X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie "grozi" Ci nic ponad te 2-3 kg więcej :)

kuciak lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po :) bylo rzeczywiscie dosc przyjemNie. Moment odlecialam heh. Obudzilam sie juz na wyrku pod kocykiem :) moge czesciej heh. Czekam na wizyte i tam sie czegos dowiem

iga 79, Mimbla, Tosia 1981, czarownica_tea, renieczka, agniesia2569, Sansivieria lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oczekujące na testowanie jak tam samopoczucie? U mnie dziś małe załamanie.. zero objawów wiem wiem dopiero 3 dpt ale poprzednim razem już się coś działo.. ehh w niedziele zrobie sikacza a w pon bete.. a wy kiedy ?

Mani lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • duza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger - czarne myśli wyrzucamy za okno, ma mróz :-) A zza okna łapiemy energie płynącą ze słonka - teraz ważne jest tylko pozytywne myślenie!

takasobieja - powyższe tyczy się również Ciebie :-) Do tego zaopatrz się w ananasa i dawaj nam znać jak bedziesz wiedziała jakieś newsy, ile komórek pobrali, ile zapłodnili i takie tam inne interesujące nas teraz sprawy :-)

Anatolka - a co dziś u Ciebie? Słaby wczorajszy humor minał?

U mnie dziś 3 dzień stymulacji (150j Menopur + 75j Gonal) i jak na razie bez żadnych odczuć jajnikowych. Za to wczoraj po południu dopadł mnie dość mocny ból głowy i utrzymywał się do połowy nocy. Budziłam się w nocy czując, że boli, ale z drugiej strony nie chciałam niczego brać - im mniej chemii, tym lepiej. Dziś może nie jest idealnie, ale jest o niebo lepiej niż wczoraj. Do tego świeci słonko, więc i nastrój lepszy.

A powiedzcie mi czy na tym etapie (poczatek stymulacji) wycieczka do kosmetyczki jest wskazana? Mam tu na mysli jakis relaksujący peeling ciała, masaż, może jakieś maseczki na twarz? Bo tak sobie myślę o takim typowo babskim relaksie.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja jestem kosmetologiem i podczas stymulacji raczej powstrzymywalam sie od zabiegów kosmetycznych. Jak nie patrzec to tez sama chemia :)

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza ja tez chcialabym sie wybrac do kosmetyczki ale na zabieg oczyszczania twarzy + maseczki itp.. ale zabieg mikrodermobrazji to chyba lepiej odpuscic co myslicie?

Drugie pytanie w czwartek mam wizyte u dentysty.. odwolac czy isc? moze zaszkodzic na moim etapie?

I trzecia sprawa bylam dzis u chirurga bo mam znamie na nodze do wyciecia. Poinformowalam ze jestem po transferze mimo to chciala mi to od razu usunac. Minimalne znieczulenie ogolne. Powiedziala ze nie powinno to zaszkodzic ale jednak poprosilam o inny termin. Wole jednak nie ryzykowac. Wypisala mi kartke do gina co beda mi robic i mam to z nia skonsultowac.
    Dziewczyny medyczne i nie tylko wypowiedzcie sie co myslicie ww tematach ?:)

Ps. złe myśl wyrzucone :)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Kochana ja jestem kosmetologiem i podczas stymulacji raczej powstrzymywalam sie od zabiegów kosmetycznych. Jak nie patrzec to tez sama chemia :)

Czyli moja mikodermobrazja na razie tez chyba musi poczekać?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ginger tez jestem kosmetologiem i robie mikro wielu ciezarnym klientom.
    Unikaj laserów ultradzwiekow czy prądów. Mikro z jakąś maska algowa jak najbardziej. I niech ktoś cię miło wymizia. To dobry pomysł na chwile relaksu. Polecam.
    Dziewczyny ja zdecydowałam się na zmianę kliniki. Nie wiem jak to obecnemu gin powiedzieć....

dfe01f0225.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na wizyte, mialam miec o 13 ale sie przeciaga... a to dzis juz mi powiedza ile pobrali?

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • duza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie zmartwiłaś aniesiack... Bo ostatnio w moim życiu tyle stresu, że pomyślałam, że jak mnie ktoś fajnie pomizia po buzi i zrobi porządny masaż, to może trochę tego stresu ze mnie zejdzie... Szkoda mi się faszerować tabletkami na uspokojenie, a jak mam do wyboru chemię w tabletkach i chemię w kosmetykach, to może jednorazowe "szaleństwo" w piątym dniu stymulacji (czyli pewnie gdzie w połowie czasu do punkcji, a może nawet mniej niż połowie) nie wpłynie negatywnie, co?

Anko - nie musisz nic ginowi tłumaczyć. To Twoja decyzja, a on nie ma żadnego prawa, żeby Cię zatrzymać czy próbować wpływac na Twoją decyzję. Ja swojego lekarza prowadzącego pytałam kilkukrotnie o plan działania, pisałam maila, rozmawiałam telefonicznie i za każdym razem zostałam poinformowana, że nic więcej nie da się zrobić, że pójdziemy dokładnie tym samym trybem co poprzednie dwa (nieudane!) razy, więc prawdę mówiąc byłam na tyle rozczarowana postawą lekarza, że wcale go nie informowałam, że rezygnuję ze współpracy. Wiem, że to trochę nieładnie, ale działałam w przypływie emocji...
    A Ty z jakiego powodu chcesz zmienić klinikę?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    czekam na wizyte, mialam miec o 13 ale sie przeciaga... a to dzis juz mi powiedza ile pobrali?
    Myślę, że tak - wczoraj pobrali pęcherzyki, to na pewno już je "odpakowali" i będą wiedzieli ile komórek w nich było i ile było dojrzałych. Podejrzewam też, że wczoraj już je zapłodnili. Więc jak tylko wyjdziesz z gabinetu to opowiadaj co Ci powiedzieli :-)

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Duza ja tez chcialabym sie wybrac do kosmetyczki ale na zabieg oczyszczania twarzy + maseczki itp.. ale zabieg mikrodermobrazji to chyba lepiej odpuscic co myslicie?

Drugie pytanie w czwartek mam wizyte u dentysty.. odwolac czy isc? moze zaszkodzic na moim etapie?

I trzecia sprawa bylam dzis u chirurga bo mam znamie na nodze do wyciecia. Poinformowalam ze jestem po transferze mimo to chciala mi to od razu usunac. Minimalne znieczulenie ogolne. Powiedziala ze nie powinno to zaszkodzic ale jednak poprosilam o inny termin. Wole jednak nie ryzykowac. Wypisala mi kartke do gina co beda mi robic i mam to z nia skonsultowac.
    Dziewczyny medyczne i nie tylko wypowiedzcie sie co myslicie ww tematach ?:)

Ps. złe myśl wyrzucone :)
    Z kosmetyczką to ja również czekam na dyskusję, bo przyznam się, że trochę się nakręciłam na tą formę relaksu i nawet ustawiłam sobie wstępnie wizytę na najbliższy czwartek na 17, więc liczę na to, że dziewczyny przedstawią argumenty za i przeciw, żebym jeszcze w razie co miała czas na potwierdzenie/odwołanie wizyty.

Druga sprawa - dentysta - mówi się, że przed ciążą najlepiej wyleczyć wszystkie zęby, bo popsute zęby mogą utrudniać zajście (nie wiem ile w tym prawdy, ale widocznie coś w tym jest skoro czyta się o tym w wielu miejscach). A Ty co masz do zrobienia? Kontrola czy leczenie?

A ze znamieniem to ja bym chyba poczekała. Skoro już je masz to chyba nic się nie stanie jak sobie pobędzie troche dłużej. Na Twoim etapie to chyba lepiej nie ryzykować. Zobaczysz co Ci powie gin, ale ja bym chyba nie ryzykowała.

P.S. Bardzo dobrze - grzeczna dziewczynka :D

zi13vfxmwk074eo4.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chcecie chwilę relaksu u kosmetyczki to mozecie się zdecydowac na np. Masaż twarzy, szyi i dekoltu. Rewelacja! Reszta moim zdaniem odpada, ale to moje zdanie. Ja tam nie chcę ryzykować :)

f2w3rjjg9i651cla.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Jesli chcecie chwilę relaksu u kosmetyczki to mozecie się zdecydowac na np. Masaż twarzy, szyi i dekoltu. Rewelacja! Reszta moim zdaniem odpada, ale to moje zdanie. Ja tam nie chcę ryzykować :)
    A czemu Twoim zdaniem masaż reszty ciała może być "niebezpieczny"? Takie pytanie laika :-)

zi13vfxmwk074eo4.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam masaż moim zdaniem jest ok:) calego ciala tez. Wazne tylko zeby byl wykonywany naturalnymi olejkami i bez zadnych bandaży lub masek wyszczuplajacych. Zabiegi z ultradźwiękami i pradami odpadają zaraz przed i po transferze.

Anko:-) lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak jest z tym malowaniem paznokci moza isc na punkcje/transfer juz z pomalowanymi? bo wiem zeby nie malowac i nie zmywac w dniu punkcji/ transferu.

bhywanlil4ktaodk.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. mam hybryde na paznokciach u rąk i z tego co wiem to wystarczy jak bedziesz miala nie pomalowane u stóp :) jak mialam histeroskopie to nie było problemu.

f2w3rjjg9i651cla.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Sam masaż moim zdaniem jest ok:) calego ciala tez. Wazne tylko zeby byl wykonywany naturalnymi olejkami i bez zadnych bandaży lub masek wyszczuplajacych. Zabiegi z ultradźwiękami i pradami odpadają zaraz przed i po transferze.
    No to jeszcze "wykorzystam" Twoją wiedzę i opinię na temat pakietu jaki chcialam sobie zaserwować:

-peeling całego ciała ---- jeśli to będzie peeling cukrowy, to powinno być ok, prawda?
    -dowolny masaż całego ciała ---- myślałam o relaksującym
    -masaż twarzy z maską ---- myślałam o masce algowej
    -dowolny manicure i pedicure ---- tu bez lakieru, ewentualnie manicure japoński (jeśli mają w ofercie)
    -wybrany zabieg na twarz: Uczta dla skóry - odżywczo-nawilżający, Magiczne spojrzenie - przeciwzmarszczkowy na okolice oczu, Wodospad dla skóry - nawilżający dla skór przesuszonych i odwodnionych, Koktajl witaminowy - zabieg witaminowy, Oczyszczanie twarzy, Zabieg czekoladowy - relaksujący i rewitalizujący ---- i nie wiem, ktory tutaj - doradzisz?

Chyba taki zestaw nie powinien być za bardzo obciążający dla procedury, co?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Anatolka - a co dziś u Ciebie? Słaby wczorajszy humor minał?

Słaby humor wczoraj? Nic na ten temat nie wiem... ;) Czuje się nadzwyczaj zwyczajnie na razie i mam nadzieję, ze tak już zostanie :) jeśli tak ma kiedyś wyglądać moje prawdziwa menopauza to mogę mieć ją zaraz po tym jak urodzę ;)

Beata.D lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Z kosmetyczką to ja również czekam na dyskusję, bo przyznam się, że trochę się nakręciłam na tą formę relaksu i nawet ustawiłam sobie wstępnie wizytę na najbliższy czwartek na 17, więc liczę na to, że dziewczyny przedstawią argumenty za i przeciw, żebym jeszcze w razie co miała czas na potwierdzenie/odwołanie wizyty.

Druga sprawa - dentysta - mówi się, że przed ciążą najlepiej wyleczyć wszystkie zęby, bo popsute zęby mogą utrudniać zajście (nie wiem ile w tym prawdy, ale widocznie coś w tym jest skoro czyta się o tym w wielu miejscach). A Ty co masz do zrobienia? Kontrola czy leczenie?

A ze znamieniem to ja bym chyba poczekała. Skoro już je masz to chyba nic się nie stanie jak sobie pobędzie troche dłużej. Na Twoim etapie to chyba lepiej nie ryzykować. Zobaczysz co Ci powie gin, ale ja bym chyba nie ryzykowała.

P.S. Bardzo dobrze - grzeczna dziewczynka :D

Ze znamieniem tak wlasnie zrobie jesli sie uda zobaczyc te wymarzone 2 krechy to zrobie w pozniejszym terminie na razie nie jest to az tk pilna sprawa.
    Z kosmetyczka jednak też się wstrzymuję póki co.
    A jesli chodzi o dentyste to chyba zadzwonie do kliniki i zapytam o ich zdanie. Chyba leczenie mnie czeka bo przy chodzeniu boli mnie zab ktory jest zaplombowany:/ nie jest to silny bol ale czuje tego zeba wiec cos sie tam dzieje no i nie wiem:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ