X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger- jeśli to znamię może poczekać (tzn. nie ma podejrzeń w kierunku jakiś zmian nowotworowych) to poczekaj do II trymestru. Oczywiście znieczulenie miejscowe/nasiękowe można dobrać do ciężarnej. Przecież operuje się kobiety w ciąży. Ale moim zdaniem (chociaż nie jestem chirurgiem)powinnaś poczekać.

dxomcwa16q3sloop.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Ginger- jeśli to znamię może poczekać (tzn. nie ma podejrzeń w kierunku jakiś zmian nowotworowych) to poczekaj do II trymestru. Oczywiście znieczulenie miejscowe/nasiękowe można dobrać do ciężarnej. Przecież operuje się kobiety w ciąży. Ale moim zdaniem (chociaż nie jestem chirurgiem)powinnaś poczekać.

To samo mi powiedziała pani chirurg. ze jak test pozytywny to wtedy w drugim trymestrze najlepiej to zrobic.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mani Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6 dpt. No coz zero objawow. Nie wiem czy to dobrze czy zle. No chyba zle! :( Pierwszym razem nie zdazylam testowac, bo okres mnie zaskoczyl. Wiec z kupieniem testu jeszcze poczekam. Trzymaj sie!
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny oczekujące na testowanie jak tam samopoczucie? U mnie dziś małe załamanie.. zero objawów wiem wiem dopiero 3 dpt ale poprzednim razem już się coś działo.. ehh w niedziele zrobie sikacza a w pon bete.. a wy kiedy ?

2-e nieudane IUI
    10.2014 - IVF nieudane
    02.2015 - IVF nieudane
    12. 2015- IVF +
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do was brałyście L4 po punkcji ? od środy biorę gonal ,było wszystko ok trochę na poczatku coś czułam w jajnikach "kłucie "później było lepiej ,a dziś ledwo spodnie zapielam :/ wiem że rosną jajeczka,ale nie wiem czy po punkcji będę w stanie iść do pracy... w klinice bez problemu dają zwolnienie ?

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mani wrote:
    U mnie 6 dpt. No coz zero objawow. Nie wiem czy to dobrze czy zle. No chyba zle! :( Pierwszym razem nie zdazylam testowac, bo okres mnie zaskoczyl. Wiec z kupieniem testu jeszcze poczekam. Trzymaj sie!
    Ja przez pierwszą połowę, czyli pierwsze 6 dni trzymałam się dzielnie ( tzn nie świrowałam :)). Czułam się zupełnie normalnie, nic nie pobolewało, może tylko bardzo delikatne skurcze mi dokuczały od czasu do czasu, a bardziej drganie ( tak jak czasem powieka ) po prawej stronie poniżej pępka.
    Dziś siódmy dzień i zaczął się kryzys...od rana wydaje mi się, że ZARAZ zaleje mnie @ i boję się chodzić do toalety.... Jestem spięta i trochę, a nawet bardzo podłamana. Bo choć wiedziałam, że różnie może być, nie przygotowałam się na to, że nawet testowania nie doczekam...
    Ciężko mi...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczka to moze byc dobry objaw! Ja pare dni zwlekalam z kupnem testu bo brzuch bolal jak na @ i stwierdzilam, ze szkoda wydawac nawet te glupie 10 zl skoro lada chwila mnie zaleje ;)

Różyczka lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka to ze cie zalewa a nie jest to okres....to akurat dobry objaw.
    Oddychaj spokojnie.
    10 9 8.......3 2 1.
    Włącz ulubiony serial film czy sięgnij po ksiazke:-*

dfe01f0225.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja idę długim protokołem biorę diphereline , acard i encoton dziś dostałam @ w 3 dniu krew ,jeśli będzie wszystko ok to gonal i merional. Powiedzcie mi jak się czułyście po tych lekach(gonal i merional) bo niestety mam prace często bardziej mobilną niż biurową i chciałabym wiedzieć czy będę w stanie prowadzić auto i jeszcze jedno pytanie po jakim czasie od @ miałyście punkcję?

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anko i Niecierpliwa za te słowa, aż mi się łezka zakręciła w oku :)
    Jak tylko przyjadę do domu po pracy zjem kolację i wskoczę pod koc z książką. Moje testowanie przesunęło się o dzień lub dwa bo w nd lab w klinice nieczynne. Sikańca się boję...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w wolnej chwili....napiszcie mi któraś jak wygląda długi protokół?:-)
    Jestem ciemna.

dfe01f0225.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko długi protokół u mnie wyglądał tak że od 20dc zaczęłam brać diphereline , acard i encoton i zastrzyki mam brać aż do punkcji a acard i encorton do BHCG od 3 dnia miesiączki gonal i merional. Generalnie w długim protokole chodzi o to aby wyciszyć jajniki ( z tego co wiem)

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... ja co do pachnideł i transferu mam takie doświadczenie:
    I przy punkcjach i przy obu transferach :
    -miałam lekki makijaż (podkład, puder sypki, tusz do rzęs)
    -nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez antyperspirantu
    Jedyne z czego zrezygnowałam to w dniu punkcji i transferu mycia się płynem do hig.intymnej, uznałam że sama woda wystarczy. Nie smarowałam się po kąpieli żadnymi zapachowymi balsamami, a miejsca przesuszone posmarowałam maścią witaminową taką zwykłą z metalowej tubki. No i nie użyłam perfum, bo akurat miałam tylko swoje klasyki Alieny i są dosyć intensywne.
    Przypominam, że oba transfery miałam udane.
    Zawsze praktycznie mam pomalowane paznokcie. A przy ostatnim podejściu miałam hybrydy.
    Pytałam się lekarki o znaczenie perfum, make upu i tym podobnych rzeczy. Powiedziała że nic takiego nie słyszała aby to miało albo pomóc albo zaszkodzić

Marta1986 lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, super bedzie coreczka - ciekawe kiedy ja poznam plec tak na 100% :)
    Kuciak, ja medrol bralam bardzo dlugo, od czasu procedury i skonczylam jakies 3 dni temu (poczatek 16 tc) Bralam codziennie po pol tabletki - okropnie gorzkie sa, a fe, cisze sie, ze to juz koniec. Nie mialam zadnych skutkow ubocznych, chyba, ze moj wybuch placzu i przez dwa dni uczucie: "nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi, nikt mnie nie rozume", to efekt lekow, a nie hormonow ciazowych ;)
    Anko, przy dlugim protokole mialam gonapeptyl od 21 dc, a pozniej w dogodnym momencie (u mnie 7 dzien kolejnego cyklu) lekarz wlaczal wlasciwa stymulacje, gonal, menopor laczone z gonapeptylem.
    Przy krotkim od razu jada z wlasciwa stymulacja, taka droba roznica ;)
    Ile tu sie dzieje, tyle stymulacji na raz, przelom lutego i marca bedzie obfitowal w pozytywne wyniki bhcg - trzymam za Was kciuki :) Bedzie dobrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 17:56

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie długi protokół wyglądał inaczej
    od 21 stycznia (to 21dc ) codziennie biorę kwas foliowy ,vitrum d3,ethyrox (bo mam niedoczynność tarczycy )medrol i acard ,a wieczorem gonapeptyl 0.1... a teraz od 11lutego mam wszystkie leki nadal brać plus gonal f 225....jedynie zmniejszyła mi się dawka gonapeptylu o połowę... wczoraj pierwsze podgladanie ,jutro drugie .punkcja chyba w poniedziałek ...

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jestem jestem żyje i mam się dobrze:))
    Wiec teraz tylko czekanie odpoczywanie i mam nadzieję ze szybko te dni zleca a wiadomości będą dobre :))

201510287051.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mani wrote:

Ja kupilam test dzisiaj bo jesli nie przyjdzie @ to chce w niedziele zrobic (8dpt 5dniowej blastusi więc może coś wyjdzie) chce zrobić dlatego ze od poniedzialku mam wrocic do pracy a jesli wyjdzie pozytywny to wtedy nie wracam. Ostatnio wrocilam i zle wplywalo na mnie siedzenie 8 h przy komputerze zreszta same pamiętacie.
    Nie będę ryzykować. A jeśli nic nie wyjdzie to rano w pon lece na bete i wtedy sie już wszystko wyjaśni.
    Tak więc test leży i czeka:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja przez pierwszą połowę, czyli pierwsze 6 dni trzymałam się dzielnie ( tzn nie świrowałam :)). Czułam się zupełnie normalnie, nic nie pobolewało, może tylko bardzo delikatne skurcze mi dokuczały od czasu do czasu, a bardziej drganie ( tak jak czasem powieka ) po prawej stronie poniżej pępka.
    Dziś siódmy dzień i zaczął się kryzys...od rana wydaje mi się, że ZARAZ zaleje mnie @ i boję się chodzić do toalety.... Jestem spięta i trochę, a nawet bardzo podłamana. Bo choć wiedziałam, że różnie może być, nie przygotowałam się na to, że nawet testowania nie doczekam...
    Ciężko mi...

Kochana ja miałam wszystkie objawy totalnie wszystkie jak na @ a jednak nie przyszła.. wszystkim nam jest ciężko ale damy radę:)
    Pozytywne myślenie przyciąga pozytywne wydarzenia tak więc głowa do góry szeroki uśmiech ulubiona piosenka troszke się pobujaj np przy zmywaniu :) hehe mnie pomaga:) kiedy testujesz? robisz sikanca czy tylko bete?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    mam pytanie do was brałyście L4 po punkcji ? od środy biorę gonal ,było wszystko ok trochę na poczatku coś czułam w jajnikach "kłucie "później było lepiej ,a dziś ledwo spodnie zapielam :/ wiem że rosną jajeczka,ale nie wiem czy po punkcji będę w stanie iść do pracy... w klinice bez problemu dają zwolnienie ?

Powinni dać bez problemu. Ja akurat po punkcji musialam wziąć dwa dni wolnego bo czułam się fatalnie, potem wrocilam do pracy ale brzuchol jak na 6 mc ciazy mialam:/ czekalam tylko az zaczna zadawac pytania:/ popros o zwolnienie napewno ci daja:)

iga 79 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha wrote:
    Hejka jestem jestem żyje i mam się dobrze:))
    Wiec teraz tylko czekanie odpoczywanie i mam nadzieję ze szybko te dni zleca a wiadomości będą dobre :))

No to czekamy :)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze pytanie mam w związku z lutinusem.. z jego aplikacją.. czy to normalne że ze mnie wypływa lub wychodzą wręcz takie grudki tych tabletek (sorki za obrazowość :) bo boje się że może coś źle robie i źle mi się ten progesteron będzie wchłaniał?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ