IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
aniacicha wrote:Nie ma się co bać smacznie sobie Spisz:)) a gdy się budzisz jest juz po wszystkim choć ja po punkcji strasznie źle się czułam bolał mnie brzuch każdy wtrzas w samochodzie na dołkach był ból przy chodzeniu dostałam zwolnienie z pracy na 3 dni
Ale każda z nas reaguje inaczej ją jestem bardzo wrażliwa na bólWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:32
-
nick nieaktualnydziewczyny, a ja mam takie pytanie - bo przykladowo mam transfer na dany dzien i w ten dzien auto bede prowadzic (moj nie ma prawka, a jakos dojechac trzeba). Czy po transferze potem lepiej nie wsiadac za kolko, bo np stres zwiazany z jazda itd, czy mozna normalnie prowadzic? bo jesli nie to bede musiala wziazc jakis nocleg we wrocku na ten dzien, bo inaczej jeszcze sobie zaszkodze? jakie macie zdanie na ten temat
-
Różyczka wrote:Ja czułam się bardzo dobrze, jakbym obudziła się pełna energii po krótkiej drzemce:), nic mnie nie bolało a narkoza działa tak szybko, że nie zdążysz się zestresowac
Tak jak napisałam każdy reaguje inaczej obok mnie za parawanem lerzaLa kobitka co mówiła że czuje się bardzo dobrze ją natomiast odwrotnie i pierwsze myśli dlaczego ją nic nie boli a mnie tak czy coś jest nie tak ale po kilku dniach było wszystko oki oprócz tegoż zrobiła mi się cysta -
Anna255 wrote:dziewczyny, a ja mam takie pytanie - bo przykladowo mam transfer na dany dzien i w ten dzien auto bede prowadzic (moj nie ma prawka, a jakos dojechac trzeba). Czy po transferze potem lepiej nie wsiadac za kolko, bo np stres zwiazany z jazda itd, czy mozna normalnie prowadzic? bo jesli nie to bede musiala wziazc jakis nocleg we wrocku na ten dzien, bo inaczej jeszcze sobie zaszkodze? jakie macie zdanie na ten tematDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualny
-
Kochane a ja się dzisiaj dowiedziałam, że pod serduszkiem noszę dziewczynkę. Jestem niesamowicie szczęśliwa.
Anna255, Sysiaaaaa, Anatolka, niecierpliwa, kuciak, takasobieja, aniacicha, agniesia2569, Mimbla, Tosia 1981, iga 79, Sansivieria, Różyczka, Lenuś, Kava, Asienka1184, Moniaa, Beata.D, Marta1986, czarownica_tea, duza, zai2014, Justine lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Kochane a ja się dzisiaj dowiedziałam, że pod serduszkiem noszę dziewczynkę. Jestem niesamowicie szczęśliwa.
Konwalia, takasobieja, Mimbla lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Hej dziewczyny
U mnie sytuacja dziwna na USG wszystko wskazuje jakbym była świeżo po owulacji..Śluzówka piękna9.7mm pęcherzyk też ok jakby już sam pękł..Po konsultacji z profesorem Pani dr zleciła progesteron i estradiol..Progesteron poniżej jeden a estradiol super wskazujący na owulację..
W środę jeszcze jedna wizyta powtórzenie badań ..Po powrocie do domu zrobiłam test owulacyjny wskazujący dwie krechy..Nie wiem o co chodzi..Mam mętlik... -
juz po scratchingu. oprocz kwasu foliowego 5mg, koenzymu q10, vitrum d3, mam brac medrol. ktos go bral moze? bo na ulotce jest duzo dziwnych rzeczy napisanych.
tylko wlasnie nie wiem czy nie powinnam go wziasc juz dzis rano...no trudno wezme jutro. -
konwalia gratuluje!!! marzę o córce
Konwalia lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Ja jutro o 9 mam punkcję
też trzymajcie kciuki
Tosia 1981, iga 79, Kava, Beata.D, czarownica_tea lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Yhym trzęsę się jak galareta
ale jajnik mi tak jelita uciska, że chodzić nie mogę
czuje jak zbiera mi się tam gaz... czy coś.
Gameta Rzgów
kuciak wrote:juz po scratchingu. oprocz kwasu foliowego 5mg, koenzymu q10, vitrum d3, mam brac medrol. ktos go bral moze? bo na ulotce jest duzo dziwnych rzeczy napisanych.
tylko wlasnie nie wiem czy nie powinnam go wziasc juz dzis rano...no trudno wezme jutro.kuciak lubi tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
takasobieja wrote:Yhym trzęsę się jak galareta
ale jajnik mi tak jelita uciska, że chodzić nie mogę
czuje jak zbiera mi się tam gaz... czy coś.
Kcoahna czuję to samo o punkcję mam dopiero pojutrze. Mam bardzo dużo pęcherzyków, a największe mają 20mm. Co chwile latam do łazienki i czuję też gazy... Mam nadzieję, że po punkcji poczujemy ulgę -
Anatolka wrote:Medrol - spojrzałam, wygląda w działaniu na coś nieco podobnego do Encortonu, a to juz bierze wiele dziewczyn
mi encorton kazali brać rano
rano mam brac na pewno, ale ostatnio prosilam zeby mi lekarka rozpisala co bede brac zebym mogla sobie wczesniej wykupic i nie latac co chwile do apteki i mam napisane ze mentrol 1xrano od scratchingu (scraching 16luty), ale potem zaznaczyla ktore z lekow mam brac teraz, ktorymi sie nie przejmowac narazie i to nie bylo zaznaczone.
wiec nie wiem czy nie mialam go brac juz dzis rano. no ale tego juz nie zmienie
tylko przeraziolo mnie na ulotce te stany depresyjne, myśli samobójcze i schizofrenia...