X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mani wrote:
    Ach dziewczyny szkoda slow. Dzisiaj test negatywny (12 dzien po transferze) no i przyszla @, wiec zludzen nie ma. To druga nieudana proba i znowu bez mrozaczkow. ...........czy warto to ciagnac dalej? Nie mam sily.

Rozyczko wspieram!
    Ginger84- wpaniale!

Warto!!!!
    Porozmawiaj z lekarzem. Zmieńcie coś w sposobie stymulacji. Może protokół, koniecznie inne leki. U mnie zmiana protokołu i leków do stymulacji dużo pomogła, mimo że jakość nasienia była gorsza, niż przy pierwszej próbie ( u nas czynnik męski). Jajka lepiej się zapłodniły, został mrożaczek.
    Jeśli lekarz nie chce wprowadzić zmian, to Ty zmień tego lekarza.

Konwalia, Beata.D, Mimbla, Mani lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_pi a na czym polegały u Ciebie zmiany w drugiej procedurze?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza procedura to protokół krótki. Od 3 dc z połową gonapeptylu, a do stymulacji gonal F 200jed. W efekcie miałam 9 dojrzałych jajeczek, z czego zapładniali 6 przy pomocy ICSI. Zapłodniło się tylko 3, jeden mi podano, reszta nie dotrwała do mnożenia. Generalnie zarodki raczej kiepskie.
    Druga procedura to protokół długi z gonapeptylem po całej ampułce od 20dc poprzedzającego stymulację, a następnie od 3 dnia kolejnego cyklu puregon 200jed. Po pierwszym podglądaniu puregon zwiększono do 225jedn. Po punkcji miałam doła, bo na kilkanaście pęcherzyków miałam tylko 7 jajek, za to wszystkie dojrzałe. Z 6 zapladnianych wszystkie dotrwały do 3 doby. Wtedy miałam transfer dwóch, a z reszty została jedna zamrożona blastusia.
    Na razie w ciąży nie jestem, ale i tak uważam, że drugie podejście wypadło dużo lepiej. Ja myślę, że u mnie może być problem z receptywnością endometrium. Przed transferem mrożaka będę tą kwestię poruszać z lekarzem. Zobaczymy, co doradzi.

Mimbla lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mani, wiem jak to może boleć i musi minąć kilka dni, a może nawet więcej, zanim sama postanowisz, że trzeba walczyć dalej. Ja jestem już po trzech nieudanych transferach i miniony tydzień był koszmarny, "łzy miałam na wierzchu", mała głupota potrafiła je wywołać, ale dziś już jest lepiej, już mam plan, w czwartek wizyta i kolejne pomysły (podsunięte przez Dziewczyny z tego forum).

Walcz dalej, choć teraz wydaje Ci się, że nie masz już sił, one powrócą, tak jak powraca pragnienie dziecka.

Kava, Mani lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny... dzis tel miałam, została nam jedynie jedna piękna blastusia 4AA. Wczoraj w 5 dobie zamrożona... reszta zatrzymała się wczoraj, dali im czas do dziś... no niestety. :(
    \ginger gratuluje!!!
    Różyczka przykro mi! uda się kiedyś !! przy najbliższym transferze!

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenus piekny suwaczek! ❤

Lenuś lubi tę wiadomość

• aniacicha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki
    Jestem strasznie przerażona obudził mnie dziś taki jak by skurcz nisko w podbrzuszu
    Trwało chwilę i teraz spokuj czy to może oznaczać coś źlego :(???
    Chyba oszaleje

201510287051.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lenus piekny suwaczek! ❤
    Twój również ;)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lenus piekny suwaczek! ❤

Niecierpliwa, ubieglas mnie! ;) juz wieczorem widzialam, ale tak mi sie oczy kleily, ze juz nie mialam sily napisac.

Lenus, nie bylo jakis specjalnych blizniaczych? ;)

Kava, Lenuś, niecierpliwa lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Stars, nie ma reguły.
    Niektórym się udało z L4 a innym bez.
    Ja miałam dwa udane transfery i nigdy na L4 nie byłam.W pracy by chyba mnie zabili :P
    Ja osobiście uważam, ze nie ma to większego znaczenia - ale jeśli miałabyś się w pracy stresować bardzo, to po co Ci to?
    Każda z nas jest inna.
    Najważniejsze to robić tak, by potem niczego nie żałować.

Ja też wróciłam do pracy :) Pytałam naszą dr powiedziała że nie ma obaw i mogę śmiało pracować :) A i czas do bety szybciej leci :P

Kava lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Oficjalnie ogłaszam że beta w 9dpt wynosi 175 :)))))))))))))))))))))
    Następna w środę musi przyrastać nie widzę innej opcji !!!

Różyczka czekam na twoje dobre wieści z niecierpliwościa i zaciśniętymi kciukami :)

Gratulacje kochana :D :D :D

Ginger84 lubi tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka bardzo mi przykro kochana :( Trzymaj się dzielnie i życzę dużo siły..

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka tule mocno! Tak bardzo mi przykro :(

Mani nie poddawaj sie! W koncu musi się udac!

Ginger gratuluję :) spokojnej ciazy.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, a Wy jak stoicie z ivf?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:11

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars, nie wykręcaj sobie! :D normalnie od wczoraj mam Cię ochotę przełożyć przez kolano i stłuc! ;) Pomyśl sobie jakie silne są mrożone zarodki skoro się rozwinęły do blastocysty, zamroziły się i odmrażają później... To tak na logikę :) a % nie mają wielkiego znaczenia, bo i tak u każdej siedzi w organizmie coś innego, co może wypływać na powodzenie lub nie. Koniec wkrętów bezsensownych zarządzam! Ktoś zarządza to ze mną? ;)

stars2345, Amelcia, Mimbla, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dziewczyny,
    odstawiam luteinę i znikam na 2,3 miesiące.
    Będę Was tu podglądać i myśleć o Was często.
    Już dzwoniłam do kliniki i jak tylko lekarz wróci z urlopu skontaktuję się z nim, żeby zapytać kiedy najwcześniej możemy zacząć kolejną stymulację.
    Jest mi strasznie przykro i będę sobie czasem popłakiwać, ale nie będę rozpaczać.
    Mam co robić przez te 2,3 miesiące. Czas szybko leci i zanim się obejrzycie pojawię się tu znowu.
    Mam nadzieję, że większość z Was będziecie już po fioletowej stronie i będziecie do nas zaglądać gościnnie :)
    Cóż, trzymajcie się dzielnie!Niech Wam brzuchy rosną!
    Uwaga, jaką mi tu poświęciłyście jest nieoceniona.
    Wielkie dzięki za to :)

W takim razie czekamy tu na ciebie:) też potrzebowałam czasu po niepowodzeniach żeby odpocząć od wszystkiego co zwiazane z ivf.. ale szybko minie i wrócisz z nowymi siłami do walki o szczęście.. pewnie jeden cykl przerwy i wracasz do gry:)
    Trzymaj się kochana:**

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mani wrote:
    Ach dziewczyny szkoda slow. Dzisiaj test negatywny (12 dzien po transferze) no i przyszla @, wiec zludzen nie ma. To druga nieudana proba i znowu bez mrozaczkow. ...........czy warto to ciagnac dalej? Nie mam sily.

Rozyczko wspieram!
    Ginger84- wpaniale!

Warto warto!! Pamiętaj dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!! A kiedyś możesz żałować że nie spróbowałaś więcej.. w końcu musi się udać..

Mani lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Gratulacje kochana :D :D :D
    Dziękuję :) chociaż jeszcze się boje cieszyć tak do końca..

Marta1986 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Stars, nie wykręcaj sobie! :D normalnie od wczoraj mam Cię ochotę przełożyć przez kolano i stłuc! ;) Pomyśl sobie jakie silne są mrożone zarodki skoro się rozwinęły do blastocysty, zamroziły się i odmrażają później... To tak na logikę :) a % nie mają wielkiego znaczenia, bo i tak u każdej siedzi w organizmie coś innego, co może wypływać na powodzenie lub nie. Koniec wkrętów bezsensownych zarządzam! Ktoś zarządza to ze mną? ;)

To ja zarządam z Tobą chociaż mnie też by się przydało przełożyć przez kolano czasami :p
    Anataolka mądrze mówi zresztą jak zwykle:)
    U mnie w pierwszym podejściu podano 3dniowy zarodek i się nie udało..
    dwa następne 5dniowe mrozaczki i się udało więc jeśli Stars chcesz % to proszę bardzo:)

stars2345 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ