X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety trzymam za Was kciuki :-) pomimo że mam co drugi dzień fazę zwątpienia to jednak później stwierdzam że uda Nam się wszystkim:-)
    Dziś dzwoniłam do novum i okazało się że jedna śnieżynka obudziła się ze snu i zamiast dwóch śnieżynek to mam trzy!!!:-)))no i jedną blastusię w brzusiu :-******

iga 79, agniesia2569, Konwalia, Agnieszka_A., Tosia 1981, Beata.D, Sansivieria lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Aga to ciśnij lekarza o start:-)
    Choć jedna będzie szła ze mną...
    Ultra krótki po to aby moje policystyczne jajcory nie zwariowaly.
    Ostatnio dwa dni przed punkcja estradiol wynosił 3500- dość dużo. A teraz mam z 5 dni stymulować się tylko puregonem, z własnymi hormonami i dopiero 3 ostatnie dni puregon plus antagonista orlagutran (jakoś tak), później ovitrelle i koniec. Takie mamy założenie choć już wiem że niczego nie można być pewnym:-)

U mnie to będzie pierwsza stymulacja. Przesądzi wynik badań hormonów jeszcze czy zaczniemy. Mam nadzieję, że jednak tak, bo jeszcze trochę i zwariuję ;)
    Wspomniał o ultra krótkim protokole, bo mam pco i obawia się hiperstymulacji.
    Oby hormony były ok to zacznę w końcu. Trochę się to wszystko jakoś ze świętami zbiegnie..no zobaczymy.

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla łącze się z tobą ponieważ czuje podobnie. Wspieram się psychologiem, troszkę się wyciszylam ale w sumie zamiast mieć dola ze się nie uda, zaczęłam mieć wyjebane.
    Wyrzuca z siebie źle emocje i staram się więcej nie analizować. Nie mam też już tyle serca do tej 2 próby jakie miałam do pierwszej.
    Każdy dzień oddaje w ręce tego, który jedyny może sprawić cud. Dopiero nie tak dawno zrozumiałam ze nic na siłę i przecież nic ponad to co zrobiłam,nie zrobię?:-)
    tak mi się spodobała Twoja wiadomość aż ją przeczytałam mężowi, czuję to samo! Ja wystartowałam w czwartek i też inaczej to wszystko przechodzę, mniej się wczuwam w dietę itp co ma być to będzie

justa1234, Tosia 1981, Beata.D, Anko:-) lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    tak mi się spodobała Twoja wiadomość aż ją przeczytałam mężowi, czuję to samo! Ja wystartowałam w czwartek i też inaczej to wszystko przechodzę, mniej się wczuwam w dietę itp co ma być to będzie
    ja powiem wam dziewczyny że stymulacje i punkcje przechodziłam nawet spokojnie ale teraz po transferze to czasem mnie ponosi z bezsilności :-( boję się tej pieprzonej porażki :-( boję się że się nie uda że w pracy będą zadawać mnóstwo pytań,bo wiedzą że podchodziłam do ivf..

• Kava Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:21

Anko:-) lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, dzieki:)
    Jakim protokolem lecisz?
    Hm, ja tez nie wariuje, wczoraj grzane winko, aczkolwiek nie jestem fastfoodowych syfow nie pale i nie uz od dzis pewnie pic nie bede-ale bez wariacji. Tak abym ja byla szczesliwa, wiec nie bede odmawiac sobie wszystkiego.
    Dobra mama to szczeslwa mama....!
    Ja start z zastrzykiem dzis:)
    agniesia2569 wrote:

kapturnica, Beata.D lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 15 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Anko - niech się nigdy nie zmieni.
    Tego Ci bardzo życzę!

Dzekuje, zostaje mi sie o to tylko modlic...i dbac o zdrowie:)

Agnieszka_A., kapturnica lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kpbietki po nie dawnych teansferach jak się czujecie? :-D u mnie jakoś leci powolutku odliczam czas do poerwszej bety ;-) mam zmienne nastroje, jedengo dnia jestem pewna że się udało a drugiego dnia ta pewność się ulatnia :-( chyba za bardzo wsłuchuję się w swój organizm :-( piersi mnie bolą ale twz tłumacze sobie ze od nadmiaru progesteronu :-S brzuch pobolewa mnie czasem jak na @a czasem mam taki jakbym miała zakwasy i plecy mnie też bolą :-o a i brzuch jest baloniasty :-o jak ja bym chciała żeby te objawy były prawdziwe i zwiastowały że maleństwo rośnie w brzusiulu :-)

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, dzieki:)
    Jakim protokolem lecisz?
    Hm, ja tez nie wariuje, wczoraj grzane winko, aczkolwiek nie jestem fastfoodowych syfow nie pale i nie uz od dzis pewnie pic nie bede-ale bez wariacji. Tak abym ja byla szczesliwa, wiec nie bede odmawiac sobie wszystkiego.
    Dobra mama to szczeslwa mama....!
    Ja start z zastrzykiem dzis:)
    mam krótki protokół z antagonistą (chyba nic nie pomyliłam) we wtorek mam pierwsze podglądanko.

Anko:-) lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png

Wysłany: 15 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty wtorek czwartek sobota i sądzę że od niedzieli juz koniec stymulacji. Krótkim protokolem szybko reagowałam na leki bo stymulacja trwała 9 czy 10dni wiec ultra krótki zakładam ze w 8 dni wszystko urośnie jak trzeba...

dfe01f0225.png

Wysłany: 15 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja antagoniste wprowadze w 4 lub 5 dniu stymulacji, na ta chwile jadę tylko z puregonem i własnymi hormonami, no aby estradiol znowu nie wywalił za mocno:-)

dfe01f0225.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1234 u mnie też bezobjawowo czasem zaboli krzyż , czasem lewy jajnik, piersi. Jutro teoretycznie powinnam mieć okres zobaczymy co z tego będzie.Nie napalam się jakoś bo wiem , że musiałby zdarzyć się cud żeby mi się udał pierwszy transfer. Pracuje , urządzam ogród nie mam czasu na szukanie objawów i schizowanie :D

Agnieszka_A., Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Maka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was kochane :-) Dzisiaj pierwszy dzień stymulacji. Protokół krótki z antagonista. W piątek podglądanie.

Agnieszka_A., asiamar, agniesia2569, Anko:-), Anatolka, Tosia 1981, Beata.D, Mimbla, Konwalia, Sansivieria lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie to męczy.....wziać jeden zarodek czy dwa? do czwartku muszę podjąć decyzję. Czy faktycznie dwa zarodki zwiększają szanse? no i troche boję się ze skoro juz dwa razy poroniłam to mój organizm nie poradzi sobie z dwoma zarodkami eghh.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty wtorek czwartek sobota i sądzę że od niedzieli juz koniec stymulacji. Krótkim protokolem szybko reagowałam na leki bo stymulacja trwała 9 czy 10dni wiec ultra krótki zakładam ze w 8 dni wszystko urośnie jak trzeba...
    ja też dobrze reaguję, ostatnio stym.trwała 9 dni :) u mnie od 6ds wprowadzają antagonistę, chciałabym,żeby stymulacja trwała z dzień dłużej niż ostatnio, żeby więcej komóreczek było .

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Ależ mnie to męczy.....wziać jeden zarodek czy dwa? do czwartku muszę podjąć decyzję. Czy faktycznie dwa zarodki zwiększają szanse? no i troche boję się ze skoro juz dwa razy poroniłam to mój organizm nie poradzi sobie z dwoma zarodkami eghh.
    hm..miałaś poronienia przy staraniach naturalnych?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ....a raczej ciąże biochemiczne ale niestety po kazdej miałam łyżeczkowanie

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(

Wysłany: 15 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też dziś startuje....dopiero w pt pierwszy monitoring???
    Późno czy mi się wydaje?
    Maka wrote:
    Dołączam do Was kochane :-) Dzisiaj pierwszy dzień stymulacji. Protokół krótki z antagonista. W piątek podglądanie.

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Justa1234 u mnie też bezobjawowo czasem zaboli krzyż , czasem lewy jajnik, piersi. Jutro teoretycznie powinnam mieć okres zobaczymy co z tego będzie.Nie napalam się jakoś bo wiem , że musiałby zdarzyć się cud żeby mi się udał pierwszy transfer. Pracuje , urządzam ogród nie mam czasu na szukanie objawów i schizowanie :D
    No ale okres dostaniesz dopiero jak odstawisz luteine jeśli się nie powiodło, bo dopóki się bierze luteine to @ nie będzie.

Wysłany: 15 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    tak ....a raczej ciąże biochemiczne ale niestety po kazdej miałam łyżeczkowanie

Nie wiem co Ci doradzić. Sama myślałam o 2 zarodkach ale mam 2 ciążę biochem i jedna pozamaciczna za sobą i tez boje się jak mój organizm to ogarnie. Dodatkowo boje się sytuacji ze jeden z zarodków mógłby zawedrowac do jajowodu...?:/:(
    Trudna decyzja. Ciąża pojedyncza zawsze jest niby prostsza i zdrowsza.
    Nie wiem...kiedy transfer?

dfe01f0225.png
‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ