IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga a to twoja 1 czy 2 próba? Przepraszam ale nie jestem w stanie spanie tak wszystkich dziewczyn z forum:-)
Ja drugie ivf. Po pierwszym widać ze reaguje na leki mocno i od startu stymulacji do punkcie na pewno nie minie więcej niż 10dni. Tak zakładamy z lekarzem.
Rozumiem ze juz masz miesiaczke:-)
To będę kilka dni za tobą. -
Ja miałam krótki protokół, 11 komórek, 9 dojrzałych, 6/6 się zaplodnilo, dwie podane w pierwszej próbie i trzy zostały zamrożone
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
A co w przypadku większej ilości dojrzałych komórek? Bo w programie jest zapładnianych 6, a reszta do mrożenia? Czy co się z nimi dzieje? Miała któraś taką sytuację?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:A co w przypadku większej ilości dojrzałych komórek? Bo w programie jest zapładnianych 6, a reszta do mrożenia? Czy co się z nimi dzieje? Miała któraś taką sytuację?
Przy podpisywaniu zgody zaznaczasz co mają z nimi zrobić - zamrozić, oddać, wyrzucić. Mrożenie w programie jest płatne.Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Anko:-) wrote:Aga a to twoja 1 czy 2 próba? Przepraszam ale nie jestem w stanie spanie tak wszystkich dziewczyn z forum:-)
Ja drugie ivf. Po pierwszym widać ze reaguje na leki mocno i od startu stymulacji do punkcie na pewno nie minie więcej niż 10dni. Tak zakładamy z lekarzem.
Rozumiem ze juz masz miesiaczke:-)
To będę kilka dni za tobą. -
Justine wrote:A co w przypadku większej ilości dojrzałych komórek? Bo w programie jest zapładnianych 6, a reszta do mrożenia? Czy co się z nimi dzieje? Miała któraś taką sytuację?
-
nick nieaktualnyagniesia2569 wrote:a kiedy zaczynasz? Ja najprawdopodobniej jutro
i też protokół krótki.
Cześć Dziewczynki!
Witam się z Wami znowu...byłam aktywna na tym wątku jakiś rok temu, potem musiałam wyluzować i wracam ponownie...
Agniesia TY się leczysz w Novum z tego co pamiętam? Tak? u którego lekarza??
Dziewczynki ja mam do wykorzystania jeszcze ostatnia próbe, 3 podejście, czy mam czas na to do 2016 roku czy musze szybciej??Konwalia lubi tę wiadomość
-
kuciak wrote:jezeli masz mniej niz 35lat to albo mrozisz, ale mozesz je wykorzystać po wszystkich 3procedurach, albo niszczysz, albo oddajesz do adopcji.
Mam poniżej 35 lat i oddać do adopcji nie chcę. Dla mnie jedyna opcja to mrożenie właśnie, ale u mnie nikt mi nie dał umowy i nie wybierałam co z nimi zrobić, stąd moje pytanie.
Najważniejsze, że mogę wykorzystać je w 3 procedurze albo zamrozić na dłużej, bo napewno mi się przydadzą.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualnydzięki Dziewczynki
Czyli równie dobrze mogłabym podchodzić np. w jesieni w tym roku?? ja wiem, że to różnie jest z tymi miejscami, ale to nie jest tak, że jak ja już jestem w programie to ma się pierwszeństwo w kolejce? coś tak kiedyś mi się obiło o uszy...ja się boje, że jak im powiem, że na razie nie chcę, tylko powiedzmy za pół roku, to się wkurzą i powiedzą, że nie mogę...Piggy lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:http://www.invitro.gov.pl/kontakt#
Pytałam ogólnie, bez podawania szczegółów, ale ładnie się podpisywałam, bo jak oni odpisują to zwracają się imienniewięc ginowi pokazywałam papierologie skierowaną typowo do mnie
Wysłałam dziś zapytanie czy dostane 2 fasolkiZnając życie dr P w końcu mi ulegnie
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualnyNO właśnie ta dziewczyna która dzisiaj dzwoniła chciała mnie już na kwiecień, maj zapisać, na ten rok oczywiście, więc widocznie miejsca są...
chociaż nie wiem z czego wynikał ten starszny pospiech...
witaj Madziuczyli Wy zaczynacie znowu w kwietniu?
-
Anko:-) wrote:Mam wrażenie ze na naszym forum wszystkie macie długie protokoly:-)
Mam pytanie czy możliwe ze nie mam okresu bo endometrium cienkie 5.2 i nie ma się co zluszczyc. Ciekawe ile będę czekać eghh2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB