IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
aniacicha wrote:Dzień dobry wszystkim kobietkom:)
Ja dziś pierwszy dzień po transferze oprócz że boli mnie krzyż to czuje się dobrze
Narazie mam dobre myśli i mam nadzieję że nie sfiksuje przez te dni
Trzymam za Ciebie kciuki!
I pytanie do doświadczonych dziewczyn : dlaczego w 4 i 8 dpt robi się zastrzyk gonapeptylu? -
Ginger84 wrote:Kurcze właśnie te objawy lub ich brak.. poprzednim razem objawy jak na @ i płacz że napewno się nie udało.. teraz 4dpt brak objawów tylko lekki ból piersi i znowu dól bo inaczej niż poprzednim razem więc pewnie się nie udało.. ehh
Czy któraś nie miała objawów żadnych a mimo to się udało?
To ja, nie czułam kompletnie nic, kilka dni przed testem nawet piersi przestały mnie boleć (a bolały od połowy stymulacji).Ginger84, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGinger84 wrote:Kurcze właśnie te objawy lub ich brak.. poprzednim razem objawy jak na @ i płacz że napewno się nie udało.. teraz 4dpt brak objawów tylko lekki ból piersi i znowu dól bo inaczej niż poprzednim razem więc pewnie się nie udało.. ehh
Czy któraś nie miała objawów żadnych a mimo to się udało?
Ja nie miałam żadnych objawów od samego początku, a 5 dpt wyszła pozytywna beta. Zaraz zaczynam 12. tydzień i jeszcze się nie doczekałam objawów. Także szansa jest zawsze
Nie udzielam się, ale czytam i życzę Wam wszystkim powodzenia :*Moniaa, Ginger84, Kava, Beata.D, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Ja miałam kryzys siódmego dnia, gdy dopadły mnie odczucia m@łpowe ;)dzis obudziłam się w dobrym nastroju bo @ nadal brak. podbrzusze pobolewa ciagle wiec spokoju nie ma...
I pytanie do doświadczonych dziewczyn : dlaczego w 4 i 8 dpt robi się zastrzyk gonapeptylu?
Ja na poczatku nie mialam zadnych objwow a ok 10-11 dpt, zaczelam sie czuc jak na @ - bole ciagniecia itp. Ale bylam spokojna do konca i sie udalo. Nie ma sie co sugerowac objawami lub ich brakiem. Kazda z nas jest inna i kazda ciaza jest inna. W jednym przypadku bedzie sie mialo wszystkie objawy ciazy, w innym zadnych, a w jeszcze innym beda objawy "rozwijajacej sie infekcji". Wszystko to moze oznaczac, ze sie udalo, albo wrecz przeciwnie.
Usmiechnijcie sie dziewczynki, zrelaksujcie, myslcie pozytywnie i uwierzcie, ze sie musi udacOczekiwanie na wynik, uczy nas cierpliwosci, a doszukiwanie sie czegokolwiek czasu nie przyspieszy.
iga 79, Ginger84 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny jesteście niezastąpione:) moja nadzieja wróciła:)
Danae piszesz że robiłas betę w 5 dpt.. u mnie to jutro i tak sie właśnie zastanawiam czy to nie za wcześnie.. u mnie czeka się jeden dzień na wyniki więc potem moge zrobić dopiero w 9dpt czyli poniedzialek.. a to jeszcze tyle czasu:/ -
Griszanka wrote:Ja po transferze nie mialam juz zadnych zastrzykow. Pierwszy raz Ty o czyms takim piszesz :o
Ja na poczatku nie mialam zadnych objwow a ok 10-11 dpt, zaczelam sie czuc jak na @ - bole ciagniecia itp. Ale bylam spokojna do konca i sie udalo. Nie ma sie co sugerowac objawami lub ich brakiem. Kazda z nas jest inna i kazda ciaza jest inna. W jednym przypadku bedzie sie mialo wszystkie objawy ciazy, w innym zadnych, a w jeszcze innym beda objawy "rozwijajacej sie infekcji". Wszystko to moze oznaczac, ze sie udalo, albo wrecz przeciwnie.
Usmiechnijcie sie dziewczynki, zrelaksujcie, myslcie pozytywnie i uwierzcie, ze sie musi udacOczekiwanie na wynik, uczy nas cierpliwosci, a doszukiwanie sie czegokolwiek czasu nie przyspieszy.
Mądrze piszeszok stawiacie mnie do pionu.. no nic czekam dalej.. może wyciągne kogos na kawkę.. bo maz popoludniami w pracy a nam z synusiem juz wyczerpaly sie pomysly na spedzanie czasu w domu.. chce wiosne!!!!!
kornelia777 lubi tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Ja miałam kryzys siódmego dnia, gdy dopadły mnie odczucia m@łpowe ;)dzis obudziłam się w dobrym nastroju bo @ nadal brak. podbrzusze pobolewa ciagle wiec spokoju nie ma...
I pytanie do doświadczonych dziewczyn : dlaczego w 4 i 8 dpt robi się zastrzyk gonapeptylu?
Hmm ja nie miałam więc się nie wypowiem.. -
Ja też nie miałam żadnych zastrzyków po transferze.
Ginger- ja robiłam w 6 dpt. Myślę, że możesz zrobić tylko jak zareagujesz jak np. będzie niska. Jeśli jesteś "stresowcem" i będziesz żyła w napięciu do następnej to chyba to nie jest do końca dobre. Wtedy zrób później kolo 9 dpt. Oczywiście to tylko moje sugestie -
Różyczka może masz wyciszyć jajniki? Moze masz jeszcze jakieś pęcherzyki? Nie wiem...
Dziś już lepiej, brzuch twardy, trochę boli, ale da się wytrzymać. Wczoraj była tragedia.
Przez punkcją nawet zabronili mi pić wodę przez 6 godz ... tzn 6 godz do punkcji. Więc herbata odpadaGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Anieciack daj znać jak po punkcji
już pewnie jesteś wybudzona!
Boje się o moje groszki...Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
nick nieaktualnyGinger84 wrote:Dzięki dziewczyny jesteście niezastąpione:) moja nadzieja wróciła:)
Danae piszesz że robiłas betę w 5 dpt.. u mnie to jutro i tak sie właśnie zastanawiam czy to nie za wcześnie.. u mnie czeka się jeden dzień na wyniki więc potem moge zrobić dopiero w 9dpt czyli poniedzialek.. a to jeszcze tyle czasu:/
Mi wyszła 17,1. A robiłam tylko dlatego, że było dzień przed wigilią i potem bym przez pięć dni nie miała gdzie zrobić. Całe święta potem robiłam testy i patrzyłam czy ciemnieje kreska.Daga82 lubi tę wiadomość
-
czarownica_tea wrote:Ja też nie miałam żadnych zastrzyków po transferze.
Ginger- ja robiłam w 6 dpt. Myślę, że możesz zrobić tylko jak zareagujesz jak np. będzie niska. Jeśli jesteś "stresowcem" i będziesz żyła w napięciu do następnej to chyba to nie jest do końca dobre. Wtedy zrób później kolo 9 dpt. Oczywiście to tylko moje sugestie
A ile ci wyszla w tym 6tym dniu?
Jednak postanowilam poczekac do poniedzialku -
Iga super
jeszcze dwa dni
iga 79 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
ja dziś po 15 mogę mieć tel z gamety... zobaczymy czy dziś zadzwonią...
duza, iga 79 lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
Leoś 1580g i Laura 1420g.