IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Takasobie na moje pytanie czy mogę mieć podane 2 zarodka padła odpowiedź z MZ że o tym decyduje lekarz na podstawie wskazań medycznych i przypadku medycznego. Jak dla mnie żadna odpowiedź dla lekarza, który jest przekonany, że lepiej być w pojedynczej ciąży.
Jednocześnie radzę spróbować męczyć lekarza- nic nie tracisz, a możesz uzyskać planowany efektProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Takasobieja do kolejnej procedury możesz podejść dopiero kiedy wykorzystasz wszystkie zarodki z poprzedniej procedury. Ostatnio na bocianie czytałam pytanie dziewczyny, której zamrozili zarodki po badaniach PDG czy PGD i nie były zbyt różowe wyniki, a mimo toa problem z podejściem do kolejnej procedury.
Co do zapłodnienia większej ilości, to musisz spełniać odpowiednie kryteria np. miec więcej niż 35 lat, lub podchodzić do 3 proceduryDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysia, nie prawda
MZ odpisało, że to lekarz decyduje o tym, że czy będą podane 2 czy 1
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Maka wrote:Dziewczyny z GynC, kto robi podglady rosnących jajek? Tylko dr M i dr Cz? Czy.może obojętnie który z lekarzy?
Mnie prowadzila dr Czerwińska ale jak jej nie było to chodzilam do dr M. Teraz starałam się umawiać na wizyty do dr M jakoś bardziej konkretny mi się wydaje. -
Justine wrote:Sysia, nie prawda
MZ odpisało, że to lekarz decyduje o tym, że czy będą podane 2 czy 1
Poza tym Takasobieja pytala o zarodek z poprzedniej procedury połączony z zarodkiem z kolejnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:23
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Dziewczynki jeśli chodzi o bioenergo to uważam że warto spróbować wszystkiego. Nie rezygnowałam z normalnego leczenia jedynie wspierałam się tymi wizytami i przez krótki czas ziołami. Ja chodzę do pana Pawła Trembaczowskiego. Przyjmuje w sr i pt 12-17 w katowicach i chyba w pon i czw w świętochłowicach. Za wizytę płacę 80 zł więc uważam że nie są to jakieś wygórowane pieniądze. A pan Paweł współpracując ze szpitalami i np wybudził mnóstwo osób ze śpiączki. Nie chce mu robic reklamy bo to nie o to chodzi poprostu uważam że nie jest jakimś znachorem czy naciągaczem. Ja na razie nie mogę powiedzieć czy mi pomógł jak szczęśliwie urodzę to wtedy na pewno mu podziękuję
Jeśli chodzi o mojego męża to on w takie rzeczy nie wierzy ale mnie wspiera jeździ ze mną. Na pierwszą wizytę warto wybrać się razem bo np w przypadku położnej która mi go poleciła była sytuacja taka że z mężem mieli odwrotne chyba biopola i dlatego nie bylo szans na zajscie w ciążę pan Paweł je odwrócił i w następnym cyklu zaszła w ciążę
często jeśli medycyna nie może znależć przyczyny niepłodności pomagają właśnie bioenergo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:33
Sysiaaaaa, yomegi lubią tę wiadomość
-
Ginger masz świętą racje. Człowiek w takiej sytuacji jak nasza zapuka w wiele drzwi żeby w końcu los sie uśmiechnął, a kasa... przy wydatkach na leki itd 80 czy 100 zl to marne grosze
zapisze sie na wizytę po świętach, bo wtedy mąż wraca na ciut dłużej z jednostki wiec nie bedzie mial wymówki. Czytalam gdzieś ze bio nie pomogą osobie która nie wierzy w to co robi, bo go odpycha. Ja juz swojego męża ustawie na odpowiedni biegun
Kava, yomegi, Beata.D lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:Ginger masz świętą racje. Człowiek w takiej sytuacji jak nasza zapuka w wiele drzwi żeby w końcu los sie uśmiechnął, a kasa... przy wydatkach na leki itd 80 czy 100 zl to marne grosze
zapisze sie na wizytę po świętach, bo wtedy mąż wraca na ciut dłużej z jednostki wiec nie bedzie mial wymówki. Czytalam gdzieś ze bio nie pomogą osobie która nie wierzy w to co robi, bo go odpycha. Ja juz swojego męża ustawie na odpowiedni biegun
Tam nie musisz się zapisywać po prostu jedziesz. Ja zawsze jeżdziłam ok 16 i nigdy nie było ludzi więc od razu wchodziłam a ostatnio pojechałam o 12 i czekałam prawie dwie godz bo było dużo osób. Możesz ze sobą wziąć wyniki badań jak masz jakieś chociaż ja nie miałam on i tak od razu wiedział z czym przyszłam:) -
Sysia, u mojego lekarza też to raczej nie przejdzie ale to nie znaczy, że mam nie próbować
Trzeba walczyć tak długo i tak mocno jak tylko się da
Nie wiem dlaczego, ale dziś jestem bardzo optymistycznie nastawiona do życiaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Czy u was też tak pięknie świeci dziś słoneczko? U nas piękna pogoda aż się chce coś na ogrodzie zrobić. Ale niestety zrobiłam obiad w sumie niezbyt wygórowany bo zupę pomidorową i spaghetti no i mój organizm ma już dość
kurcze wkurza mnie że tak szybko się męczę. Ale teraz poleżę i mam nadzieje ze po południu wyjdę w końcu na chwilkę na dwór:)
życzę wam miłego słonecznego dnia dziewczynki:) -
U mnie też pięknie świeci
Ja za jakieś 8 dni będę się umawiać na zabieg i to już dla mnie będzie rozpoczęcie "mega, ultra długiej" procedury.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Dziewczyny pisząc do MZ korzystałyście z formularza na stronie www? Po jakim czasie dostawałyście odpowiedź?Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
yomegi wrote:Dziewczyny pisząc do MZ korzystałyście z formularza na stronie www? Po jakim czasie dostawałyście odpowiedź?
Z formularza- ja dostałam równo po tygodniu.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Sysiaaaaa wrote:Ja juz swojego męża ustawie na odpowiedni biegun
Hahaha Sysia jak nie idzie po dobroci, trzeba inaczej ;]
Justine Thx:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 10:07
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
Anatolka wrote:Ultra dlugiej procedury czy ultra dlugo trwajacej?
I długa procedura będzie i ultra długo trwająca- bo ja sobie liczę start od momentu umówienia się na zabieg, a nie tak jak się powinno liczyć od stymulacji.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Anatolka właśnie o Tobie pomyślałam i miałam pisać na fb
a Ty tu.
Jestem na dupku i powiedzcie mi kiedy mam odstawić żeby @ przyszła do 24? Po Luteinie zawsze po dwóch/trzech dniach byłaDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Ja odstawiłam w niedzielę, brałam 3x1, od momentu punkcji i wczoraj przyszła ta zmora. Przeżyłam to bardziej niż zawsze, chociaż wiedziałam, że przyjdzie bo przecież żadnego transferu nie było, bo niby z czego? Czuje się oszukana przez los...
Cieszę się, że świeci słońce, lepiej mi i w powietrzu czuć wiosnę...Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF