Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • la Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ja też jeszcze trzymam kciuki za betę, sikańce są o kant dupy. Tyle razy pojawiały mi się cuda niewidy, że im nie wierzę.

Anko:-) lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Wzięłam no-spe i czekam na efekt. Mam nadzieję, że to nie jakieś choróbsko :/
    Sysiaaa może furalginę kup sobie?

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Kava Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 23:48

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Anko, ja tam trzymam kciuki za betę.

Kasia, ja zamknęłam się w 2000 zł (za leki do punkcji i po punkcji do testu.. Gonal, Menopur, Cetrotide, Fragmin, antybiotyk, Lutinus). Za Lutinus płaci się jak za zboże, zastanawiam się, czy nie poprosić lekarza, żeby zaczął mi przepisywać luteinę dopochwową.

no ja właśnie na taka kwote jestem przygotowana /bedzie dobrze trzymam kciuki dziewczyny za was żeby wszystko skonczyło sie dobrze :*

Iwka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    dziewczyny te z gyncentrum powiedzcie mi ile was kosztowało to podejscie rozumiem że za kade płaci sie osobno ,oczywiście jezeli mozecie i checie mi powiedizec :) wiem juz od dziewczyn ze nie sa to duze pieniadze ale zdecyduje sie na gymcentrum ,skoro nie długo sie czeka to chce isc i zaczac dzialac bo to bezowocne czekanie mnie dobija

Kasia ja tez podchodzilam w gyncentrum i leki na stymulacje plus leki po transferze wyniosly ponad 2500, ale teraz musisz nastawic sie na troche wieksze wydatki po transferze bo zamiast luteiny stosuja lutinusa, a jest o wiele drozszy co podnosi rachunek. To jest kwestia indywidualna zalezy jak sie bedziesz stymulowac i dobra rada omijaj dr Cz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 17:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze raczej same dobre opinie kraza o gyncentrum :)
    ja jeszcze czekam na laparoskopie 19 lutego i decyzje co dalej , bo po hsg wyszla obustronna niedroznosc , tylko lekarz ktory mi ja robil stwierdzil ze chce zobaczyc to od srodka u niego w szpitalu na oddziale

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisia ja laparoskopie mialam rok temu 11 lutego, niestety nie wspominam tych przezyc dobrze, ale skoro lekarz zaleca to warto zrobic, choc to wszystko zalezy gdzie robisz. Malo osob wie, ze laparoskopie mozna zrobic na nfz w provicie w katowicach, a opieka jak w hotelu 5*

Piggy, kkisia, Iwka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kasia ja tez podchodzilam w gyncentrum i leki na stymulacje plus leki po transferze wyniosly ponad 2500, ale teraz musisz nastawic sie na troche wieksze wydatki po transferze bo zamiast luteiny stosuja lutinusa, a jest o wiele drozszy co podnosi rachunek. To jest kwestia indywidualna zalezy jak sie bedziesz stymulowac i dobra rada omijaj dr Cz.

dzieki za rade .ja dalej odkładam kase ile moge co mieisac wiec jestem wstanie wydac nawet te 3 tys wazne zeby sie udalo ,a co do doktora Cz to bede pamiętac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 18:34

niecierpliwa, Iwka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ja juz mialam jedna laparoskopie w 2013 jajowod niedrozny .teraz lekarz zastanwial sie czy niezrobic kolejnej ale jak sam mi pow napewno nic sie nie zmienilo jesli juz to na gorzej .widze że Ty juz wciązy gratuluje,za 1 razem sie udalo in vitro czy ktorys zkolei

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    widze ze raczej same dobre opinie kraza o gyncentrum :)
    ja jeszcze czekam na laparoskopie 19 lutego i decyzje co dalej , bo po hsg wyszla obustronna niedroznosc , tylko lekarz ktory mi ja robil stwierdzil ze chce zobaczyc to od srodka u niego w szpitalu na oddziale

ja tez mam niedrozny ale juz tylko 1 jajowd drugi stracilam jak mi pekła ciaza pozamaciczna .no a że ten który mi został jest niedrożny to innej opcji nie ma jak in vitro staram sie juz po zabiegu póltora roku i nic i pewnie naturalnie nie zajde ,to fakt zabieg strasznie nieprzyjemny no ale coż jak trzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 18:37

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    niecierpliwa ja juz mialam jedna laparoskopie w 2013 jajowod niedrozny .teraz lekarz zastanwial sie czy niezrobic kolejnej ale jak sam mi pow napewno nic sie nie zmienilo jesli juz to na gorzej .widze że Ty juz wciązy gratuluje,za 1 razem sie udalo in vitro czy ktorys zkolei
    Ja mialam 2 podejscia do in vitro, oba nieudane, a miesiac po zaszlam naturalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparo robie na Medykow w szpitalu klinicznym , bo tam pracuje dr Sz
    Choc moim prowadzacym od lat jest dr M
    Dr Sz twierdzi ze cos tam jeszcze dojrzal na jajniku dlatego ta laparo , bo dr M chcial juz w tym miesiacu wszystko zaczynac , a mnie w sumie ten miesiac nie zbawi
    Wiec laparo 19 , a wrazie w stymulacja od 10 marca

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ale mialas niedrozne jajowody ?
    Sorki ze tak pytam nie wszystko przeczytalam
    Choc wiekszosc zeby wiedziec na co sie przygotowac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa .wazne ze dzieciątko jest

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Niecierpliwa ale mialas niedrozne jajowody ?
    Sorki ze tak pytam nie wszystko przeczytalam
    Choc wiekszosc zeby wiedziec na co sie przygotowac ;)
    Jajowody mam drozne, ale poskrecane i endometrioza 3 stopien i dwurozna macica co wyszlo w histeroskopii

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewazne jak , wazne ze ze skutkiem :)

Moje nie puscily ani kropli kontrastu :(

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam laparo na medyków, ogólnie bardzo dobrze się czułam po laparo, no i w Gyncentrum też nie polecam dr Cz.

Kasia *, kkisia lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia mój jajowód przepuscił kontrast ale w nieiwlekij ilości a to itak za mało zeby oczekiwac normalnej ciązy pewnie gdybym zaszła skończyło by sie znowu pozamaciczną ciąża

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo jak tu o mnie głośno :) La tak ja również jestem z Białegostoku, tak jak Minuśka i Martusia leczę się w Kriobanku :)

Kava, martusia1986 lubią tę wiadomość

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam po hsg "niby"lewy niedrozny,a dwa razy byłam w ciąży z niego ..niestety pozamacicznej ...teraz jestem na początku drogi (5zastrzyk gonapeptylu ) narazie się tu mało udzielam ,bo o niczym nie mam pojęcia...

Iwka lubi tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ