IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tosia 1981 wrote:Jutro już nic nie powinnaś czuć
a nie zmienili zdania co do transferu ? będzie w tym cyklu czy mrożą ?
czekam na @... potem jeden cykl ma mi sie wyregulować organizm i wtedy transfer w kolejnym. eh. On chce poczekać, mam za duże jajniki. Nie wiem czemu tak no ale trudno muszę mu zaufać. Trudno, tyle czekałam to już poczekam ten miesiąc.
A kiedy dostałyście po punkcji @? On mówi, ze po gonapeptylu powinnam dostać między 4 a 10dniemWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 20:15
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Chciał mi ketonal zapisać, to powiedziałam, że mam... a teraz okazuje się, że nie mam...wzięłam anapran i nospę forte. Mogłam??Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Anko:-) wrote:A mi nikt ie powiedział o takim klasie. Ahhhhhh dobrze ze jest forum:-)
Nie ma się za bardzo czym przejmować, bo 50% społeczeństwa ma tą mutację i często również nietolerancję kwasu foliowego i większość nic z tym nie robi, bo po prostu nie wie, że coś może być nie tak.
Lekarze przepisują większą dawkę, bo lepiej brać więcej, niż za mało...w końcu nie będziemy tak dużych dawek przyjmowały przez całe życie, trzeba będzie tylko badać homocysteinę co jakiś czas.
Spokojnie dziewczyny
Tak, w Polsce jedynie w Femibionie dostępna jest aktywna forma kwasu foliowego - metafolina. Można oczywiście kupić metylowany kwas foliowy w Polsce (na przykład na allegro, ale to produkty wyłącznie producentów zagranicznych), jednak cena jest 2x wyższa niż w internetowych aptekach zagranicznych.Anna255, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Różyczka wrote:Ginger!
W takim razie będę mocno za Ciebie trzymać kciuki w niedzielę!
I do zobaczenia po fioletowej stronie
P.s. Możesz mi jakiś dobry test polecić?
A ja za Ciebie!!
Jeśli chodzi o test to nawet nie wiem jaki miałam ostatnio poszłam do apteki poprosiłam i dostałam. Dziś zrobiłam tak samo. I tak większość testów ma czułość 10 ciężko dostać te o większej czułości przynajmniej ja nie trafiłam u mnie w aptekach:/ -
nick nieaktualnyLenuś wrote:Nie ma się za bardzo czym przejmować, bo 50% społeczeństwa ma tą mutację i często również nietolerancję kwasu foliowego i większość nic z tym nie robi, bo po prostu nie wie, że coś może być nie tak.
Lekarze przepisują większą dawkę, bo lepiej brać więcej, niż za mało...w końcu nie będziemy tak dużych dawek przyjmowały przez całe życie, trzeba będzie tylko badać homocysteinę co jakiś czas.
Spokojnie dziewczyny
Tak, w Polsce jedynie w Femibionie dostępna jest aktywna forma kwasu foliowego - metafolina. Można oczywiście kupić metylowany kwas foliowy w Polsce (na przykład na allegro, ale to produkty wyłącznie producentów zagranicznych), jednak cena jest 2x wyższa niż w internetowych aptekach zagranicznych.
znalazlam na stronie w angli :
http://www.ebay.co.uk/itm/Solgar-Folate-1000-g-Tablets-60-Tablets-Suitable-for-Vegans-/271565518593?pt=UK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements&hash=item3f3a90f701
koszt 15 funtow, no nie tanio, bo zwykly kwas foliowy mozna juz zakupic za 2-3 funty... jest przebitka cenowa. Ale ty bierzesz dawke 0,8 mg tak? to ten wg moich obliczen ma 1 mg? bo gubie sie w tych mikrogramach. Czyli jakbym chciala lykac ten, co teraz wyslalam w dawce 5 mg - to wychodzi 5 tabletek na dzien... tak? -
Ginger chyba ciężko kupić te o czułości 10
wszędzie są 20 lub 25.
Ten ból jest nie do zniesienia...skurcze takie jakby
Gameta Rzgów
Anna255 wrote:znalazlam na stronie w angli :
http://www.ebay.co.uk/itm/Solgar-Folate-1000-g-Tablets-60-Tablets-Suitable-for-Vegans-/271565518593?pt=UK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements&hash=item3f3a90f701
koszt 15 funtow, no nie tanio, bo zwykly kwas foliowy mozna juz zakupic za 2-3 funty... jest przebitka cenowa. Ale ty bierzesz dawke 0,8 mg tak? to ten wg moich obliczen ma 1 mg? bo gubie sie w tych mikrogramach. Czyli jakbym chciala lykac ten, co teraz wyslalam w dawce 5 mg - to wychodzi 5 tabletek na dzien... tak?
Ja mam z tej samej firmy, ale dawka 800 mcg i 100 tabletek.
http://www.iherb.com/Solgar-Folate-As-Metafolin-800-mcg-100-Tablets/13961#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=metafolin&rc=39&sr=null&ic=2
Jest też dostępny ten drugi w większej dawce:
http://www.iherb.com/Solgar-Folate-1000-mcg-60-Tablets/51773#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=metafolin&rc=39&sr=null&ic=4
Tak, jeśli chcesz brać 5mg to musisz łykać 5 tabletek. Ja łykam tylko jedną, bo wyczytałam, że metafolina wchłania się w całości i nie ma konieczności brać jej więcej (co też potwierdziła pani genetyk), formy nieaktywnej trzeba brać więcej, żeby chociaż część z tego przyswoić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 20:57
Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy Was też tak podbrzusze bolało po punkcji? Ja pierdziele, w życiu mnie tak nie bolałoGameta Rzgów
Ginger84 wrote:Hmm.. na moim napisane 10mll/ml bo to chyba o to chodzi tak?
ja kiedyś pół bdg przeleciałam za niebieskim bobo testem bo ma czułość 10... jak pytałam o testy tej czułości to patrzyli na mnie jak na idiotkę
Gameta Rzgów
strumieniowe czesto mają 10 czułosci a plytkowe 252008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
takasobieja wrote:Tak... to dziwne
ja kiedyś pół bdg przeleciałam za niebieskim bobo testem bo ma czułość 10... jak pytałam o testy tej czułości to patrzyli na mnie jak na idiotkę
Nie wiem jaki miałam ten poprzedni ale dziś w aptece kupiony ma 25 a ten 10 kupiony na hali w auchan.. więc nie wiem o co chodzi.. w ciąży z moim 6-latkiem też robiłam test kupiony w auchan więc są sprawdzone:) -
Takasobieja, widzisz-już po krzyku, a jutro też będzie po bólu, dobrze że już ten stres za Tobą. Teraz niech się cudnie łączą i dzielą
Różyczko, mogłabyś spokojnie zrobić bete w 10dpt czyli w piątek i nie musiałabyś myśleć przez cały weekend, ale już się cieszyć-życzę Ci tego serdecznie. Ja robię bete we czwartek lub piątek właśnie, chociaż od niedzieli już się godzę z kolejnym niepowodzeniem i mam ochotę odstawić leki. Dlatego im szybciej zrobię bete, tym szybciej odstawię leki i tym szybciej zacznę nowy cykl. Wiem, że daleko mi do optymizmu, ale obserwowane objawy lub ich brak skłaniają mnie raczej do realizmu... -
Sansivieria wrote:Takasobieja, widzisz-już po krzyku, a jutro też będzie po bólu, dobrze że już ten stres za Tobą. Teraz niech się cudnie łączą i dzielą
Różyczko, mogłabyś spokojnie zrobić bete w 10dpt czyli w piątek i nie musiałabyś myśleć przez cały weekend, ale już się cieszyć-życzę Ci tego serdecznie. Ja robię bete we czwartek lub piątek właśnie, chociaż od niedzieli już się godzę z kolejnym niepowodzeniem i mam ochotę odstawić leki. Dlatego im szybciej zrobię bete, tym szybciej odstawię leki i tym szybciej zacznę nowy cykl. Wiem, że daleko mi do optymizmu, ale obserwowane objawy lub ich brak skłaniają mnie raczej do realizmu...
Dlaczego myślisz że się nie udało?? Kopniak w 4 litery ode mnie!! Dopóki nie będzie bety nie wolno ci tak myśleć!! Trzymam kciuki!!Sansivieria lubi tę wiadomość
-
takasobieja wrote:Dziewczyny czy Was też tak podbrzusze bolało po punkcji? Ja pierdziele, w życiu mnie tak nie bolało
Mnie bardzo bolało:( nie byłam przez 3 dni sama wstać już nie mówiąc żeby np wejść do wanny dobrze że mąż był w pobliżu więc pomagał jak mógł bo ból był nie do zniesienia. Po kilku dniach przeszło. -
takasobieja wrote:Kochana dziś miałam punkcję
10 komórek pobrali, ale tylko 6 jest na rządówkę
dziewczyny po punkcji mega boli mnie podbrzusze, nie mogę ani kichnąć ani kasznąć, ani się zaśmiać... to normalne?
Ja ledwo chodzilam 2 dni, 3ciego jeszcze troche bolalo a pozniej super;) -
takasobieja wrote:Dziewczyny czy Was też tak podbrzusze bolało po punkcji? Ja pierdziele, w życiu mnie tak nie bolało
Badz spokojna, no poszukaj moich postow z srodka stycznia. Tez bylam przerazona bo napierdalalo. Wstawalm tylko na siku(i tak bolesne). Ale to dwa dni. Pilam 1l mleka i z 2l wody. Uwazam ze gdyby nie to to by odwolali transfer, bo mialam duzo pecherzykow i lekko opuchniety brzuch, ale do 5tego dnia zeszlo.