IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:Amelcia - to 2 zarodeczki dostalas?
ale sie ciesze - kciukam z calych sil
Nie Ania, nie chciałam dwóch.
Dostałam pięęęękną blastocystę (jak mówiła pani embriolog), a reszta będzie do zamrożenia. W piątek mam zadzwonić, ile tak na prawdę zostało zamrożonych.
-
nick nieaktualny
-
PaulinaK wrote:helpunku dziewczyny...
dziś 5 dpt zrobiłam bete a tu 562,8 mlU/ml.... ale za to progesteron 11,49 ng/ml
czy waszym zdaniem możliwe est żeby już w 5 dpt była taka beta?
A jaki przyjmujesz progesteron? W zasadzie wartości progesteronu nigdy nie są równe, przyjmuje wartości skokowe... Choć Twój jest poniżej normy. Jeśli masz możliwość zbadaj go jutro. Warto było by zmienić dotychczas przyjmowany progesteron na inny. -
PaulinaK wrote:helpunku dziewczyny...
dziś 5 dpt zrobiłam bete a tu 562,8 mlU/ml.... ale za to progesteron 11,49 ng/ml
czy waszym zdaniem możliwe est żeby już w 5 dpt była taka beta?
A nie przypadkiem 4 dpt? Hmm ale faktycznie beta mega wysoka jak na tak wczesny termin dzwon do lekarza az odbierze bo może trzeba zwiekszyc dawki progetseronu..
trzymam kciuki:) ja taka bete mam dzis w 11 dpt:) -
Moniaa wrote:A jaki przyjmujesz progesteron? W zasadzie wartości progesteronu nigdy nie są równe, przyjmuje wartości skokowe... Choć Twój jest poniżej normy. Jeśli masz możliwość zbadaj go jutro. Warto było by zmienić dotychczas przyjmowany progesteron na inny.
biorę utrogestan 10010.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
07.2014 prawdopodobne poronienie
12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
21.02.2015 transfer zarodka 4BB
07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm -
nick nieaktualnyAnna255 wrote:heh - to zle zrozumialam
wybacz
ah, teraz tylko odliczanie no i miejmy nadzieje pozytywny wynik
We trójkę, to dwoje dorosłych i groszek
Może trochę źle napisałam, ale wybaczcie, dopiero co wstałam a poza tym to mój mózg jeszcze nie doszedł do siebie po tabletceObejrzę "szpital" i idę dalej spać...
Anna255 lubi tę wiadomość
-
Amelcia wrote:A ja już po transferze, przyjechaliśmy we trójkę
Mam nadzieję, bo tak mnie kopnęła tabletka którą dają przed, że nic nie pamiętam
Moje wspomnienia kończą się na układaniu na fotelu
Pierwszy raz mi się tak przydarzyło
czarownica_tea gratuluję tak ruchliwej dziewczynki
To teraz spokojnie leż odpoczywaj i staraj się spokojnie czekać do testowania:) choć to akurat pewnie będzie trudne:p
powodzenia! -
nick nieaktualny
-
Ginger, extra - fasolka się spisuje
Ginger84 lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Anatolka, Wiadomo, to jest biznes i takie konsultacje to forma reklamy, ale gdy się szuka odpowiedzi na trudne pytania przecież warto spróbować. Ja tak uważam że im więcej opinii tym lepiej.
Nie jest łatwo samemu weryfikować kliniki i znaleźć dobrego lekarza.
Nikt nam też z góry nie obieca że stworzy "xy" embrionów i któryś się przyjmie - ale może ten lekarz choć oceni dotychczasowe procedury i diagnostykę. Skoro ekspert z bociana wypatrzył błędy..
To oni walczą o klienta, więc jak komuś nie podpasuje konsultacja to i tak do nich nie wróci.....Może jestem naiwna ale tak piszę jak uważam.
-
Amelcia wrote:Ile razy dziennie go bierzesz??
Ja biorę trzy razy dziennie po 2 tabl, czyli dziennie porcją 600
3x 1 tab. dowcipnie10.2013 ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu
07.2014 prawdopodobne poronienie
12.2014 protokół krótki i nieudane IVF
21.02.2015 transfer zarodka 4BB
07.03.2015 beta 1700, kropeczka ma 4mm -
PaulinaK wrote:3x 1 tab. dowcipnie
Max to 600mg PRG, więc możesz zwiększyćtym krzywdy sobie nie zrobisz raczej
tym bardziej, że wynik nie powala...
Mimbla, być może. Ja byłam na darmowej konsultacji w GC i tak jak napisała Lenuś - szkoda mi było 30 minut, które poświęciłam na dojazd... I szczerze mówiąc, zamiast wydawać kasę na pociąg + taksówkę/paliwo z Wawy do Kato to wolałabym się umówić na zwyczajną pełnopłatną wizytę u konkurencji na miejscu. Ja cenię swój czas. Więcej by z tego mogło wyniknąć... Tak mi się wydaje. Co innego jak ktoś jest na miejscu, a co innego jak chce przejechać pół Polski na wizytę, która z dużym prawdopodobieństwem będzie krótka i średnio wnikliwa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 19:03
PaulinaK, Lenuś lubią tę wiadomość