IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej. Gratuluję nowych ciąż. Szczególnie tych wyczekanych po długich latach:-)
Trzymam kciuki za dziewczyny testując na dniach.
Chciałam się zorientować kto kolejny do ivf? Ja zaczynam jakoś za tydzień druga procedurę,czy ktoś będzie mi towarzyszyc na koniec marca?
Pozdrawiam was bardzo! -
Stars, kciukuje!
Co do estrofenu- rozpuszcza się ładnie gdy jest aplikowany dowcipnie?Bo staram sie jak najmniej obciążać organizm i zastanawiam się czy nie powiedzieć Pani G, żeby właśnie brać go dowcipnie...
Anko:-) lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Mam pytanie czy każda z was brała po punkcie estrofem? Mi niestety lekarz go nie przepisał przy pierwszej procedurze...?
I chciałam się zorientować w jakie leki sa obstawione dziewczyny po poronieniach?
Piggy jak to jest u Ciebie? Mnie drażni brak kombinacji i szukania idealnego środka dla mnie ze strony mojego lekarza.
Immunologia zbadana, kariotypy tez. Jedynie hiperhomocysteinemia mi wyszła ale nie zechciał dać na to leków. Hormony w miarę, tarczyca prolaktyna amh okej. Typowe pcos chyba pochodzenia nadnerczowego ponieważ dhea wynosi aż 20ng- dwa razy za dużo. -
ma_pi wrote:Ja nie mam żadnych problemów zdrowotnych i miałam za pierwszym razem protokół krótki, ICSI, 9 dojrzałych komórek. Beznadziejnie się zapłodniły i słabo dzielimy. Przy drugim podejściu miałam protokół długi i inny lek do stymulacji. Zapłodniły się wszystkie jajka, nawet mam jednego mrożaka, wiec chyba dużo zależy od sposobu stymulacji.
U mnie było dokładnie do samo! Dałaś mi nadzieję, że przy następnym długim protokole będzie lepiej :*
Po jakim czasie od 1 próby miałaś drugie podejście?
Nam kazali odczekać 2 miesiączki, zgłosić się na wizytę od razu po 2.
Stars - czekamy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:39
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Anko, ja czekam na resektoskopię w następnym cyklu czyli z początkiem kwietnia, a później jeśli dr ładnie wszystko wyskubie to długim protokołem pójdziemy. Nie wiem, może ultra długim bo będzie czas (z przymusu żeby macica się zagoiła). Liczę, że zaczniemy stymulację w maju. Transfer może czerwiec/lipiec.
Anko:-), Muczylando lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Anko, piszesz, że zbadałaś immunologię - co to znaczy? Co się bada, gdzie i za ile, i po jakim czasie wyniki? Pytałam już o to jakiś tydzień temu, ale nie dostałam odpowiedzi, więc Cie teraz przycisnę
Estrofem brałam w dwóch cyklach z transferami Mrożaczków po to żeby ładnie urosło endometrium. No i miałam 13mm, ale teraz mam na naturalnym cyklu i też miałam 13mm, więc nie wiem co to daje. Kazali brać brałam. Ja też już nic nie kombinuję tylko się poddaję mojemu ginowi. -
Woow musiałabym przejrzeć badania i wyśle Ci na priv wiadomość. Ale chyba nie robiłam nic ponad to co dziewczyny opisywaly.
Prześle wieczorem. Nie robiłam immunologii za kilka tysięcy a badania wyniosły mnie może z 500 600zl.
Bo słyszałam że w immuno można wejść tak głęboko ze w tysiącach zl:)Sansivieria lubi tę wiadomość
-
yomegi wrote:U mnie było dokładnie do samo! Dałaś mi nadzieję, że przy następnym długim protokole będzie lepiej :*
Po jakim czasie od 1 próby miałaś drugie podejście?
Nam kazali odczekać 2 miesiączki, zgłosić się na wizytę od razu po 2.
Stars - czekamy!
Jeśli chodzi o przerwę, to mój lekarz mówił tak samo. Ja zrobiłam przerwę o miesiąc dłuższą, ale nie miało to znaczenia zdrowotnego. Potrzebowałam dodatkowego miesiąca żeby spokojnie przeżyć święta, wyszaleć się w sylwestra, pojeździć na desce, jeść to na co mam ochotę, itd, itp. -
Anko:-) wrote:Mam wrażenie ze na naszym forum wszystkie macie długie protokoly:-)
U mnie był krótki i efekt żaden... a jestem zdrowaKolejne podejście z długim.
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Anko:-) wrote:Mam wrażenie ze na naszym forum wszystkie macie długie protokoly:-)
Ja miałam krótki, ale efekt był mizerny mimo więc teraz długiProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/