X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobie na moje pytanie czy mogę mieć podane 2 zarodka padła odpowiedź z MZ że o tym decyduje lekarz na podstawie wskazań medycznych i przypadku medycznego. Jak dla mnie żadna odpowiedź dla lekarza, który jest przekonany, że lepiej być w pojedynczej ciąży.
    Jednocześnie radzę spróbować męczyć lekarza- nic nie tracisz, a możesz uzyskać planowany efekt :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja do kolejnej procedury możesz podejść dopiero kiedy wykorzystasz wszystkie zarodki z poprzedniej procedury. Ostatnio na bocianie czytałam pytanie dziewczyny, której zamrozili zarodki po badaniach PDG czy PGD i nie były zbyt różowe wyniki, a mimo toa problem z podejściem do kolejnej procedury.
    Co do zapłodnienia większej ilości, to musisz spełniać odpowiednie kryteria np. miec więcej niż 35 lat, lub podchodzić do 3 procedury

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, nie prawda :) MZ odpisało, że to lekarz decyduje o tym, że czy będą podane 2 czy 1 ;)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dziewczyny z GynC, kto robi podglady rosnących jajek? Tylko dr M i dr Cz? Czy.może obojętnie który z lekarzy?

Mnie prowadzila dr Czerwińska ale jak jej nie było to chodzilam do dr M. Teraz starałam się umawiać na wizyty do dr M jakoś bardziej konkretny mi się wydaje.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak czekamy na wieści :) trzymam mocno kciuki:*

kuciak lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Sysia, nie prawda :) MZ odpisało, że to lekarz decyduje o tym, że czy będą podane 2 czy 1 ;)
    No tak, ale normalnie lekarz kieruje sie regulaminem i musi mieć do tego wskazania. U mnie w klinice samo meczenie lekarza by nie przeszło. MZ sie mocno wycfanilo i wszystkie decyzje łącznie z ich konsekwencjami zrzuciło na lekarzy.
    Poza tym Takasobieja pytala o zarodek z poprzedniej procedury połączony z zarodkiem z kolejnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:23

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jeśli chodzi o bioenergo to uważam że warto spróbować wszystkiego. Nie rezygnowałam z normalnego leczenia jedynie wspierałam się tymi wizytami i przez krótki czas ziołami. Ja chodzę do pana Pawła Trembaczowskiego. Przyjmuje w sr i pt 12-17 w katowicach i chyba w pon i czw w świętochłowicach. Za wizytę płacę 80 zł więc uważam że nie są to jakieś wygórowane pieniądze. A pan Paweł współpracując ze szpitalami i np wybudził mnóstwo osób ze śpiączki. Nie chce mu robic reklamy bo to nie o to chodzi poprostu uważam że nie jest jakimś znachorem czy naciągaczem. Ja na razie nie mogę powiedzieć czy mi pomógł jak szczęśliwie urodzę to wtedy na pewno mu podziękuję:) Jeśli chodzi o mojego męża to on w takie rzeczy nie wierzy ale mnie wspiera jeździ ze mną. Na pierwszą wizytę warto wybrać się razem bo np w przypadku położnej która mi go poleciła była sytuacja taka że z mężem mieli odwrotne chyba biopola i dlatego nie bylo szans na zajscie w ciążę pan Paweł je odwrócił i w następnym cyklu zaszła w ciążę:) często jeśli medycyna nie może znależć przyczyny niepłodności pomagają właśnie bioenergo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:33

Sysiaaaaa, yomegi lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger masz świętą racje. Człowiek w takiej sytuacji jak nasza zapuka w wiele drzwi żeby w końcu los sie uśmiechnął, a kasa... przy wydatkach na leki itd 80 czy 100 zl to marne grosze :/ zapisze sie na wizytę po świętach, bo wtedy mąż wraca na ciut dłużej z jednostki wiec nie bedzie mial wymówki. Czytalam gdzieś ze bio nie pomogą osobie która nie wierzy w to co robi, bo go odpycha. Ja juz swojego męża ustawie na odpowiedni biegun :)

Kava, yomegi, Beata.D lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ginger masz świętą racje. Człowiek w takiej sytuacji jak nasza zapuka w wiele drzwi żeby w końcu los sie uśmiechnął, a kasa... przy wydatkach na leki itd 80 czy 100 zl to marne grosze :/ zapisze sie na wizytę po świętach, bo wtedy mąż wraca na ciut dłużej z jednostki wiec nie bedzie mial wymówki. Czytalam gdzieś ze bio nie pomogą osobie która nie wierzy w to co robi, bo go odpycha. Ja juz swojego męża ustawie na odpowiedni biegun :)

Tam nie musisz się zapisywać po prostu jedziesz. Ja zawsze jeżdziłam ok 16 i nigdy nie było ludzi więc od razu wchodziłam a ostatnio pojechałam o 12 i czekałam prawie dwie godz bo było dużo osób. Możesz ze sobą wziąć wyniki badań jak masz jakieś chociaż ja nie miałam on i tak od razu wiedział z czym przyszłam:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, u mojego lekarza też to raczej nie przejdzie ale to nie znaczy, że mam nie próbować ;) Trzeba walczyć tak długo i tak mocno jak tylko się da :)

Nie wiem dlaczego, ale dziś jestem bardzo optymistycznie nastawiona do życia :)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u was też tak pięknie świeci dziś słoneczko? U nas piękna pogoda aż się chce coś na ogrodzie zrobić. Ale niestety zrobiłam obiad w sumie niezbyt wygórowany bo zupę pomidorową i spaghetti no i mój organizm ma już dość:/ kurcze wkurza mnie że tak szybko się męczę. Ale teraz poleżę i mam nadzieje ze po południu wyjdę w końcu na chwilkę na dwór:)
    życzę wam miłego słonecznego dnia dziewczynki:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wstałam pełna optymizmu i az z chęcią zapisalam sie na wizytę w klinice :) za tydzień mam wizytę i pewnie zaczniemy długi protokół.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pięknie świeci :) Ja za jakieś 8 dni będę się umawiać na zabieg i to już dla mnie będzie rozpoczęcie "mega, ultra długiej" procedury.

• yomegi Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisząc do MZ korzystałyście z formularza na stronie www? Po jakim czasie dostawałyście odpowiedź?

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yomegi wrote:
    Dziewczyny pisząc do MZ korzystałyście z formularza na stronie www? Po jakim czasie dostawałyście odpowiedź?

Z formularza- ja dostałam równo po tygodniu.

• yomegi Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ja juz swojego męża ustawie na odpowiedni biegun :)

Hahaha Sysia jak nie idzie po dobroci, trzeba inaczej ;]

Justine Thx:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 10:07

21.02.2015 -początek IVF
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    U mnie też pięknie świeci :) Ja za jakieś 8 dni będę się umawiać na zabieg i to już dla mnie będzie rozpoczęcie "mega, ultra długiej" procedury.

Ultra dlugiej procedury czy ultra dlugo trwajacej?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ultra dlugiej procedury czy ultra dlugo trwajacej?

I długa procedura będzie i ultra długo trwająca- bo ja sobie liczę start od momentu umówienia się na zabieg, a nie tak jak się powinno liczyć od stymulacji.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka właśnie o Tobie pomyślałam i miałam pisać na fb :) a Ty tu.
    Jestem na dupku i powiedzcie mi kiedy mam odstawić żeby @ przyszła do 24? Po Luteinie zawsze po dwóch/trzech dniach była

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam w niedzielę, brałam 3x1, od momentu punkcji i wczoraj przyszła ta zmora. Przeżyłam to bardziej niż zawsze, chociaż wiedziałam, że przyjdzie bo przecież żadnego transferu nie było, bo niby z czego? Czuje się oszukana przez los...

Cieszę się, że świeci słońce, lepiej mi i w powietrzu czuć wiosnę... :)

21.02.2015 -początek IVF
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ