X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cocosowa wrote:
    Mimbla Mój M ma oligospermię ciężką bo tylko 4,39ml plemników w 1 ml i do tego morfologia 1% mimo suplementacji. Nie wiem kompletnie co mam robić;(

Przede wszystkim nie panikować.. cóż Ci mogę powiedzieć, rozumiem Twój ból ale najważniejsze że SĄ plemniki a nie ma azoospermii. Daj sobie luz z suplementami,ważna jest dieta i trochę ruchu. I poczucie humoru - koniecznie należy pielęgnować dystans małża do siebie...

My operowaliśmy żylaki w 2012. To niestety nic nie dało...Parametry obniżają się sukcesywnie, i to jedyna prawidłowość. Więc proszę, ciesz się że są w ogóle plemniki, i działaj w stronę in-v masz prawo na rządowe i nikt się do wieku Twojego małża nie przyczepi. Nie ma limitu wieku dla faceta.

Wiem że to wątpliwe pocieszenie ale polecałabym Ci szybko zbadać swoje AMH, FSH, brać seminogram małża do łapy i znaleźć życzliwego konowała który Was zakwalifikuje.

PS. Obecnie odchodzi się też od zalecania usuwania żylaków (kiedyś robiono to masowo uznając za główną przyczynę zaniżonej płodności facetów). I nie wiem, czy w Waszym przypadku to jest konieczne.. Jeśli się zdecydujecie, to żylaki można podwiązać laparoskopowo - na NFZ także w dobrych klinikach w trybie leczenia 1 dnia... My robiliśmy w Provicie, decyzji nie żałuję choć niestety pojawiły się nam wkrótce potem problemy z ejakulacją - i tego już urolog, skądinąd przemiły pan, niestety nie umiał nam pomóc rozwiązać.

Moim zdaniem 4,39 mln plemników to jest 4,39 mln szans na ciążę :-). Nic tylko mrozić.
    Zachęć małża żeby oddał nasienie do banku nasienia...
    Jeśli parametry będą słabe, lub nasionek (plemników) mało - to zawsze można zrobić biopsję później. To naprawdę nie jest bolesny zabieg, a po szwach 2 tygodnie po zabiegu nie zostaje nawet ślad. Jak chcesz namiar na wykonawcę z miękką ręką to służę radą ;-).

cocosowa lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś wie czy para Agnieszka i Piotr z In vitro - czekając na dziecko doczekała się dzidziusia? To ta para z pierwszego odcinka, ona miała endometrioze i 3 transfery były nieudane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:38

Anko:-) lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na ipli sa dalsze losy serialu invitro ja ma konto jak chesz moge sie zalogowac i obejrzec odcinek o tej parze jak sie ich systuacja skonczyla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:44

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kochane czy któraś wie czy para Agnieszka i Piotr z In vitro - czekając na dziecko doczekała się dzidziusia? To ta para z pierwszego odcinka, ona miała endometrioze i 3 transfery były nieudane.
    byli nie dawno w pytaniu na śniadanie i jest w ciąży naturalnej chyba w 6 miesiącu :)

Konwalia lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cocosowa wrote:
    Mimbla Mój M ma oligospermię ciężką bo tylko 4,39ml plemników w 1 ml i do tego morfologia 1% mimo suplementacji. On ma już córkę 13 letnią z pierwszego małżeństwa o którą starali się tylko 3 miesiące a tu nagle takie coś...Na USG wyszło że ma żylaki powrozka nasiennego. Chce poddać się operacji aby móc na początek przystąpić do inseminacji. Lecz czytałam że to czasami nie pomaga a czasami wręcz pogarsza sytuację Boję się że po takim zabiegu pogorszy się do tego stopnia że już nic nie będzie a wtedy nawet in vitro jest tylko marzeniem. Nie wiem kompletnie co mam robić;(

U nas sytuacja jest jeszcze gorsza, niż u Was. Proponuję wybrać klinikę i umówić się na wizytę wstępną z lekarzem.Tam się wszystkiego dowiecie, co do cen, jak i koniecznych badań. Nie ma co gdybać, bo każda klinika chce inne badania.
    Ja tak zrobiłam i nie żałuję. Od razu wiedziałam na czym stoję i co mam robić. Poza tym taka wizyta o niczym nie przesądza. Będziecie mogli wszystko przemyśleć i podejmować decyzje.

Mimbla lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam na ipli wszystkie odcinki w tym też In vitro - 9 miesięcy później. Jednak co do tej pary sytuacja skończyła się na tym, że ona miała histeroskopię, poddali się 3 transferowi. Poszli do psychologa i tyle - w zasadzie mówili, że dalej będą próbować...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    byli nie dawno w pytaniu na śniadanie i jest w ciąży naturalnej chyba w 6 miesiącu :)

Dzięki agniesia2569 :)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nieogladałam dalszych losów i tak wystarczajaco ryczałam podczas ich starań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:55

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby kogoś ciekawiło to wysyłam link:
    http://pytanienasniadanie.tvp.pl/18333370/gdy-nie-mozesz-zajsc-w-ciaze

Kava lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj na tvp2 nie było odcinka przez głupi mecz piłki ręcznej. Az mi się smutno zrobiło!:-)

dfe01f0225.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że im sie udało. ja tez przezywam i ogladam ten program, chociaz juz raz widziałam jak leciało na tvn style (chyba). Jest tam nasz lekarz wiec tym bardziej oglądam ;)
    Mam nadzieje, jutro sie dodzwonic i umówic juz na lutowy cykl w krótkiej procedurze. czy ja sama decyduje czy ma byc krótka czy długa? nawet nie wiedzialam, ze sa takie procedury.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie decydujesz sama to tak mi sie zdaje na logike ze zalezy jka twoj organzim reaguje na stymulacje jak dobrze krotki jak gorzej dlugi ale to moje logiczne myslenie dziewczyny powiedza ci prawde

• Piggy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Jak dobrze, że im sie udało. ja tez przezywam i ogladam ten program, chociaz juz raz widziałam jak leciało na tvn style (chyba). Jest tam nasz lekarz wiec tym bardziej oglądam ;)
    Mam nadzieje, jutro sie dodzwonic i umówic juz na lutowy cykl w krótkiej procedurze. czy ja sama decyduje czy ma byc krótka czy długa? nawet nie wiedzialam, ze sa takie procedury.
    lekarz decyduje

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to poczekam na opinie lekarza ;)Tak czy inaczej zaczynamy w lutym :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poczatku sie chyba wycisza jajniki tabl anty a potem bach hormony na stymulacje o kurde hmm mi uroslo 7 pecherzykow w jajnikach przy zwyklej dawce ginekologa w obu jajnikach o cholerka a jak dostane tam dawke specjalistyczna do invitro

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak sie teraz zrobiło głośno o invitro i dobrze niech ludzie wiedza ze to czsami jedyna szansa na posiadanie dziecka anie widzimi sie

Iwka lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia* masz racje.Jak juz "nasze dzieci" podrosną to in vitro mam nadzieje, bedzie tak naturalne, że nikt nie bedzie wygłaszał farmazonów że dzieci poczęte ta metoda maja jakies blizny na głowie itp brednie. Ja mam 3 bliskich znajomych którzy mają dzieci dzieki tej metodzie. O nich wiem. Uwazam że to i tak duzo bo grono moich znajomych nie jest jakies ogromne.A moze o wielu niewiem...

Kasia *, Anna255, Beata.D, Iwka lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielel osób sie do tego nie przyznaje ze ma dziecko poczete ta metoda żyjemy w kraju katolickim izaraz znalazłoby sie pełno doradców którzy zaczeli by wieszac psy na nas że to nie morlane ,moje zycie moja decyzja ja chcę miec dziecko a to nie moja wina ze jajowody mam nie sprawne to co mam byc nieszczesliwa bo babcie w mocherowych beretach na mnie krzywo spojrza bo skoro bog nie dal mi dziecka to mam sie z tym pogodzic .mamy 21 wiek nikogo nie zabilam ani nie okradlam chce byc matka to nic zlego .ale nie powiedzialam o tym nikomu poza rodzicami ,taki mamy kraj i mentalnosc .jestem wierząca osobą ale modlitwa o dziecko nic mi nie da ani nie uzdrowi moich jajowodow skoro nawet chirurg nie potrafi. a ciaza z invitro jest taką sama ciaza jak naturalna tyle ze jej poczatek byl inny ,a ze wady genetycze sie pojawiaja w naturalnych ciazach tez .jesli wybieramy to najprostsze invitro bez selekcji plemnikow to jasne ze nie wiesz jaki material genetyczny ma plemnik moga byc wady ale napewno nie wieksze niz przy normalnych ciazach.ja sie ciesze ze bede mogła skorzystac z tej metody nie jest to dla mnie tragedia tylko mozliwosc posiadania dziecka wiele osob na cos choruje jedni mają chore serca inni nerki ja akurat jajowody i nikt z nas sobie chorób nie wybiera one poprostu są

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 17:15

Betty Boop, Anna255, BISCA, Amelcia, Beata.D, martusia1986, Iwka lubią tę wiadomość

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    zadzwonili .....20 komórek było dojrzalych, 17 się zapłodniło i jeszcze jedną obserwują bo być może też. teraz trzymać kciuki za piekny rozwoj. No i upewniłam się że wiedzą o mrożeniu. Trochę mi ulżyło :)
    piękny wynik:))

Piggy, Iwka lubią tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:

no wlasnie czekalam na watek z nimi wtedy, ale juz sie niestety nie pojawil i nie wiem co tam dalej u nich bylo :/

‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ