X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i musze podjąć decyzję czy jeden czy dwa zarodki

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Tak w kwietniu zaczynamy kolejną procedure.

Madziu to powodzenia! będę trzymać mocno kciuki, może tym razem uda się dziewczynka ;)

Konwalia lubi tę wiadomość

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:14

• Justine Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Dziewczyny mój wynik to 5,22 mIU/ml, co to znaczy ? jak sie wypowiada tą jednostę ?:D
    w legendzie pisze 0,2-1 tydzień: 5-50 mIU/ml

Jak dla mnie Twój wynik znaczy, że koniecznie powtórz bete w piątek. Nie chcę być ciocią samo zło, ale jest wyczulona na taką bete po mojej przygodzie w grudniu...

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    jezeli masz mniej niz 35lat to albo mrozisz, ale mozesz je wykorzystać po wszystkich 3procedurach, albo niszczysz, albo oddajesz do adopcji.
    Z tą adopcją to nie jest takie proste bo tylko zdrowa kobieta może oddać do adopcji, ja mam niedoczynność i nie mogłam oddać do adopcji :'(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    czytałam na bocianie, że w novum ostatnio był taki sajgon, że dziewczyny już zakwalifikowane po 1 próbie musiały czekać, najlepiej przedzwoń do swojej kliniki i Ci powiedzą jak to wygląda konkretnie :)
    Ja jestem w novum i miała pierwsza próbę i nie czekałam ;-)

Nusia lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Z tą adopcją to nie jest takie proste bo tylko zdrowa kobieta może oddać do adopcji, ja mam niedoczynność i nie mogłam oddać do adopcji :'(

Naprawdę jeśli ma się niedoczynność tarczycy to nie można oddać do adopcji?
    Ciekawi mnie tylko czy jak się oddaje do adopcji to czy robią wszystkie nadania na wszystkie ewentualne choroby/wady bo przecież nie każda robi komplet badań.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szłam krótkim protokołem i tak :pobrali 10komorek z czego 8bylo dojrzałych,5 się zaplodniło,z tych pięciu podali mi pięciodniową blastunię 4AA, mam dwie blastusie mrożone a kolejne dwa maleństwa raczej się nie obudza :-S

Anko:-) lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie obiecałam że testować będę dopiero po 12dniach licząc z dniem transferowym ;-)

• kuciak Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    tak, zgadza sie adopcja zależy od indywidualnego przypadku i gdy niema przeciwskazan medycznych

bhywanlil4ktaodk.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Naprawdę jeśli ma się niedoczynność tarczycy to nie można oddać do adopcji?
    Ciekawi mnie tylko czy jak się oddaje do adopcji to czy robią wszystkie nadania na wszystkie ewentualne choroby/wady bo przecież nie każda robi komplet badań.
    Mi od razu przy podpisaniu papeirow o zarodkach powiedzieli ze kobieta musi być zrdwa żeby oddać do adopcji. Tu pewnie chodzi bardziej o przewlekłe choroby które są dziedziczne lub do końca życia tak jak właśnie niedoczynność tarczycy.

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! w końcu dołączam do wątku :) dzisiaj jest mój 4 dpt... Justa kiedy testujesz? dobrze sie czujesz?

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Justine Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Mi od razu przy podpisaniu papeirow o zarodkach powiedzieli ze kobieta musi być zrdwa żeby oddać do adopcji. Tu pewnie chodzi bardziej o przewlekłe choroby które są dziedziczne lub do końca życia tak jak właśnie niedoczynność tarczycy.

Ja akurat nie wyobrażam sobie oddania do adopcji ani mojej komórki ani tym bardziej zarodka. Psychicznie nie dałabym rady wiedząc, że gdzieś po świeci chodzi moje biologiczne dziecko, ale podziwiam kobiety/pary które zdecydowały się na taki krok by pomóc innym doświadczyć cudu dziecka.

yomegi lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Ja akurat nie wyobrażam sobie oddania do adopcji ani mojej komórki ani tym bardziej zarodka. Psychicznie nie dałabym rady wiedząc, że gdzieś po świeci chodzi moje biologiczne dziecko, ale podziwiam kobiety/pary które zdecydowały się na taki krok by pomóc innym doświadczyć cudu dziecka.
    Ja bardzo bardzo chciałam oddać komoreczke do adopcji :-D bo wiem że są kobiety które nigdy nie wwytworzą swojej komoreczki :-(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Cześć Dziewczyny! w końcu dołączam do wątku :) dzisiaj jest mój 4 dpt... Justa kiedy testujesz? dobrze sie czujesz?
    Witaj Elmirko :-* ja dopiero będę testować w następnym piątek, to będzie 12 dzień licząc z transferem :-) a ty kiedy?

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Witaj Elmirko :-* ja dopiero będę testować w następnym piątek, to będzie 12 dzień licząc z transferem :-) a ty kiedy?
    A czuję się dobrze, tylko trochę napompowana jestem jak ropucha ;-)

• Justine Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja bardzo bardzo chciałam oddać komoreczke do adopcji :-D bo wiem że są kobiety które nigdy nie wwytworzą swojej komoreczki :-(

No właśnie dlatego podziwiam takie kobiety/pary jak Ty :)

justa1234 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    No właśnie dlatego podziwiam takie kobiety/pary jak Ty :)
    Dziękuję :-* Justine i powiem ci ze cie rozumiem i na pewno nie potępiam bo każdy mam prawo decydować o sobie i swoim życiu :-D

Justine lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Tak Piggy, ja tez miałam z tym dylemat :)
    Sysiaaaa w jakiej klinice jesteś? Czytałam twoje pytanie do profesorka i tam było o tym że nie zastosowali u ciebie icsi zdziwilam się bo ja jestem w novum i tam od razu miałam icsi pomimo że nasienie mamy superowe a u mnie jest niepłodność idiopatyczna.

• Justine Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Dziękuję :-* Justine i powiem ci ze cie rozumiem i na pewno nie potępiam bo każdy mam prawo decydować o sobie i swoim życiu :-D

Oczywiście, że tak ;) Żeby było ciekawiej to nie mam problemy z adopcją dziecka- bardzo się nad nią zastanawiamy z mężem, ale nie na zasadzie "jak nie wyjdzie ivf" tylko dodatkowo. Nie mam też problemu z nasieniem dawcy jakby doszło do takiej sytuacji. Generalnie: nie mam oporów, żeby wychowywać czyjś "materiał genetyczny", ale mam opory aby samemu taki oddać ;)

Mimbla lubi tę wiadomość

‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ