia leczysz się w Novomedice?? Ja zakończyłam historie z tą kliniką.. już nie chce do niej nigdy wejść.!

Tak i jak na razie jestem bardziej zadowolona z prowadzenia, niż w poprzedniej klinice. Gościu potrafi myśleć i zmieniać coś w miarę potrzeb, a poprzedni tylko walił wszystko standardowo jak dla wszystkich.

A mogę wiedzieć co się wydarzyło i u kogo się leczyłaś? U szefa, czy u K.B, czy M.W, czy A.Ł.

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Tak i jak na razie jestem bardziej zadowolona z prowadzenia, niż w poprzedniej klinice. Gościu potrafi myśleć i zmieniać coś w miarę potrzeb, a poprzedni tylko walił wszystko standardowo jak dla wszystkich.

A mogę wiedzieć co się wydarzyło i u kogo się leczyłaś? U szefa, czy u K.B, czy M.W, czy A.Ł.
    Leczyłam się u szefa dr M. jestem po nieudancyh transferach.. a gdy poprosiłam lekarza żeby mi dał jakieś leki po pierwszym nie udanym powiedział ze nie. a co mu zależało ja za to płace w końcu.!!! Luteine dopochwowo dostaja kobiety przy naturalnej ciąży. a dwa gdy poroniłam nawet nie kazał mi przyjechać na usg na co kolwiek żeby mnie zbadac.! nie miałam okresu chyba przez 50 dni po czym jak do neigo zadzwoniłam to powiedział że w koncu przyjdzie. No sory ale to jest podejscie lekarza??? Co do ubsługi itd. nie mam żadnych zastrzeżeń ale … wg mnei i nie tylko mnie oni czekają na cud . Jeśli się uda przypiszą to sobie.!! tylko chyba powinni dać leki na wspomaganie żeby się zarodek zagnieździł żeby się po prostu udało...itd. Itd.
    Było jeszce kilka przypadków ale nie będe się rozpisywać. Nie wiem co mnie podkusiło tam o ogóle iść. Ogólnie straciłam tam prawie rok..;/

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    ...Ogólnie straciłam tam prawie rok..;/

Wiesz, jakby w ten sposób na to patrzeć, to każda z nas, której się nie udało, to w jakiejś klinice straciła, rok, czy dwa, czy pięć.
    Ja mogę tak samo powiedzieć o Provicie, nie udało się, może powinnam też dostać jakieś inne leki, niż dostałam, może i straciłam tam nie rok, ale trzy lata, ale tak nie powiem, bo sporo się nauczyłam o sobie, o swoim organizmie, a przede wszystkim cierpliwości.

A tak przy okazji, to może dostałaś nie luteinę tylko utrogestan?
    Jest lepszy, ma dwa razy więcej progesteronu niż luteina.

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Wiesz, jakby w ten sposób na to patrzeć, to każda z nas, której się nie udało, to w jakiejś klinice straciła, rok, czy dwa, czy pięć.
    Ja mogę tak samo powiedzieć o Provicie, nie udało się, może powinnam też dostać jakieś inne leki, niż dostałam, może i straciłam tam nie rok, ale trzy lata, ale tak nie powiem, bo sporo się nauczyłam o sobie, o swoim organizmie, a przede wszystkim cierpliwości.

A tak przy okazji, to może dostałaś nie luteinę tylko utrogestan?
    Jest lepszy, ma dwa razy więcej progesteronu niż luteina.

Otóz nie.. dostała Luteine. po każdym transferem miałąm Luteine.! nawet przed kolejnym podejściem nie zrobił mi badań estradiolu nic zero tabletek przed drugim podejsciem nic.. zero USG przy podawaniu zarodka.. no kurde nic nic.. Oki nei każdemu się udaje to fakt zgadzam sie. ale jak lekarz pokazuje zainteresowanie Tobą i Twoim przypadkiem to inna sprawa. a tu.. olewka. Inny lekarz prowadził mnie. Inny robił USG a jeszce inny robił transfer..!

Mała Mi
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy, to co jutro startujemy?

czarownica_tea lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaa taki jest plan :) Mam pytanko, gdzie kupowałaś gonadotropiny?? gdzieś koło kliniki?

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Sysiaaaa taki jest plan :) Mam pytanko, gdzie kupowałaś gonadotropiny?? gdzieś koło kliniki?
    Na ul. Emilii Plater, w klinice są ulotki z adresem tej apteki. W tej aptece sprzedają na ryczałt, więc zawsze taniej.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, wiem gdzie :) Juz tam kupowałam letrozol. Chociaż miałam nadzieję że w kupię w Aptece która jest pod sama kliniką

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie :/ Jest to dość niedogodne, bo w ścisłym centrum zaparkować graniczy z cudem, a na piechotę w taką pogodę też nie po drodze trochę. Można zamówić sobie taksówkę w jedną stronę na koszt kliniki, wiesz?

Anatolka, Anko:-) lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie? nie wiedzialam, trzeba o to jakoś poprosić czy jak?. Ja i tak poruszam sie komunikacją miejską.

Anatolka lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziesz do rejestracji i prosisz o taksówkę, a później w aptece prosisz o voucher na kasę, którą Ci wybiła taxi i dajesz taksówkarzowi :) Raz tak zrobiłam i jutro chyba też tak zrobię żeby nie ruszać auta spod kliniki.

Piggy, Anatolka, Anko:-), Mimbla lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Można zamówić sobie taksówkę w jedną stronę na koszt kliniki, wiesz?

To wypas macie ;) w tej sytuacji. Choć pewnie sto razy poręczniej i szybciej byłoby gdyby apteka przy klinice była dobrze zaopatrzona. W mojej jest taka "tematyczna", że tak to ujmę ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To wypas macie ;) w tej sytuacji. Choć pewnie sto razy poręczniej i szybciej byłoby gdyby apteka przy klinice była dobrze zaopatrzona. W mojej jest taka "tematyczna", że tak to ujmę ;)

Potwierdzam, nadal tam chodzę, bo ma wszyyyyystko co potrzebuję :)

Anatolka lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, że niedaleko od kliniki apteka, ale z 15 minut piechotką trzeba isć :) Sport to zdrowie :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filia GynCentrum w BB

http://wiadomosci.bielsko.info/7713-klinika-leczenia-nieplodnoscihttp://wiadomosci.bielsko.info/7713-klinika-leczenia-nieplodnosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:00

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czad:-)
    Luksusy widze:-)
    Sysiaaaaa wrote:
    Niestety nie :/ Jest to dość niedogodne, bo w ścisłym centrum zaparkować graniczy z cudem, a na piechotę w taką pogodę też nie po drodze trochę. Można zamówić sobie taksówkę w jedną stronę na koszt kliniki, wiesz?

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Filia GynCentrum w BB

http://wiadomosci.bielsko.info/7713-klinika-leczenia-nieplodnoscihttp://wiadomosci.bielsko.info/7713-klinika-leczenia-nieplodnosci

Fajnie.
    Dodatkowo wyczytałam, że Ferti-Med upadł! Napisali, że wycofali swoją działalność z Polski. Czy któraś tam chodziła może. Pytam z czystej ciekawości :)

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ