X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, kochane w czwartek wizyta decydująca. Odbierzemy wtedy wyniki badań męża nasienia i lekarz podejmię decyzje. Jeśli nasienie będzie wporządku zaczynamy od nowa stymualcję. Jesli nie trzeba podleczyć.

Mała Mi
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki zawiodłam się trochę dziś moją kliniką dzwonie dowiedzieć się o jutrzejszej wizycie transfer kobitka mówi do mnie żebym przyszła na 11 30 i tyle po czym pytam czy mam się jakoś przygotować ponieważ no zielona jestem to jest mój pierwszy raz po czym usłyszałam proszę wziaść ze sobą wodę do widzenia ehh nie. Wiem może miała jakiś kiepski dzień:/ poczułam sie olana:/nie uważacie że to trochę dziwne?czytałam coś że nie wolno używać perfum ani mydła zapachowego może wy kobietki które już macie to za sobą cos mi podpowiecie jak to jest
    Nie dość ze się denerwuje to jeszcze taka dziwna sytuacja

201510287051.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha wrote:
    Kobietki zawiodłam się trochę dziś moją kliniką dzwonie dowiedzieć się o jutrzejszej wizycie transfer kobitka mówi do mnie żebym przyszła na 11 30 i tyle po czym pytam czy mam się jakoś przygotować ponieważ no zielona jestem to jest mój pierwszy raz po czym usłyszałam proszę wziaść ze sobą wodę do widzenia ehh nie. Wiem może miała jakiś kiepski dzień:/ poczułam sie olana:/nie uważacie że to trochę dziwne?czytałam coś że nie wolno używać perfum ani mydła zapachowego może wy kobietki które już macie to za sobą cos mi podpowiecie jak to jest
    o tych perfumach itd to my tu na forum się dowiadujemy, w klinice nikt na ten temat nie mówi, bo nie jest to zbadane itd.... dla wlasnego spokoju użyj kosmetyków bezzapachowych i ewentualnie nie używaj kosmetyków.

Ja dziewczyny przechodzę jakieś załamanie nerwowe :( wszystko działa na mnie depresyjnie. Zawinęłabym się w kołdrę i poczekała do wiosny.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha wrote:

W mojej trzeba wziac koszule lub dluzsza koszulke, kapcie, bo po transferze sie lezakuje chwile.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    o tych perfumach itd to my tu na forum się dowiadujemy, w klinice nikt na ten temat nie mówi, bo nie jest to zbadane itd.... dla wlasnego spokoju użyj kosmetyków bezzapachowych i ewentualnie nie używaj kosmetyków.

Ja dziewczyny przechodzę jakieś załamanie nerwowe :( wszystko działa na mnie depresyjnie. Zawinęłabym się w kołdrę i poczekała do wiosny.[/QUOTE

Właśnie chyba tu na forum czytałam o tych perfumach
    Dobrze że tu można się czegoś dowiedzieć:)
    Ją najchętniej bym dziś zasnął i obudziła się już po wszystkim
    Takie mam dziś nerwy non stop siku biegam

201510287051.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do transferu mialam miec wypelniony pęcherz bo to podobno rozprostowuje macice i łatwiej dotrzeć.
    wieczorem przed transerem sie wykompałam, a rano wzielam prysznic bez kosmetykow.
    u nas w klinice dają jednorazową koszulę i kapcie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 13:52

Mimbla lubi tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha wrote:

Spokojnie kochana nerwy nic nie pomoga tak już mają w klinikach, że o mało czym informują. Ja wykąpałam się dzień przed żelem Neutral, rano tylko prysznic bez użycia niczego. Zero makijażu, piłam wodę żeby mieć lekko wypełniony pęcherz. Dwie godziny przed transferem wzięłam relanium. A dwa dni przed wcinałam dwa plastry ananasa i tak do soboty zamierzam go jesc czyli tydzien po transferze. W drodze powrotnej wyłożyłam się na leżąco na tylnim siedzeniu pewnie to już przesada ale co tam:) teraz duzo odpoczywam bo wzielam tydzien urlopu. Takze powodzenia ci zycze:) zeby fasolinki sie zadomowily:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    do transferu mialam miec wypelniony pęcherz bo to podobno rozprostowuje macice i łatwiej dotrzeć.
    wieczorem przed transerem sie wykompałam, a rano wzielam prysznic bez kosmetykow.
    u nas w klinice dają jednorazową koszulę i kapcie:-)

W mojej klinice raczej nic nie dają
    Jak miałam punkcie to musiał am mieć swoje ale wtedy mi mówili bym zabrała ze sobą a teraz właśnie nic ale i tak wezne w razie czego

201510287051.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie...Moja beta dupy nie urywa no ale jest 7. Zaimplementowany kruszek walczy.w srode weryfikacja, dzisiaj sie jeszcze dowiem jaki mam PRG....jestem w lekkim szoku i chyba dzis juz z lozka nie wstane:).pozdrawiam Was wszystkie....

Mani, Konwalia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla oby ładnie urosła do środy. trzymam kciuki

bhywanlil4ktaodk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Melduje sie...Moja beta dupy nie urywa no ale jest 7. Zaimplementowany kruszek walczy.w srode weryfikacja, dzisiaj sie jeszcze dowiem jaki mam PRG....jestem w lekkim szoku i chyba dzis juz z lozka nie wstane:).pozdrawiam Was wszystkie....

A ilu dniowy zarodek podany? Trzymam kciuki za przyrost bety!! To czekanie jest chyba najbardziej wykańczające:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Kava Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:03

Mimbla lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja tylko pytalam gina czy to nie za malo, powiedzial ze nie i teraz wazne jak beta bedzie przyrastac...podawali mi wczesna blastocyste .staram sie tego nie analizowac, nigdy nie bylam jeszcze w ciazy!jestem szczesliwa ze sie wgryzlo, naprawde myslalam ze nic z tego nie bedzie

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Spokojnie kochana nerwy nic nie pomoga tak już mają w klinikach, że o mało czym informują. Ja wykąpałam się dzień przed żelem Neutral, rano tylko prysznic bez użycia niczego. Zero makijażu, piłam wodę żeby mieć lekko wypełniony pęcherz. Dwie godziny przed transferem wzięłam relanium. A dwa dni przed wcinałam dwa plastry ananasa i tak do soboty zamierzam go jesc czyli tydzien po transferze. W drodze powrotnej wyłożyłam się na leżąco na tylnim siedzeniu pewnie to już przesada ale co tam:) teraz duzo odpoczywam bo wzielam tydzien urlopu. Takze powodzenia ci zycze:) zeby fasolinki sie zadomowily:)

Dzieki za miłe słowa :) ananaka juz wcinam bo tez przeczytalam tu na forum:)
    Trochę chore jest dla mnie co do tych klinik i takiego zachowania
    Odpoczywaj jak najwięcej sciskam mocno:)

201510287051.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla - no to teraz mocno trzymam kciuki za wzrost bety, a Ty słusznie nie rozkminiaj, tylko relaksu się, odpoczywaj i nie stresuj Maluszka. Będzie dobrze!

Anatolka - kupiłam sobie dzisiaj polecany przez Ciebie Kalms, tylko powiedz mi jak Tobie lekarz zalecił to dawkować? Ile razy dziennie i po ile sztuk?

aniacicha lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Anatolka - kupiłam sobie dzisiaj polecany przez Ciebie Kalms, tylko powiedz mi jak Tobie lekarz zalecił to dawkować? Ile razy dziennie i po ile sztuk?

Brałam sobie wieczorem, żeby zasnąć szybciej 2 szt, a w dzień jak czułam w środku "nerwusa" ;)

duza lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam ostatnią wizytę stymulacyjną. Punkcja w środę! Stres mnie dopadł... Dziewczyny, które są już po- jest się czego bać?

Dostałam też dzisiaj strasznie drogi lek - Dostinex. Brała, któraś z Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 15:58

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    dziś półmetek moich oczekiwań ( za 6 dni beta, 6dpt )
    Czuję się zupełnie normalnie, jedynie z nerwów w pracy brzuch mi się kurczy i boli do samego kręgosłupa... :(
    Podczas całej procedury in vitro ciągle na coś czekamy...
    Życzę Wam Dziewczyny dużo cierpliwości i spokoju a przede wszystkim, aby zawsze czekały Was dobre wiadomości :)

Mani, iga 79, Beata.D, czarownica_tea lubią tę wiadomość

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczęta wracam właśnie z pierwszego podgladania :) prawy jajnik 9 a lewy 6;))

aniacicha, kuciak, Tosia 1981, Różyczka, Beata.D lubią tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Dzisiaj miałam ostatnią wizytę stymulacyjną. Punkcja w środę! Stres mnie dopadł... Dziewczyny, które są już po- jest się czego bać?

Dostałam też dzisiaj strasznie drogi lek - Dostinex. Brała, któraś z Was?

Nie ma się co bać smacznie sobie Spisz:)) a gdy się budzisz jest juz po wszystkim choć ja po punkcji strasznie źle się czułam bolał mnie brzuch każdy wtrzas w samochodzie na dołkach był ból przy chodzeniu dostałam zwolnienie z pracy na 3 dni
    Ale każda z nas reaguje inaczej ją jestem bardzo wrażliwa na ból

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:39

201510287051.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ